"מאזין נחמד וקבוע"

"מאזין נחמד וקבוע"

זה שם הניק
כאן נפתח שירשור בעניני מכונות הקלטה,תוכנות ושאר ירקות ונראה לצייונים שאנחנו יודעים לא פחות מהם
תכתוב בבקשה כמה כלים בערך ישתתפו בפרוייקטים שלך והאם יש לך מחשב ביתי זמין שיוכל לשמש בין השאר כמכונת הקלטה. ברוך הבא

שלום לכל החברים :)

אז ככה: אני מנגן כיום קלידים וגם מתעסק במחשבים. כרגע בתוכניתי להקים אולפן פרטי משלי. אני מעוניין להקליט גם חומרים שלי דהיינו עיבודים ונגינה וגם לעשות את האולפן כעסק מסחרי. שאלתי: מה עדיף לי, להשקיע ישר בציוד רגיל מה שידרוש ממני להמתין לתוספת תקציב, או לרכוש מכונת הקלטה ואת שאר הציוד הדרוש להפעלת אולפן עם מכונה ואז אני יכול כבר עכשיו להתחיל. יצוין שאני חייב מינימום 16 ערוצים בשלב ראשון. תודה לכולם על התשובות ואקוה ללמוד ולהחכים מכולם. ערב טוב.

עיבוד ונגינה

מכונת הקלטה חיצונית ממליץ על BOSS. טאסקאם יותר טובים אבל המחירים בשמיים. להתחיל להביא 2 ADAT לשרשר למיקסר-אפקטים-אקולייזר-קומפרסור ועוד..זה חיווט ומיקום ומשו כמו10000 דולר פלוס. העם עובד היום עם המחשב. מפרט למחשב: 512 זיכרון לפחות. כרטיס קול. DELTA66 לא רע בכלל.אני עובד עם ה44 ואני מאוד מרוצה. תוכנה קיוביס3 http://www.halilit.com/index.php?action=recshow&subcat_id=26&item_id=559 ואתה מסודר. לגבי אולפן מסחרי,המצב קצת קשה היום כי כ"א יכול להקליט בקלות בבית.סתם הערה

א. תודה רבה!!!

ב. רולנד לא עדיף? גם נשמעת חברה יותר טובה וגם יש להם הצעות זולות יותר למכונה של 16 ערוצים. ג. חשבתי להתחיל עם כרטיס קול DIGI002 אבל נתת לי את חלילית אז אולי נמצא משהו אחר להתחלה... ד. אני חושב להתחיל עם מכונה משום שכך אני יכול גם לפנות לאפיק הקלטות אירועים. ה. אני בסביבה שדווקא נוכחתי שיש כאן חסר באולפנים מקצועיים (כשאני אומר מקצועיים אני מתכוון שהכי משוכללים באזור זה אולפן של 5000 שקל...) בכל אופן תודה לך!!!

רולנד וBOSS אותה חברה

המחיר יחסית לפעם מצויין. לא מכיר את הכרטיס שהזכרת.כמה הוא עולה? הקלטות ארועים.לא ממליץ לעשות עם מכונת הקלטה.חוצמיזה להתחיל לשרשר ערוץ ערוץ מהמיקסר של הארוע למכונה זה סיפור מההפטרה.מינידיסק-DAT-מכשיר MP3-צורב עצמאי(יקר מאוד)-או כל מדיה מקליטה אחרת,עדיפה להקלטת ארועים. לגבי הסביבה.אני אשמח אם תצליח:) ב5000 ש"ח לא כולל המחשב אפשר היום להגיע לאיכות ולרמה של אולפן מצויין:)

הוא עולה

כ 1200 דולר כרטיס רגיל ואם אינני טועה 2000 דולר לכרטיס עם פיידרים ממונעים. אני יודע שהאולפנים הגדולים משתמשים בכרטיס הזה (בפשוט). לגבי אירועים, במידה ואני גם הסאונדמן זה וודאי פשוט לבצע את ההקלטה בצורה רב ערוצית אבל גם אם לא זה לא כזה סיפור במיוחד שאפשר להכין חיבורים מראש שיעזרו לעשות זאת בפשטות.

למעלה