מאזדה שווה?

עד שאתם מתווכחים

על מזדה אוטומטית, אני מעונין דווקא במזדה 323 ידנית, וזה האוטו שמוצע לי, האם זה משנה במשהו את הנתונים?

Lancelot99

New member
בכנות? לא הייתי ממליץ לך לקנות כזה.

תקנה משהו קומפקטי יותר. הוא גם יעשה את העבודה. ובאותו מחיר תוכל למצוא משהו מאובזר יותר (וזה ממש לא קשה למצוא משהו מאובזר יותר מהF), נוח יותר (נוחות זוועתית ב323.. מרגישים כל פתח ביוב ומתחילים לייחס חשיבות לפסי האטה , אפילו לקטנים שבהם), צריכת דלק נמוכה הרבה יותר ואני מאמין שגם בטיחותית יותר. לפני כמה שבועות ראיתי תאונה בין 323F לבין מזדה 3 חדשה. תאונה פינתית מקדימה. למזדה 3 השלום - אפילו לא כיפוף קל בפגוש. לגבי ה323F.. אל תשאל - הרבע הפינתי של המכסה מנוע פשוט רוסק פנימה. לא היו נפגעים, אבל זה אומר משהו לגבי החוזק של הF לעומת רכב חדש יותר, אפילו מזדה.

Itch

New member
זה שלא רואים...

לא אומר שלא קורה כלום. כלומר אם אין פגיעה בפח - רק בפגוש - והכל נראה אותו דבר למעט שריטות, אז הרבה אנשים טועים לחשוב שלא קרה כלום ונוסעים. אלא - שהפגושים של היום גמישים. אתה יכול להיכנס באוטו חדש מאחור, הפגוש יקבל מכה, אבל על פניו כאילו לא קרה כלום, כאשר בפועל יכול להיות שהפגוש צריך שיפוץ (מבפנים, מבחינת אחיזה, ולא רק מבחוץ), ואולי אפילו תהיה צריך לתקן פח אחורי... לרגע אני לא אומר שה-323 משתווה ל-3, אבל בטח שלא תאונה מסוג זה היא זו שתקבע...

אבל אני חייב אוטו שיש בו

דלת חמישית, כלומר בגז` גדול, ובתקציב שיש לי איזור ה 20 אלף שח` אין לי הרבה אפשרויות, אם יש לך רעיון, תציע.

אני יכול לקחת

מיצובישי סופר לנסר, אבל שמעתי שהחלקי חילוף יקרים, או יונדאי לנטרה, אבל אנשים לא כל כך מכירים את האוטו הזה ואני חושש להכנס להרפתקה, אפשר גם סובארו סטיישן או לגאסי, אבל לגאסי אני לא רוצה כי הוא לא אמין, יש גם דייהטסו אפלהאוז, אבל הבגז` שלו קטן למרות שיש לו דלת חמישית. מה נשאר?

OMRI666

New member
אתה הוזה...

אני נהגתי על 323 93' ידנית, שמורה מאוד והיא לא הרגישה זריזה במיוחד ביחס למשפחתיות קומפקטיות של היום ורגילה לגמרי ביחס למשפחתיות מהדור הקודם (בעצם זה כבר מהשני דורות הקודמים)... ואמנם לא נהגתי על הלאנטיס ולא על האימפרזה (למרות שיצא לי לנסוע הרבה בשתיהן), אני דווקא מאמין, שהרוב יגידו לך שהלאנטיס יותר זריזה וחזקה. הדבר היחיד, שנותן לאימפרזה 1.6 הרגשה של כוח, זה העברות ההילוכים האגרסיביות שלה, שנותנות לך מעין "פוש" קטן כזה.

איתן כ.

New member
מה?? את מדבר מניסיון?

למיאטה יש פנסים דומים ומעולם לא שמעתי על בעייה כזו.

Lancelot99

New member
כן. מנסיון.. לי יש 323 רגילה, אבל

לכמה חברים יש 323F והם ממש מפחדים לחנות מאחורי מכונית בגלל זה. לאחד מהם שחונה לצערו באזור בן יהודה-דיזינגוף הרבה כל שבוע בערך הוא מגלה פגיעות חדשות על המכסה מנוע ועל הפנסים, מכות שנגרמות ממכוניות שפשוט "טיפסו" על הפרונט של הF. ולמען האמת נראה לי שהF יותר נמוכה וזוויתית מהמיאטה מקדימה. המיאטה יחסית עגולה לעומתה
האף ממש משולשת ונמוכה. ד"א אחד מהחברים כבר החליף פעם פנס כי הוא סירה להיפתח לו אחרי שעלו עליו. מאז הוא לא חונה במקומות כאלה ויהי מה

ועוד משהו.

איך היא ביחס לסובארו סטיישן שנת 92 הדגם הרגיל לא הלאגסי? שניהם עולים פחות או יותר אותו מחיר באיזור ה 20 אלף שח. אבל במאזדה יש גם תוספות כמו הגה כח, חלונות חשמל נעילה מרכזית, ובסובארו אין שום תוספות.

אולי מוזר שאני משווה

בין סובארו למזדה אבל עובדה שהמחיר שלהם קרוב, ואפילו המחירון של הסובארו של שנת 92 או 93 יותר יקר מהמזדה, מענין למה.

ועוד משהו.

איך היא ביחס לסובארו סטיישן שנת 92 הדגם הרגיל לא הלאגסי? שניהם עולים פחות או יותר אותו מחיר באיזור ה 20 אלף שח. אבל במאזדה יש גם תוספות כמו הגה כח, חלונות חשמל נעילה מרכזית, ובסובארו אין שום תוספות.

למעלה