מאזדה שווה?

מאזדה שווה?

אני זקוק לאינפורמציה על מאזדה 323 F עם הפנסים שנפתחים, איך מבחינת אמינות, חלקי חילוף זמינים, צריכת דלק, וכו`. תודה.

Lancelot99

New member
מנסיון - אוטו חזק עם יותר מדי כוח

לדעתי.. אמינה ביותר. אפס תקלות (ולא רק לי יש, גם לעוד כמה חברים) - אתה תראה מוסך רק בשביל להחליף צמיג ובלאי שוטף. חלקי חילוף זמינים מאוד וממש לא יקרים. צריכת דלק די ממוצעת ואפילו גבוהה לדעתי, אבל הכל עניין של איך אתה נוסע. אפשר לנסוע איתה על 1500-2300 סל"ד בעירוני ואפשר גם לנסוע איתה ב3000+ בעירוני כמעט בלי הבדל בלחיצת הרגל. כמו שאמרתי רכב עם יותר מדי כוח לדעתי (יחסית למשקל הזבוב שלו) לדגם הF יש חיסרון אחד - הפנסים הנפתחים. אתה תחשוש מאוד לחנות מאחורי רכב ברחוב, כי כל אחד שיקח אחורה כדי לצאת מחניה לא ייתקע בך בפגוש, אלא פשוט מאוד יעלה על המכסה מנוע שלך, ועלול לדפוק את המכאניזם של הפנסים ולמנוע מהם פתיחה
חוץ מזה אחלה אוטו ממש נהדר (לא בטיחותי בגרוש, אפילו כריות אוויר אין. שלא לדבר על ABS)

falou

New member
יותר מדי כוח ../images/Emo6.gif

למה כ"ס אתה חושב שיש למאזדה הנ"ל... האוטו לא חזק ולא בטיח, הוא, כמו מכוניות מהתקופה, לא שוקל הרבה. גם ההערה לגבי הסל"ד שטותית לחלוטין. הרי סל"ד במהירות נתונה זו פונקציה של ההילוך הנבחר ושל יחסי ההעברה בגיר, לא של עוצמת הרכב...

Lancelot99

New member
נכון, אבל אני מבין שלא נהגת ב323

הישנה.. נהגתי על הרבה רכבים מהקטגוריה של ה1600 אוטומטי וגם 2000 ועם כל הכבוד למשל לגלאנט 94 (ויש כבוד), 323 מאותו שנתון יותר זריזה, יותר נמרצת ומרגישים (בהילוכים 1-2) שהיא יותר חזקה גם מהגלאנט, או מלנטיס 1600 חדשה יותר. אני לא יודע אם זה בגלל המשקל של הרכב, לא יודע אם זה בגלל שהמנוע היה שונה ויותר עתיר מומנט פעם, אבל אל תסתפק רק בכ"ס שרשומים על הרכב. לדוגמא יאריס 1300 הרבה יותר זריזה ונמרצת (וחזקה) מפג'ו 206 1400, ואת זה יגיד לך כל מי שנהג על שתיהן, למרות שליאריס פחות כ"ס. יש לך יחסי העברה קצרים וממש מרגישים שהיא טסה בקלילות בתוך העיר לעומת ה206 שלעומתה מזדחלת באיטיות. כנ"ל אימפרזה חדשה מגיעה נראה לי עם 15 כ"ס פחות מלנטיס, אבל אני מאמין שאף אחד (לא נסעתי עליה אז אין לי מושג) לא יוכל להגיד שהיא פחות חזקה מלנטיס.

falou

New member
אתה מבין לא נכון

ואני יודע שה-323 הישנה זריזה, אבל זה לא קשור לכוח (שהוא לא יותר מסביר) אלא למשקל (או העדרו). עם זאת לטעון שהרכב חזק מדי זו בדיחה.

Lancelot99

New member
אוקי, לדעתי האישית בלבד אם ככה

הרכב חזק מדי. אני מחפש להחליף את ה323 שלי למשהו קטן וחלש הרבה יותר. אולי את הדעה שלי שהרכב חזק מדי הבאתי מהעובדה שלא פעם מצאתי את עצמי עושה רייסים עם חברים בשעות מתות ולמרות שזאת רק מזדה 1600 אוטומטית, היא מסתבר יותר זריזה ומהירה מאקורד 95 או אפילו שומו שמיים יאריס TS שיש לא רק לחבר אחד, אלא לשניים שונים. אז נכון, הם לא אשפי העברת ההילוכים אולי, אבל בכ"ז זה לדעתי מבייש את טויוטה 1500 ידנית לראות את העכוז האדום של ה323.. ואם אפשר לסגור את הוויכוח הזה בבקשה, כי לצערי אין לי זמן ואני צריך לחזור לעיסוקיי

sronis

New member
עכשיו אתה כבר שיכור...

צריך להעביר הילוכים כמו סבתא שלי ועל 4000 סל"ד ביאריס TS בשביל ש-323 אוטומטית 1.6 תהיה מהירה יותר ממנה. זה פשוט קשקוש. גם "חזק מדי" זו בדיחה עצובה. ובנוגע ליאריס 1.3 מול 206 1.4 - היא אכן יותר זריזה מה-206 (במיוחד בגרסה אוטומטית) אבל א. יש לה הספק גבוה יותר - 86 מול 75, וגם מומנט עדיף (ותזמון משתנה). ב. יחסי ההעברה בכלל לא קצרים בגרסה האוטומטית, וההבדל מורגש בה במיוחד כי ל-206 תיבה אוטומטית מסרסת למדי. ובנוגע ל"לסגור את הויכוח" - הצחקת אותי. רוני

איתן כ.

New member
בלי לפגוע באף אחד... במדריך החדשות

של "אוטו" נכתב בזמנו על ה323F "כבש בעור זאב". אגב, מלבד הפנסים הקדמיים הנפתחים, העתיקו, לדעתי, את העיצוב של החלק האחורי מפורשה 944.

wil

New member
../images/Emo45.gifעם כל הכבוד למאזדה-F

אין סיכוי שמשפחתומטית 1600 תהיה בכלל באיזור של היאריס-TS מבחינת "פתיחות", אלא אם כן אולי העמסת 700 ק"ג מטען על היאריס.

UrbanDK

New member
זה לא נכון כל-כך. בסדרה של בדיקות

עם אחד מבעלי הTS בפורום ומולו מגאן 2 1.6 אוט' התברר שהמגאן כמעט עומדת איתה עד 100, למרות שהTS בהחלט זריזה יותר.

Lancelot99

New member
יש מצב שאחד מהם היה שיכור ../images/Emo13.gif

אבל השני לא, והוא אפילו אחד שלקח קורסי נהיגה מתקדמת. ובכ"ז הTS שלו בוישה (אני מדבר על רחובות כמו בני אפרים בת"א למשל, למקרה שזה משנה)

Itch

New member
או שחבריך לא יודעים להוציא מראשון

או תקעו להם בננה באגזוז. מצטער, אבל אין סיכוי שמאזדה 323 אוטומט מודל 93' מזנקת מהר יותר מיאריס TS. אם משעמם לכם, מאוחר בלילה, ואין מכוניות, בכביש בינעירוני - תמדוד מ-0 ל-100. אני בטוח שהמאזדה תתן תוצאה פחות טובה, מאשר TS עם נהג שיודע שאחרי הילוך ראשון בא שני, שנמצא מאחוריו...

Lancelot99

New member
דווקא מזדה שנת 97..

במצב מכני מצוין (חוץ מחגורת טיימינג שמרשרשת קצת
). וממש לא דיברתי על זינוק, דיברתי על נסיעה במהירות גבוהה יחסית (90+) אין לי ספק שהיאריס הידנית מזנקת הרבה יותר מהר.

sronis

New member
אה, אם כך זה ברור

היאריס היתה בהילוך חמישי
רוני

Lancelot99

New member
ומה בנוגע לאקורד האוטומטית 2 ליטר?

שגם טופלה כראוי וגם נסעה די מעט (90K)?

ceyal

New member
תשמע חמודי

אני שמח שאתה מאוהב ב 323F שלך אבל לידיעתך כל BX ידנית 1600 משנת 88 לוקחת אותה מכל כוון ולכל כוון - בשכיבה עמידה רכיבה וכריעה. שלא נדבר על ה 1900 חלאס עם הפנטזיות.

Lancelot99

New member
אין לי 323F בכלל ../images/Emo6.gif

ונראה לי שאתה טועה.. סיטרואן זה סיטרואן

ceyal

New member
אתה צודק-סיטרואן זה סיטרואן

אבל עדיין מה לעשות-היא יותר חזקה מה 323

למעלה