מאורר באייסר aspire5670

Ricca

New member
מאורר באייסר aspire5670

הצילו.. התכרבלתי כרגיל עם המחשב במיטה וראיתי פאמילי גאי, ופתאום המחשב נכבה. הדלקתי אותו, הוא התחיל לעשות לעצמו ריסט בלופ, בסוף נמאס לי וכיביתי אותו, אמרתי נלך לישון ונחשוב על זה מחר. אבל לא הצלחתי להירדם. אין לי חיים ללא המחשב. אני חיה בדד בחו"ל, אין לי איך לקשקש עם חברים ולהפיג את השיעמום, אפילו טלווזיה אין לי. אפילו רדיו דאבל קאסט אין לי. ומה אני, ומי אני, אם לא אוכל לזרוק כבשים על זרים? אחרי שעתיים שלא נרדמתי, הדלקתי אותו שוב. נדלק. קיצר אני מגבה כל מה שאני יכולה. המחשב להט כשהוא נכבה, ועכשיו אני מקשיבה למאורר, ובקושי שומעים משהו. אני מודה שהמחשב בד"כ מאוד שקט גם ככה, אבל עדיין, בשעות לילה מאוחרות שכאלה, אני תוהה האם אולי יש בעייה במאורר. איך אני יכולה לבדוק את זה, מבלי ללכת לטכנאי (כי הוא יחרים לי אותו לשבוע לפחות רק בשביל הבדיקה, ואלוהים יודע כמה זמן יקח לתקן את העניין אם יש תקלה) נכון לעכשיו המחשב עובד כבר חצי שעה וצורב, והאוורסט אומר לי שהוא ב 44 מעלות. מה אתם אומרים?

זרדוז

New member
כנראה שאין מנוס מתיקון מעבדה

יתכן שההמאוורר אינו תקין. אם תטי אוזן ותקשיבי למאוורר, אז אי פעילתו, מעידים כי הוא אינו תקין. יתכן שאיבחון אוורסט היה שגוי.

תותית42

New member
את יכולה לנוח בשקט , לא צריך מעבדה ../images/Emo199.gif

חצי שעה , והמחשב עובד = מאוורר תקין לחלוטין אילו המאוורר לא היה תקין , את ההודעה הזאת בפורום לא היית מצליחה להוציא כלל חשוב ( אין לסגור את פתחי האוורור של המחשב ) במיוחד לא במיטה . לכל מחשב יש הגנת התחממות יתר על כן למדת מהנסיון

יאיר B

New member
להבא: לא להתכרבל במיטה עם מחשב נייד.

את סותמת את פתחי האוורור (אלא אם כן את שמה אותו על מגש או משהו דומה שלא ישקע, אבל אני חושב שזה לא נוח במיוחד). כמו שתותית אמרה, אם הוא נדלק וצורב חצי שעה (כלומר עובד הייטב), אז כנראה שהוא בסדר. אבל להבא...

זרדוז

New member
מצטער. הבנתי לא נכון

אם כעת המחשב עובד והכל כשורה, אז יש להניח שהאירוע מאתמול נבע מחסימה כלשהי של פתחי האיוורור. מוטב להניח את המחשב רק על שולחן.

Ricca

New member
תודה לכולם, ועוד שאלה..

המחשב דולק, אבל המאורר לא עובד כרגע, בוודאות. אם הופכים את המחשב, רואים שהמאורר לא מסתובב. אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא עובד מידי פעם כשהוא באמת מתחמם, או שהוא אמור לעבוד תמיד, ואז אני בבעיה.

sb21

New member
בעת הפעלת המחשב המאוורר אמוד לעבוד,...

אם המאוורר לא עובד כנראה שיש בעיה כלשהי. בד"כ בביוס יש אפשרות לשלוט במאוורים, אבל אני לא חושב שבדגם שלך יש אפשרות כזאת.

bar666xp

New member
אפשר לבדוק דיי בפשטות...

יש תוכנה בשם SUPER PI.... {הממ GOOGLE IT או שיש בקישורי הפורום אולי לא זוכר} תורידי ותפעילי נגיד.. CALCULATE של 1M... בלופ ה10-15 גג או שאת שומעת את המאוורר או שהמחשב איתחל... אם שמעת אותו הכל בסדר אין בעיה.... אם איתחל המאוורר כניראה תקוע, לא עובד או לא עובד טוב.

Ricca

New member
אני מפחדת לעשות נזק בלתי הפיך..

המחשב הזה, פשוטו כמשמעו הוא מרכז חיי. בלעדיו, לא רק שאטפס על הקירות בבית, גם אני לא יכולה לעשות את הפרוייקטים לבית ספר. אולי גם שווה לציין שאין לי שקל על התחת, ברמה שכבר כמעט ולא נשאר לי כסף לאכול. אם אני הורסת את המחשב, באמת הלך עלי. כרגע מכוון עליו מאורר אמיתי, והאוורסט מראה לי 37 מעלות, שזה בערך הכי נמוך אי פעם שהמחשב הזה הגיע אליו. יש בפני שתי אופציות, ושתיהן על הפנים. 1. לנצל את האחריות שלו, ולשלוח אותו למעבדה, מה שיכול לקחת כאן גם שלושה חודשים. 2. לקחת אותו לטכנאי רגיל, שבטח יתקן לי אותו על המקום, אבל זה בטח יאכל לי את האחריות. איזה דיכאון.. האם אין תוכנה שיכולה פשוט להפעיל את המאורר, ולבדוק אם הוא תקין?

bar666xp

New member
SPEEDFAN וכדומה...

יופיע חום המעבד וגם הRPM {סיבובים לדקה} של המאוורר. בכל מקרה אם החום לא עולה על 60 מעלות ממש אין סיבה לדעגה... {מומלץ לעשות כמה נסיונות מאמץ, לתת למעבד קצת/הרבה עבודה} ולבדוק כי החום לא עולה על ה60 מעלות+- {אבל זה גם תלוי באיזה מעבד יש}. אגב אם יש אחריות לא כדאי לאבד אותה אם יש בעיה אמיתית פני למעבדה של החברה/יבואן.

Ricca

New member
זה מה שעשיתי מראש.

פניתי למעבדה של אייסר, הם אמרו שאין בעייה, אבל התיקון יקח עד 3 חודשים, ואני מכירה כמה אנשים שלקח להם אפילו יותר. טוב, על החיים ועל המוות.

למעלה