מאוכזב משינוי

jhonyl

New member
מאוכזב משינוי

היי, אני מצביע שינוי מאז שהיא קמה. מה שהיה חשוב לי, ומה שהיה המצע של שינוי, והדבר היחיד שהם אמרו הוא התנגדות למעורבות הדת במדינה, ובכספי המדינה. תוך כדי הקדנציה הנוכחית, שינוי כפרה. פתאום מה שחשוב זה ההתנתקות. אני בחרתי בשינוי בשביל ההתנתקות?! ההתנתקות מענינת את הXXX שלי. סליחה על הביטוי. ראיתי את שינוי שוכבת על הגדר בשביל ההתנתקות, שלא חשובה לי, בעוד שאת יתר הבטחותהם הם זנחו, ולא נקפו אצבע למענן. חבל. אם שרון והעבודה רצו בזה כל כך היה סיכוי להשגים משמעותיים. והיה צריך לנצל את תאותם למטרות המוצהרות של שינוי. אבל לא. במקום זאת שינוי החליטה לכפור. יש הרבה זבל בשינוי. זבל שלא מתאים לי. אני לא אבחר בשינוי הפעם. שהזבל יגיע למזבלה. מגיע לו. ובן כה וכה זבל הוא, מה לי ולו.

אשרת

New member
באמת?

אני דורשת ממך להביא סימוכין לטנה שלך , שהמשתמש פבל אמר שהוא עוד לא ראה פה מאוכזב שינוי, אחרת ההודעה שלך תוסר מעל גבי הפורום!!!

מסכים איתך חלקית

שינוי, עשתה מעל ומעבר לפעול למען המצע הפוליטי שלה, אך בממשלה רבתי שאינם חושבים כמפלגת שינוי, לא ניתן למצוא פרטנר כדי להעביר את הצעותיה של שינוי. כן, שינוי פעלה למען ההנתקות, והבעיה היא שאם ההנתקות מעניינת לך את הXXX, סליחה על הביטוי, אז אני ממליץ לך לא להצביע לאף מפלגה כי ככל הנראה לא אכפת לך ממדינת ישראל אלא מעצמך בלבד. 16 מנדטים לא מספיקים לשינוי ליישם את המצע שלה, לכן אם אין לך שום מפלגה אחרת שמציעה לך את מה ששינוי מציעה לך, תצביע עבורה, תן את הכוח לשינוי כי רק עם 20 מנדטים שינוי תוכל להעביר את כל הצעותיה ואני בטוח בכך. מה כן, שינוי כן יכלה להעביר את חוק הנישואין האזרחיים, בתלות על הצבעה עבור ההנתקות. כן, אילולא שינוי הצביע עבור ההנתקות, ההנתקות אינה הייתה עוברת. שרון ידע זאת, אך שינוי העדיפה את ה460 מיליון שקלים אם אני לא טועה והעבירה אותם לסטודנטים. אני חושב ששינוי הייתה צריכה להתעקש על חוק הנישואין האזרחיים בתמורה להצבעה בעד ההנתקות.

אל תשפוט ולא תישפט

השינוי אף פעם לא תהיה מפלגת שלטון מסיבה פשוטה מאוד. הרי היא מייצגת בוחרים אינטליגנטיים, משכילים, אלה שיודעים לדאוג לעצמם ולא רואים במדינה פרה חולבת. אנשים אלה הם מיעוט ומספרם הממוצע במדינות מפותחות לא יותר מ-25% מכלל האוכלוסיה. לכן השינוי תמיד תישאר מפלגה אליטיסטית ו-15 מנדטים זה השיא שלה שספק אם יחזור. לכן התפקידם של החכ"ים מהשינוי זה לא לבנון ארמונות באוויר אלא להיות "לשון מאזניים" במקרה הטוב ובמקרה הגרוע זה לזעוק מבימת הכנסת ולרקום תככות במסדרונותיה. לדברים אלה נדרשת מיומנות לא קטנה והיא באה עם הזמן. לכן בינתיים לא צריך לשפוט בחומרה את החכ"ים על השלומיאליות שלהם אלא לתת להם סיכוי נוסף. יחד עם זאת חייבים להביע עליהם ביקורת וכל הזמן להזכיר להם בשביל מה בחרו אותם.

למעלה