מאוחדת לנצח נצחים ?

yeshgvul1

New member
מאוחדת לנצח נצחים ?

הנה תרגום מכתב שעמותת עיר שלם-ירושלים קיבלה מתושבת מזרח העיר, המחזיקה בתעודת זהות ירושלמית. לפני שלושה חודשים הלכתי ללשכת משרד הפנים (מחלקת המסמכים הקשורה לנושאים סוציאליים) במזרח ירושלים כדי לחדש את תעודת המסע שלי. הגעתי לשם עם כל המסמכים הרפואיים המוכיחים שאיני יכולה לעמוד במשך שעות. נדהמתי ממספר האנשים העומדים ברחוב ליד שער הכניסה. לאחר שעה, אחד המאבטחים הסכים להקשיב לי. הראיתי לו את המסמכים הרפואיים המראים שעברתי ניתוח ברגלי ושעמידה במשך שעות עלולה להזיק לתפרים הפנימיים ברגל. לאחר שעה של המתנה הורשיתי להיכנס. גם אחי היה שם כדי לטפל בתעודת המסע שלו. הוא חיכה בחוץ משתיים בבוקר עד תשע, שעה שהלשכה נפתחת. כשהתור של שנינו הגיע, לאחר שלוש שעות המתנה בתוך הלשכה עצמה, הפקידה אמרה שכל אחד מאתנו יגיש את מסמכיו לבד. ניסיתי להסביר לה, שמצבי לא מאפשר לי להמתין במשך שעות וניסיתי להראות לה את המסמכים הרפואיים, אך היא סירבה וקראה למאבטח, והוא בא וצעק עלינו וקרא לנו בשמות מעליבים. כמה זמן אחר כך הגיע מאבטח נוסף וביקש ממני לעזוב את המקום מיד. עזבתי את המקום באופן משפיל. שלחתי תלונה למנהל, וכמובן לא קיבלתי תשובה. יעצו לי לקנות תור תמורת 500 שקל מהילדים שעומדים שם בחוץ ועושים עסקים טובים מהמצב הזה. סירבתי. שאלתי עורך דין אם הוא מוכן לעשות זאת, והוא אמר לי שיחייב אותי ב2,000- שקל. מובן שאיני מוכנה לשלם סכום כזה תמורת מסמך שעולה 300 שקל בלבד. המקרה שלי לא נחשב בהשוואה למקרים אחרים (של זקנים, חולים, נשים עם ילדים וכו´). המצב שם ממש רע ולא אנושי. האם זאת מדיניות שמשתמשים בה כדי לגרום לאנשים לוותר על המשך טיפול במסמכיהם? רים נשאשיבי ירושלים

masorti

New member
אני מבין שיחס המימסד הממשלתי...

ליהודים הוא אדיב ומתחשב, ומעולם לא היו תורים ואי-התחשבות בקופת חולים, בבנק, בלשכת האבטלה, בעיריה, במשרד הרישוי, וכיו"ב. רק בתור של ערבים יש לחץ גדול ומאבטח שאינו מתחשב. יש להניח שבקורס המאבטחים מקפידים להסביר להם שיש לטרטר פונים ערבים (כמובן לאחר זיהויים בעזרת תעודת זהות, שמא יפגינו בטעות אטימות כלפי יהודי). נ.ב. אילו המאבטח בסיפור היה יודע קצת הסטוריה של א"י, הוא היה מפגין יותר כבוד כלפי רים נשאשיבי. משפחת נשאשיבי היא מן המשפחות הפלשתיניות המכובדות ביותר במשך דורות, והיא התחרתה במשפחת חוסייני על הבכורה. באופן מסורתי, החוסיינים היו קיצוניים ביחסם ליהודים ואילו הנאששיבים היו מתונים יותר. נדמה לי שאחד מראשי עיריית ירושלים המנדטורית היה נשאשיבי, וכמו כן נדמה לי שגם היום אחד מהשרים של ערפאת הוא נשאשיבי.

daggobert2

New member
יש גבול אין חדש/ בביאוקרטיה מבין?

כל המשרדים חייבים לעבור קורס יחסי אנוש. או יש לך הירהורים שנוגעים למניעים לאומים אים כך שתתלונן.

yeshgvul1

New member
מתי בפעם האחרונה מאבטח קילל אותך?

או צעק עליך להסתלק מהמוסד אליו באת לקבל שרותים?

daggobert2

New member
יש גבול שקר מתי מאבטח קובע דבר

מה שאתה מספר הוא מצוץ מהאצבע מהסיבה הנורא פשוטה. מאבטח לא אחראי לסדרים הואא בדרף כלל מחברת שמירה אני מצוי בנושא האמן לי אים משאתה טוען למחרת הוא היה מפוטר.

yeshgvul1

New member
דגוברט טמטום (מצטער, אני עונה לך

בדיוק על משקל דברי הבלע שלך). מאבטח יהודי שמדבר לא יפה לערביה לא בהכרח יפוטר. הרי היא ערביה.

yeshgvul

New member
אגב, גם שוטר שמרביץ לערבי מפוטר?

לא תמיד... סביר שלא אם זה בחברון. אבל אם הוא מרביץ סתם ליהודי, אז אולי הוא באמת יפוטר.

למעלה