מאוורר תקרה ...

davesh

New member
מאוורר תקרה ...

ברצוני להתקין מאוורר תקרה בחדר השינה. גודל החדר בערך 3X3. אני מתלבט בין מאוורר בקוטר 36" לקוטר 42". מישהו יכול להמליץ על קוטר מתאים? בעבר כשהתקנתי מתקן לתליית אופניים על התקרה לא מצאתי נקודת בטון לעגון את וו התליה, אז הייתי צריך לחפור חור בקוטר 15 ס"מ וליצוק שם בטון (לא היה קל ליצוק לתקרה (-:) ע"מ ליצור נק' עגינה לוו. אני לא רוצה לעשות זאת שוב עבור המאוורר, שכן זה לא היה קל. חשבתי במקום זאת לקבע פלטת עץ עבה (3 ס"מ) לתיקרה בעזרת כמות לא מבוטלת של דיבלים רגילים (8 מ"מ) בקוטר קצת יותר גדול מבסיס המאוורר, ואליו לחבר את המאוורר בעזרת ברגי עץ. מה אתם אומרים? יש אולי פתרון אחר?

רשר

Well-known member
מנהל
הקטן יספיק להעיף הכל בחדר

לרוב אין צורך לחפור תקרה כדי להרכיב מאורר כי התושבת שלו מוכנה לחיבור עם 4 דיבלים וזה חזק מאוד, מאורר אינו אופניים שתולים ומורידים כל הזמן,

davesh

New member
הקטן יעיף הכל בחדר?

אני מחפש שיעשה לי בריזה עדינה, לא הוריקן (-: אמנם מאוורר אינו אופניים, אבל בכל זאת יש לו כוחות שפועלים לכל מיני כיוונים, שלא כמו אופניים שרק מפעילים כוח למטה.. איזה דיבלים בד"כ משתמשים? פלסטיק רגילים? באיזה קוטר? או ג'מבו? ומה אני עושה אם התקרה ממש מתפוררת? אני חייב עצה דחוף ... בלילות האחרונים אני ממש מתבשל

קשה ליעץ לך , מבלי לראות ממה התקרה. אני אכן הייתי נזהר בהתקנה על בסיס לא ברור. מאוור כזה נופל, יכול לגרום לפציעה לא נעימה עד קשה. אפשרות שאני הייתי שוקל , זאת תליה של מאוורר על קיר. יש כאלה תעשייתים , יעשו לך יופי של בריזה....

davesh

New member
אתה היית תולה מאוורר תעשייתי בחדר השינה?

מה גם שהם עושים רוח ממש חזקה, ולא בריזה נעימה. זו הבעיה בתקרה אצלי, היא די מתפוררת. אני מקווה שכן אמצא נקודת עגינה טובה, ולא כמו איפה שתליתי את הוו לאופניים.

RubberDucky

New member
תליתי אצלי מאוור תקרה קטן

שמתי 4 דיבל ג'מבו 8" ואני שקט. יש לחזק ברגים של כל המאוורר (להבים) לפני כל קיץ, לא לשכוח!!

רשר

Well-known member
מנהל
"יספיק להעיף,,," - אפשר להוריד מהירות

הרכבתי הרבה מאוררי תקרה, בעזרת מקדח מתאים לקוטר הדיבל אין כל בעיה גם בתקרת "בלוק תקרה מאיטונג", לכל היותר אם יש בעיה מכניסים קצת גבס לחור ועליו את הדיבל, לאחר 10 דקות מבריגים את הפלטה לנצח,

train

New member
הקטע עם האופניים לא נשמע טוב

יציקת בטון זה דבר חזק אבל למה היא מעוגנת? כלומר מה מונע מגוש הבטון להיפרד משאר התקרה? כי לסמוך רק על כושר ההדבקה של הבטון זה ממש לא מספיק.

ממה עשויה התקרה שלך?

זו תקרת "רביץ"? או תקרה יצוקה, או בלוקים? לפי התשובה ניתן לעזור

davesh

New member
רביץ זה לא ...

מעליי יושבת עוד קומה, אז הייתי מתאר לעצמי שזו תיקרה יצוקה, אבל כשקדחתי בשביל הוו לאופניים נפתח ממש בור בתקרה. הבניין ממש ישן (50-60 שנה לפחות). איך בנו אז, אני לא יודע. גם בקירות זה לא תענוג גדול לקדוח, הכל מתפורר. על כל חור שאני קודח אני מכין ישר את הצלוטיט כדי לסתום את החור ורק אז דוחף דיבל.

יש גם פתרון אחר, במקום מאוורר תיקרה,

לתלות מאוורר על הקיר. יש כאלו עם הכנה לכך, כי בבתי ספר, משתמשים בכאלו. שם הרי אסור מאוורר על רגל, ובגלל כמות הנאונים שתלויים על התקרה, אין מקום לתלות מאווררים. אז וועדי ההורים קונים מאווררים שמקובעים לקיר.

למעלה