מאווררת תיסכולים...

MOMOMO19

New member
מאווררת תיסכולים...

מקווה שזה המקום הנכון אבל חייבת לאוורר את התיסכול והעומס הרגשי... אני בת 39 נשואה ומנסה להכנס להריון מעל לחמש שנים. עשינו את כל הבדיקות, הלכנו למי שרק אפשר, הכל תקין שנינו בריאים ואין שום בעיה נראית לעין מלבד הסוכרת שלי שבעקבותיה מסרבים להעניק לי טיפולי פוריות. עובדת על המדדים כבר יותר משנתיים אבל המדד המרתיח הזה שהרופא דורש (5.5 HbA1c) מרגיש בלתי ניתן להשגה. לא שאני מוותרת, אין לי אפשרות כזאת! אני אהיה אמא! אבל זה כל כך קשה להמשיך ולהיות אופטימית כשמנסים ומנסים ועובדים על המדדים של הסוכר ומתאכזבים כל כך כל חודש מחדש... אין לי שאלה או מטרה ספציפית בהודעה זו.... רק רוצה להרגיש שמישהו מבין ויודע...

prule

New member
אין לי הרבה ידע אבל

מנסה רק להבין.
א. גם פרטי לא נותנים?
ב. מה זה אומר המדד הזה של הסוכר?
ג. את עם אינסולין?

ובלי קשר אני מאחלת לך את כל ההצלחה שבעולם!!!!!!

גם לא מבינה בזה

ואני יודעת שלפעמים במצבים כאלו מעצבן לקבל עצות ממי שלא באמת מבינה, אבל את משתמשת במד סוכר freestyle libre?
אצלי יש מצב קצת הפוך - רשמית אין לי בעיית סוכר, אבל אני חושבת שזה בגלל חוסר רגישות של המדדים ושבעצם כן יש איזושהי בעיה. אז השתמשתי כמה פעמים במד הזה כדי לנסות ולראות מה באופן אישי מעלה לי את הסוכר (בהשראת המחקר של day two). זה אמנם יחסית רועש, אבל זה עזר לי קצת להבין מה כדאי לי ולא כדאי לי לאכול (דברים שממש לא אמורים להעלות את הסוכר כן מעלים לי אותו). ואחרי שמאז ומתמיד הסוכר שלי בצום בקצה הגבוה של הנורמה, היה לי עכשיו סוכר של 85 (אם כי אני עוד תוהה אם זו לא טעות מדידה).

נשמע לי מאד מתסכל, ובטח כבר ניסית הרבה דברים כדי להוריד את הסוכר, אבל חשבתי להזכיר את זה למקרה שאת משתמשת במד סוכר לא רציף. כל הכבוד על הגישה ושאת ממשיכה להאבק על זה. בהצלחה וחיבוק

shirael

New member
וואו, נשמע לא פשוט..

גם אצלנו הכל פחות או יותר תקין וכבר שנה לא זז שום דבר, והשעון מתקתק.
איזו סוכרת יש לך, סוג 1 או 2? אם מעניין אותך אולי תבדקי את התזונה שאני אוכלת לפיה, שיש לה יכולת לרפא לחלוטין סכרת סוג 2 (ואת כל מחלות המעיים ואסתמה ולא מעט מחלות אוטואמיוניות) וקראתי גם עדויות של בנות עם סכרת סוג 1 שזה עוזר להן להישאר מאוזנות.
מדובר בגישת 801010, יש קבוצה מאוד פעילה בפייסבוק עם מידע ורעיונות. לכאורה זה סותר את כל מה שאמורים לעשות עם סכרת - המזון מבוסס על פירות טריים ומתוקים, עם כמות מוגבלת מאוד של שומן וחלבון, לצד ירקות והמון המון ירוקים - והכל חי ולא מבושל. אני על זה כבר שנתיים וחצי (היתה באמצע תקופה שהקפדתי הרבה פחות וכל התסמינים חזרו), ורואה החלמה ספונטנית של כל מיני דברים שהציקו לי, כמו פטריות, פצעונים, נפיחות בבטן, ריח פה, כמובן ירידה כיפית במשקל (עם עצירה טבעית על משקל לא נמוך מדי בלי ששיניתי שום דבר), ואיזון הורמונלי. כפוליציסטית אני יודעת שאני בקבוצת סיכון לפתח עמידות אינסולין ובהמשך סכרת, אבל על התזונה הזאת הגעתי למדידה הכי נמוכה שלי אי פעם של סוכר בצום - 77 (בעבר היה תמיד 85-87, ואף הגיע מעל 90). שאר הבדיקות דם מצוינות, וההרגשה הרבה יותר קלילה ואנרגטית.
הרעיון הוא שפירות וירקות נותנים לגוף את כל חומרי ההזנה בצורה הכי קלה לעיבוד כך שהגוף לא צריך לעבוד קשה, והסוכר לא מצטבר בדם כי רמת השומן כל כך נמוכה. הסוכר נכנס מיד לתאים, שם הוא דרוש, ונחסכת "נדנדת" האינסולין שבדרך כלל מקשרים לצריכת מזון מתוק בתזונה רגילה. אם מעניין אותך יש ספר בשם 801010 שמפרט את ההגיון הביולוגי מאחורי התפישה.

אני לא מבינה בזה הרבה אבל אנסה לעודד אותך

אני עובדת עם מישהי סוכרתית שיש לה ילד בן שנה וארבעה חודשים מטיפולים.

למעלה