מאוד עצוב לי.

מאוד עצוב לי. ../images/Emo7.gif

קראתי הרגע ידיעה ב-YNET. ידיעה קטנה. לא מרעישה. שולית. כמעט שגרתית. וליבי, אוי ליבי התכווץ רק לקרוא את המשפט הלקוני משהו: "שוטרים שהגיעו למקום נכנסו לבית שבו לא היה איש, למעט התינוקת שהייתה על הריצפה..." ריבונו של עולם, תינוקת בת חודשיים. רק בת חודשיים. ונזכרתי באזכרה בקיבוץ שהייתי בה פעם, ואחד הנואמים נאם בכאב ואמר: "אֵל מלא רחמים...אילו לא היה האל מלא רחמים, אולי היו נותרים קצת רחמים כאן בעולמנו" עצוב לי נורא. התינוקת הזו כבר מתה. כמו התינוק ההוא מאלעד, בן 3 חודשים בלבד. כמו התינוקת ההיא שאביה התעלל בה מינית, והטיח אותה בקיר. כמו התינוקת ההיא שננטשה בשלהי החורף המקפיא עטופה בסדין דקיק, ונפטרה... כמו עוד המוני תינוקות שבאו לעולם אל-כורחם, וידעו רק סבל ומכאוב. כמה בא לי לחבק אותם עכשיו.
לא יודעת למה כתבתי דווקא כאן. פשוט זה עשה לי כ"כ רע.

מייב

New member
ואני

כבר שבועות בוכה כל ערב בזמן החדשות. מרטיבה את הקטנצ'יק בזרועותיי, מדמעות על תינוקות אחרים. ולפני שבוע אמי סיפרה לי, שקראה ריאיון עם אחות טיפת חלב שטיפלה בתינוק ממאה שערים שאביו התעלל בו, והאחות אמרה שלתינוק לא היה בכלל "מום" כמו שהמשפחה ניסתה להציג (וכביכול בגלל זה האב התקשה לטפל בו), אלא פשוט חולשה של שרירי הצוואר. במו אצל הקטנצ'יק שלי.

מעיןבר

New member
מאוד מאוד עצוב ../images/Emo10.gif

בלתי נתפס לחלוטין איך אנשים יכולים להתייחס ככה לילדם.והציטוט - משיר מפורסם מאוד של יהודה עמיחי...

נכון מאוד. תודה על הקישור לציטוט

המופלא של יהודה עמיחי האגדי. מרוב סערת רגשות לא זכרתי דבר.

T noki

New member
לא רק עצוב - מזעזע ומעלה שאלות:

איפה היו שירותי הרווחה? הרי בביקור שבו היה ברור שהתינוקת הוזנחה והיתה בסכנה (תינוקת בת חודשיים לבד בבית היא פר הגדרה בסכנה) ועם אמא שיכורה זקוקה להתערבות גורמי הרווחה ופקיד סעד ולא "סתם" לפתיחת תיק במשטרה. נשמע שזה היה אסון שמחכה להתרחש. הכי חשוב לשמור על בריאותה וחייה של התינוקת, זה דבר ראשון במעלה. ועכשיו כבר מאוחר מדי.

בעיניי זה מעלה עוד הרבה שאלות,

פרקטיות (כמו זו שהעלת), ואחרות - האם אכן "מותר האדם מן הבהמה ?" (לא מכירה בהמה שרוצחת את ולדיה). ומתי ואיך בכלל הפכנו לחברה שלא חסה על ילדיה ? איך קרה ששער הדולר והתחקיר על המתרחש בעזה תופס כותרות יותר מתינוקת (אלוהים, תינוקת !!) שנרצחה ? מה קורה לנו ? מאיפה האדישות הזאת ? אבל יותר מהשאלות, יש בי כאב. רק המחשבה על התינוקת שכובה על הרצפה עושה לי כ"כ עצוב ורע. תינוקת שבטח נפחה את נשמתה בבכי תינוקי שמייחל לאנושיות.

1ויוי

New member
בלתי נתפס

במיוחד למי שבאה מהצד השני של אנשים שמייחלים שנים לתינוק ומוכנים לעשות הכל לשם כך. צר לי על התינוקת וצר לי גם על שתי אחיותיה הקטנות ( שנתיים וארבע) שלעד ישאו את הטרגדיה שאמא או אבא רצחו את אחותן.

קשה לקרוא, קשה לדמיין את זה בכלל

וקשה שלא לכעוס - על ההורים, על המשטרה שלא עשתה מספיק כשהיה ברור שהתינוקת בסכנה בבית הזה.

../images/Emo14.gifארורים ארורים!!!!! ../images/Emo7.gif

כמה חבל שהמשטרה לא התערבה קודם והוציאה את הילדות מחזקת הוריהן הארורים!

ניצנץ י

New member
קורע לב ../images/Emo7.gif

כל הסיפורים האלה וגם הכתבה בעיתון מלפני שבועיים בערך, על התנאים בבתי היתומים במזרח אירופה, מהם מאומצים ילדים אחרי תקופה ארוכה של יחס מזעזע. קראתי ובכיתי.

למעלה