מאוד מתלבט

Eli971

New member
מאוד מתלבט

שלום. אני כרגע תלמיד תיכון ואני מאוד מתלבט מה ללמוד.
אני עושה 5 יחל מתמטיקה ומאוד אוהב את התחום, אבל שמעתי שבמתמטיקה אין עבודה.
אז חשבתי ללכת על מדעי המחשב.
אבל אז הפחידו אותי שאחרי גיל 40 אני כמעט בטוח יהיה מובטל.
השאלות שלי:
1. מתמטיקאי יכול לעבוד בהייטק באותם תפקידים של זה שלמד מדעי המחשב? אם לא, באיזה תפקידים הוא יכול לעבוד בהייטק אם בכלל?
2. אם אני הולך על מדעי המחשב - לעשות תואר 4 שנים או רק 3?
3. יש עבודה בהייטק אחרי גיל 40?

תודה רבה לעוזרים :)

vinney

Well-known member
תשובות

1. כן, בעלי תואר ראשון במתמטיקה בהחלט יכולים לעבוד בתפקידים בהם עובדים בוגרי מדמ"ח, וזה מה שקורה לרוב לאלה שלא ממשיכים לתוארים מתקדמים. מתמטיקה טהורה זה תואר די קשה, ובמדעי המחשב יש לא מעט קורסי תשתית ומתקמדמים במתמטיקה. תבדוק טוב מה אתה רוצה להשיג בדיוק, ולפי זה תחליט לאיזה כיוון ללכת.
&nbsp
2. אין טעם לבזבז שנה נוספת באקדמיה, כשאתה יכול לצבור נסיון עבודה תעשייתי וגם לקבל על כך משכורת. 3-שנתי.
&nbsp
3. כן, יש.

pvzed

New member
נסיון לעזרה

&nbsp
המתמטיקה של ה 5 יחידות היא פסיק קטן בתואר במתמטיקה.
אז אל תמהר לומר שאתה אוהב את זה אם לא ראית מה זה באמת ( תסתכל על סילבוס של תואר במתמטיקה ותנסה לראות מה יש שם ).
&nbsp
1) לא מעט תחומים במדעי המחשב דורשים מתמטיקה למשל עיבוד אותות ותמונה. אבל זה תחום ספציפי בתוך המתמטיקה,
ולעיתים דורש תואר שני וכו'.
2)התואר של ה 4 שנים נקרא הנדסת מחשבים , כולם יגידו לך פה שזה לא שווה את השנה הנוספת ועדיף כבר לצבור נסיון בתעשיה.
3)אם אתה טוב אז כמובן שיש.

pvzed

New member
זה מגיע עם ה TITLE מהנדס?

מה ההבדל הרשמי בין מדמח 3 שנים ל 4?
&nbsp

vinney

Well-known member
ההבדל הרשמי? בהיקף.

אם אתה ממשיך לתואר שני, זה חוסך לך כמה קורסים, זה הכל.
&nbsp
מה זה " TITLE מהנדס"? קוראים לך רבקה מיכאלי?

ChaosParadigm

New member
בגדול, אין הבדל

תואר B.Sc. ארבע שנתי "שקול" ל"הנדסה". אבל בתכלס, מה אכפת לך? אל תלמד שנה אקסטרה כדי להיות מהנדס.
בנאדם לומד לארבע שנתי אם בד"כ אם אין לו כוונה להמשיך לתואר שני, והוא כן רוצה ללמוד לעומק תחומים נוספים. בכל מקרה אחר (תואר שני \ מת לעוף מהלימודים כבר), כנראה שעדיף לעשות תלת שנתי.

דעתי

לא למדתי מתמטיקה באונ' כחוג אבל אלה שלמדו אומרים שאין שום קשר בין מתמטיקה בתיכון לזאת שבאוניברסיטה. האוניברסיטה זה הרבה יותר תיאורטי. יש גם תחום שנקרא מתמטיקה שימושית או יישומית אבל לפחות כשאני למדתי, זה היה רק לתואר שני.

יש כו יברסיטאות שבהן אפשר ללמוד דו חוגי מדמ"ח ומט
תמטיקה. אולי זה בגיוק מה שאתה צריך.

לשאר השאלות: עדיף 3 שנים תואר ראשון. אם נהנית, תמיד תוכל להמשיך לתואר שני.

אתה תהיה בן 40 בעוד עשרים ומשהו שנה. הרבה דברים הולכים להשתנות עד אז. תוריד את זה מרשימת השיקולים שלך.

תואר מדעי המחשב. 3 שנים זה מספיק בשביל למצוא עבודה

יש רק מעט אנשים שעובדים כמתכנתים, שלמדו רק מתמטיקה ולא מדעי המחשב.
אם אתה רוצה להיות מעשי, ונשמע שאתה כזה - תעשה את התואר גם במחשבים, לא רק מתמטיקה

כן. יש עבודה אחרי גיל 40. גם אחרי גיל 50. למה שמישהו יפטר עובד רק בגלל הגיל שלו? אנחנו לא סוחבים משאות כבדים, אנחנו לא צריכים לרוץ בשמש. זה אחד המקצועות היחידים שרוב העובדים בו - רק משתפרים עם השנים. זה בעצם ה"סוד" היחיד - לא לשקוע בשגרה, אלא להמשיך ללמוד ולהתפתח, וככה תמיד תישאר נחוץ.

nahsh

New member
אני לחלוטין לא מצליח להבין את הדיון.

אתה בתיכון! אתה לא בונה עכשיו קריירה. תלמד מה שמעניין אותך - אין לזה שום קשר למה שתעשה בעתיד. במדינה שלנו יש לך גם כנראה עוד 3-4 שנים של צבא, שזו תקופה מאוד משמעותית גם באורך שלה וגם בגיבוש תפיסת העולם שלך. אין לך מושג מה תהיה ומה תאהב עוד 5-6 שנים. אל תדאג לגיל 40 עכשיו - אין לך שום שמץ של נתונים שיעזרו לך לקבל החלטה בנוגע לגיל הזה, אז חבל להשקיע בזה אנרגיה.

מעבר לזה, התחום שלנו הוא אחד התחומים הכי דינמיים שיש בשוק העבודה. אף אחד לא יכול לחזות מה יקרה בעוד כל כך הרבה זמן. השקה של מוצר חדש יכול להפוך את כל השוק (אייפון לדוגמא).

למעלה