מאוד מצער אותי

מאוד מצער אותי

שהפורום פה משדר קול אחד של השלמה עם הנטיה המינית בלי שום תקווה לשינוי. זה כ"כ עצוב שאנשים כופים את הדעה שלהם או יותר נכון את הנוחות שלהם על כולם. ומאוד מובן גם שזה הרוב - שהרי זאת הדרך הקלה. להשקיט את המצפון. תנו גם מקום לאנשים שרוצים להשתנות, שרוצים לחיות אחרת, שמאמינים אחרת. אל תשברו לאנשים את התקווה. זה עוול. יש אור בקצה המנהרה ואתם מכבים אותו. תהיו ישרים. ותפסיקו להכפיש. למרות שזה מלובש בכוונות טובות לכאורה.

צר לי

אבל רוב באי הפורום כבר דנו באריכות בנושא זה. מסתבר ששינוי של הומוסקסואל להטרוסקסואל אינו מתועד בשום מקור אמין כדבר אפשרי. כמובן, ניתן להוסיף ולדון בכך ולנסות להביא ראיות לכאן ולכאן. בימת הנואמים כולה עומדת לרשותך

avitano

New member
גם אותי מצער

אף אחד לא הכריח אנשים רשמו את דעתם ואת מסקנותיהם על פי נסיונם האישי אז אם לא לך היה נסיון בלהשתנות או לא להשתנות, בין לקבל את עצמך או לא לקבל את עצמך הרי שהם באו מהנקודה הזו בדיוק ואף אחד לא אומר לך מה לעשות אם אתה חושב שיש לך דרך להשתנות באמת אז לך על זה כל אחד פה מאמין בדרך שלו ומראה את הדעה שלו? תראה גם אתה את הדרך שלך והדעה שלך

../images/Emo221.gif ../images/Emo45.gif

חוץ מזה, אף אחד לא כופה כלום, כולם זכאים לדעה משלהם וגם כיבדנו דעות אחרות כאן

דחלילי

New member
שלום לך

אני בכיוון של אם אתה הומו- אז אתה הומו. אין לך איך לשנות את הנטיה המינית שלך.. אם אתה דו-מיני, הרבה יותר קל, פשוט עם הזמן אתה משקיט את הצד השני, כי אתה מספק את עצמך עם אישה (ב"ה) אבל, אם אתה יודע שאתה הומו, ואולי בכלל לא נמשך בשום אופן לבנות, אתה יכול לעשות כמה דברים.. 1. חקירה לעומק אחרי הרבה זמן של שמירת זרע, לתת לעצמך "להטען" ולבדוק אחרי הרבה זמן, אולי אתה באמת נמשך אפילו קצת לבנות כשאתה לחלוטין טעון... כי אז הרבה יותר קל לך. 2. במידה וזה לא מתאפשר, אתה יכול להחליט איך אתה חי: א. לתת ביטוי מלא ליצה"ר שלך, ולצאת עם גברים, ולשז"ל חו"ח לכ"ש משכב מלא.. ב. לחיות רווק לשארית חייך, זה לא הכי נעים ג. למצוא מישהי לסבית שרוצה ילדים, ולעשות איתה סידור נוח בהנחה שאתה לא בארון, ושכולם ידעו ויתנו את ברכתם ד. למצוא מישהי שתקבל אותך כמו שאתה, שלשכב איתה יהיה נחמד לך, כדי שיהיו לכם ילדים משותפים.. והאהבה תוכל להתקיים גם אם אתם לא הכי מיניים יש כזה דבר שנקרא א-מיניים, שהם לא נמשכים בכלל לכלום, ואם תחיה בסוף עם מישהי כזאת, היא לא תרגיש בכלל מוזר שאתה לא נמשך אליה, ותוכל להתרבות איתה בשביל משפחה... או שתאמץ הפואנטה היא שיש הרבה אנשים וסיטואציות.. אם אתה הומו אתה הומו ואם אתה רוצה ילדים ואתה עושה תשובה שלמה, אני מאמין שיגיעו לך ילדים איכשהו.. אפילו משלך.. והשם לא רוצה שתהיה משהו מוגזם.. הוא רוצה שלא תשכב עם גברים.. זה הכל. אם אתה בקטע שלא ויתרת על חיי העוה"ב, ואתה מתאמץ, גם בלי לבטל את היצר אלא רק לא להאכיל אותו, אפילו שמירת נגיעה ועיניים אם צריך, אז תעשה את זה בכיף כי השם יאהב אותך יותר שבוע טוב הצלחה שלום

טלל10

New member
../images/Emo45.gif

מסכים לגמרי. יש לי רעיון. להוציא חוברת
"המדריך המעשי להומו המתלבט"
תחשוב על זה... טלטל

דחלילי

New member
לא יודע אם צריך חוברת שלמה

אם אתה יודע שאתה נמשך לבנים, אתה יכול להחליט או שאתה חי ככה או לא. ואם אתה מחליט לא לחיות ככה אז אתה לא מתלבט.. זה כבר נושא אחר, על איך הומו מממש את עצמו.. שזה כמו כל אחד שרוצה לממש את עצמו.. שלא יגידו אחרי זה "כפיה דתית" ח"וח, אבל, התורה אומרת לך בדיוק איך לחיות, ולהיות מרוצה, ושמח, כי זה הנשמה שלך, בתור יהודי. זה כמו שאתה מתכנת את המחשב כך שברגע שאתה לוחץ על כפתור- הוא נדלק, ככה הנשמה שלך "מתוכנתת", כל אחד והתכנות האישי שלו, אבל לכולם יש תורה אחת שנותנת את התגובות הנכונות לפונקציות שמתוכנתות בנשמה..

ניסיתי חיי תורה במשך 26 שנים וזה לא עזר

אז שיניתי את חיי. עכשיו אני דלת"ש,ברוך ה', ומרוצה הרבה יותר. גם הנשמה שלי מרגישה טוב יותר.

דחלילי

New member
ושאלה

האם האורח חיים שלך הוא "חילוני" לגמרי? והאם אתה באמת חושב שה"נשמה" שלך מרגישה טוב יותר? אולי היא מרגישה טוב יותר גם אחרי מגש פיצה ענקי? ואולי גם אחרי שאתה מחזיר למישהו על זה שהוא ירד עליך כשמלא אנשים מסתכלים? אולי זאת לא ה"נשמה" שלך..? ואולי ה' לא מגדיר את העזרה שלו לתת לך לבצע את הפעולה הזאת כקפיצת מדרגה, אלא כקיפול הרגלים לפני הקפיצה..? [בשביל לתגן חביתה- צריך לשבור ביצים].. ואולי הוא נותן לך הרגשה טובה עד לרגע אחד בו הכל מתפרק, ולא מסתדר ולא כמו שהיה, ולא זכור לך שהחיים הם מה שהם? ואולי לא חודש טוב ומועיל

שלום דחלילי חביב

כן, אני חילוני לגמרי. לפעמים אני כן מקיים מנהגים וטקסים מסיבות נוסטלגיות, לדוגמה, הדלקת נרות חנוכה. כן, טוב לי על הלב והנשמה. אני רגוע ולא חושש מאיזה כוח עליון ועל-טבעי שעלול להעניש אותי או לכעוס עלי. מגש פיצה עושה לי טוב בגוף, לא בנשמה. מאמר מעניין על היקום גורם לי השתאות, התפעלות והוא עושה לי טוב על הנשמה. נקמה בכלל לא עושה לי טוב על הנשמה. אתה אינך יודע יותר טוב ממני על הנשמה שלי. אני יודע מה שלומה ואיך היא מרגישה. אני מקווה שתהיה לי הרגשה טובה עד סמוך ליום מותי. ואז...למות בשיבה טובה. אינני רוצה לסדר לעצמי 90 שנה של חיים מוגבלים באופן שרירותי לפי דת כלשהי, ושטופים ברגשות אשמה, רק כדי שיהיו לי חודשיים "טובים" בסוף. וגם זה בספק גדול. -- עניתי על שאלותיך עד כמה שיכולתי להבין אותן שלך, פורטי

דחלילי

New member
אנסה להבהיר את עצמי

למדת פעם מספר התניא? זהו ספר שהומשך משושלת הבעל שם טוב, נכתבה ע"י רב בשם שניאור זלמן זצ"ל, ומשם התפתחה בעצם כל תנועת חב"ד.. כל הספר הזה מבוסס על הפסוק "כי קרוב אליך הדבר מאוד בפיך ובלבבך לעשותו" שהוא מדבר בעצם על הענין של כמה שזה פשוט להבין מה אלה הכוחות שפועלים בתוכך ואיך חיים איתם את החיים הכי חיוביים שיש. כל הענין הוא שאני מדקדק איתך על המילה "נשמה", שאני יכול להכיר את שלי ואתה יכול להכיר את שלך, אבל אנחנו יכולים גם מצד אחד לטעות בהגדה העצמית, להבין מה בי באמת הנשמה, ומה לא, כמו רגשות של הלב, או מחשבות של השכל..וכשאני אומר לך משהו על הנשמה שלך, זה לא בגלל שאני אישית לדעתי מכיר אותך יותר טוב אלא, אני בא ממקום שבו למדתי קצת על הנשמה ועל מה יש באדם שהוא לא, ואני יכול ב100% לחלוק איתך על מה אתה מגדיר שהוא בנשמה שלך.. אז דבר ראשון, אם אתה חילוני שלא מאמין בכח עליון אתה לא יכול להודות שיש נשמה. זה סותר. תגדיר את זה בצורה "חילונית" אחרת אם אתה מגדיר את עצמך כבא ממקום אחר שהוא לא הדת. כי מה זה בעצם נשמה? "חלק אלוקה ממעל ממש.." למה רשום גם אלוקה וגם ממש? יש פה סתירה? אלוקה- אלוקי- אין סופי, מחובר מצד אחד 100% למקור, לבורא, לעצם התכלית שלו, ומצד שני- ממשי, דבר שהוא פיסי, נמוך ושפל, ורחוק עד אין קץ מהשם עצמו.. אז מה זה נשמה? נשמה זה חיבור ישיר בין האלוקות לאדם שנמצא פה בעולם הפיסי, אני מדגיש- שנמצא, שחושב ומאמין שיש לו מציאות בפני עצמו. "עצמאי", מנותק מכל דבר חוצ מעצמו.. והמושג "נשמה" הגיע מהתורה, ולפי הקבלה שהיא תורת הסוד, יש לנשמה הגדרה פשוטה מאוד וכוללת מאוד, וגם אם אני לא מכיר אותך- אם אתה יהודי, ויש לך את החלקיק נשמה הזה אז אני יכול להגיד עליך דברים למרות זאת.. לא משנה מה הטבע שלך אומר, לא משנה מה היצה"ר שלך אומר, אם יש לך "נשמה" כמו שאתה אומר, אז יש לך משהו מאוד מוגדר וידוע ללומדי הקבלה והחסידות- 2 רבדים דומים ולא דומים של התורה. הנשמה היא חיבור אין סופי שיש לכל עם ישראל בינם והין השם. הנשמה שלך (שוב אם אתה מאמין לתורה שיש כזה דבר נשמה אז אתה מאוד לוגי שתקבל מהתורה גם את ההגדרה המדויקת של מהי הנשמה הזאת) במקורה רוצה דבר אחד. והוא לחזור להתדבק בהשם, מכן הגיע ההתנגשות שנקראת "רצוא ושוב" רצוא- הכמיהה של הנשמה לעזוב את הגוף ולהגיע להיות שוב חלק בלתי נפרד מהשם, ושוב- הענין של המטרה שלשמה הנשמה נמצאת בעולם ותפקידה. הנשמה יכולה לדבוק בהשם ע"י 2 דרכים- מוות קליני, - קיום רצון השם התורה מלמדת שהרצון האלקי הוא תיקון העולם בכללי, למטרת דירה בתחתונים, אני בטוח שאתה יודע את הדברים האלה, והדרך לטהר את העולם הוא ע"י קיום מצוותיו של השם במלואן. אז בעצם הנשמה שלך היא פשוט חלק אלקי שמנסה לעשות את רצון השם. ומי זה הבחור שרוצה לאכול מלא פיצה? שמבסוט מעניני עולם אינטלקטואליים? כמו היקום? שרוצה להרגיש לפעמים טוב על הלב ע"י נוסטלגיה כזו או אחרת? זה הטבע. ה"קיומי" קוראים לו הצד האחר, מה שגורם ליהודי להיות טכנית עם "פיצול אישיות" שגורם לו להיות במלחמה מתמדת כל חייו. היצה"ר החלק שלפעמים קשה מאוד להשקיט אותו, שרוצה חומריות, רוצה סיפוק מיני, רוצה כסף, אוכל טעים, ועוד אוכל טעים ועוד כסף ועוד ועוד ועוד... וזה לא נגמר, כי החומר סופי, ואף פעם לא מספיק באמת למי שרוצה "להתקדם".. אז זה פשוט, אם אתה אומר שיש לך נשמה- אתה מאמין בכוח עליון בהשם, בצורה אוטומטית. אם אתה חושב שדברים נוגדי תורה עושים לך טוב על הנשמה, אתה חי בסרט. כי אתה הולך לפי התורה שיש כזה דבר נשמה, ולפיה הנשמה רוצה רק דביקות בהשם, וכל דבר אחר הוא בעצם לא רלוונטי לרצון הנשמה, אלא לצד השני, לעצמיות, לישות שלך, לאגו שלך... ורשום "אין טוב אלא תורה" ואתה שמח באמת רק כשטוב לך ואתה יהודי אז אני מאחל לך שיהיה לך רק טוב שבת שלום ובוא נצעד צעד נוסף להקדמת הגאולה וחופש מהגלות הזאת

yenergy

New member
או. עוד דובר בשם אלוקים

דחלילי - שאלה. אתה מגדיר את עצמך כהומו? לא נראה מדבריך שאתה אפילו מבין ולו בקצת מה עובר על הומו דתי. חוץ מזה- מי שמך? אתה דבור אלוהים, אולי אתה הבן שלו שנולד מרביית בתולין? אתה לא מחזיק מונופול על היהדות! הדבר היחידי שכתוב בתורה בהקשר הזה הוא איסור משכב זכר - המעשה עצמו, ובגמרא נלמד שזה דווקא מין אנאלי. חוץ מזה - אדם שהוא אנוס - יש הרבה מקום להקל. וחוץ מזה - אין סנהדרין היום. אז בכלל אי אפשר להעניש אדם שעבר את האיסור. אין לך סמכות ואלוהים לא נתן לך את הסמכות לקבוע מה נכון ומה לא. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, אבל הומוסקסואל שבוחר לחיות חיים עם גבר הכוללים מין (ברמה כזו או אחרת) הקב"ה ידון אותו בסוף 120. ועל זה אמר לי רב פעם אחת כששאלתי אותו לגבי בית המקדש - מדוע הוא לא בנוי, אז הוא ענה לי - אולי המציאות השתנתה כך שאין צורך יותר בבית מקדש? אולי אלוקים לא חושב שצריך אותו יותר בצורה בה אנו תופסים אותו? אולי זה שאין סנהדרין זה בגלל שמציאות ההלכה בעולם השתנתה? אלי זה שאין מלך יהודי זה בכלל רצון ה' בעולם? אתה לא יכול לדעת. אתה לא יכול להחליט מה הדרך של דבקות בה', והדרך שהיהדות האורתודוכסית מתווה היא הדרך היחידה. אולי זה רצון הקב"ה שיהיו הוד"ים בעולם? אולי הקדושה שלהם היא לחיות עם גברים? מאיפה אתה יודע? מאיפה אתה כזה החלטי? קצת כבוד לאנשים שעברו דברים בחיים, קצת כבוד לרגשות של אדם אחר ותחושות שלו. בכרטיס שלך כתוב שאתה בן 21. מה כבר עברת בחיים שאתה מדבר בכזה ביטחון על מה נכון ומה לא? שמור על הפה ותיזהר. מוטב לאדם שיפיל עצמו לכבשן אש ואל ילבין פני חבירו ברבים. והוי מלמד כף זכות על כל אדם. שבוע טוב אנרג'י.

דחלילי

New member
אני מבין שדרושה התנצלות

אני מתנצל אם העלבתי מישהו, במיוחד אותך, אני עברתי על מה שכתבתי, ונסיתי להבין מה היה יכול להשמע מעליב, ולא הצלחתי, אז אם תאיר את עיניי אני אשמח- כי כל המטרה שלנו זה לעזור אחד לשני ללמוד ולגדול. אז מחילה ממך עם נעלבת ממשהו שרשמתי. בוא אני אספר לך טיפה עלי למען הסר ספק.. אני לומד בישיבה. גדלתי בסביבה חילונית לגמרי, כמו רובנו שעשו בר מצווה והלכו לפעמים בחגים וכמעט תמיד לביה"כ ביום כיפור- ישראלי טיפוסי. במהלך חיי היו לי התנסויות, חלקם של חודשים וחלקם חד פעמיים, עם כמה גברים בחיי. אם אני אגיד לך שרציתי את זה ב100% אשקר לך. ואם אגיד לך ש100% לא רציתי את זה גם אקרא שקרן. אני לא הומו שמגיע מאורח חיים דתי שלו ושל סביבתו.. אני אמנם דו מיני, שאם תבדוק את המעשים שלי תגיד שאני הומו, כי אני בתול, אבל שבא ממקום כזה, בשל מסוים בחייו- לדת. לתוך הדת. לרצון לחיות אורח חיים דתי, כשהסביבה לא הכי מרוצה מזה דווקא.. אז אני לא יודע איך זה לצאת מהארון מול קהילה דתית, אבל אני נכנסתי לסיטואציה הזאת של להיות עם נטיות בתוך הקהילה הדתית.. עכשיו, אני לא אומר שיש לי מונפול על היהדות, או סמכות עליונה.. אבל בדיוק כמו שאתה אומר שאין כיום סנהדרין גדלוה גם אני יכול להגיד זאת לטובתי. הרי בגלל שאין סנהדרין אי אפשר לקבוע בעצמנו את חידוש החודש. ולכן אנחנו מסתמכים על המבנה שנקבע לפני מאות שנים בגלל שאי אפשר לשנות את זה על דעת עצמנו. אותו הדבר עם כל ההלכות, אי אפשר לשנות אותן, חוץ מכמובן מה זה אומר פלורסנט בשבת ומה מברכים על במבה, כל האידיאל שמאחורי המצוות וההלכות של פעם עומדות איתן. ודווקא בגלל שאין סנהדרין אי אפשר להקל כי זה כפירה נטו. וכמו שאסור לגעת בנשים כדי שלא לבוא לידי יחוד ומשכב איתן, קו"ח באיסורי עריות יותר חמורים לפי הכתוב בתורה. אפשר לנסות להקל, ולהגיד לא, אבל, אולי בכל זאת... תאכלס, על מי אנחנו עובדים כשאנחנו עושים את זה? השם בוחן לב וכליות, יודע סודות מחדרי חדרים.. בכלל כל ההסתכלות של שכר ועונש זה רק חצי מהעבודה. ולדעתי עדיף עונש בעולם הזה מבעולם הבא שבו אין זמן שמרפא... אמנם זה כן עוזר לאנשים להסתכל על השכר ועונש אבל יש רמה יותר גבוהה של קיום מצוות וזה כי השם רוצה.. הכי פשוט ונמוך ולא דורש חשיבה, ומצד שני הכי גבוה.. אתה צריך להבנין שאני לא בא ממקום של דין, אני לא דן אף אחד ולא שונא אף אחד, ולא עצבני וכועס.. אני פשוט אומר: בואו נבחן את עצמנו. באמת, לראות איך אפשר לשפר את העבודה שלנו. האם אנחנו נותנים לעצמנו הקלות במקומות שאסור? "וואי, אני עייף, אולי אני לא אקרא את ק"ש על המיטה..? אבל זה מצווה דרבנן, ומצווה מהתורה לציית לחכמים= רבנן וחכמים אחריהם.. נו טוב, אז אולי רק את שמע והפסקאות שאחרי.." אפשר כל היום לעשות את זה.. אבל השאלה היא בסופו של דבר- מה השם באמת רוצה ממני? למה אני קיים? ולמה אני הומו? למה חרא לי מלא מהזמן? אולי בכלל לא חרא לי? אולי סתם נדמה לי? אולי זה טוב שאני הומו? כי זה איסור שהוא חמור, אבל אני אוהב כלכך סקס.. אני רק חושב על סקס ועומד לי, אני מרגיש אנרגיות שרוצות לפרוץ כבר, ומאז שאני מקיים משכב מלא עם גברים, זה בכלל עושה לי את זה, ואני חייב סקס לפחות פעם ביומיים, זה בוער בי(!!!) אולי אז רק מין אוראלי אז מה, בואו נקל? צריך לקחת את זה, את כל זה ולהראות להשם "אבא, תודה לך, על כל ההנאה הזאת שאתה נותן לי לרצות, אבל אבא, לא תודה, אני אוהב אותך, אני יודע מה אתה רוצה שאני אעשה, ואני אעשה את זה כי אני אוהב אותך. אני יודע שאסור לשכב עם גברים- אתה בעצמך אמרת, אני מכבד. אמרת שחמור לשז"ל אז אני מכבד את זה, למרות שלא אתה אמרת ישירות אלי..." ואני יכול להגיד- כו, זה מה שהשם רוצה. מכל אחד ואחד עם היצרים והדחפים שלו, שהוא יקח את הדחף שהשם נתן לו לגבור עליו, ולשליך אותו לעזאזל... וכן, זה קשה. במיוחד להומואים שכל החיים יש לנו מעין רצון מבולבל של רומנטיות עם גבר למרות שזה ברור שאין לזה מטרה ברורה ממש כמו משפחה רגילה עם הרבה ילדים שלך ושל בת זוגתך, המשכיות שלך. שלכם... זה דבר שלשמו יש את היצר של המין, שנרצה להתרבות שנוכל להיות אינטימיים עם הזוג שלנו.. וזה לא שלם עם ההומואיות כי היא רק נותנת לי את הסיפוק המיני.. אבל זה חבר טוב שלי ואני אוהב אותו, ורוצה משפחה איתו.. אבל זה בלתי אפשרי להמשיך את שנינו ע"י המין ואני מזכיר- לא סתם רבנן תיקנו שאסור להתיחד בחדר לבד עם בחורה, ואסור לגעת, וכל שאר ההלכות והגדרים.. אסור להתעלם מזה.. ניתנה תורה לאדם- לעם ישראל, כל העבודת אלילים של המקומיים נצמתה, זכינו לבית מקדש.. מה קרה אחרי כמה מאות שנים? יותר מידי שפיכות דמים, עריות, אלילות, והופס- לא מגיע לנו בית מקדש.. כעבור 70 שנה, שבהן ביצענו תיקון ל-3 דברים הללו- מגיע לנו שוב בית מקדש, אבל מה קורה עכשיו? שנאת חינם בין יהודי ליהודי, אז שוב- לא מגיע לנו בית מקדש. אבל לא ל70 שנה.. לכמה אלפים נחמדים עד עכשיו.. למה? לא בגלל שאין צורך בבית מקדש, מי שסיפר לך השאיר ברט חשוב בחוץ - כל המהות של עם ישראל זה לעבוד את השם בבית מקדש. ואם רק נתקן את השנאת חינם המפגרת הזאת בינינו נוכל לצעוד יד ביד לתוך בית המקדש השלישי כל המהות של העולם זהו תיקונו כל המהות שלנו עכשיו זה משיח שיבוא להשלים את תיקון העולם, ולפי ההלכה כמובן הוא מקבץ את עם ישראל, כולו, בונה בית מקדש, ומאפשר לנו לעבוד את השם בשיתוף כל העולם כמו שהשם רוצה. זאת לא דעתי. זאת היהדות, י"ג עיקרי אמונה.. עכשיו, ברור שהשם רוצה בכך כרגע, הוא רוצה שנעבוד לבד. הוא רוצה שנהיה בחושך כימים אלו ממש.. הוא רוצה שבאתר אינטרנט יהיה פינה שאל את הרב וכמה פיקסלים ליד פורום היכרויות למטרת סטוצים. הוא רוצה שנהיה מבולבלים, והוא רוצה שנצטרך לעבוד עם אמונה עיוורת בלי לדעת בדיוק מה אנחנו עושים רק בגלל שהוא אמר בלי הוכחות ממשיות שהוא קיים (למי שלא רואה את זה) כי ככה זה, וברור שהשם רוצה שזה יהיה אחרת זה לא היה. אבל מצד שני השם יוצר את האדם עם ערלה, פיסת עור בקצה הברית עם הרבה מאוד חיישני עצב שנותן את רוב ההנאה בעת קיום יחסי מין. והוא רוצה מצד שני שיום אחרי שבוע בעולם כל יהודי יפטר מזה. אז למה הוא ברא את זה? סתם בשביל שנפטר מזה? והתשובה היא כמובן - כן. לא כל מה שהוא ברא בעולם הוא רוצה שיתקיים, כך גם רגשות מסויימים, רוב המחשבות הרנדומליות, וכך גם יצרים שיש באדם אני לא יכול להחליט מהו רצון השם, וכך גם אתה לא. וכך גם כל אחד כמעט בדור השפל שלנו. אבל אני יכול לדעת שאם אני משתדל להדר בכל המצוות אני עושה את המוטל עלי. כי רצון השם נמצא במצוות שציוונו לפני 3000+ שנים וזה לא קשה ונגיש ביותר, במיוחד כשאני רוצה לעשות את רצון השם בלי להתייחס למה האגו הקטן שלי רוצה, כי זה מעכב.. מעכב את הצמיחה שלי, את קיום המצוות בזמן שהן מגיעות אלי, ובמיוחד את ביאת המשיח ותיקון העולם ברור לי, ואני לא מנסה להיות איזשהו משהו מיוחד, שהו"דים אם הם לא עוברים על איסורי תורה, יש להם חלק עצום לעולם הבא, כי זה מהנסיונות היותר קשים בעולם, איך אני יודע? כי יש על זה איסור חמור מאוד. ואם מישהו הומו, אז יש לו דרך קשה עד שהוא נפטר מהגוף ומהפיסיות.. אבל זה משתלם לו- זה ברור. תראה, אני לא רב, ולא פוסק, ברור לי שאם יש זוג הומואים ששומרים כמה שיותר מצוות ומשתדלים אז השם יעריך את זה מן הסתם, ודווקא כי הם חיו ביחד והיו עלולים כל רגע לבד ליפול בנסיון אבל הם לא עשו את זה... זה מבורך, אבל לפי הפוסקים והמצוות ניכר כי חכמים לא היו מתירים מערכת יחסים כזאת דווקא כי נורא קל ליפול.. אני לא מדבר על אף אחד אישית, אני לא מכיר פה אף אחד מעבר לשם משתמש ולמה שהוא כותב פה, אני לא שופט ובטח שלא מנסה להעליב או להביך פה מישהו אני בתור בעל תשובה בן 21 יודע שיש הרבה מאוד בני 12 שהם הרבה יותר חכמים ממני ולא סופרים אותי בכלל בידע שיש ברשותם.. אני לא מרגיש צורך לשמור על הפה שלי יותר ממה שאני עושה פה, מפני שאני כותב ובודק וכשאני בטוח אני שולח, ואני לא שיכור ואני מודע לכך שכולנו בדור הזה כמו תינוקות שנשבו אבל אפשר מצד אחד להגיד "אני תינוק שנשבה" ולא לנסות לעשות תשובה על כלום ולהמשיך להגיד את זה ואפשר מצד שני להגיד "אני תינוק שנשבה" ובכל זאת לנסות ללמוד כמה שיותר ולתקן בי כמה שיותר.. השם לא מצפה מאף אחד דבר שהוא לא יכול לעשות או לעמוד בו אבל הוא מצפה שתעמוד במה שאתה כן מסוגל את החתימה של ההודעה ברשותך אחתום ביחולי ביאת משיח צדקנו במהרה ומי יתן שנצעד ביחד יד ביד לתוך ביהמ"ק השלישי במהרה

טלל10

New member
דחלילי, אתה חכם. ואינטליגנט.

וביחס לפורטי. לדעתי, כשפורטי אומר "נשמה" כוונתו היא לרגשות הלב, פחות ל"חלק אלו-ה ממעל, ממש..". כך שההודעה הארוכה (והחכמה, כבר אמרתי?..) לדידו של פורטי לא מעלה ולא מורידה. אבל אנחנו יצאנו נשכרים מדברי חכמה מתוקים מדבש.. ת'נקס!
-טלטל-

yenergy

New member
דחלילי

אני לא יודע מה אלוהים רוצה כי אין נביאים היום. אני לא יודע מה התפקיד של ההלכה בחיים שלי (אישית) היום. כי אין נביא היום. אני רק יודע שאין אמת מוחלטת, אין דבר אחד אבסולוטי בעולם הזה. הכל נובע מאמונה, שהיא מעל השכל. אני לא מסוגל להאמין שאלוהים בורא משהו כזה, וכשאני מממש אותו אני חווה אושר מוחלט (אני מדבר מתוך מערכת יחסים אוהבת שהיתה לי עם גבר). אני לא מוכן לקבל אלוהים שאוסר עלי להיות מאושר. אם יום אחד אני אתאהב באישה וירגיש דברים דומים - אולי. עד אז - כל הגברים שהם הומוסקסואלים צריכים לסבול? אלוהים לא אסר את הנטייה. הוא אסר מעשה מאוד ספציפי (וגם זה אם אתה מאמין בתורה כמו שהיא, ובהלכה האורתודוכסית) בכל מקרה - אלוהים נתן לנו בחירה חופשית. אנחנו נבחר מה לבצע. ברגע שאין סנהדרין (וכרגע נראה שלא יהיה) אין אפשרות להעניש אדם בדיני אדם. רק בדיני שמיים. ז"א שלעבירות שעליהם יש עונש מיתה אין שיניים בעצם. אף אחד לא יכול לכפות אותו היום. אולי זה הרמז של אלוהים שאין בהם צורך? או שהמציאות השתנתה כך שניתן להתרכך בעניין. אני לא רוצה להיכנס לדיון שכבר נחרש, אבל ראוי להיזהר בדברים שאתה אומר ובמיוחד שאמירות כמו "זה מה שהיהדות אומרת" שהיא אף פעם לא נכונה. זה מה שאתה מקבל/ מאמין שהיהדות אומרת. אדם אחר חושב אחרת. אין לי בעיה עם מה שאתה אומר. יש לי בעיה גדולה מאוד שאתה מעיז לשפוט ולהחליט מה נכון או לא, לאנשים שטיפה מבוגרים ממך, או טיפה יותר מנוסים ממך. היזהר. אתה עלול לחטוף מזה ריקושטים. התנצלותך - לא אלי. אלא לאנשים שאכן פגעתי בהם - שזה כל חברי הפורום הזה. אנרג'י

דחלילי

New member
התנצלות

לכל מי שפגעתי בו, לא התכוונתי בשום מילה שהשתמשתי בה לפגוע המישהו. אם אתם רוצים לשלוח לי מסר שאני אוכל להתנצל בפרטיות אני אשמח. אתה אומר שאין נביא היום. אז עזוב הכל, בתור דתי שעשה מה שאבא שלו אמר שהגיע מסבא ומאבא שלו וכן הלאה... עד משה... מן הסתם אם התורה היא נצחית, כמו שהיהודים טוענים שהיא, אז אתה לא יכול להקל בהלכות. דווקא כי יכול להיות שאתה בכלל לא מקיים מצווה מסוימת בצורה מלאה כי עם הקלה קטנה אתה יכול לאבד את כל הפואנטה שיש במצווה. לפי התורה יש אמת מוחלטת- התורה. הרמב"ם רושם בהלכה הראשונה משהו כמו - על האדם לדעת שיש בורא קדום לכל הנבראים.. משהו כזה. לדעת . זאת מילת המפתח המסומנת- למה? כי זה כביכול לא הגיוני. לפחות לא בימינו שאין נסים גלוים כמו בתקופת הבית הראשון והשני שבתקופות ההן- לא היה עוררין על קיום השם. ומה היום? היום עושים תשובה. אין השם גלוי, אין סנהדרין, אין מנוחה, הכל זה עבודה אישית. אתה והסטנדרטים לפי כמה אתה יותר מאמין בבורא אחרי שאתה מודה לקיומו. מזתומרת? השם הסתתר, הוא רוצה שאנחנו ניזום. כולם יודעים שיש בורא לעולם, אפילו המדע. אז תקרא לזה המפץ הגדול, לא מעניין אותי, מבחינה סטטיסטית זה בלתי אפשרי להתקיים במצב שלנו בצורה טבעית.. שזה מה שהמדע אומר. כי צריך את כל המצרכים הבאים: חמצן פד"ח מימן ועוד מושלמים לאוויר, חמצן מורכב להחזיק את האויר באטמוספרה, מים, חשמל, אדמה, נטוי מושלם של כדה"א לעומת השמש, כי אנחנו חצי מעלה משהקרחונים ימסו ויציפו את העולם, מרחק מושלם מהשמש, ירח,ועוד ועוד.... וכל אלה עם כל האפשרויות צרים להכפל אחד בשני, ואז הסיכוי שזה יצא הו 1 ל- 1000000000000... שזה בלתי אפשרי שיקרה דבר כזה, ואם זה קורה- זה נס :) אם אתה משתמש בהשם בשביל להגיד איך הוא ברא אותך אתה יוצא מנק הנחה שהוא ברא אותך איך שאתה. אבל אתה מתעלם לחלוטין ממה שהיהודים יודעים עליו תודות להשפעת החכמה שהוריד לנו. אם השם יצר אותך יהודי - הוא יצר אותך בתכנות ראשוני מסוים -טבע ראשוני. והוא נתן לך תורה ואמר - ככה אתה צריך לחיות בשביל שתחיה נכון, ותהיה שמח, ותשפיע טוב לעולם, ותתרום לתיקונו. אם השם רשם שהוא לא רוצה שתממש נטיות הומואיות, בדיוק כמו נטיות אלימות, נטיות גנבה, אגו, וכו'.. אז הוא רוצה שלא תעשה את זה, ולפי רבנן - אפילו שלא תתקרב ללעשות את זה. כמו שמירת נגיעה- שלא לבוא לידי משכב עם בתולה/אשת איש, אז מן הסתם קו"ח עם גבר. זה ברור לחלוטין אנשים מחפשים להקל, ובלי צדק כי אין נביא וכו' שיאשרו את זה. וזה מסוכן כי יש חיי נצח טובים אחרי החיים לכל יהודי חוץ משלשה (אחד מהם זה ישוע שנצלב, ועכשיו הוא נצלה לעד על מה שגרם, ואין לו חלק לעולם הבא) אז אני בטוח ב 100% שהנשמה שלך - החלק האלקי שלך- אתה, שרוצה לעשות טוב בעולם, לא נהנה ממערכת יחסים עם גבר. כי זה נוגד את הנשמה, אולי לא את הטבע הראשוני שלך. אבל זה לא באמת מספק אותך 100%. ואני יודע את זה כי זה רשום בתורה. השם רוצה שתתפתח בחיים הקצרים האלה ובגלל זה הוא מקשה עליך ומעמיס עליך את היצר הרע שמושך אותך לתענוגות העולם הזה עד שאתה שוכח לשם מה באת לכאן. איך העולם יתוקן בלי יהודים? העולם נברא בשביל שהיהודים יוכלו לתקן אותו ולהפוך אותו מנסתרות של השם, לגילוי ושפע ואושר. השם ברא אותך להיות אדם= איש/גבר/אנוש מתוקן בסופו של דבר בשביל השם. לא לעשות מה שהוא תכנת שיבוא לך לעשות. זה שם בשביל לדחוף אותך למעלה. אני הומו ואני לא סובל מלא להיות בפועל הומו, וזה כיף, כי אני יודע למה נבראתי, מי זה אני, מה מנסה למנוע ממני להיות אני, מה לוחש לעשות דברים שהנשמה שלי- אני לא באמרת רוצה לעשות. אני ממש את עצמי בלי לממש משכב זכור וזה לא קשה. זה עניין הכרעתי. אולי קשה בהתחלה, אבל נופלים בשביל לעלות תחשוב טוב- יהיה טוב - זה מוכח אז הבחירה היחידה שהשם רוצה שנעשה היא הבחירה הכי נכונה לפי התורה וההלכה שנרשמו לנו עם הדורות. הוא נותן לנו הזדמנות לעשות את זה לבד, "בלי עזרתו" הגלויה בשביל שנרוויח את זה. ואין דבר שהוא נותן שאי אפשר לעבור ואם הוא נתן לנו נסיונות קשים, הוא גם נותן לנו כוחות להתגבר על זה אבל זאת מלחמה תמידי, ולכן צריך עקביות וריכוז. אתה רוצה לחשוב שאין עונש מיתה אז זה לא רלוונטי, אבל התורה אינסופית - היא חכמת השם, ולכן אתה לא יכול לחשוב ככה. כי זה הקטנת ראש על חשבונך. הוא נותן לנו לעשות את הדבר הנכון כי קל לנו לדעת מה הוא, אבל קשה להבין למה אנחנו עושים אותו, כי אנחנו מפסידים קצת כסף לפעמים, זמן - שזה מצרך חשוב בימינו אנו, והשם מתסכל ו"ממתין" אני אומר דברים שלא אני המצאתי או חשבתי עליהם, זה לימודים שלמדתי שמבוססים על 3 אלפי שנות לימוד של התורה. אני אומר את מה שאני מבין מהתורה שאני מקבל על עצמי. זאת לא דעתי. דעתי תגיד לי - בוא נלך לישון עכשיו, אבל לא, זה הדבר האמיתי. זאת האמת. באמת. אי אפשר להתעלם מהתורה ומהשם אין לנו זמן להתעסק בשטויות כמו שיש כלכך הרבה מהן היום עוד שניה עם איראן וסיימנו עם הגלות, ואפשר לנוח. אבל עד אז - אנחנו במלחמה. כל אחד עם עצמו - הנפש הבהמית שלו. ברגע שכל ישראל פועלים כמו שצריך - כל העולם מושפע ויהיה שלום. זה רשום בתורה, אומרים את זה 3 פעמים ביום ב"שמע.." אתה אומר שאין לך בעיה עם מה שאני אומר, אבל עצם זה שזה בא ממני מפריע לך. למה? "איזה הוא חכם? הלומד מכל אדם" אם השם רוצה שאני התרקשט - שישלח לי ריקושטים.. "ואהבת לרעך כמוך.." רעך מהמילה רע, שנקבל באהבה גם את הרע, את הדברים ה"שליליים" בעולם, לא רק את הטובים. זה רק חצי אנרג'י - תהיה בריא. תהיה מאושר, תממש את עצמך אני אוהב אותך

למעלה