מאובחנת טרייה טרייה
אוקיי.... חדשה ומבולבלת! לפני כחודש וחצי הייתי בבדיקה שגרתית אצל הגינקולוג ואז הוא בישר לי בנונשלנטיות על ציסטה בשחלה השמאלית..... אחרי שנחנקתי והעליתי תסריטים סרטניים שונים, הוא הרגיע אותי ואמר שמדובר בתופעה שכיחה בקרב נשים בגיל הפריון (אני בת 31, ללא ילדים). הוא אמר שקרוב לוודאי שהציסטה תחלוף מעצמה , נתן בדיקת דם לעשות וביקש שאבוא לביקורת לאחר 6 שבועות. הקיצר.. היום היתה הבדיקה. הגעתי בציפייה לשמוע שהציסטה נעלמה, אבל.... מסתבר שהיא גדלה....
הוא אמר לי שמדובר ב"ציסטת שוקולד" שאם לא נוציא אותה, "תאכל" (הגדרה שלו) את השחלה. לראשונה בחיי התוודעתי למילה "ENDOMETRIOSIS" , כך הוא הגדיר את הבעיה שלי, ונתן לי הפנייה לניתוח LAPAROSCOPIC CYSTECTOMY אוקיי.... אני בלחץ אנא עזרתכן.... מה זה אומר? האם ציסטת השוקולד מעידה באופן אוטומטי על אנדומטריוזיס? ומהי אותה פרוצדורה ניתוחית? האם מסובכת? האם כדאי פרטי או שאפשר "להסתפק" בבי"ח? (כרמל למשל) האם הניתוח יכול לפגוע בשחלות? בפריון? תודה מראש וסליחה על האורך, לולי
אוקיי.... חדשה ומבולבלת! לפני כחודש וחצי הייתי בבדיקה שגרתית אצל הגינקולוג ואז הוא בישר לי בנונשלנטיות על ציסטה בשחלה השמאלית..... אחרי שנחנקתי והעליתי תסריטים סרטניים שונים, הוא הרגיע אותי ואמר שמדובר בתופעה שכיחה בקרב נשים בגיל הפריון (אני בת 31, ללא ילדים). הוא אמר שקרוב לוודאי שהציסטה תחלוף מעצמה , נתן בדיקת דם לעשות וביקש שאבוא לביקורת לאחר 6 שבועות. הקיצר.. היום היתה הבדיקה. הגעתי בציפייה לשמוע שהציסטה נעלמה, אבל.... מסתבר שהיא גדלה....