מאובחנת טרייה טרייה

ewinberg

New member
מאובחנת טרייה טרייה

אוקיי.... חדשה ומבולבלת! לפני כחודש וחצי הייתי בבדיקה שגרתית אצל הגינקולוג ואז הוא בישר לי בנונשלנטיות על ציסטה בשחלה השמאלית..... אחרי שנחנקתי והעליתי תסריטים סרטניים שונים, הוא הרגיע אותי ואמר שמדובר בתופעה שכיחה בקרב נשים בגיל הפריון (אני בת 31, ללא ילדים). הוא אמר שקרוב לוודאי שהציסטה תחלוף מעצמה , נתן בדיקת דם לעשות וביקש שאבוא לביקורת לאחר 6 שבועות. הקיצר.. היום היתה הבדיקה. הגעתי בציפייה לשמוע שהציסטה נעלמה, אבל.... מסתבר שהיא גדלה.... :( הוא אמר לי שמדובר ב"ציסטת שוקולד" שאם לא נוציא אותה, "תאכל" (הגדרה שלו) את השחלה. לראשונה בחיי התוודעתי למילה "ENDOMETRIOSIS" , כך הוא הגדיר את הבעיה שלי, ונתן לי הפנייה לניתוח LAPAROSCOPIC CYSTECTOMY אוקיי.... אני בלחץ אנא עזרתכן.... מה זה אומר? האם ציסטת השוקולד מעידה באופן אוטומטי על אנדומטריוזיס? ומהי אותה פרוצדורה ניתוחית? האם מסובכת? האם כדאי פרטי או שאפשר "להסתפק" בבי"ח? (כרמל למשל) האם הניתוח יכול לפגוע בשחלות? בפריון? תודה מראש וסליחה על האורך, לולי

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אכן ציסטת שוקולד מעידה על אנדומטריוזיס. גם אצלי האיבחון התחיל מציסטת שוקולד וגם אני שמעתי אז לראשונה את המילה אנדומטריוזיס. האם את סובלת גם מכאבי מחזור קשים? האם ביצעת בדיקת CA125? לפרוסקופיה הוא ניתוח שמבוצע דרך שלושה פתחים קטנים, אחד בטבור ושניים קטנים נוספים בבטן התחתונה, הוא נחשב לניתוח שההחלמה ממנו קלה יחסית. ממליצה לך לפני הכל לקבוע תור למרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש, מומלץ לעבור את הניתוח שם כי שם מערבים מומחים מתחומים שונים במידה ויש חשד למעורבות אברים נוספים. כמובן שאם יש לך אופצייה לעבור את הניתוח פרטי יש מקום לשקול זאת (אצל המומחים לאנדו' כמובן). המומלצים של הפורום הם סוריאנו וגולדנברג. תרגישי חופשי לשאול שאלות. אנחנו כאן.

ewinberg

New member
תודה ועוד כמה שאלות

תודה על התגובה המהירה! סבלתי מכאבי מחזור קשים לפני המון שנים, לפני שהתחלתי עם הגלולות. היום (חמסה חמסה) ממש לא.... עשיתי את הבדיקה שציינת, והגינקולוג אמר שהיא יצאה תקינה (ערך- 30)- מה מהות הבדיקה הזאת? הרגעת אותי שאמרת שזה ניתוח פשוט.... תודה והכי חשוב- מה עם הקשר לאי פריון? האם עצם זה שיש לי אנדומטריוזיס אומר בהכרח שאתקשה להרות? האם הניתוח יכול לפגוע בפריון? תודה תודה ויום מקסים! :)

זואילי

New member
הקשר...

את מוזמנת לקרוא בנבכי הפורום, על שירשורים בדיוק בנושא הפריון. שום דבר הוא לא בהכרח. כל אחת מאיתנו - וגופה ופריונה היא...
בינינו אימהות רבות. כל עוד מעולם לא הרית - לא תוכלי לדעת מה מצב הפריון, אם לא תנסי.... ולעניין הניתוח, זו בדיוק הסיבה מדוע אנחנו ממליצות על מנתחים ספציפיים - כי לנתח אישה בגיל פריון כשיש לה רצון להרות בשלב זה או אחר - מצריך יד מקצועית ושיקול דעת של המנתח כדי לעשות את הפרוצדורה בצורה המיטבית ביותר.

ענו לך כמעט על הכל

מה שיש לי להוסיף שבדיקת CA125 תקינה איננה שוללת אנדו, היא רק יכולה לעזור באבחנה של אנדו. ואם את בדיכוי של גלולות ברצף (ללא הפסקה למחזור) אז בדר"כ התוצאה יוצאת תקינה וזה אומר שהדיכוי עובד. לא אמרתי שהניתוח פשוט (אולי לנו כי אנו
) אבל למנתחים הניתוחים הללו בהחלט קשים במיוחד שמנסים לעשות הכל דרך 3פתחים קטנים (אלא אם נותחת אצל סנדלר כמוני
), אבל היתרון בניתוח זה ההחלמה היחסית קלה מאשר החלמה ארוכה וקשה לאחר ניתוח פתיחת בטן. לגבי פריון כמו שענו לך אי אפשר לדעת עד שמנסים. ובניתוחים בתה"ש ממה ששמעתי מנסים כמה שפחות לפגוע באיברי הפריון אלא אם אין מנוס מכך.

זואילי

New member
וולקאם ../images/Emo140.gif

מייקי נתנה לך את כל הפרטים, אני רק אספר לך שגם אצלי, לפני שנה, הכל התחיל מאיזו הערה נונשלנטית של הגניקולוג ובסופה הוא רשם הפנייה ללפרוסקופיה - מה שישר הוביל אותי לדעה שנייה...ואז שלישית... לכן, אני מסכימה עם מייקי ומציעה לך ללכת למרפאת האנדו בתה"ש. לצערינו, האבחנה הוודאית לאנדו היא רק בלפה'. ניתוח זה ניתוח, ויש לו השלכות לכאן ולכאן. בדיוק בשביל זה הייעוץ הנוסף שכדאי לך לשמוע. תרגישי טוב, ותישארי איתנו

hadardh

New member
לפרוסקופיה

כן, כן, כולנו באותה סירה... גם אני, לפני כשנה, נותחתי בלפרוסקופיה להוצאת ציסטה שהסתברה כגידול טרום סרטני. לא נורא, עברנו את זה (-: הניתוח עצמו יותר מלחיץ ממה שהוא באמת, במיוחד אם יש חשדות אחרים חוץ מאנדו'. ברמה הפיזית נטו - תוך שבועיים כבר הייתי על הרגליים בתפקוד רגיל לחלוטין. הצלקות נעלמו כמעט לגמרי. לגבי התופעות של האנדו' - אין לי חדשות מי יודע מה טובות בשבילך... אבל זה רק הנסיון שלי, יש כאן הרבה אחרות עם חוויה אחרת. CA125 בערך של 30 הוא יחסית בסדר, אבל לפי המומחים שהייתי אצלם, הנורמה צריכה להיות נמכה יותר. ממליצה בום על תל השומר. מחלקה מעולה, רופאים נפלאים. התעקשתי על פרופ' גלעד בן ברוך כמנתח, מה שהסתבר כחשוב במיוחד. כל מה שאת צריכה לעשות זה לדאוג להגיע למנתח טוב (בן ברוך או קורח לפי הנסיון שלי), ולתת להם לעשות מה שצריך. אגב, גם עם שחלה אחת אפשר להיכנס להריון. בהצלחה!

זואילי

New member
הדרה... מאחורייך ../images/Emo8.gif

לא זוכרת שראיתי אותך פה (הדיכוי המופלא עושה את שלו) , אז שלום גם לך
גם אני עכשיו בבירורים אצל קורח והוא פשוט רופא מדהים לדעתי. שולחת לך

hadardh

New member
כן כן, פרשתי לאיזו תקופה,

אבל הדימומים והכאבים החזירו אותי הביתה (-: זה מדהים כמה עוזר לדבר (או להתכתב) עם אנשים שמבינים אותך. לא יודעת אם התיבה שלי מעודכנת, אז הנה המייל [email protected]

פרופ' בן ברוך ודר קורח

מומלצים בנושא אונקו-גניקולוגיה......בדרך כלל הם לא משתתפים בניתוחי אנדו אלא אם לוקחים אותם באופן פרטי או אם חושדים בסרטן

galim29

New member
שלום לסחורה הטריה שלנו../images/Emo140.gif

אפשר להסתפק בבית חולים אבל רק בתל השומר, שם יש מרפאה וצוות מנתחים שמבינים במחלה. אני לא מסכימה עם ההגדרה שמדובר בניתוח קל, אומנם אין פתיחת בטן אבל הסיכונים הם כמו כל ניתוח וחשוב לא להקל ראש ולהגיע מוכנים מבחינה נפשית, גם להחלמה אחר כך. היא מאוד אינדווידואלית אצל כל אחת אבל חשוב מאוד לתת לגוף לנוח בקצב שלו ולא להאיץ. מטרת הניתוח היא לאבחן את ההידבקויות או הציסטות לנקות מה שאפשר ואם צריך לכרות אז גם זה קורה. מה שטוב בתל השומר שהם לא ממהרים לכרות כלום, הצוות מבין ומכיר את המחלה ולא פותח את הבטן ואז סוגר בלי לעשות כלום או חושב מה עושים כמו שקרה לחלק מהבנות פה. אל תוותרי ותגיעי לתל השומר. אלא אם כן הצפוניות ממליצות על רופא מסויים בבית החולים כרמל. אני לא מכירה שם אף אחד לצערי.

ewinberg

New member
וואי, תודה

תודה על כל התגובות! אני בהחלט מרגישה עכשיו פחות לבד במערכה...... האם יש כאן צפוניות הסובלות מהבעיה? אם לא תהיה ברירה, אסע לתל השומר ואף אגרד את הכסף ללכת למישהו פרטי, אבל אם יש מישהו טוב (רצוי מצוין) באיזור חיפה, זה ייקל עליי. מכירות מישהו שאפשר לסמוך עליו?

shirani

New member
צפונית הסובלת מהבעיה....

הי לך, כמו כל אנדואית מתחילה גם אני התלבטתי באותן שאלות כמו שאת מתארת לפני כשנה. לפני שאת הולכת לעשות לפרוסקופיה כדאי לך להתייעץ עם עוד רופאים (ולאו דווקא כירורגיים) לגבי כדאיות הניתוח (למשל רופאי פיריון שמתמחים באנדו - זיידמן, שולמן או משיח - מומלצי הפורום). ניתן למשל להימנע מלפרו' (לפחות זמנית) על ידי עיכוב הורמונלי (דקאפפטיל, לוקרין וכו'). חלק מהגורמים החשובים בקבלת ההחלטה הם: מהו גודל הציסטה (5 ס"מ זהו גודל מאוד גבולי, מהם תכנונייך בתחום הפיריון (הריון מעכב את התפתחות האנדו), האם האנדו פוגם באיכות חייך (נראה שלא, מכיוון שאת לא סובלת מכאבים). רופאי הפוריות שציינתי נמצאים במרכז. כמו כן, כמו שכתבו לך קודמותי - תה"ש זוהי גם אופציה טובה. אמנם ברב המקרים הניתוח עובר בקלות, ואחרי שבוע כבר חוזרים לתפקוד כמעט מלא. אבל - כמו בכל ניתוח - יש גם הרבה סיכונים. מה גם שבסופו של דבר האנדו חוזר אם את לא תחת עיכוב. לכן הייתי ממליצה לך לקבל החלטה מושכלת ולהתייעץ עם עוד רופאים לפני שאת מגיעה להחלטה סופית. במידה ותחליטי כן ללכת ללפרוסקופיה רופאים המומלצים בצפון הם דר פילמר ודר לביא (אני יודעת שעובד עם כללית מושלם במידה ואת מחליטה ללכת על פרטי). שיהיה לך המון בהצלחה מה שלא תחליטי

ewinberg

New member
לשירני ובכלל

הי שירני, תודה גודל הציסטה- 6 ס"מ, היה 5 לפני כ-6 שבועות. אז מה הדחיפות? עדיין יכולה לקחת את הזמן? את עשית את הניתוח? איפה? וחוות דעת שניה אצל מי? אני בעיקר חוששת מפגיעה בפוריות. אם הבנתי נכון את הגינקולוג שלי, הנטייה לציסטות שוקולד (שם חמוד מידי....
יכולה לעורר קשיים כשמנסים להכנס להריון.... וזה ממש מדאיג אותי. אמנם בעלי ואני עדיין לא מתכננים (כן, כן, למרות גילי המופלג..) אבל כן חשבנו על משהו כמו עוד שנה, אז.. לא יודעת. אני עוד חדשה בנושא, אז עוד לא חקרתי מספיק על הקשר בין אנדומטריוזיס ובעיות פריון, אבל אין ספק שאשפר את האנגלית שלי בימים הקרובים (גוגל, מאמרים, מחקרים בארה"ב וכו').... :)

ציסטה

של 6 ס"מ נחשבת גדולה, גם לי הייתה ציסטה בגודל כזה ואמרו לי שחייבים להוציא אותה וכי אין סיכוי שתקטן ע"י זריקות או גלולות.

שלום לך

ציסטה בגודל 6 ס"מ זה מצריך יחס מיידי. ממליצה לך לפנות ולקבוע תור למרפאת אנדו בתה"ש ....אצל מומחי האנדו בארץ....שם כבר יגידו לך את דחיפות הניתוח. לגבי פרטי או ציבורי ממליצה על ציבורי תה"ש למקרה הסתבכות. אני שמעתי רק רעות על בית חולים כרמל ולכן לא ממליצה. בדרך כלל אנדו' ואי פיריון הולכים יד ביד....אבל היו מקרים טובים שבהם למרות אנדו קשה נשים הצליחו להרות באופן ספונטני..........כך שאין זה מדע מדוייק. ענו לך ואני הוספתי....... כאן

ליאל ד

New member
צפונית נוספת!!../images/Emo113.gif

ברוכה הבאה!
קיבלת כאן את כל האינפורמציה לדעתי. אני אישית נותחתי ברמב"ם - עוד לפני איבחון המחלה. נותחתי ע"י דר' יורי פז ועוד רופא שאת שמו אני כל הזמן שוכחת. הניתוח עבר בהצלחה הם הצליחו להציל את השחלות וקיבלתי יחס טוב מאוד. מאז אני מטופלת אצל מנהל מח' נשים רמב"ם - דר' דויטש. הוא נראה לי כאחד שמבין באנדו'. אבל בראיה לאחור אם הייתי יודעת שאני אנדואית - כנראה הייתי בוחרת לעבור ניתוח אצל המומחים בתחום - בתל השומר. כי ממה שהבנתי הם מטפלים במוקדים בצורה שונה - הם מוציאים את כל המוקדים ולא רק צורבים אותם (כי אחרי צריבה הם יכולים "להתעורר" מחדש). על אף שדר' דויטש אמר לי שבמחלקתו הם נוהגים לצרוב רק את המוקדים הקטנים ואת הגדולים הם מוציאים.. בהצלחה!

ewinberg

New member
תל השומר

תודה לכולכן! אתן מקסימות! אני מתלבטת אם ללכת לחוות דעת שניה בתל השומר או באופן פרטי אצל ד"ר לויט, שראיתי המלצות לגביו (בחיפה- מכירות?) מה עדיף? עם מי ליצור קשר בתל השומר? כמה עולה בדיקה כזאת? סליחה על הבורות, אבל -זה קשור איכשהוא להיותי בכללית מושלם? זהו...סוף השאלות להערב, מבטיחה! :)

ewinberg

טלפון לקביעת תור למרפאה בתה"ש : 03-5302741, 03-5302018 עלייך להביא טופס 17 מהקופה, אם לא יאשרו לך טופס 17 את יכולה להגיע לבדיקת רופא בעלות של בערך 120 ש"ח. אבל תנסי להילחם ולהוציא טופס 17. אין כלל קשר לכללית מושלם. כפי שאת מבינה מהתגובות בפורום רוב הבנות ממליצות על תה"ש. את יכולה לשאול כמה שאלות שאת רוצה, אפילו אם הן נראות לך שטותיות, אנחנו פה גם בשביל זה
.

למעלה