מאד לחוצה

מאד לחוצה

אני לא רוצה להשמע טיפשית או תינוקית אבל אני פשוט אכתוב כמו שזה יוצא כי אני מרגישה כבר ממש חסרת אונים. יש לי חבר כבר חמישה חודשים הדברים הולכים די טוב בנינו הוא מאד אוהב אותי כפי הידוע לי בעניין המיני הוא מוטרף אחריי ואני בעיקר נהנת ומשתדלת להסיר את הפחד שלי לאהוב. למרות הכל, אני מאוד לא יציבה מבחינת מצבי רוח. הוא לא כל כך מוכן להתמודד עם זה אך מצד שני הוא נשאר כבר די הרבה זמן. אני כבר תקופה מאד משתדלת לא להפיל עליו או לתת לו להרגיש את הדברים שעוברים עליי כי הם באמת מאד אישיים ולא קשורים אליו ספציפית. אני מפרשת את הרגשות עליו כי הוא בן זוגי כרגע אבל גם במערכת יחסים אחרת יכולתי לפרש אותו דבר. הבעיה היא שהוא פשוט קורא אותי והוא יודע בדיוק איך אני מרגישה מתי. שבוע שעבר הוא נסע לשבוע שלם עם חברים שלו וכמעט ולא דיברנו והיה לי מאד קשה אך לא אמרתי לו מילה על כך. בשיחות הייתי מאוד אנמית אך אני מאמינה שהוא פירש את זה כאילו אני עסוקה או משהו כזה כשהוא חזר הוא התקשר שנפגש. הוא היה איתי בערך שעה ואז רצה שנלך לשבת עם אנשים אחרי שישבנו עם חברים הוא הודיע לי שהוא הולך לישון בביתו (אחרי שהיינו אולי שעתיים ביחד ולא התראנו שבוע) האם זה באמת כל כך לא טבעי לכעוס עליו ? האם זה משוגע ? ואני אמרתי לו שזה ממש מפריע לי שהוא לא בא לישון איתי והוא ממש התחרפן ומאז הוא לא מדבר איתי (עברו ארבעה ימים) הוא אמר רק שהוא צריך זמן עם עצמו. האם מגיע הסוף של הקשר שלנו בהכרח או שעוד יש סיכוי ? אני מקווה שפישטתי את זה עד כמה שניתן תודה מראש

לנושנוש

New member
אם לא מגיעה סוף הקשר אולי את שימי לו סוף?

כנראה שהצרכים בקשר אצל שניכם מאוד שונים.(אין לי דוגמאות נוספות) אז לדעתי קשר ממושך איתו יהיה בשבילך סיוט. אולי עם מישהו שירצה להיות הרבה יותר זמן ביחד חלק מהקשיים שלך ומהסרטים שאת "אוכלת" פשוט לא יהיו ואת תהייה יותר יציבה מבחינה רגשית. איך היה בקשרים אחרים?

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה נשמע כמו רגע לפני הסוף

תמיד יש סיכוי. אבל שבוע בלעדייך... אחר כך שעה ביחד ושעתיים עם חברים ויאללה הביתה... אחר כך ברוגז של ארבעה ימים... על זה אומרים האמריקאים: אנחנו מעריכים מחדש את מדיניותנו באזור... --- להבא אני מציע: אם יש לך מצבי רוח, ואת רגישה וכולי - אין טעם להסתיר. את צריכה חבר שיהיה מסוגל להכיל את זה. ברגע שאת מתחילה להסתיר, זה כבר צולע.

לנושנוש

New member
מסכימה גם עם מריום../images/Emo45.gif

הייתי במצבים כאלה ש"חסכתי" מבן זוגי כל הזמן. בסוף הכעסים רק גדלים ונפערת תהום... גם נוצרת הרגשה שבן זוגי לא איתי לגמרה. מצד שני יכולה להמליץ על פסיכולוג או אולי רפואה סינית בשביל לעלות קצת את מפלס השקט הפנימי שלך כדאי שלא תצטרכי להציף אנשים סביבך כל הזמן.

yellow feather

New member
לפי הכרטיס היא בת 18

ומכאן שההתנהגות שלה נורמלית לחלוטין...

אייבורי

New member
שאלה

גבר זה סוג של כד ? למה גבר צריך "להכיל" את המצבי רוח שלה? גישת גבר שיכיל אותי מאפשרת בסופו של יום להמשך התנהלות ילדותית אגואיסטית ותקווה שיהיה גבר "מכיל" לקפריזות. לא יותר ענייני לקוות שהיא תתבגר ותפסיק לתפוס מצבי רוח ?

תשובה

נו באמת, ברור שבן הזוג צריך להכיל את מצבי הרוח שלה (כמובן, אם יש לה נטיה למצבי רוח קיצוניים שמשתנים כל הזמן אז שתלך לטפל בעצמה), אני מצפה מבן זוגי להכיל את מצבי הרוח שלי בדיוק כמו שאני עושה בשבילו זה הרי חלק מזוגיות, גם בחברויות רגילות אנחנו משמשים כסוג של כד/ספוג למצבי רוח ובעיות של הצד השני בדיוק כמו שהוא משמש בשבילנו

אייבורי

New member
סוד

גם סנטה קלאוס לא קיים. וגבר לא צריך להכיל את ההפרעות האישיותית שלך את יכולה לצפות לזה לפעמים הם גם מסכימים "להכיל" אבל תזכרי, יכולת ההכלה של הכד קטנה תמיד מהצורך

הסוד הגלוי

עכשיו איכזבת אותי לגבי סנטה קלאוס :) לא אמרתי שהוא צריך להכיל הפרעות אישיותיות, אמרתי שלכל אחד מאיתנו ישנם מצבי רוח, אין מה לעשות אנחנו לא תמיד נחמדים, מאושרים וצוחקים ובמצבים כאלו אני כן מצפה מבן הזוג לדעת להכיל ולדעת למלא ולרוקן את הכד בהתאם לצורך. מי שיש לו מצבי רוח קיצוניים ובתידרויות גבוהות צריך לטפל בעצמו וללמוד לשלוט עליהם, אף אחד לא מצפה מבן זוג להיות קבוע על תקן מטפל, אלא להיות על תקן תומך כאשר זקוקים לכך.

אייבורי

New member
אכן לכולנו יש מצבי רוח

וגבר לא צריך להכיל אותם הוא צריך לדעת להתכופף ולהעלם מהשטח למרות שהיה יותר נחמד אם אתן הייתן מתחפפות לכמה שעות ומוציאות את ה PMS על חברה.

נומלה

New member
שכנעת אותי

אנחנו נעשה את זה חמש דקות אחרי שהוא יתחפף מהשטח יוציא את התסכולים שלו מזה שהבוס צעק עליו/ לא הולך לו / נהג בכביש קילל אותו במקום אחר. יש בזוגיות לדעתך משהו יותר מזיונים?

אייבורי

New member
אם בעיניך

להיות כד לכעסים ולתסכולים שלו זה זוגיות - אזי את ואני לא רואים זוגיות עין בעין. בני זוג הם לא שקי איגרוף לא כדי הכלה ולא בדרנים לשעת מצוק.

נומלה

New member
ובכלל רצוי שיצמצמו את המפגשים ביניהם

ואת נושאי ההתחככות. אני מציעה לא ללבן בעיות ולא לדבר בכלל על מה שקרה במהלך היום כי חס וחלילה מישהו מבני הזוג עלול להצטרך תמיכה רגשית מהשני וזה הרי לא רצוי להעמיס. אתה צודק. בני (ובנות) זוג הם לא כדי הכלה לא בדרנים ולא שקי איגרוף. אין איזה שביל זהב באמצע?

אייבורי

New member
עשית סלט

ואת מצפה ממני להסכים לדברים שלא אמרתי לדבר, לשתף לקבל תמיכה כל אילו אינם בתחום "הכלה" אלא בתחום החברות.

נומלה

New member
אני לא מצפה לכלום

הגבול בין תמיכה והכלה הוא דק מאוד ושונה מאדם לאדם. שיחה שבעיני אחד היא שיתוף ובקשת תמיכה יכולה להתפרש בעיני האחר כבלבול מוח והשענות מוגזמת. לא אתה מחליט ולא אני מחליטה איפה עובר הגבול, אלא כל מערכת זוגית מחליטה לעצמה לפי נתוני המשתתפים ולא לפי מה שסטנדרטי בעיניך או בעיני.

I C E M A N 7

New member
אם החרדה של נוונדרוומן

היא נשק יום הדין להשגת שליטה, אזי "הכלת מצבי הרוח" היא האמל"ח הקונבנציונלי.

למעלה