מאגיסט איפה אתה

peaches

New member
מאגיסט איפה אתה

האם ישנם מאגיסטים אמיתיים בקרב הפורום הזה? ואם כן במה בדיוק אתם עוסקים? והאם אפשר להוועץ בכם בנושאים מסוימים?

nepthys

New member
הממ..

טוב, קודם כל, רובנו אם לא כולנו עוסקים או לפחות לומדים על מאגיה. למאגיה יש צורות רבות, ולכולנו יש מסורת או שיטה אחרת, אמונות אחרות, ושאר הבדלים. וברור שאת יכולה להיוועץ בנו, בשביל זה אנחנו כאן..:)

peaches

New member
טוב אז..

האמת היא שיש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי אני נולדתי בתאריך 31.10 שלפי הדת הנוצרית זהו החג ליל כל הקדושים. ובנוסף לכך גיליתי שיש עוד חג אבל עתיק שנחוג באותו תאריך בדיוק ובאותו חג מתאחד העולם האחר כלומר עולם האל-מוות וכל אשר כלול בו יחד עם עולם המוות הוא עולם בני האדם. עכשיו שאלתי היא האם יכולה להיות איזה שהוא קשר אלי. בטוח שתגידו לי שלא ושאני רק מחפשת איזה שהוא ייחוד כמו כל אדם אחר בעולם אבל סתם רציתי לשאול כדי לדעת.

morning_star

New member
בקשר ל-31.10

ה- 31.10, במוכר בארה"ב כ"ליל כל הקדושים" (הכנסיה הנוצרית מתנערת מהחג הזה. שורשיו אינם נוצריים אלא פאגאניים מובהקים. אין חג נוצרי החל בתאריך זה, חוץ מאשר שכנראה שייך לאיזשהו קדוש - בנצרות הקתולית יש חג לאיזשהו קדוש מקומי/עולמי כל יום...) בו הילדודעס מתחפשים גם מוכר כליל המתים אצל המקסיקנים והאינדיאנים הדרום אמריקאים ( חג משורשים אינדיאניים) ובאירופה מוכר כ-Samhain, או כ Sowi´n - סוף הקיץ. בחג זה הצעיף שבין העולם שלנו ל"עולם שמעבר" (לא רק עולם המתים אלא העולם הלא גשמי בכלל) הוא הוא דק ביותר ולכן קורים בו דברים הנראים כ"על טבעיים". לפי האמונה הויקנית וכן באמונות פאגאניות אחרות, חג זה מסמל את מותו של האל (לפני לידתו מחדש בדצמבר, סמוך למועד הכריסמס, בחג שנקרא קנדלמס) ומעברו לעולם הבא. חלק מהמסורות הפאגאניות חוגגות יום זה גם כ"ראש השנה" שלהן. אכן, זהו יום מיוחד, אבל מכאן ולטענה כי דבר זה גורם לבן אדם להיות מיוחד ו/או בעל יכולות מיוחדות - רחוקה הדרך. אין ספק, שלידתו של אדם בחג זה רק מוסיפה לקשר האישי שלו לחג הזה ובכך גם להעצים את תחושותיו (טיפ טיפה פסיכולוגיה) - דבר שכן בהחלט יכול לתרום לפעולות מאגיות/כישופיות שונות. אז אל תתני לזה לעלות לך לראש... שלך הנווד

peaches

New member
וגם

מאיפה אתה יודע את כל הדברים האלה? אני ממש מתפעלת

morning_star

New member
תודה,

אבל באמת, אין ממה. גם נפט´יס, ג´סטין, ויקה-ספיר ועוד רבים יודעים את הדברים האלה. פשוט צריך ללמוד ולקרוא קצת על הנושאים האלה (ומאחר והדברים האלה מעניינים אותי קראתי לא מעט עליהם). ובהתחשב בגילי המתקדם, היה לי הרבה זמן לקרוא ספרים. שלך הנווד

morning_star

New member
עוד יומיים זה ישתנה

אז אין טעם לכתוב... סתאאאם. אוטוטו 23 (ב-22). ויש סיכוי שנפגשנו איפשהו (אם את מגיעה לחורבה לפעמים, גרנד קניון ועוד שכאלו)... שלך הנווד

Justin Angel

New member
אף פעם

לא הבנתי למה אנשים מייחסים חשיבות כל כך גדולה לימים. "כן כן , היום זה היום הכי ארוך בשנה! היום אנחנו הכי קרובים למתים." צריך להבין שהחגים הם משהו סימבולי ולא משהו פרקטי. זה נחמד אבל שיש מדי פעם לפעם סיבה לחגוג. היום צריך לחגוג למשל חגים יותר פרקטיים , סוף סמסטרים , יום תשלום המשכורת , היום שמשתחררים מהכלא, וכדומה... כן אני יודע ששאלה חגים טיפה מצחיקים , אבל תראו את ההשוואה: יום הקציר , היום שבו מקבלים עוד כסף בעבור קציר = יום קבלת משכורת , היום שבו מקבלים עוד כסף בעבור עבודה סוף סמסטרים , היום שבו מקבלים הסמכה רשמית שמשהו קרה = ותו דבר מאותה תקופה יום שמתשחחרים מהכלא , יציאה לחרות = מס המלך מהתקופה הקדומה , יציאה לחרות. אין לי ממש מושג למה הרחבתי כל כך , זה פשוט נראית כמו הזדמנות טובה.

nepthys

New member
עניין חגיגת החגים הפגאנים

של הקציר, הזריעה, והפאזות של הכוכבים הוא כדי להרגיש יותר קרובים לטבע (מלבד פשוט להפוך יום למיוחד)...

peaches

New member
זה טוב

לשפוך את הלב לפעמים אבל אתה לא חושב שזה קצת מוזר שבאותו תאריך קיים חג מקביל בכמה תרבויות שונות לחלוטין כמו האינדיאנים והקלטים ומהות החג גם היא דומה לא רק התאריך בה החג נחוג לכן אני חושבת שבדברים כאלה יש משהו מיסטי

nepthys

New member
אין משהו מיסטי

אלא פשוט 1. מסקנות משותפות או 2. יחסי גומלין.. למשל, יום שבו יש הכי הרבה שמש, מן הסתם יקבל אסוציאציה של הכי הרבה כוח. זה פשוט אנושי. דוגמא שניה - יש המון תרבויות מאוד דומות מכיוון שהן היו קרובות פיזית או שהיה מסחר בינהן.

Justin Angel

New member
חן חן

בדיוק מה שמורנינג אמר. רק שא תאמרת את זה לפניו והגעת לנקודה בלי להרחיב יתר על המידה. *ג´סטין מריע קשות לנפט´יס*

morning_star

New member
ואולי

על שימת לב ל"אירועים" אסטרונומיים מיוחדים... חשבת על זה? אפשר מבחינה פשוטה מאוד ולא מאגית לחלוטין לראות דרך אחת כיצד הגיעו שתי הציוויליזציות האלה למסקנה דומה: חושך נקשר לרוב במוח האנושי למוות (ואף לרוע). בשתי התרבויות שמו לב כי הלילה הארוך בשנה מתרחש בתאריך מסויים כל פעם מחדש (שתי התרבויות היו בעלות לוח שנה שישמי ולא ירחי כמו ביהדות) - הרבה חושך - נקשר במוות - ומכאן - חגיגת המתים... מאחר וצרכי בני האדם בסופו של דבר דומים ולכן יפתחו חגים דומים. מעניין מה היו אומרים בקוטב, שם הלילה אורך חצי שנה... וניתן להחליט להסביר כי שתי התרבויות הן צאצאים של תרבות אשר ישבה על אי באמצע האוקיינוס האטלנטי אשר טבע בגלל שימוש לרעה של הכח אשר היה להם ולכן הדמיון בין שתי התרבויות. או שניתן לומר כי רוחות המתים לחשו זאת לאוזן שלהם, או שאיזשהו אל נגלה אליהם ועוד ועוד ועוד... What´s your pick? שלך הנווד

morning_star

New member
חשיבות לימים...

החשיבות לחגים הקדומים (בעיקר) באה מתוך מה שהם והמיתוסים שלהם מסמלים - חגים רבים נקבעו בהתאם לעונות השנה והאנרגיות השונות של העונות... גם במאגיה (איני מקבל את הגדרותך למהם מאגיה, כישוף ו/או קסם. bite me) ישנה לעיתים חשיבות למצב הירח, מיקום כוכבי שמיים ושעות היום. אולי זה נכון, שכיום הסימבוליות של רבים מהחגים היא מה שנקרא outdated, אבל עדיין ישנם אנשים רבים המייחסים חשיבות רבה לימים האלה, ואם זה "משפר" את ה"ביצועים" שלהם - אז למה לא? ומי אמר שלא חוגגים סוף סמסטר??? שלך הנווד

wicca_sphere

New member
חגים

יש כמה סוגים של "חגים"... חגים שהאדם עשה כדי לשמוח, וחגים שמסמלים משהו... בכל תרבות בגלל האמונות השונות מן הסתם החגים ישתנו, אבל תמיד ישאר קו הדמיון הדק בין כל תרבות ותרבות כי על פני השטח הן שונות אבל מתחת לפני השטח הן בעלות אותן שורשים. ככה ששאלה על משמעות כל חג 10 אנשים יכולים לתת לך 10 סיבות שונות ו10 חגים שונים לכל חג... אני בפסק עם ילד בארה"ב יפגין את אותו ידע שמורנינג סטאר הפגין על הקו שבין המישורים ביום הזה. בקשר להיבט הפסיכולוגי על ה"חושך", הוא נובע מהעובדה שהאדם במהותו מפחד מהלא מוכר והשונה ומכיוון שבחושך לא רואים כלום, ולא יודעים מה קורה מסביבך יש לו ייחוס לרוע.

morning star

New member
../images/Emo32.gif

ספיירי... לא הגזמת? התחלת לפרסם את האתר שלך בכל הודעה? זה מתחיל לעצבן... מילא כשמבקשים אתרים, אבל בהודעות לא קשורות? אם היה באתרך משהו בנושא החגים אז עוד הייתי מבין. שלך הנווד

wicca_sphere

New member
צודק, מצטער

אתה צודק... לא חשבתי שיכולים לפרש את זה כאילו יש באתר שלי מידע על חגים.. פשוט חשבתי לי שאני אפרסם קצת את האתר... מצטער
לא יקרה שוב
מבטיח שלך wicca sphere

למעלה