מאגיה שחורה

dragon tongue

New member
מאגיה שחורה

אני קראתי באתר אחד של מאגיה, שכדי לעסוק במאגיה שחורה אני צריך למכור את הנשמה לשטן. זה נכון?
 

james 22

New member
מסוכן אבל יש רווח בצד.

להתעסק עם מאגיה שחורה אומר , להתעסק עם מאגיה למטרת השגת רווח אישי ואגואיסטי נטו. וכמו בכל דבר בחיים ע"מ לקבל אתה חייב גם לתת. לגבי מכירת הנשמה לשטן זה קצת מוגזם ונובע מאגדות פולקלוריות בעיקר. אבל יש מחיר, שלא כל אחד מוכן לשלם, ויסכים איתי כל מי שהתעסק אי פעם עם מאגיה שחורה.
 

MoonLady

New member
ושוב ושוב

אבל אחר כך תשלם עוד יותר על הרווח... כמו מן נדנדה חולנית
אבל לפי דעתי, אף פעם לא מרוויחים באמת מסבלם של אחרים. נכון שמאגיה שחורה תתן לך הרבה כוח, אבל האם הסבל
שתסבול אחר כך יהיה שווה את זה?
 
כוח שמוח

מאגיה שחורה לא נותנת שום כוח. אין כזה דבר "מאגיה שחורה" יש מאגיה. המשתמש מחליט אם לטובה או לרעה. זה ממש בקצרה, כי אחרי המאמר האחרון, אין לי כרגע כח לכתוב יותר מדי.
 

james 22

New member
עם כל הכבוד למנהלי הפורום....

מאגיה כן מחולקת לפי קטגוריות. מאגיה לרווחים אישיים תסווג תמיד כמאגיה שחורה. וודו, השבעות, העלאה באוב וכיוצא בזה תהיה תמיד מאגיה שחורה.
 
יש לך פה כמה טעויות

וודו, למשל, זו דת, לא רק יצירת זומבים ותקיעת סיכות בבובות. "רע" או "טוב" הם מושגים תלויי תרבות, מאגיה - לא. תחשוב על זה. תעמיק קצת, גם במובן הפילוסופי.
 
והוספה קטנה

הקטגוריות הן חלוקה שביצע האדם, לפי אמונותיו שלו. האם ברזל הוא טוב או רע? מברזל אני יכול ליצור מחרשה ("טוב") או חרב ("רע").
 

james 22

New member
אם נניח לפילוסופיה לרגע....

הכל טוב ויפה- מושג ה"טוב וה"רע" הם מושגים שנקבעו עפ"י תפיסות שונות בתרבויות שונות. ניתן להעמיק בדיון הפילוסופי הזה עד אין סוף ובסוף להגיע למסקנה הבלתי נמנעת שאין דבר כזה הפרדה בין טוב לרע ובזה אני מסכים איתך. אבל.... אם אנו נכנסים להגדרות של מאגיה בתרבותינו ובזמנינו אתה בהחלט יכול לסווג אותה לפי: א. הכלים בה אתה משתמש- מזימון ישויות ועד ללמידת לחשים, מתיעול אנרגיות פנימיות לשאיבת אנרגיה מאנשים אחרים בעל כורחם (ערפדי אנרגיה). ב. הסיבות והמטרות בהן אתה חפץ ומתוכן אתה פועל - כל מאגיה המשמשת לצרכים אגואיסטיים - כלומר לטובתו האישית של המאגוס הינה שחורה. ועוד קטגוריות שונות..... דבר נוסף- כאשר אתה משתמש בכוחות גדולים ממך - שדים, ישויות מסוגים שונים, שומרים, מלאכים וכו´ אתה מקבל מהם כח אולי לא כח במובן הפשוט והרגיל אבל בהחלט כח מאגי, ואם תיקח תצטרך גם לשלם חזרה באיזשהו אופן..לאו דווקא במובן הפלוקלריסטי של המילה (למכור נשמתך לשטן וכו´). הפולחנים שמשתמשים בהם, תיעול האנרגיה היוצאת מתוכם וכו´ היא למשל דרך תשלום.
 
אילו האחרים היו רואים זאת כמוך

אני מסכים עם כמעט כל מילה שאמרת (אם כי איני מסכים כי כישוף הנעשה לטובתו האישית של המאגוס, על עוד אינה פוגעת באחר, כרעה). הבעיה היא, שאנשים נתפסים לקלישאות של מכירת הנשמה לשטן, לקבלת כוחות כמו ריחוף, שליטה באחרים וכדומה. נכון, כדי לסווג מאגיה כ"שחורה" או כ"לבנה" עפ"י הקריטריונים שהזכרת, בתוספת - התוצאה. וכך אנחנו גם חוזרים לחוק הפעולה והתגובה, סיבה ותוצאה, קארמה או איך שתבחר לקרוא לזה. הבעיה היא, שהתפיסה של דברים שכאלו, כפי שהעלית, לא קיימת אצל רבים מהאנשים המבקרים בפורום. תודה.
 

james 22

New member
אחלה

אני שמח שאנחנו מסכימים. הבעיה היא שאנשים רואים יותר מידי הארי פוטר....
 
אין שום רע בהארי פוטר

המכשף הדמיוני הצעיר עשה משהו שהורים רבים לא הצליחו - לגרום לילדים לקרוא ספר. בילדותי זה לא היה "הארי המכשף" שנתן לדמיון שלי מעוף, אלא "קאיטוש המכשף" (של יאנוש קורצ´ק). הזמנים משתנים
 

james 22

New member
הילדות שלי...

הפליגה למקומות קצת יותר קסומים כמו ריוונדייל של האלפים, דמות גנדלף האפור, בילבו ופרודו. המלך ארתור ומרלין המכשף הדרואידי . פעם היו ספרים איכותיים..... היום זה גיבוב שטויות עטוף בכריכה רכה, ללא תוכן אמיתי.
 

dharmax

New member
מה, הארי פוטר?

לא ידעתי... קשה להחזיק מקום עבודה בימינו, מסתבר.
ברכות אום
 
וודו

או וודון, זו דת שמקורה אפריקאי. אני ממליץ לך לחפש ברשת על דת ה-Vudon (גם Voodoo) באתרים שעוסקים בדתות.
 
למעלה