טוב...
נצא מנקודת הנחה שביקום הדברים קורים בגלל מערכת כלשהי של אנרגיות. מאגיה זה לשנות את אותה המערכת. את אותו השינוי עורכים על ידי שחרור אנרגיה של אותו האדם או של אל מסויים לתוך היקום, מה שישנה את הסדר בו. כמו תפילה שיוצאת מנקודת הנחה שהיא תגרום לאל להסכים לאותה בקשה בתפילה ולהשתמש בכוחו כדי לשנות מצב, מאגיה היא קריאה לאלים, או לחילופין, שימוש באנרגיית האדם עצמו במקום באנרגיית האל. עוד פירוש למאגיה הוא שמאגיה זה ניווט אנרגיית היקום דרך האדם למטרה כלשהי. כלומר, את משנה את היקום סתם ככה, בלי שימוש באנרגיה שלך אלא כלהפנות את האנרגיה של היקום כלפי עצמו (ניסוח מסורבל, אבל אני מניחה שהבנת). דרך השימוש באנרגיה הוא די מסובך, ופונה למסורות, שיטות וטכניקות רבות, שאם את כל כך מתעניינת אני יכולה בקצרה לנסות להביא לך את העיקריות.. מאגיה נקשרת הרבה פעמים לפגאניזם, מכיוון שרק בדתות הפגאניות (עובדות אלילים) הכישוף מותר, ולכן המאמינים בדתות פגאניות (וכן, יש כאלו גם כיום) עוסקים גם בכישוף בד"כ. ואני מדגישה שלא תמיד. לגבי שם הפורום - הרעיון הכי מקובל של "סוגי מאגיה" כיום הוא שאסור לסווג מהי מאגיה שחורה ומהי לבנה, מכיוון שבחיים לא הכל הכי מוחלט, ותמיד יהיו מקרים שיהיה לך קשה להחליט ולכן עדיף פשוט לתת לעוסק בה להחליט בעצמו מה מוסרי ומה לא. תיקונים, הערות, המשכים וכו´ יתקבלו באמת בברכה...