מאגיה וקבלה

E l y s s a

New member
מאגיה וקבלה

שלום לכולכם. האם יש מאמר מסודר שמסביר (או מישהו שיכול להסביר) מה דומה ומה שונה בין מאגיה (בעיקר וויקנית) לקבלה? יש לי ידע מסויים בכישוף, אבל על קבלה אני לא יודעת כלום... במהלך שיטוטיי אחרי חיפוש חומר על כישוף, גיליתי שיש דמיון מסויים בין השניים, אבל מבחינת ההסבר התיאורטי על שניהם, מה דומה ומה שונה? (שימושים אפשריים, הנחות יסוד, וכו'...) תודה!

RainBird

New member
קבלה ווויקה. אני חושב שיהיה בעיה להסביר את ההבדל. זה כמו להסביר את ההבדל בין מלפפון לדלעת (שניהם שייכים למשפחת הדלועיים אבל הם שונים) עכשיו וויקה זו דת. השיטה הוויקאנית למאגיה מתבססת על הטבע, וגם זו של הקבלה. ולכן ברור שתהיה הקבלה, כי הטבע עובד בצורה מסויימת. וכפי ששי בוודאי יאמר: "אל תסתכלי בשיטה עצמה, אלא באמת שמאחוריה" זה מדבק... לא! ארדן.

La Bruja Buena

New member
מאגיה ויקאנית לעומת קבלה

טוב, קודם כל ההשוואה צריכה להיות בין מאגיה ויקאנית לבין מאגיה קבלית, כי תורת הקבלה עצמה היא הרבה מעבר למאגיה. המון תאוריה, המון פילוסופיה. עכשיו, מבחינת הגישה כלפי כישוף, מאגיה ויקאנית, שהיא מלוקטת בעצם מהמון מקורות שונים כולל קבלה, מדגישה את הקשר שלנו עם הטבע ומדגישה כערך עליון את האיסור לפגוע ב- NONE. לא לפגוע בשום דבר אחר בדרך שלך להשיג את המטרה שלך. בקבלה המיגבלה הזו לא ממש קיימת. יש שימוש פוגע ואכזרי בבעלי חיים לצורך חלק מהטקסים, ועד כמה שזה נוראי להגיד, גם בימינו יש טקסים אכזריים שכוללים פגיעה בחיות, וזה חלק מהמסורת היהודית. תרנגולים למשל לא ניתפסים כבעלי נשמה... בוויקה לעומת זאת, האיסור לפגוע באחר ניסחף לרמה כזו שאפילו כישופי אהבה נחשבים ברוב המיקרים ל off limits... יש עוד המון הבדלים אחרים כמובן. זה בעיני המשמעותי ביותר כי אני לא מאמינה שיש לנו זכות להתאכזר לחיות, בשום תירוץ!
המכשפה הטובה.

THE gray

New member
אנאלוגיה חביבה-

" לכולם יש אותה מטרה, לקלוע סל. ויש הרבה מהלכים בשביל לעשות זאת" תחשבי שהשימוש המעשי במאגיה הוא הסל והמהלכים הם הדתות והדרכים.. כולם מנסות להגיע אל ה"אמת" ואל השימוש הכי טוב במאגיה.. אם את רוצה להיכנס יותר לדקויות ובמה מאמינה כל דת ודרך אז החומר באינטרנט (במיוחד בשני המקרים האלו) יכול לספק אותך..

למעלה