מאגיה וטארו

shataltal

New member
מאגיה וטארו

אני לא יודע כמה מהנוכחים המאמר(ון) יעניין, אבל לבקשת הילה הנה כמה נקודות. הטארו, מאז שהחל דרכו כאמצעי מיסטי, נקשר קשר הדוק למאגיה. לפני שנוכל להסביר מהם השימושים המדויקים של הטארו, קצת רקע בשיא התמצות. מאגיה היא כלי לשיפור עצמי. חלק ממנה הם כלים לשיפור העולם (ולא נכנס לזה) כשהרעיון הוא לקחת רעיונות פילוסופיים וע"י מדיטציות, תיעול אנרגיות ותרגילים שונים לתת להן פן מעשי. הפן המעשי מתחלק לשני אסכולות עקריות - חיזוי עתיד (Divination, ניבוי) וגרימת שינויים פיסים בעולם. האסכולה הראשונה מתממשת בעיקר ע"י קלפי הטארו, מהסיבה הפשוטה שהקלפים הוכיחו את עצמם ככלי יעיל ומפורט ביותר, ולהלן כבר קשר הדוק ללא צורך בהסברים נוספים. לאסכולה שנייה נכנס הטארו ככלי עזר. גרימת השינויים נעשית בצורות רבות כשהעיקרי מביניהם הוא הכישוף הטכסי המשלב בתוכו מדיטציות פעילות (מדיטציה פעילה - מדיטציה על נושא מסוים וקו מחשבה מסוים). את המדיטציה הנ"ל קל יותר לעשות עם סמלים ברורים, ומה ברור יותר מקלף טארו - משמעויות וסמלים המיוצגים כציור? במהלך הזמן התאימו מאגים רבים לקלפים משמעויות שונות ומשונות מתחום הקבלה, הכישוף הטיכסי (ובעצם מה לא) ע"מ להרחיב את השפעת הקלף בטכס ובמדיטציה (הרחיקו לעשות חברי שחר הזהב אשר התאימו את קלפי הארקנה הראשית לנתיבי עץ החיים הקבלי ואת התפתחות המאג כטיפוס דרך הנתיבים הנ"ל לעבר ספירת כתר, הכח האלוהי, כשמשמעויות הקלפים מייצגות את שלבי ההתקדמות בדרך, מהעולם הפיסי והחומרי, דרך שאר הקלפים ועד לקוסם ששולט על הכל ולבסוף לשוטה - שיכול לעשות כל שברצונו). השימוש המעשי, אם כן, הוא נתינת כח, נקודת ייחוס ובסיס ויזואלי למטרה שאליה שואף המאג, ועל כן חלק מהמאגים נוהגים לשים על שטח העבודה שלהם (או לחילופין לזכור בפרטי פרטים) את הקלף המתאים ביותר למטרת הטכס המבוקש (כגון הקיסרית לאהבה, החוזה להצלחה בלימודים, צדק להשגת איזון פנימי, מוות להתחלות חדשות וכו').

תודה שרון - מרתק ומעניין.

ברשותך, אני אצרף את זה לרשימת המאמרים שלנו. האם תוכל להוסיף ולפרט? מאוד מעניין !

אני מבקשת שתסביר לי ותרחיב מה זה

אינסומניה ולמה אתה שונא את מי שהמציא את זה!

shataltal

New member
הממ..

לא כ"כ קשור אבל אינסומניה זה נדודי שינה כרוניים. אתה גמור מעייפות, לא ישנת כבר יומיים, אתה נשפך למיטה ופשוט לא נרדם. כשאתה כן נרדם או שאתה קם אחרי 2-3 שעות באופן טיבעי ולא מסוגל לחזור לישון (עירנות מוחלטת) או שאתה קם אחרי 6-12 שעות ומרגיש כאילו לא ישנת בכלל. התוצאות (לפעמים רק אחת, לפעמים כולן) - שעות מתות ומשעממות (בדר"כ 3-6 בבוקר), היפרקטיביות או עייפות מטורפת של הגוף, הזיות כתוצאה מחוסר שינה, חוסר/עודף ריכוז, עצבנות, חוסר חשק כללי והיד נטוייה. בקיצור מבעס.

scorpia

New member
אבל...

למה לשנוא את האיש? הוא רק נתן שם לתופעה!!! וכל הסימפטומים האלה הם בעצם תופעות לוואי לחוסר שינה! אומרים שמאד חשוב לישון!!! כשהערב יורד, וניהיה חשוך, מופרש הורמון לגוף שגורם לתהליכים המתרחשים בו להיות איטיים יותר וזה בעצם גורם לתחושת העייפות והצורך לישון. כי בעיקרון השינה מחוייבת על מנת שמערכות שונות בגופנו יתפקדו בצורה אופטימלית, כאשר מערכות אחרות אינן דורשות אספקת דם מהירה וחילוף חומרים מהיר (זו הסיבה שגם אומרים שאסור לאכול בלילה!!!). תגיד, זה כבר קרה לך???
כי יש טיפול לזה...! בעיקרון יש את כל החומרים הטבעיים שמרגיעים וכמובןלקחת יומיים חופש מוחלט מהכל על מנת שהגוף ירגע ואז יש אפשרות לחזור לשגרה. אני מאמינה ברפואה אלטרנטיבית ובטוח שגם אם לא מצליחים בצורה הפשוטה לחזור לשגרה, יש את הדיקור הסיני שעושה נפלאות! אבל אני עוד לא רופאה מסוג כלשהו!
זהו, ברברתי מספיק, לא?!

רשף כשף

New member
הגנות

הי שרון, באילו הגנות אתה משתמש אם בכלל כשאתה עוסק במאגיה?

אודה ולא אבוש כי

כמעט ואינני יודעת מאומה על מאגיה. האם תוכל לפרט עוד? או שמא לתת דוגמאות כדי שנוכל להבין טוב יותר (או לפחות אני :) למשל דוגמא כיצד באמצעות המאגיה אנו משפרים את עצמנו. או דוגמא לטקס כזה או אחר או דוגמא למדיטציה עם קלף טארות או הכל ביחד או מה שרק תרצה. זה מאוד מעניין.

shataltal

New member
טכסים אני לא אפרט

מהסיבה שאני לא מעוניין להיכנס לצד המעשי, אבל, דוגמא למדיטצית שיפור עצמי בעזרת קלף טארו (מאגיה פרקטית בעזרת הקלפים בנויה על אותו רעיון בשינויים מסויימים): הכנות רגילות (צום קל/מקלחת/יין/קטורת/נרות/מוזיקה/שמנים/מה שעוזר לכם לריכוז ולהרגשת ה.. נקרא לזה אנרגיות פנימיות בהעדר מילה טובה יותר מפאת חוסר רצון לסבך). ישיבה נוחה והרגעות - עצימת עיניים והתרכזות אך ורק בנשימה (לספור 4 שניות לכל נשימה ו-4 לכל נשיפה) אחרי זמן מה תגיע תחושת ריחוף קלה. בנקודה הזו לפתוח לאט את העיניים (אין לבצע שום תזוזה במשך כל התהליך מלבד פקיחת וסגירת עיניים) ופשוט להתבונן בקלף, לבחון אותו היטב בכל צורה. "להרגיש" אותו (לא לשכוח להמשיך בנשימות המסודרות). לעבור על כל סמל ומשמעות, כל קו וצבע, ההרגשה צריכה להיות שאתם הוא הנושא המרכזי בקלף (את/ה הוא/היא הכוהנת לדוגמא). דמיינו איך הכח של הקלף והתכונה הרצויה בו זורמת מהקלף אליכם. דמיינו את עצמכם במקום שבו נמצאת הדמות המבוקשת בקלף. אחרי שתרגישו תחושה של ריקון עצמי (בדר"כ מלווה בקצת תשישות) עצמו עיניים שוב וחזרו להתרכז רק בנשימות למשך כ-5 דקות נוספות. כל התהליך אמור לקחת בין 15 דקות לשעה. חזרו על התהליך כל יום, פעם ביום, במשך 3 פעמים לפחות ואת התוצאות אתם אמורים כבר להרגיש. לרשף, לגבי ההגנות - הן משתנות בהתאם לפעילות וקשה להגדיר בדיוק, אך הן נשענות יותר על מוכנות נפשית והתאמה אישית מאשר על דברים שרואים בסרטים.

אורי רז

New member
הערת שוליים

שרון כתב: "לאסכולה שנייה נכנס הטארו ככלי עזר. גרימת השינויים נעשית בצורות רבות כשהעיקרי מביניהם הוא הכישוף הטכסי המשלב בתוכו מדיטציות פעילות (מדיטציה פעילה - מדיטציה על נושא מסוים וקו מחשבה מסוים). את המדיטציה הנ"ל קל יותר לעשות עם סמלים ברורים, ומה ברור יותר מקלף טארו - משמעויות וסמלים המיוצגים כציור?" השימוש בע"ב שמות נכנס תחת אסכולה זאת - בשחר הזהב התאימו לכל אחד מ 36 מהקלפים הממוספרים מהארקנה הקטנה (קלפי ה 2 עד ה 10 בארבעת הסדרות המשניות, כשקלפי האס נחשבו כחלק מקלפי החצר הבלתי ממוספרים) שני שמות מע"ב שמות, וכך הפכו את הקלפים הללו לכלי מאגי. יש באתר שלי מאמר בנושא, שבאופן מכוון לא מכיל את החלקים המעשיים בנושא. אני עדיין מרחיב אותו בכמה כיוונים [נשמה טובה הובילה אותי לספר קבלה יהודי משובח בעברית בנושא הבוקר, מה שפתח לי עוד כיוון], ואם הנושא יתפתח בפורום אני אוסיף חומר בפורום על הנושא.

למעלה