מאגיה גבוה

Justin Angel

New member
בבקשה אל...

תתגרמי לעברית מושגים, זה מאוד מבלבל. את מתכוונת למושג High Magic לעומת Low magic. במונחים פשוטים להבנה: High Magic - מאגיה, קסם ,כישוף. כלומר כל עבודה מקשופית דרך אנרגיות, כל עבודה מקשופית עקיפה באנרגיות, כל עבודה מקשופית דרך טקס דתי או מסורתי. Low magic - מיסטיקה. כלומר: קמיעות ,מסורות דתיות שאיבדומ טעמן, אסטרולוגיה ,קריאת כף-יד וכך הלאה.

Jerald_Admonds

New member
המממם

הייתי מעדיף להגדיר את זה אחרת.. כל השיטות המאגיות הללו כמו רונות,עץ החיים אלים, עשבים, סמלים, לחשים וכו´. הן בעצם מפות של כוחות עליונים אשר קיימים ביקום. אותן מפות מסבירות על ידי אילו אמצעים ניתן לגשת אל אותם כוחות, ואיזה כוח מתאים לאיזה אקט מאגי. כאשר אדם משתמש באחת מן המפות הללו על מנת לתעל כוח עליון וליצור בעזרתו את האפקט המאגי הרצוי, הוא בעצם משתמש ב"מאגיה גבוהה". כאשר אדם משתמש בכוח רצונו ובאנרגיות אשר זמינות לו באופן מיידי, אז הוא משתמש ב"מאגיה נמוכה". שי.

morning star

New member
ג´סטין, עליך אני מתפלא

High Magick - מאגיה טקסית, מאגיה דתית, מאגיה הרמטית Low Magick - כישוף עממי, כישופים "פשוטים" (כישופי נרות, מראות, חוטים וכו´...). ישנה גם חלוקה נוספת שאומרת כי High הכוונה לכל מה שקשור לזימון ישויות והשגת מטרות לא חומריות, בעוד LOW נועד להשגת מטרות ארציות פיזיות. שלך הנווד

SaberTooth

New member
אני קראתי ש...

אני קראתי שהמושגים "מאגיה גבוהה" ו-"מאגיה נמוכה" מקורם בימיי הביניים: מאגיה גבוהה - הכוונה למאגיה שהייתה נהוגה אצל החכמים והמשכילים בימי הביניים, שבדרך כלל גרו בערים הגדולות, ואיפה היו ממוקמות הערים הגדולות
על גבעות ושאר מקומות גבוהים, מכאן בא המושג "מאגיה גבוהה" מאגיה נמוכה - הכוונה למאגית פולקלור, מאגיה שעברה מדור לדור, מאגיה שהייתה נהוגה אצל הכפריים וחסרי ההשכלה (וכמובן אצל הצוענים), ואיפה היו גרים חברי ההשכלה
בכפרים הקטנים, הכפרים שהיו ממוקמים בדרך כלל במישורים ומקומות נמוכים, כמו כפרי דייגים לי הים, מכאן בא המושג "מאגיה נמוכה"

Jerald_Admonds

New member
כל אחד וההגדרות שלו

כל עוד אותו בנאדם מרוצה עם ההגדרות שלו, אז מה רע?

Justin Angel

New member
אה הא....

ואם אני אבקש מהנר את כוחו באמצע טקס דתי עמוק, לפי ההגדרה שלך זה עדיין יהיה Low magic באמצע High magic, וזה פשוט לא הגיוני. החלוקה שלי מתבצעת חד וחלק לפי רמת הרצינות של מי שעושה את הrite.

לפי דעתי...

חושבים קצת לפי ההיגיון! מאגיה "גבוהה" - כאילו טקסים וכל מיני פעולות מאגיות שהן ברמה גבוהה.... מאגיה "נמודה" - גם טקסים וכל מיני פעולות מאגיות רק שהן ברמה יותר נמוכה. *בעצם אני מסכים עם מה שאמר ניט סטאר
***TAL***

L e s t a t

New member
אני "מצטער" לאכזב את כולכם

אבל ההגדרות של מאגיה גבוהה ומאגיה נמוכה משתנות מאדם לאדם ולא רק זה אלא גם לעיתים ישנן דתות מאגיות בעלות הגדרות שונות. למשל, אמבר ק´ (Amber K´) הגדירה מאגיה גבוהה כמאגיה למטרות נעלות או מאגיה המשלבת פניה לאלים וישויות. מאגיה נמוכה כמאגיה למטרות "יומיום" (למצוא את המפתחות האבודים של האוטו, להשיג משרה או ציון טוב במבחן או לגרום לחתיכה השכונתית להתאהב בך) שלא משלבת כל פניה או קריאה לאלים. לאנטון לה-ויי היו הגדרות שונות לחלוטין. וכך אני רואה גם בפורום שיש הגדרות שונות משני המאגים הנ"ל. אתם לא יכולים להתחיל אפילו להגדיר, זה משתנה מאדם לאדם כמו אמונה דתית.

למעלה