מאגיה בקבוצה

• פותח הנושא jbu
  • פורסם בתאריך

jbu

New member
מאגיה בקבוצה

כול מי שדברתי איתו על הקבוצה שלנו (מתחיל במאגיה) ישר שאל את השאלה: אפשר לבוא להצטרף? למעשה זה בכלל לא תופעה שכחה שכשרוצים להתחיל לעסוק במאגיה מחפשים להצטרף לקבוצה "לראות איך עושים את זה", גם בהמשך הצטרפות לקבוצה נשמעת די מושכת,אולם נכון יש למאגיה בקבוצה כמה יתרונות: 1.אתה מצטרף לחוג חברים שעוסקים במה שאתה עוסק. 2.לכאורה סיכוי ההצלחה נראים מבטחים. 3.אפשר להחליף רעיונות וללמוד דברים חדשים. 4.יותר אנרגיה. 5.יש אנשים שחלוקת התפקדים עוזרת להכניס אותם ל"אווירה". 6.למתחלים זה נראה הזדמנות פז למצוא אנשים שילמדו אותם. אולם במצאות בדבר שונה מזה והרבה יותר מסובך. כשאתה מצטרף לקבוצה אתה מסתכן באיבוד חלק מהיחודיות שלך על מנת "לא לעורר מחלוקות עם הקבוצה" כמו למשל תפילה לאל או לאלוהים שלך יכולה לא להתקבל על ידי שאר חברי הקבוצה,או בכלל יש אנשים שאוהבים לדבר בכול רם בזמן הטקס ויש כאלה שאוהבים ללחוש את המלים, ניגוד כזה בינך לבין שאר חברי הקבוצה מאוד משמעותי. לכן הדבר הכי חשוב לפני שמצטרפים לקבוצה הוא לבדוק קודם כול שיש לכם אמונה משותפת זה הדבר הכי בסיסי שיש לעשות. דבר שני עליכם לראות את הדינמקה הקבוצתית כלומר לצאת לבלות ביחד! אתם צריכים לראות אם אתם באותו ראש, אחרי הכול אם אם לא מסוגלים לסבול להיות איתם האתם כנראה תכשילו את הטקס. אחרי זה עדיף להגיע ל"שלב הראיון" פשוט תשאלו שאלות ותנו להם לשאול שאלות,כמו במה הם מאמנים ולראות עם יש לכם אותה גישה למאגיה לדוגמא יש אנשים שאוהבים לתכנן הכול מראש ושכול פרט יתוכנן בקפידה (כמוני) ויש אנשים שהם ספוטנים לגבי כול הענין, אי התאמה כזו יכולה להזיק מאוד אם לא להרוס את כול הכישוף משום שדבר כזה יפריע אחד לשני בריכוז ויסיח את דעתכם למה שהשני עושה (בצורה שלילית). יש אנשים שיגידו שכול הקבוצה צריכה להיות באותה רמה לדעתי זה לא נכון, הפרשים ברמת הידע או היכולת אינם בהכרח מפרעים לטקס פשוט אפשר לחלק את התפקדים לפי רמה כלומר לתת ל"חדש" לטהר את המקום ולהטיל את המעגל וכו' (תלוי בכישוף עצמו). אם אתה מתחיל במאגיה אז לא כדי לך להצטרף לקבוצה לפחות לא עד שתתחיל לעשות לבדך כישופים כי רוב הסיכוים הם שאם תעשה את הכישוף הראשון שלך עם אנשים אחרים זה יעקב את אותך במציאת "הדרך" שבה אתה אוהב לעשות את הכישופים שלך. ולסיום: לפני הצטרפות או צירוף חבר לקבוצה צריך לדאוג שאתם מרגשים נוח ביחד,שכולם עם אוה גישה למאגיה,שלכולם יהיו מטרות משותפות במהלך הכישוף,ושהמצטרף לא יעשה את הכישוף הראשון שלו איתכם.

undervision

New member
בנוסף

עבודה בקבוצה, מחזקת את הכישוף או כל פעולה שתעשו(טובים השניים מהאחד...) אבל יש גם את העניין של אחריות קרמתית. זאת אומרת כל מה מעשה שיעשה אחד מחברי הקבוצה, אתם אחראים לו באופן כזה או אחר. זאת אורמת אתם יכולי להענש על מעשי חבריכם, לכן מאוד רצוי לחפש אנשים עם השקפת עולם דומה. זאת אומרת מאוד לא רצוי שבתוך קבוצה אחת יהיו גם "שחורים" וגם "לבנים"

THE gray

New member
מעניין.....

איך אתם מנהלים את הטקסים בקבוצה זה נשמע מעניין אתה יכול לספר?

jbu

New member
תשובות:

לגבי הקרמה זה ענין של אמונה וזה יותר הכלליות המאמר הזה יותר "על הצטרפות לקבוצה" (צריך לשנות את השם) ולגבי חיזוק בכישוף אני מצטט: "2.לכאורה סיכוי ההצלחה נראים מבטחים." "4.יותר אנרגיה. 5.יש אנשים שחלוקת התפקדים עוזרת להכניס אותם ל"אווירה"." "לכן הדבר הכי חשוב לפני שמצטרפים לקבוצה הוא לבדוק קודם כול שיש לכם אמונה משותפת זה הדבר הכי בסיסי שיש לעשות." {לגבי "שחורים" ו"לבנים"} ולאפור לכול קבוצה יש את דפוס הפעולה שלה. וזה באמת יכול להיות דבר טוב אבל לרוב מאגיה בקבוצות זה דבר שנוטה להתקלקל. נ.ב אני עובר לאיטרנט מהיר ויכול להיות שהיה לי הפוגה של כמה ימים בין בתנתקות לחיבור לכן אתם יכולים להתחיל לחגוג.

suki da yo

New member
אני אוסיף

שלפעמים יש חשיבות מכרעת ברמה דומה אצל כל חברי הקבוצה. לא לכולם מתאים לעבוד תחת "כוהן גדול" או "כוהנת גדולה" (סליחה, אבל אוצר המילים שלי מובסס פה על וויקה..) ולפעמים זה מאוד מקל על אנשים ללמוד ביחד דוקא. כמו כן, אם יש הפרשי מידע גדולים אותו אדם שמעוניין להצטרף לקבוצה לתקשה לברר האם חרבי הקבוצה שמתהדרים בידע נרחב, אכן מבינים משהו ממה שהם אומרים- תמיד כדאי לדעת כמה שיותר לפני שניגשים לקבוצה, זה גם עושה רושם יותר טוב, וגם עוזר לבחור את הקבוצה הנכונה. באותו אופן, אני מאוד לא ממליצה למי שעדיין מחפש את עצמו להצטרף לקבוצה. אמנםזה נעשה, ולא מעט פעמים, אבל זה אומר שלא תתפתח לכיוונך (בורב הסיכויים) אלא בכיוון שאליו הקבוצה מכוונת. באופן כללי, אנשים מאוד ממהרים לחפש "מורה" או "קבוצה". החיפוש הזה מקורו בטעות פשוטה- המחשבה שאי אפשר ללמוד לבד, או שלא תגיע לאותה רמת השיגים אם תלמד לבד. מדובר בטעות גמורה. השקעה, רצון והרבה עבודה קשה הם כל מה שצריך, בין אם בקבוצה או לבד. יש אנשים שלא מסוגלים ללמוד בעצמם, שמעדיפים שיתנו להם חומר מוכן או שסתם נהנים יותר ללמוד יחד. אלה מתאימה קבוצה, בהנחה שכל שאר התנאים מתמלאים כם כן. אבל הרבה אנשים, שאין להם צורך ממשי בקבוצה מחפשים אחת באופן אובססיבי כמעט, מתוך מחשבה שאין דרך אחרת, או שהם לא סומכים על עצמם לבד, בלי מדריך. הצעד הראשון במאיגה, לגעתי, לפני הכל, זה אמונה עצמית. אם אתה יודע שאתה יכול, אתה יכול. ואם לא, גם קבוצה לא תעזור.

jbu

New member
הרוב כבר במאמר אין לי כוח לצטט

הרוב כבר במאמר אין לי כוח לצטט אבל לא דיברתי על מבנה הקבוצה זה דבר טוב שכול אחד מתמחה במשהוא אחר אבל זה גבר במאמר "יעלות של קבוצה" או משהוא כזה. להצטרף לקבוצה זה לא נועד בשביל ללמוד או להתחיל ויש קבוצות שישמחו לקבל "מתחלים" (זה יחסי) ציינתי כבר שעדיף שלמצטרץ יהיה נסיון ואילו מעט על מנת שהוא לא "יסטה מהדרך".

L e s t a t

New member
../images/Emo45.gif

זה מהדברים שאני רוצה לראות בפורום...

למעלה