מאבק כוחות

רמלה1

New member
מאבק כוחות

שמי אורה בת 34 ואני אם לילדה בת 8 וחצי איננו מסתדרות כל כך כל הזמן אני מרגישה שיש בננו מאבקי כוחות על כל מיני שטויות תאריך הלידה שלי הוא 24.11.1975 ושל הילדה 14.1.2001 מה לעשות כדי שמערכת היחסים בין אם לבתה תהיה יותר טובה?

אביבקיץ

New member
ברוכה הבאה!

לא כתבת דוגמאות, אז אולי מה שאכתוב כאן לא לענין, אבל בכל זאת אנסה - ילדים אוהבים לגלות עצמאות, "להחליט על עצמם", להרגיש שהם גדולים ומסתדרים. אם את לא מאפשרת לה את זה - אז נוצר מאבק ובכלל אווירה לא נעימה. כתבת שאתן רבות על שטויות - אם זה שטויות, אז למה את נכנסת לזה? אם בעיניך זו שטות, תני לה את האפשרות להחליט.

רמלה1

New member
בהמשך לנאמר

הבנתי את הכתוב אך יש לציין שהמריבות הללו גורמות לאחי נעימויות רבות ומתח מעל המובן היא גורמת לי לריב עם בעלי שהוא אביה ולמתח המריבות הם בד"כ על שליטה בבית מקווה שתאכלו לעזור

../images/Emo20.gifמנסיוני.

ראוי שאת הבוגרת. האם תשני גישה.
אין לך ברירה מאבקי כוחות לא מובילים לכלום ,אם למדת שהיא כוחנית בגיל 8 אז בשנים הבאות היא תהיה קשה יותר
גם אם זה קשה מאוד וזה קשהההההההההההה
נסי להגיע אליה (גם אם זה דורש ממך המון............) בדרך הטובה. תציבי גבולות ברורים ובתוכם אפשרי לה זכות בחירה.
היא לומדת דרך התנהלות מולך וזה יגדל איתה יש לי את הקושי הזה עם בני עד היום הוא בן 21 והוא לא" סופר אותי.."..........
תחסכי מעצמך........ בהצלחה.

הכיאמא

New member
ואני קיוויתי שעם הזמן זה משתנה..

הם לא לומדים להשתנות?מתבגרים יותר? קצת מלחיץ אותי לחשוב שזה לא ישתנה..

לכל אדם יש אשיות שונה

לפחות שני פרמטרים משפיעים על עיצובה הסביבה הבית וכמובן הגנים עימם נולד האדם. יש ילדים שניתן לשנות בהם התנהלות ויש כאלו שתנאי החיים והסביבה מכבידים יותר ומונעים אצלנו הנסיבות לא היו קלות ומנקודת המבט שלי זה לא קל לי להתמודד עימו. עם אחרים הוא נפלא בעיקר עם חבריו.

nutmeg

New member
למה שזה ישתנה?

מה את עושה כדי שזה ישתנה? אם אין לילדים שום הכוונה לכך שאפשר אחרת, איך ידעו שאפשר גם אחרת? מהשכנים? מהטלוויזיה? מהאוויר?

הכיאמא

New member
גם אני באותו מקום

ויכלה להבין על מה את מדברת.כלם מייעצים לי ללכת להדרכת הורים. הבעיה שבעלי לא רוצה.הוא מרגיש שהוא בשליטה ושאין בעיה. אני מודה שהבעיה העיקרית היא ביני לבינה, למרות שאני מזהה מאבקים בינה לבין המורות וחברות. איכשהו הסבירו לי שהילדה כנראה כועסת מאוד ומרגישה שלא אוהבים אותה. אני משתגעת מזה כי אני מרגישה שאני מראה לה ואומרת לה. אבל כנראה שאי אפשר להתווכח עם הרגשה. מה שכן, אני שמה לב, שזה המון תלוי בי. יש ימים שאני מרגישה כל כך רע עם המאבקים האלה, שאני לוקחת צעד אחורה, ומחבקת אותה יותר ומנשקת אותה יותר-וזה עוזר. כנראה שהיא באמת זקוקה לזה. יש מצבים שגם אם היא מטריפה אותי אז אני נושמת עמוק ומנסה לזוז הצידה וזה עוזר. שוב, אני מדברת על נגיד יום אחד בשבוע של "שלום". וזה בטח לא מספיק. אז אני לא יודעת אם זה גם המצב שלכם, אבל, אולי...

ברוכה הבאה,

נסי "למפות" את המאבקים שלכן - סביב מה הם קורים - סידור חדר, לבוש, מקלחת, שעת שינה, הכנת שיעורים וכו...... אחר כך תראי מה חשוב ועקרוני לך ועל מה את מוכנה לוותר לה. שבי לשיחה, תגידי לה שאת מתכננת שינויים ואת רוצה לשתף אותה בתהליך, דברו על המריבות, הראי לה היכן את מוכנה לוותר והיכן לא ומשפ תמשיכו הלאה. בלי מאבק. זה מיותר . לבוא אליה בגישה חיובית ולא ממקום כועס/מאוכזב/שיפוטי. בהצלחה.

טלטוש

New member
נראה לי טעות בפורום

בגלל תאריכי הלידה נדמה לי שהיא כוונה לפורום נומרולוגיה אבל בכל מקרה, סוגית אם ובת מתאימה לכאן לא?

טלטוש

New member
בהחלט בעיות שכולנו מתמודדות איתן

ואני חושבת שכולנו נשמח ללמוד את נוסחת הפלא, או לפחות דרכי התמודדות עם מרד של ילדים בגילאים הצעירים. (בגילאים המבוגרים, כבר אין לנו השפעה לדעתי)

isi5

New member
ואוו בדיוק קראתי מאמר על זה

שמיכל דליות נכנסה לבית שאם ובתה נאבקות . מה מסתבר ? שזו דרכה של הילדה לקבל תשומת לב מהאם . הילדה א עונה באופן מיידי כשקוראים לה . מסרבת לעשות את מה שקובעים או מבקשים . מיכל דליות סידרה לאם מספר התנהגויות שפטרו את הקונפליקט הזה בניהם .

isi5

New member
לצערי

קראתי אותו בעלון שנשלח אליי עם הדה מרקר והוא נקרא כוורת . היו שם מאמרים על הורות , בכל מיני אופנים . היה מרתק . חבל שזרקתי בכל אופן מיכל דליות לימדה את האם שלעיתים ילד בעייתי כיוון שהוא לומד שזו דרכו לקבל תשומת לב . האם עסוקה , מי שמטפל בה זה המטפלת . האם היתה חד הורית . קרייריסטית . היא לימדה אותה שהיא מדברת לילדה פעם אחת . ותו לא . והילדה אם היא לא מקשיבה ( כי היא הרי שומעת ) יעבור הזמן שבו קראו לה וזהו . הילדה למדה את ההתנייה מהר מאוד והגיבה בקריאה הראשונה . לא פותחו עוד המשך מאבקים על חוקים וגבולות . זה היה מאלף , קשה בדקה להעביר את המסר . אבל את הרעיון הבנת ...לא ?! סורי .

רמלה1

New member
תודה

רציתי לאמר לכן תודה על העזרה וכנראה שזו בעיה שנצטרך להתמודד עד שהן יגדלו ויבינו שאנו רוצות רק לטובתן

למעלה