מאבק באלימות כלפי נשים

catchet

New member
מאבק באלימות כלפי נשים

לפני מספר חודשים החלטתי שאני מתחילה לרוץ בערבים. אומרים שספורט זה התרופה הבדוקה למתחים הנפשיים של האדם הפוסט מודרני. בסופו של דבר האתגר הוא ללמוד לחיות עם הסתירות, אז אוכלים ג'אנק פוד, שותים ומעשנים, ולמחרת מטהרים את הגוף עם איזה ספינינג או ריצה מסביב לפארק. אז עליתי על מדי ספורט ויצאתי להזיע.

איך שהשער נטרק מאחורי קלטתי את השכן הולך לקראתי כשהוא בוחן אותי באופן חשוד. מה קרה? שאלתי. אל תגידי שאת יוצאת לרוץ לבד בשעה כזו! מה לא שמעת שלפני כמה ימים עובד זר כמעט אנס בחורה שיצאה לריצת בוקר כאן בשכונה? ממש במקרה יצאתי לטייל עם הכלב וקלטתי מרחוק מישהו נאבק ומפשיט בחורה והיא מנסה להימלט ממנו ללא הצלחה. מיד רצתי לכיוונם והספקתי ברגע האחרון להפריד אותו ממנה ולמנוע את האונס. הבחור נבהל ונמלט.

לא שמעתי על המקרה עד לאותו רגע אבל לא נתתי לסיפור האימים לשבש לי את התוכניות להזיע. הבעתי השתתפות בצערה של הבחורה אך הסברתי שאי אפשר לתת לפורעי חוק להרוס לנו את תחושת הביטחון. יש לי זכות לצאת לריצה מסביב לפארק ואני לא מתכוונת לוותר עליה, מה גם שהפושע כבר נעצר ככה שזה לא סביר שיתקוף שוב ועוד באותו המקום.

השכן לא השתכנע והמשיך לעמוד בדרכי. למזלי עברה שם איזו מכרה שעצרה להגיד שלום. שאלתי אותה אם שמעה על הכמעט אונס שקרה כאן ליד הפארק. למזלי היא לא שמעה. השכן התחיל לשחזר את סיפור הגבורה שלו ואני התחלתי לרוץ.

קשה לומר שהסיפור זעזע אותי, ואולי זה מה שמזעזע באמת. כל האלימות והסטטיסטיקות המצערות, זה כבר לא מפתיע אותי. התרגלתי לחיות בתוך אלימות, זה נראה לי כמעט נורמלי.
ואסור שזה יהיה ככה.
אסור להתרגל לאלימות.

מחר מציינים את יום המאבק באלימות נגד נשים. כמו בכל שנה ב 25.11 האו"ם קורא לכל ממשלות העולם לארגן פעילויות שמטרתן להעלות מודעות לתופעת האלימות כלפי נשים. בכל יום נרצחות, מוכות, נאנסות ומושפלות נשים על רקע היותן נשים. נתונים בנושא אלימות בארץ מראים עליה של כ 200% באלימות כלפי נשים לאחר לידה. בכל יום נפתחים 72 תיקים בממוצע על אלימות במשפחה. בכל שנה מטופלים אלפי נשים וילדים במקלטים לנשים מוכות. וזה רק קצה הקרחון. רוב הנתונים לגבי ממדי התופעה לא ידועים, מאחר ורק כ 10% מהנשים מתלוננות על הבעיה.

אחד הקשיים העקיריים לדעתי הוא שאלימות כלפי נשים היא תופעה כל כך נפוצה בחברה האנושית שלפני שניגשים לטפל בה צריך קודם כל לשכנע אנשים שיש בכלל בעיה. לך תסביר לבני תרבות מסוימת שהאישה אינה הרכוש שלהם. לדעתי דבר ראשון צריך להבין מול מי עומדים.

עוד בעיה משמעותית היא שרוב מקרי האלימות מתרחשים בבית. כלומר הרבה יותר סביר שתתוקף על ידי בן משפחה (מי שאמור להגן עליך) מאשר על ידי סתם אדם שרירותי ברחוב. לצערי זה רק הולך ומחמיר

ידוע שכיום חיות בארץ קרוב ל 200,000 נשים מוכות, וקרוב לחצי מיליון ילדים שנחשפו לאלימות בבית.

כיצד מתמודדים עם הנתונים המדאיגים? כיצד נלחמים בתופעה? מה עושים?

Berethor

New member
פחות מסובך למנוע אלימות ברחוב מאשר אלימות מאדם שסומכים עליו

"A character is betrayed by the very ones who are supposed to be protecting him or her. In both Real Life and fiction pretty much the most effective method for killing a head of state or other highly protected target, since they're the only ones allowed in their presence with weapons. Hence, this usually ends up with the victim dead, but in rare cases they survive to seek their revenge on the guards, or whoever was manipulating them."

"For a very long time, you did not become emperor without the support of the Praetorian Guard, and you certainly didn't stay one when they no longer liked you. In fact until the late empire the Praetorian Guard was traditionally supposed to murder the emperor when he became too incompetent, corrupted, depraved or stupid enough to seduce/rape their wives (reportedly what made the Guard snap and kill Caligula was that he raped their wives on top of constant insults)."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BodyguardBetrayal

catchet

New member
תאמין לי ברטור, לפעמים אני בקושי מבינה את הקשר

בין התגובות שלך לנושא המקורי. אני ניסיתי לעורר דיון על תופעת האלימות כלפי נשים, ואתה איכשהו הגעת לדבר על קליגולה...

Berethor

New member
זה כל מה שהיה לי לומר על הנושא, את היתר את כבר אמרת בעצמך

אני נתתי דוגמא לכך שאפילו ראשי מדינה יכולים להרג על ידי מקורבים שלהם, או יותר ספציפית שומרי הראש שלהם וזה קשור לזה שאמרת "עוד בעיה משמעותית היא שרוב מקרי האלימות מתרחשים בבית. כלומר הרבה יותר סביר שתתוקף על ידי בן משפחה (מי שאמור להגן עליך) מאשר על ידי סתם אדם שרירותי ברחוב." מה שאני אומר בעצם שזה לא דבר שהוא "מפתיע" אלא נתון שהוא יחסית הגיוני, הדרך העיקרית להפחית את הסיכוי להיפגע מאדם קרוב, זה להשתדל לבחור יותר בקפידה על מי לסמוך, במיוחד כאשר מדובר בבני זוג, אם כי במקרה של ילדים יש הרבה פחות בחירה בנושא. אין לי כוונה לפתוח דיון על קליגולה, אבל המקרה שלו מהווה דוגמא לכך שאונס או/ו אלימות, והמאבקים שקשורים לזה זה לא דבר חדש.

Berethor

New member
ברגע שאת מחליטה לסמוך על אדם מסוים הוא יכול לנצל את זה לרעה

לכן אפילו ילדים מלמדים לא לסמוך על כל מבוגר שהם רואים. הנתונים הם כלליים, יש נשים שנפגעות מבני זוגן משום שיש לא מעט בני זוג אלימים, אבל זה בשום אופן לא אומר שלאישה עם בן זוג טוב יש יותר סיכוי להיפגע מבן זוג שלה מאשר מזר ברחוב. מה שכן אני לא לחלוטין גם יכול לבוא בציפייה לכל הנשים לבחור בני זוג טובים, משום שזה לא עד כדי כך פשוט למצוא בן זוג טוב, אפילו אם משתדלים למצוא אחד כזה, ויש נשים שמעדיפים להיות עם בן זוג אלים מאשר להיות לבד, זאת גם אחת הסיבות שאותן נשים לא מגישות תלונה על בן הזוג שלהן. יש גברים שמשתמשים בכוח שלהם כדי לרדות ולהתעלל, ולא כדי להגן, בשביל לשתמש בכוח רק למטרות טובות, ורק כאשר יש מספיק הצדקה לכך, צריך להיות אדם טוב, ואני אומר אדם טוב ולא גבר טוב, משום שיש גם מקרים של נשים שמכות את בן זוגן, למרות הקושי של הרבה אנשים להאמין איך אישה מצליחה לעשות את זה לגבר, שהרי גברים חזקים יותר בדרך כלל.

"בשנה שעברה נפתחו 4,200 תיקים על אלימות של נשים נגד בני זוגן • אלא שגם מי שמתגבר על מחסום הבושה ומבקש עזרה נתקל באטימות ובלעג - ולא פעם דווקא הוא זה שמורחק מהבית."

[URL]http://www.israelhayom.co.il/article/238831[/URL]

"Super Heroes are expected to have a higher moral standard. No abusing your powers for personal gain. Sometimes this is enforced by the authority that granted their abilities, but most often it is self-imposed."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ComesGreatResponsibility[/URL]

catchet

New member
מה הגיוני בזה שלאחראי לביטחונך

יש את הסיכוי הכי גבוה לפגוע בך?

Berethor

New member
ברגע שאת מחליטה לסמוך על אדם מסוים הוא יכול לנצל את זה לרעה

לכן אפילו ילדים מלמדים לא לסמוך על כל מבוגר שהם רואים. הנתונים הם כלליים, יש נשים שנפגעות מבני זוגן משום שיש לא מעט בני זוג אלימים, אבל זה בשום אופן לא אומר שלאישה עם בן זוג טוב יש יותר סיכוי להיפגע מבן זוג שלה מאשר מזר ברחוב. מה שכן אני לא לחלוטין גם יכול לבוא בציפייה לכל הנשים לבחור בני זוג טובים, משום שזה לא עד כדי כך פשוט למצוא בן זוג טוב, אפילו הן משתדלו למצוא אחד כזה, ויש נשים שמעדיפות להיות עם בן זוג אלים מאשר להיות לבד, זאת גם אחת הסיבות שאותן נשים לא מגישות תלונה על בן הזוג שלהן. יש גברים שמשתמשים בכוח שלהם כדי לרדות ולהתעלל, ולא כדי להגן, בשביל להישתדל להשתמש בכוח רק למטרות טובות יחסית, ורק כאשר יש מספיק הצדקה לכך, צריך להיות אדם טוב, ואני אומר אדם טוב ולא גבר טוב, משום שיש גם מקרים של נשים שמכות את בן זוגן, למרות הקושי של הרבה אנשים להאמין איך נשים מסוימות מצליחות לעשות את זה לגברים, שהרי גברים הם אלו שחזקים יותר בדרך כלל.

"בשנה שעברה נפתחו 4,200 תיקים על אלימות של נשים נגד בני זוגן - אלא שגם מי שמתגבר על מחסום הבושה ומבקש עזרה נתקל באטימות ובלעג - ולא פעם דווקא הוא זה שמורחק מהבית."

http://www.israelhayom.co.il/article/238831

"Super Heroes are expected to have a higher moral standard. No abusing your powers for personal gain. Sometimes this is enforced by the authority that granted their abilities, but most often it is self-imposed."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/ComesGreatResponsibility

catchet

New member
איזה קשקוש

הרי בעצמך אמרת שהנתונים הם כללים לכן לא מדברים על פרט ספציפי. אז מה אתה בא עכשיו עם המקרה של הגבר הלא אלים בהגדרה, שאין לו שום סיכוי להיות אלים כלפי אשתו, ואומר שהסטטיסטיקה הזו לא תופסת לגביו? כאילו מה, אין גבול לדחף לקשקש?

ומה אלימות כלפי גברים קשורה לכאן? ברור שאלימות היא דבר לא רצוי, לא משנה כלפי מי היא מופנית. אך מה לעשות שיצא ככה שלרוב היא מופנית כלפי נשים. זו עובדה. וזה שהיא מופנית גם כלפי גברים לא מיפה בשום צורה את המצב הזה

GreenMamba

New member
עזבי, נו.

את לא מבינה שברגע שאת מדברת עם מישהו על אלימות נגד נשים וטיעון הנגד שלו הוא "אבל יש גם נשים אלימות" הדיון הפמיניסטי הסתיים? ממקומו הפריווילגי ובעולמו נטול האלימות (באופן יחסי) אפשר לדון על אלימות של נשים נגד גברים כמשקל נגד לאלימות גברים נגד נשים.
&nbsp
חבל על הזמן.

catchet

New member
אני מבינה

ובכל זאת יש לי תקווה שמשהו ישתנה בתודעה. בסופו של דבר זה בן אדם עם יכולות, אין שום סיבה שלא יבין את הברור מאילו. או שהוא כבר מבין וסתם בא לו לקשקש, זו גם אפשרות

GreenMamba

New member
וואו....

אחרי כל כך הרבה חירטוטי חירטוטים ובלבולי בילבוצים שהוא שופך פה- ואת עדיין מאמינה שמשהו בתפיסה הפריווילגית האטומה שלו ישתנה?
&nbsp
את דבר חמוד ואופטימי, מינהלת שלי

ga26

Member
תראי יש חקיקה בנושא

הפיתרון הוא מכמה כיוונים.
תריך לדאוג לענישה מרתיעה ולכך שאשה לא תתלונן ותמצא את עצמה כבר באותו ערב עם אותו גבר בבית מה שמרתיע אותה יותר מאשר אותו.

מצד שני צריך שינוי חברתי על ידי חינוך בבתי ספר בנושאים של זוגיות והורות ומיניות. שיעורים בהם יסבירו איך מנהלים זוגיות, מיניות, משפחה בצורה שבה אין אלימות ואיך פותרים קונפליקט בצורה מתורבתת.

בנוסף יש עניין קטן שגורם נזק גם לשיח הכללי והוא טיפול ראוי בתלונות שווא. היום מקובל לפעמים שאשה לפני גירושין מתלוננת לתונת שווא כדי להרוויח נקודות אצל השופט בענייני משמורת. תלונת שווא צריכה להיות מטופלת בחומרה.

זו דעתי בנושא

catchet

New member
לא הבנתי איך עניין תלונות השווא

קשור לבעיית האלימות כלפי נשים

meidadc

New member
תלונות שווא גורמות לעליה בספקנות הגבוהה ממילא

שמעוררות תלונות על אלימות של גברים כנגד נשים.
אילו לא היו תלונות שווא והציבור היה מתרגל לכך שכל תלונה שמוגשת היא מוצדקת - אז היחס של הציבור לנושא האלימות כלפי נשים היה יותר רציני

valery13

New member
ספקנות ממילא גבוהה

אחוז מתלוננות השווא זעום באוכלוסיה לעומת אחוז הנאנסות והמוטרדות, הסיכוי ליפול קורבן לתלונת שווא אחת הוא אפסי, והסיכוי של שורדות תקיפה מינית לחוות זאת שוב באלף וריאציות אחרות הוא עצום. לכן מן הראוי לתת עדיפות עליונה לתיקון הליקויים והעוול שנעשה לתלונות מוצדקות המוכחשות ומודחקות בחברה פי כמה וכמה מתלונות שקר. בכדי שיתייחסו בכובד ראש ובחומרה לתלונות שווא, חובה לשנות את התייחסות הגופים והציבור לנפגעות, לא להיפך. יתרה מזאת, לגבי גברים מעלילים ותלונות שווא נגד נשים לא מדברים.

meidadc

New member
את משכנעת את המשוכנע

עכשיו בואי ננסה לשכנע את שאר האוכלוסיה

כי מה שהאוכלוסיה הכללית מכירה זה הרבה פחות את הארגונים שמסייעים לנשים שנאנסו ויותר שומעים על הפסיקה ההיא של עדנה ארבל שאיפשרה לכל אישה להגיש תלונת שווא ללא סנקציה כנגד הגבר שממנו היא רוצה להתגרש. האוכלוסיה רואה את התמריץ הזה ומכירה את ההמלצות של עוה"ד לבצע את הפעולה הזו כדי למקסם את ההתנאים שתקבל בהסכם הגירושין (ואז הוא יקבל עמלה שמנה יותר).

האם זו הבעיה העיקרית שאיתה אנחנו צריכים להתמודד? לא. אבל זה מה שמעסיק את הציבור הרחב שאין לו מודעות פמיניסטית. את המציאות העצובה הזו אנחנו צריכים להכיר ובמסגרת המציאות העצובה הזו אנחנו צריכים לפעול

GreenMamba

New member
חבל שגם אתה נכנע לשטיפת המוח הזו

ולא מברר את הדברים כהווייתם.
אז הנה הדברים, כפי שהם (ולא כפי שמנסים למכור לך אותם)-
ראשית, מדובר בתקנה 2.5 של פרקליטות המדינה שהוציאה בייניש וחידדה ארבל כשהיו פרקליטות המדינה, ולא בפסיקה של ארבל כשיבתה כשופטת ביה"מש העליון.
שנית, תקנה 2.5 מדברת על נפגעות אלימות שתלונתן אמת, אך מסיבות שונות בחרו לחזור בהן מעדותן (אפרט מיד). מתלוננת כזו, שחוזרת בה מעדותה עלולה להיענש ע"פ סעיף 240א של חוק העונשין, אם אינה יכולה להסביר באופן משכנע את הסתירות בעדותה. תקנה 2.5 (סעיף 9) קובעת :
" בעת קבלת החלטה בדבר נקיטת הליכים נגד עד שהיה קורבן לעבירת מין או אלימות ראוי לקחת בחשבון את מצבו הנפשי של העד בעת המשפט... ולבחון האם העדות המקורית היא עדות אמת והסתירה נובעת מחשש מהנאשם , מרצון להשכין שלום בית , מקיומן של רגשות אשם כלפי הנאשם , מהעדר כוח הנפשי הנדרש כדי להעיד נגדו בבית המשפט עדות מפלילה , וכדומה . במקרים אלה , יש לנקוט גישה זהירה ולהימנע , ככלל , מהעמדת הקורבן לדין בגין מתן עדותו הסותרת."

במילים אחרות- אם העדות הראשונה היתה עדות אמת, אבל הקורבן לא רוצה להעיד מסיבות המפורטות מעלה- צריך להשתדל ולא להעמיד אותו לדין.

סעיף 3 בהנחיה 2.5 גם קובע בפירוש: "במקרים בהם קיימות ראיות חיצוניות ממשיות לכך שמלכתחילה נמסרה עדות שקרית מתוך מגמה להפליל את הנאשם , קיים , ככלל , אינטרס ציבורי במיצוי הדין ולעתים אף ראוי לשקול העמדה לדין בגין עבירה של מסירת ידיעה כוזבת לפי סעיף 243 לחוק העונשין."

עכשיו תסביר לי אתה, כשהעובדות האמיתיות לפניך, איך תקנה 2.5 "מאפשרת לכל אישה להגיש תלונת שווא ללא סנקציה נגד הגבר ממנו היא רוצה להתגרש" כדבריך.

meidadc

New member
פשוט מאוד

סעיף 3, בניגוד לסעיף 9, לא מתייחס ספציפית למקרים של עבירות מין או עבירות אלימות.

מה שמרוקן מתוכן את הציטוט שהבאת הוא הסעיף הבא, סעיף 10 שטוען - "לפיכך, רק במקרים נדירים ביותר יש מקום לניהול הליכים פליליים נגד העד במקרה שכזה, ובוודאי שאין מקום לעצרו לצורכי חקירה. יחד עם זאת, מובן, כי עדיין יש מקום לנהל חקירה שתחשוף האם הודח הוקרבן לחזור בו מעדותו במשטרה, ואם כן - מי האחראי לכך".

בגלל סעיף 10, רק במקרים נדירים תתבצע בדיקה מקיפה האם אכן מדובר בעדות מקורית אמיתית

אני לא משפטן, יכול להיות שאני לא מבין נכון. אבל זה הטיעון המרכזי שמדובר עליו בתקשורת.
אם זה לא ככה, אז אני שמח.
למרות שמבחינת הדימוי הציבורי זה לא ממש משנה - כי הדימוי הציבורי הוא כזה. אפילו אם הוא נובע מ"שטיפת מח" כהגדרתך. דווקא על תלונות השווא יש המון כתבות בתקשורת כמו
זו
https://www.youtube.com/watch?v=xGp-U75OM4U

או זו.
https://www.youtube.com/watch?v=n2S68VhyJYM

על זה מדברים. וכמו שאמרתי, עם מציאות הזו צריך להתמודד - אפילו אם היא לא משקפת את מה שקורה ברוב התלונות

למעלה