מאבקי כוחות....

menty

New member
מאבקי כוחות....

טליה היי! רציתי לשאול אותך מדוע קיימים ``מאבקי- כוחות `` בין האנרגיה הישנה לחדשה בין אור לבין חושך .... על מה ההתמודדות? מה בדיוק מנסה כל צד לעשות? זה בכוונה נכתב במילים הכי פשוטות .... אני מרגישה שהמפגש בין שתי האנרגיות יוצר פיצוצים.. וקצרים... מה יהיה ? תשתדלי להיות לכתוב לי תשובה מפורטת....מהי דעתך? חן חן מנטי.

Tal_Ya_Tal

New member
למנטי,``מאבקי הכוחות``

מספר נסיונות לא מוצלחים לשולח לך תשובה, אני מנסה לחלק את הטקסט לשניים, כי יתכן שהבעיה היא באורכו של הטקסט. ``מאבקי הכוחות`` כפי שהן מוגדרים בפינו, הם פועל יוצא של הראייה השגויה שלנו. כל עוד אנו רואים את עולם הניגודים, ימשך מחול הכוחות המנוגדים של הטבע, כאשר בעצם, לא יתכן קיומו של האחד ללא השני, כי יחד הם יוצרים את השלם. כמו סמל ה`יין-יאג`. זהו מגרש המשחקים האבולוציוני, שבו מתפתחת התודעה. המסגרת שבה עובדת הקוטביות של ההווה שלנו ומשנה את המציאות התלת ממדית שעליה אנו מתבססים. זוהי העטיפה של הניגודים , ש``משמיעה קולות`` של המציאות הנבראת, כאילו הייתה מפלט אחורי, של משחק היצירה האוניברסלי. זהו סיפור גן העדן. מרגע שאכלנו מעץ הדעת ``טוב ורע`` חילקנו את העולם לניגודים: טוב-רע; שחור-לבן; יפה- מכוער; שמן –רזה; זכר-נקבה וכו` בגלל עולם הניגודים, אנו זקוקים להשוואה. אין ביכולתנו להאמין שיתכן עולם שאין בו סבל, ואין סבל בלי פחדים. היות שהרגשנו שהתקפנו את אלוהים (אהבה מוחלטת), אנו פוחדים להיות מאושרים, כדי שלא ניענש או נלך לאבדון. אלוהים (או האהבה המוחלטת) לא ברא את העולם כפי שאנו חווים אותו. אנו בראנו אותו בעצמנו. אנחנו הכנסנו ``רע`` לחיינו, על מנת שלא ישעמם לנו. חילקנו את עולמנו ל`טוב ורע` `מותר ואסור`. טוב ורע , חושך ואור (או אור וצל) הם עניין של השקפה. של נקודת השיפוט שלנו. לעתים, דבר מה שנתפש עבורינו כ`טוב`, נתפש אצל מתנגדנו כ`רע`. הצל הוא בפשטות החלק הבלתי נראה של האור. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
המשך ``מאבקי כוחות``

החלק של הצל בעצמנו, נתפש לעתים על ידי האגו כשלילי, כחולשות, כפגמים, כחוסר שלימות, כבעיות. כאשר למעשה, זהו החלק בעל הפוטנציאל היצירתי הגבוה ביותר בנו. הצל הוא החלק הלא מודע. התת הכרתי. ``שאינו בשליטתנו``. החלקים הדחויים שלנו. אלה הם הפחדים, הספיקות, הקשיים והחסימות. למעשה, אלו הן ``מתנות בתחפושת`` המציינות את הפער בינינו ובין האור. הצל מתבטא לרוב כתגובת שיפוט על אחרים או מצבים. אך לאמיתו של דבר, הוא, השומר של החכמה הגדולה. אחת הדרכים החשובות לגדילה, היא עזרה באינטגרציה של הצללים שלנו. כל פעם שאנו נמצאים באינטראקציה עם אחד הצללים, אנו עוזרים לשנות דרכים ישנות של הסתכלות או של עשייה והפיכתם לדרכים חדשות של עשייה והוויה. לעתים תכופות, ישנה המון עוצמה שמקושרת עם ענייני הצל. עוצמה זו, היא אינדיקציה למשהו המבקש שיכירו בו וישנו אותו. להשתחרר מהתפישה של הקושי, הדרמה, המאבק. לתפוש זאת מחדש, כתהליך יצירתי, חיוני, הנחוץ לגדילה ושינוי. כשאנו באינטגרציה עם הצל שלנו, אנו ``הופכים שקופים יותר``. ההשלכה של האחרים מתחילה לחלוף על פנינו בלי תגובת נגד, פגיעה רגשית וכו`. תוך כדי שינוי עצמנו, אנו עוזרים גם לאחרים להשתנות. L&L TALYA

menty

New member
נהנתי לקרוא .....זה מאוד מדבר אליי....

תודה טליה על תשובתך.... אני סופגת את רוח דבריה פנימה לתוך תוכי....כמה יפה ומענין! תודה, מנטי.

למעלה