מאבקים

מאבקים

אוהבת לשתף מדי פעם בתובנות....
*המישהו האחר שאני אכתוב עליו יכול להיות הורה או אהוב או חבר או מנהל או אח... והרשימה יכולה להמשך עד אינסוף...

המאבק שלך עם מישהו אחר הוא המאבק שלך עם עצמך. עצם העובדה שאתה נאבק בראשך איתו גם כאשר אתם מרוחקים האחד מהשני, מעידה על כך שהמאבק הוא שלך עם עצמך ולא שלו. במקום להתפקס בעצמך - היכן שכל המשאבים שלך נמצאים, אתה בוחר להתפקס במישהו אחר, במשאבים לא שלך. אתה בוחר אותו כנושא להתפקס עליו ובכך הורס את היחסים שלך עם עצמך.
אתה תולה אחריות שלמה על הבטחון העצמי שלך או האהבה שלך או .....(השלם) על מישהו אחר. חשוב לך - האם הוא אוהב אותך ואתה זקוק לאישור ממנו. המאבק מתמשך כי - אינך יכול להשיג את אלה מאותו אדם. לא אמור לעניין אותך כיצד אדם אחר חש כלפיך. יותר אמור לעניין אותך כיצד אתה חש כלפייך. כאשר כן מעניין אותך איך אדם אחר חש כלפייך נוצרים יחסי תלות. כשמעניין אותך מה האחר חושב עליך יותר ממה שאתה חושב עליך אתה לא יציב, אתה לא מאושר, אתה לא בהיר. אדם אחר יכול לאהוב אותך כשהוא במצב רוח טוב ולא לאהוב אותך ביום רע - ואתה מסתמך על זה - ונעלב, ונאבק, ומתערער וזקוק לאישור ממישהו שמחוץ לך.
הכן את עצמך מראש למצבים שליליים כי הם לא באמת יעלמו. הדבר ביחיד שיכול להעלם זה השליליות שבך. הכן את עצמך עד למצב שמצבים אלה לא יפריעו לך. עד למצב שלא תבחין בקיומם. עד למצב שהם לא יבלבלו אותך. שלא תתערער מהם. שתשאר בשלווה (לא מזוייפת) מולם. האנשים מולך אולי לא ישתנו אבל המפגשים כן.
ושאל את עצמך: אם הייתי מקבל ממנו את מה שהייתי רוצה - כיצד הייתי מרגיש? התאמן עד שתהיה יציב בתחושות אלה.
אל תנסה לשלוט בנסיבות או באנשים. רק בעצמך.

אפשר לקרוא על זה גם בבלוג
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5276355[/URL]

ינוקא1

New member
יפה מאוד
מזכיר את

האסכולה הסטואית של יוון העתיקה.
(שאני מאוד מעריך , במיוחד את אפיקטטוס).

למעלה