מאבחנת דידקטית

Barrbi

New member
מאבחנת דידקטית

שלום,
אני לפני לימודים לתואר ראשון ומתלבטת בין חינוך לגיל הרך בסמינר הקיבוצים/פסיכולוגיה וחינוך בדגש על לקויות למידה באו״פ
אשמח לקבל המלצות וחו״ד, טיפים וכו׳... (גם על התארים, גם על הלימודים, התכנים, הכל)
כמו כן, מה המסלול שעלי להמשיך אחרי התואר הראשון כדי להגיע לתחום הנ״ל?
האם יש צורך בתואר שני? האם אהיה חייבת לעסוק בהוראה? יש לציין שפחות מושך אותי להיות גננת/מורה..

oromer

New member
מנהל
המלצה שלי- תבדקי את הנושא הזה לעומק

לאחרונה, בוטלו ההתאמות לכיתה י- אם אני לא טועה.... זה אומר שכנראה הרבה פחות יבואו להתאבחן. בלי קשר כנראה הולכים להחמיר יותר עם העיניין של ההתאמות ועם הפיקוח על המאבחנים. עוד אין רגולציה משמעותית בתחום וזה בדיונים. אני חושבת שחשוב לברר היטב שלא יצא מצב שתלמדי ולא תוכלי לעסוק במקצוע...
אאל"ט, צריך שיהיה תואר שני, וגם תעודת מאבחן. אני חושבת שהדרישות מחייבות תואר שני על מנת שתוכלי לאבחן. מי שלמדה תואר שני בחינוך מיוחד,לפי מה שאני מבינה יכולה לעשות הוראה מתקנת, וכל מיני שיטות אחרות פרטניות וקבוצתיות. על מנת לאבחן צריך גם את התעודה- ולפעמים עושים את זה ביחד.
יש מידע בנושא באינטרנט. ויש פורום לקויות למידה בתפוז. חשוב שתבררי טוב לפני שאת מתחילה ללמוד

Barrbi

New member
אני מודה לך על התשובה המפורטת + שאלה

נוספת-
האם ידוע למישהו כאן האם יש עוד אונ׳/מכללה שמציעה לימודי פסיכולוגיה וחינוך בדגש על לקויות למידהה מלבד הפתוחה?

oromer

New member
מנהל
בהרבה מקומות קיימים השילובים האלו

לרוב בכל מקום שלומדים פסיכולוגיה וחינוך יש דגש על חינוך מיוחד/לקויות למידה. בתל חי יש את זה, אני חושבת שגם באוניברסיטת חיפה

למעלה