מאבדת

מאבדת

שאלה. אני מודעת לבעיות שלי.... אני לא חושבת שאוכל לפרטן מפאת האורך, והכמות. אני בת 16... וכשהייתי בכיתה ו או ה הייתה לי פסיכולוגית לא הסתדרתי עם הילדים בכיתה.... בכלל... וטופלתי וזה הסתדר עכשיו הכל חוזר כזה לא יודעת ההורים שלי שלחו אותי לפסיכולוגית והייתי כמה פגישות אבל מה לא הרגשתי נוח לדבר איתה. לא יודעת. למרות שאמרו עליה דברים טובים וזה לא הרגשתי נוח! זה נורמלי? דבר שני... אני מרגישה שיהיה לי נוח לדבר יותר עם פסיכולוג גבר. האם זה נורמלי? בכללי? שיש לי סטנדרטים לגבי הפסיכולוג שלי?? שאני לא מרגישה נוח אלא עם סוג ספציפי של בנאדם? ושלוש... אני לא טוחה במשהו... לא נראה לי שאת האופי נהדפוק שלי ואת הבעיות שלי ניתן לדבר על ידי שיחה בלבד. איך זה פאקינג יכול לעזור?
 

aplatonsucks

New member
נראה לי שאת ממש לא מבינה את עצמך

תקשיבי לעצמך , הסדר של השאלות של לא נכון . את שאלת האם זה בסדר שיהיה לך פסיכולוג גבר , שזה ממש בסדר , את קובעת לך עם מי להיפתח ועם מי לא , זה לא עניין של אף אחד (לי פעם היה נוח לדבר עם פסיכולוג דתי לעומת חילוני , לכי תביני ). בשאלה השנייה את שואלת האם בכלל זה יעזור לך , שזה מה שאת צריכה לשאול את עצמך בשתי עיניים , אחרת אף אחד לא יוכל לעזור לך. את גם צריכה להבין דבר חשוב : מורים , פסיכולוגים , זה אנשים שלא באים ללמד אותך שום דבר חדש , הם לא יכול לעזור לך עם לא תעזרי לעצמך - מסקנה פסיכולוגים = ביזבוז כסף. תחשבי על זה ככה , את רוצה נעליים חדשות , הם עולות 300 ש"ח , פסיכולוג גובה אותו דבר , קחי עם עצמך יום חופש תחשבי על הבעיות שלך ואיך את פותרת אותן בדרכים מקובלות שאת מכירה!!!!! , ובאותו יום יהיו לך נעליים חדשות וגם את תיתגברי על משבר :)
 

happy35

New member
סתם לומר לך ש....

הגישה שלך כלפי הפסיכולוגים מאוד לא במקום... יש פסיכולוגים מצויינים שמצילים חיים-כמובן שהמטופל צריך לרצות עזרה ..אבל זה לא הוגן ההכללה שעשית והשוואה בין זוג נעליים לטיפול.. טיפול טוב ונכון יכול לעשות שינויי גדול!! צריך רק למצוא את המטפל/ת המתאימים.. גם מורה טוב יכול להיות מורה לחיים האדם עושה את העבודה לא שם המקצוע!
 

גרא.

New member
סבתא חיה מתה,התחלת טיפול פסיכולוגי

ואחרי מספר פגישות, אינך מרגישה בנוח איתה..זו תחושה בהחלט "נורמאלית" ושכיחה במצבים בהם לא קיימת בחירה של המטפל לפי הכרות מוקדמת..אלא את נפגשת עימה כי אמרו עליה דברים טובים.יתכן שבשלבי הטיפול הראשוניים, שלב בו היא שואלת הרבה שאלות בדכי להכיר אותך ולהבין או לאתר את הבעיות, התחושה הכללית שלך אינה נוחה. לא נוח להיות נחקרת כביכול, ויתכן גם שאת מצפה שהבעיות עימן באת לטיפול, יפתרו צ'יק צ'אק..וזה כמובן לא ככה. יש צורך גם בזמן כדי להכיר יותר זו את זו,ובכדי שתווצר הכימייה ,או האווירה המתאימה..לכן כדאי לך לדבר עם הפסיכולוגית על מה שאת מרגישה,,ולתת לטיפול להמשך עוד זמן מה, כי בהחלט, יתכן שפור בתחשוה הכללית שלך.עקרונית, אין הבדל בטיפול עם פסיכולוגית, או פסיכולוג..מה חשוב הוא יותר המומחיות והיכולת להגיע לקשר טיפולי עמוק ומועיל עם המטופל. אבל, בהחלט את יכולה קבל טיפול גם אצל פסיכולוג גבר, עם את מרגישה שאולי יהיה לך יותר נוח.. לא הבנתי את המשפט לפיו את מרגישה נוח אלא עם סוג ספציפי של בנאדם? מין הפסיכולוג אינו סוג ספציפי..אז למה התכוונת?...לגבי הפאקינג שאלה השלישית שלך..את פשוט חסרת סבלנות..אי אפשר לפתור את כל הבעיות על ידי טיפול בשיחות (פסיכוטראפיה),אבל וודאי שאפשר לפתור חלק מהן.מי שמחליט לגבי איזה סוג טיפול מתאים לך, הוא המטפל שלך, ולא את.
 
למעלה