מאבדים את הרציונל...

mri10

New member
מאבדים את הרציונל...

היי חברות וחברים.

אז בטח כולכם שמעתם על הבלאגן במשטרת ישראל.

יחסים בעייתים בין הבכירים במשטרת ישראל לבין רבנים מקובלים ונותני ברכות.

אתם מצליחים להבין את הלוגיקה???

האנשים הכי ריאליים ומפוכחים,ביניהם ניתן למנות חוקרים בכירים,טייקונים,עורכי דין,וראשי משפחות פשע.

כולם כולל כולם,כורעים ברך בפני רב צעיר,נטול השכלה פורמלית בסיסית,אמירותיו נחשבות בעיניהם כאמירות קודש שאין להרהר אחריהן,ועצותיו עצות זהב,עצות שהן בבחינת גזרות שאין רשות לפקפק בנכונותן או להטיל ספק ביעילותן.

איך זה קורה??

תרשו לי לפשט מעט את הנושא,ולהוסיף תובנה משלי.

סביב אותם רבנים/מקובלים/מיסטיקנים.
יש כמה מעגלים.

המעגל הראשון הינו שייך לאנשים מהסביבה הטבעית-מסורתיים ועמך בית ישראל,ברובם המוחלט מזרחיים,שחונכו מינקות על כך שרבנים הינם דמויות הוד ראשונות במעלה.

האמונה הזו כ"כ טבועה ומושרשת,והינה עומדת בפני כל סתירה אחרת הבאה מכוחה של המציאות.

גם אם הברכה לא התקיימה,והעצה לא הועילה,אמונתם ברב ובמלאך המושיע לא תתערער כמלא נימה.

הם יתלו את חוסר הצלחתם בכשלונם האישי,בפגמים מוסריים אישיים שלהם,אבל חלילה לא בדברי הרב באישיותו או בחכמתו.

הוא קודש קדשים!!!

הסביבה הטבעית תחרף את נפשה בעבור הרב,לרוב מדובר גם באנשים קשי יום העמלים ביזע ויגע לפרנסתם.

אולם כשזה מגיע לרב,הם מתגלים כטייקונים עתירי ממון,כאלו שארנקם פתוח ועומד לשירותו של הוד כבוד הרב ירום הודו.

מאותם אנשים הרב צובר הילה ותהילה,און והון.

ואז מגיעים המעגלים הנוספים.

אנשים שלא חונכו על רבנים,מיסטיקנים ומגידי עתידות.

אבל משהו בהם מרגיש צורך להשתחרר מהרציונל הקבוע בהם-סוג של בריחה.

ואז גם הם מוצאים את עצמם קשורים בעבותות אל הקסם המיסתורי אפוף ההילה של הרב וחצרו.

וכשהם מגיעים אז הסכר נפרץ לגמרי.

אומרים לעצמם כל השאר,אם החוקר הקשוח נושק את זקנו של הרב,אז אני לא?!

אם פרקליט הצמרת עו"ד ציון אמיר,ואיש העסקים האגדי נוחי דנקנר מסמיקים כל אימת שהרב חונן אותם במבטיו אז אנחנו נידום?!

ואז כולם מצטרפים פנימה,ומאותו רגע גם הרציונל הטהור אומר שכדאי לא להיות רציונלי.

כי אנשי כוח וכסף ושררה מסתובבים בחצרו של הרב,סרים למרותו,וכפופים להוראותיו.

ובכן אומר איש הרציונל,אם חפץ קידום אנוכי,אלך ואיטמע בחצרו של הרב,אלחך את פינכתו,והוא כבר יטה את חסדו עלי לטובה.

הוא יורה לנוחי דנקנר למנות אותי לדירקטור באחת מהחברות שבבעלותו,הוא יאמר לראש יחידת החקירות להב 433 להקל ראש ולהעלים עין ממעשי.

הוא יקשר ביני לבין אנשי עסקים,איתם אעשה עיסקאות שמנות ומניבות,ואף אעלה דמי תיווך לרב ולמוסדותיו.

לא,חלילה,לא לכיסו של הרב,רק לצדקה!!

רובכם מכירים אותי,ויודעים שאני בחור דתי.

אין לי כוונה להקל ראש בתפקיד הרב ובתרומתו הסגולית להמון העם.

אני רק רוצה לומר לכם,שלא זו הדרך,ולא זו העיר.

ישנם צדיקים קדושים וטהורים,יראי חטא וברי לבב,נקיי כפים ושונאי בצע.

אנשי מופת שנותנים את עצמם למען עם ישראל במסירות נפש שלא תיאמן,רבנים סגפניים ופשוטים שלא נוטלים פרוטה מאף אדם,טייקון או אביון.

אלו רק נותנים,הם מפיצים סביבם חום ונוחם רוגע ושלווה,אהבתם לכלל ישראל ולו לפשוט שבהם, אינה יודעת שובעה,אהבה ללא מיצרים, לקרוב ולרחוק,לקטן ולגדול.

אליהם ראוי ללכת,הם ראויים להוליך.

הם לא נמצאים בעיתונים,וגם בגוגל לא תקראו עליהם.

הם רחוקים מאור הזרקורים ומשאון העולם והבליו.

אלו הרבנים האמיתיים!!!

יום טוב לכולם.

דעתי

היא לפני 10 שנים הייתי אצלו וקיבלתי ברכה ושמתי 20 שח בקערת זכוכית,לצערנו הציבור עדיין לא הבין מה קורה ואך הוא מנוצל,מתקשרים אלי מוקד ישועות לזיווג וכו ואני מנתק ישר ,בוטח בבורא עולם וזהו ,יש הרבה אומללות סביבינו ואנשים נאחזים בכל פתרון וכו.
הכי טוב ללכת לבית הכנסת ולהתפלל ולשפוך את הלב,הרבה לא הולכים ולא שומרים שבת וכו ומוצאים את הפורקן אצל הרב והתרומה בכדי שיכופר להם על חילול שבת וכו.
אני חושב לאור מה שקרה הרב הביא על עצמו את כל הבאלגן,כנראה שהוא בחש צבר כוח היה בורר ונכנס לפינות וחיבור עם אנשים לא הכי הכי והעיקר שהממון בכיסם והם שימנו אותו!
היה באבא בבאר שבע עם הון 680 מיליון שח לא יאמן!
ועדיין בקהילות יהודי צפון אפריקה הייחוס וחצרות וקמעות ולחשים ושאר אמונות טפלות מנת חלקם והם הולכים כמו עדר אחרי הרב ,ומוכנים לתת לו את ממונם וכו.

מעניין למה לא הלכו לכותל או למערכת המכפלה והלכו אליו?

לצערנו הרבנים הצעירים ואלו שלא מוכרים מקנאים בהם ובכסף המתגלגל שם,יצא לי לשמוע בירושלים זה נאמר בהומור אבל הקינאה ביעבעה שם ,ושוב כנראה כל אחד רוצה לצבור הון ורכוש עבור הנינים מה שנקרא!

הרב בימינו לצערנו הפך לסוג של קומבינטור עם קשרים תעזור לי ואעזור לך וכו,בחנתי רב שבאמת הגעתי וכיבדתי אותו בשיעורים והייתי במצוקה בגלל הפרנסה והזיווג ורציתי לבדוק כמה דברים ובחנתי וראיתי את התגובה והמשכתי הלאה!

לא צריך להשתעבד לרב ,ולא כל דבר בבית צריך לשתף את הרב, יש אנשי מקצוע ראויים לכך !

ebi83

New member
כמו בכל פרשה כזו-

אני נגד לשפוט את כל קציני המשטרה\הרבנים\הטייקונים\ה"עדר" על בסיס המצב המתואר.

הפרשה הזו ספציפית קצת יותר סבוכה ובעייתית, נחכה ליותר מידע כדי להבין מה דעתי בהקשר שלה.

אני איתך בהקשר הרבני, מי שנכנס לעולם עמוס כסף וכוח צריך להבין מה הנספחים של העולם הזה.. האמירה שלך על המעגלים נכונה, אבל ראוי לציין שחכם עיניו בראשו ולא סביר שהרב באמת לא יודע מה קורה עם אנשי שלומו והתנהלותם אל מול אנשי הכוח והסררה שבאים לחצרו.

יש לי דוד שתמיד מחפש להיות שמש לל"וניקים, ברוך ה' יצא לו להתקל בכמה כאלו ומעבר לכך לשרת רבנים גדולים בידע, בחכמה ובקשר המיסטי לעולם אך קטנים ביחסי הציבור.
אחרי ששומעים וחווים סיפורים שכאלו קשה להבין מה מהות הבאז סביב אותם מגה-רבנים וחצרות. לרוב, כמו שאמרת זה נובע מהחבר מביא חבר או מהתנהלות חסידית-גיניאולוגית שלי אישית לא הכי קל איתה.

פשוט

מאוד מה לאיש ציבור מפורסם לחפש שם,הרי ברור שהוא בקלות יכנס לרב מאשר אדם אלמוני.
גם אצלם יש סלב וכו וככל שהפופלריות עולה הכנסות עולות ,אני לא חושב שרב צריך לתמוך באברכים ,מוטב להם לצאת לעבוד ולהתפרנס הכי בריא עבורם,אבל כשאתה במדינת הקומבינה שיש ביטוח לאומי קצבה מהישיבה ארוחות וגמחים של עזרה כביכול למסכנים ,ואלו שאכן מסכנים בלי קשרים עם הישיבה והרב יקבלו סיוע מועט ביותר!
לא תמיד הרב יודע מה קורה סביבו ולכן תמיד לשמור על צניעות ואלמוניות ולא כל עוזר שמשעמם לו יהיה עוזר הרב וכו

mri10

New member
יתכן וגם....

הנהירה ההמונית לחצרות המקובלים משקפת צמאון אמיתי לאמונה ויהדות אצל אותם פונים.

מצער שבמקום להרוות את צמאונם החיובי,הם נאלצים להתמכר לתחליפי אינסטנט ולמצגי שווא.

שים לב לעוד דבר.

אין פה יהדות אמיתית,העובדה היא שהחילוני הממוצע שמסתובב שם לא חוזר בתשובה והופך לשומר מצוות.

הוא רק מרטיב מעט את התודעה הרוחנית שלו,אך נשאר עומד בסדרי חייו.

אצל רב אמיתי,זה לא היה קורה.

נהרו

אליו בגלל הקשרים דרכו, אצל רב רגיל ופשוט לא הייתה רואה נהירה של כולם אליו!
כנראה שלא סתם נהרו אליו הייתה לו יכולת להיות בורר ולתווך ולגזור קופון גם את זה יש!

למעלה