מאבדים את הרציונל...
היי חברות וחברים.
אז בטח כולכם שמעתם על הבלאגן במשטרת ישראל.
יחסים בעייתים בין הבכירים במשטרת ישראל לבין רבנים מקובלים ונותני ברכות.
אתם מצליחים להבין את הלוגיקה???
האנשים הכי ריאליים ומפוכחים,ביניהם ניתן למנות חוקרים בכירים,טייקונים,עורכי דין,וראשי משפחות פשע.
כולם כולל כולם,כורעים ברך בפני רב צעיר,נטול השכלה פורמלית בסיסית,אמירותיו נחשבות בעיניהם כאמירות קודש שאין להרהר אחריהן,ועצותיו עצות זהב,עצות שהן בבחינת גזרות שאין רשות לפקפק בנכונותן או להטיל ספק ביעילותן.
איך זה קורה??
תרשו לי לפשט מעט את הנושא,ולהוסיף תובנה משלי.
סביב אותם רבנים/מקובלים/מיסטיקנים.
יש כמה מעגלים.
המעגל הראשון הינו שייך לאנשים מהסביבה הטבעית-מסורתיים ועמך בית ישראל,ברובם המוחלט מזרחיים,שחונכו מינקות על כך שרבנים הינם דמויות הוד ראשונות במעלה.
האמונה הזו כ"כ טבועה ומושרשת,והינה עומדת בפני כל סתירה אחרת הבאה מכוחה של המציאות.
גם אם הברכה לא התקיימה,והעצה לא הועילה,אמונתם ברב ובמלאך המושיע לא תתערער כמלא נימה.
הם יתלו את חוסר הצלחתם בכשלונם האישי,בפגמים מוסריים אישיים שלהם,אבל חלילה לא בדברי הרב באישיותו או בחכמתו.
הוא קודש קדשים!!!
הסביבה הטבעית תחרף את נפשה בעבור הרב,לרוב מדובר גם באנשים קשי יום העמלים ביזע ויגע לפרנסתם.
אולם כשזה מגיע לרב,הם מתגלים כטייקונים עתירי ממון,כאלו שארנקם פתוח ועומד לשירותו של הוד כבוד הרב ירום הודו.
מאותם אנשים הרב צובר הילה ותהילה,און והון.
ואז מגיעים המעגלים הנוספים.
אנשים שלא חונכו על רבנים,מיסטיקנים ומגידי עתידות.
אבל משהו בהם מרגיש צורך להשתחרר מהרציונל הקבוע בהם-סוג של בריחה.
ואז גם הם מוצאים את עצמם קשורים בעבותות אל הקסם המיסתורי אפוף ההילה של הרב וחצרו.
וכשהם מגיעים אז הסכר נפרץ לגמרי.
אומרים לעצמם כל השאר,אם החוקר הקשוח נושק את זקנו של הרב,אז אני לא?!
אם פרקליט הצמרת עו"ד ציון אמיר,ואיש העסקים האגדי נוחי דנקנר מסמיקים כל אימת שהרב חונן אותם במבטיו אז אנחנו נידום?!
ואז כולם מצטרפים פנימה,ומאותו רגע גם הרציונל הטהור אומר שכדאי לא להיות רציונלי.
כי אנשי כוח וכסף ושררה מסתובבים בחצרו של הרב,סרים למרותו,וכפופים להוראותיו.
ובכן אומר איש הרציונל,אם חפץ קידום אנוכי,אלך ואיטמע בחצרו של הרב,אלחך את פינכתו,והוא כבר יטה את חסדו עלי לטובה.
הוא יורה לנוחי דנקנר למנות אותי לדירקטור באחת מהחברות שבבעלותו,הוא יאמר לראש יחידת החקירות להב 433 להקל ראש ולהעלים עין ממעשי.
הוא יקשר ביני לבין אנשי עסקים,איתם אעשה עיסקאות שמנות ומניבות,ואף אעלה דמי תיווך לרב ולמוסדותיו.
לא,חלילה,לא לכיסו של הרב,רק לצדקה!!
רובכם מכירים אותי,ויודעים שאני בחור דתי.
אין לי כוונה להקל ראש בתפקיד הרב ובתרומתו הסגולית להמון העם.
אני רק רוצה לומר לכם,שלא זו הדרך,ולא זו העיר.
ישנם צדיקים קדושים וטהורים,יראי חטא וברי לבב,נקיי כפים ושונאי בצע.
אנשי מופת שנותנים את עצמם למען עם ישראל במסירות נפש שלא תיאמן,רבנים סגפניים ופשוטים שלא נוטלים פרוטה מאף אדם,טייקון או אביון.
אלו רק נותנים,הם מפיצים סביבם חום ונוחם רוגע ושלווה,אהבתם לכלל ישראל ולו לפשוט שבהם, אינה יודעת שובעה,אהבה ללא מיצרים, לקרוב ולרחוק,לקטן ולגדול.
אליהם ראוי ללכת,הם ראויים להוליך.
הם לא נמצאים בעיתונים,וגם בגוגל לא תקראו עליהם.
הם רחוקים מאור הזרקורים ומשאון העולם והבליו.
אלו הרבנים האמיתיים!!!
יום טוב לכולם.
היי חברות וחברים.
אז בטח כולכם שמעתם על הבלאגן במשטרת ישראל.
יחסים בעייתים בין הבכירים במשטרת ישראל לבין רבנים מקובלים ונותני ברכות.
אתם מצליחים להבין את הלוגיקה???
האנשים הכי ריאליים ומפוכחים,ביניהם ניתן למנות חוקרים בכירים,טייקונים,עורכי דין,וראשי משפחות פשע.
כולם כולל כולם,כורעים ברך בפני רב צעיר,נטול השכלה פורמלית בסיסית,אמירותיו נחשבות בעיניהם כאמירות קודש שאין להרהר אחריהן,ועצותיו עצות זהב,עצות שהן בבחינת גזרות שאין רשות לפקפק בנכונותן או להטיל ספק ביעילותן.
איך זה קורה??
תרשו לי לפשט מעט את הנושא,ולהוסיף תובנה משלי.
סביב אותם רבנים/מקובלים/מיסטיקנים.
יש כמה מעגלים.
המעגל הראשון הינו שייך לאנשים מהסביבה הטבעית-מסורתיים ועמך בית ישראל,ברובם המוחלט מזרחיים,שחונכו מינקות על כך שרבנים הינם דמויות הוד ראשונות במעלה.
האמונה הזו כ"כ טבועה ומושרשת,והינה עומדת בפני כל סתירה אחרת הבאה מכוחה של המציאות.
גם אם הברכה לא התקיימה,והעצה לא הועילה,אמונתם ברב ובמלאך המושיע לא תתערער כמלא נימה.
הם יתלו את חוסר הצלחתם בכשלונם האישי,בפגמים מוסריים אישיים שלהם,אבל חלילה לא בדברי הרב באישיותו או בחכמתו.
הוא קודש קדשים!!!
הסביבה הטבעית תחרף את נפשה בעבור הרב,לרוב מדובר גם באנשים קשי יום העמלים ביזע ויגע לפרנסתם.
אולם כשזה מגיע לרב,הם מתגלים כטייקונים עתירי ממון,כאלו שארנקם פתוח ועומד לשירותו של הוד כבוד הרב ירום הודו.
מאותם אנשים הרב צובר הילה ותהילה,און והון.
ואז מגיעים המעגלים הנוספים.
אנשים שלא חונכו על רבנים,מיסטיקנים ומגידי עתידות.
אבל משהו בהם מרגיש צורך להשתחרר מהרציונל הקבוע בהם-סוג של בריחה.
ואז גם הם מוצאים את עצמם קשורים בעבותות אל הקסם המיסתורי אפוף ההילה של הרב וחצרו.
וכשהם מגיעים אז הסכר נפרץ לגמרי.
אומרים לעצמם כל השאר,אם החוקר הקשוח נושק את זקנו של הרב,אז אני לא?!
אם פרקליט הצמרת עו"ד ציון אמיר,ואיש העסקים האגדי נוחי דנקנר מסמיקים כל אימת שהרב חונן אותם במבטיו אז אנחנו נידום?!
ואז כולם מצטרפים פנימה,ומאותו רגע גם הרציונל הטהור אומר שכדאי לא להיות רציונלי.
כי אנשי כוח וכסף ושררה מסתובבים בחצרו של הרב,סרים למרותו,וכפופים להוראותיו.
ובכן אומר איש הרציונל,אם חפץ קידום אנוכי,אלך ואיטמע בחצרו של הרב,אלחך את פינכתו,והוא כבר יטה את חסדו עלי לטובה.
הוא יורה לנוחי דנקנר למנות אותי לדירקטור באחת מהחברות שבבעלותו,הוא יאמר לראש יחידת החקירות להב 433 להקל ראש ולהעלים עין ממעשי.
הוא יקשר ביני לבין אנשי עסקים,איתם אעשה עיסקאות שמנות ומניבות,ואף אעלה דמי תיווך לרב ולמוסדותיו.
לא,חלילה,לא לכיסו של הרב,רק לצדקה!!
רובכם מכירים אותי,ויודעים שאני בחור דתי.
אין לי כוונה להקל ראש בתפקיד הרב ובתרומתו הסגולית להמון העם.
אני רק רוצה לומר לכם,שלא זו הדרך,ולא זו העיר.
ישנם צדיקים קדושים וטהורים,יראי חטא וברי לבב,נקיי כפים ושונאי בצע.
אנשי מופת שנותנים את עצמם למען עם ישראל במסירות נפש שלא תיאמן,רבנים סגפניים ופשוטים שלא נוטלים פרוטה מאף אדם,טייקון או אביון.
אלו רק נותנים,הם מפיצים סביבם חום ונוחם רוגע ושלווה,אהבתם לכלל ישראל ולו לפשוט שבהם, אינה יודעת שובעה,אהבה ללא מיצרים, לקרוב ולרחוק,לקטן ולגדול.
אליהם ראוי ללכת,הם ראויים להוליך.
הם לא נמצאים בעיתונים,וגם בגוגל לא תקראו עליהם.
הם רחוקים מאור הזרקורים ומשאון העולם והבליו.
אלו הרבנים האמיתיים!!!
יום טוב לכולם.