מִפקד גטו Kozienice

לוטקה

New member
מִפקד גטו Kozienice

מצאתי את בני משפחת Fruchtman במפקד שנערך בין 1939-42, מה הסיכוי שמדובר בבני משפחתי וכיצד ניתן לשאוב עוד מידע מהכתוב? ידוע לי שהדודה של סבתי היתה שרה פרוכטמן לבית מיצנמאכר וחיה עם בעלה משה פרוכטמן בקוזניץ. ב-JRI מצאתי את תאריך נישואיהם ותאריך לידה משוער (שרה - 1870, משה - 1867). בטבלה המצורפת כתוב שמשה פרוכטמן בן 70, שרה פרוכטמן בת 63. איתם גרות 3 נשים (חיה בינה בת 35, חנה גולדה בת 27, לאה בת 25) שתי נערות (רבקה בת 19, לאה בת 14) ושני בנים (דוד בן 12, זליק בן 5). והשאלות: * כיצד אוכל לקבל עוד מידע על האנשים האלו? * האם צורת הרישום וציון התמיכה מצביעים על שיוך משפחתי: כלומר, האם הגיוני שלאה דוד וזליק הם הבנים של חיה והנכדים של משה ושרה ולכן נרשמו מתחת חיה ובנוסף צויין כי הם נתמכים ע"י אימם בלבד? בנוסף ישנן שתי בנות שנקראות לאה (בת 25 ובת 14) ההסבר היחיד שלי הוא שמדובר בדודה ואחיינית. *האם הגיוני שחיה היא ביתם של שרה ומשה או שהיא כלתם ולכן שם משפחתה הוא פרוכטמן (בניגוד לאחרות כתוב שהיא נתמכת ע"י אביה בלבד ולא ע"י הוריה)

המקור: מוזיאון השואה, וושינגטון

איני יכול לסייע לך, כמובן, בדבר תשובה לשאלתך הראשונה, אך לשאלתך השניה - בדף המאגר ב - JG (תמיד כדאי לתת קישור בהודעות מסוג זה, אל הדף הראשי ממנו נשאב המידע, כדי שנוכל כולנו להחכים. בנוסף, תמיד כדאי לקרוא את הפירוט אודות המאגרים בהם אנו מוצאים מידע), מצוין כי מקור הרשימה הוא במוזיאון השואה בוושינגטון, וכי רשימה זו טרם קוטלגה שם, במוזיאון עצמו. לפי הערה זו, אני משער שפניה לארכיון תניב תשובה בסגנון: "טרם ניתן לקבל מידע בנושא", אך שווה לנסות. מעבר לכך, מן התמונה המופיעה בדף המאגר, ניתן לנחש כי החומר המקורי אונדקס כולו, כלומר אין בדפים עצמם מידע שאינו במאגר הממוחשב, אך זוהי רק הערכה על בסיס חלקיק תמונה... בדף הארכיון של מוזיאון השואה בוושינגטון, תמצאי את הדרכים ליצירת קשר עם הצוות. ארנון

לוטקה

New member
תודה ארנון,

ניסיתי לצרף את הקישור למאגר כבר בהודעה הראשונה אך לא הצלחתי.

למעלה