|םככ| חידה קשה

soroker

New member
|םככ| חידה קשה

צריך להעביר את האסיר בין כל התתאים בשביל לצאת מהכלא יש תמונת תאור למי שלא הבין

razaR2

New member
מה הבעיה?

תן אולי חוקים ליחדה, כי זה ממש לא בעיה ככה סתם

soroker

New member
צריך להעביר את האסיר בין כל התאים

בשביל לצאת מהכלא מותר ללכת רק בקווים ישרים כמובן

razaR2

New member
../images/Emo41.gifעוד חידה קשה../images/Emo41.gif

זאת חידה קשה בטירוף! צריך כמה ימים כדי לפתור אותה, אז מי שמכיר אותה בבקשה שלא יהרוס, או לפחות אם הוא רוצה לתת פיתרון שיתן את הפיתרון בתוכן ולא בנושא. החידה: פרופסור וסודנט למתמטיקה הולכים ברחוב, עוברים מול בית והפרופסור עוצר ואומר לסטודנט: אתה רואה את הבית הזה? בבית יש שלושה ילדים. מכפלת הגילאים שלהם היא 36 וסכום הגילאים שלהם הוא מספר הבית ממול. מה הגילאים של כל ילד במשפחה? (נעזור לכם, עד כאן זה לא ממש חשוב) אז הסטודנט מתחיל לעשות חישובים ולא מוצא פיתרון, אז הוא אומר לפרופסור: פרופסור, חסר לי נתון. הפרופסור משיב לו: הבן הבכור מנגן על כינור. (שימו לב טוב טוב לנתון האחרון..) החידה הזאת אמורה להיות ממש אבל ממש קשה, אם פתרתם אותה ואתם לא יודעים או שמעתם את החידה אז כנראה שהרסתי בה משהו, למרות שלא נראה לי בכלל. מי שמגלה את התשובה עוד היום ואפילו מחר, 100% שהוא מכיר אותה וזוכר את העיקרון..

isramjad

New member
זה מופיע בפורום חידות!

תודה שאתם מנסים להוסיף עניין לפורום הזה, אבל רק אתמול רשמו את החידה הזו שם!

razaR2

New member
לא משם לקחתי את זה...

אני לא נמצא שמה בכלל.. המורה שלי לאחד המקצועות נתן לנו שבוע לפתור את זה ורק אחד הצליח כי הוא שמע את החידה פעם..

isramjad

New member
הינה לינק לפורום חידות!

כאן תמצאו את החידה והפתרון, וגם ההסבר על הפתרון! (למי שרוצה לפתור לבד, אז הוא מוזמן לא למהר ולהיכנס ללינק
) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=631&msgid=88343182

razaR2

New member
אני יודע את הפיתרון ואת הדרך

אבל תודה בכל מקרה

DoMiK

New member
אני בשלבים...

"וסכום הגילאים שלהם הוא מספר הבית ממול." לא יודע איפה הבית עם הילדים נמצא "הבן הבכור מנגן על כינור." אומר שהבן הבכור מעל גיל 6.. בטח שכחתי משהו.. הגילאים זה במספרים שלמים?

razaR2

New member
מספרים שלמים...

ואיך הגעת למסקנה שהן הבכור מעל גיל 6?

W33DsMOkeR

New member
פתרון:

בשביל שהמכפלה תהיה 36 ושלושה ילדים זאת אומרת שישנם את הפתרונות הבאים: 1x6x6 2x3x6 3x3x4 2x4x4 בגלל שיש בן בכור זאת אומרת שהפתרונות 2x4x4 ו- 1x6x6 מתבטלים. בקשר לאיזה מהפתרונות האחרים הוא הנכון אני לא יודע כי לפי דעתי שכחת נתון

DoMiK

New member
יכול להיות תאומים...

גם בתאומים יש בכור, אבל אם זה נכון אז התשובה זה 2x3x6 כיוון שלא מתחילים ללמוד בכינור בגיליאים 3-4 אני חושב...

razaR2

New member
התשובה לא נמצאת פה

והמספרים הם שלמים ודומיק, אתה טועה בנוגע לקטע של התאומים ואף אחד לא אמר שאי אפשר ללמוד כינור בגיל 3-4, זה לא הכיוון של הפתרון

LORSIN

New member
אני מכיר את החידה

בלי להשתחצן לקח לי הרבה פחות מיום.. אני משער שמשהו כמו 20 דקות S=

תשובה סופית

טוב האמת אני מכיר את החידה אבל בכל זאת לא משהו כזה אז הפתרון הולך ככה: יש המון אפשרויות ל3 מספרים סמכפלתם שווה ל36, והם: 1,1,36 1,18,2 1,3,12 1,4,9 1,6,6 2,2,9 2,3,6 3,3,4 עכשיו, יש לנו את הנתון שהסטודנט לא ידע את הגילאים, למרות שידע את סכום הגילאים, דבר שאינו ידוע לנו. משום כך אנחנו מסיקים שהסכום של שלושת הגילאים מופיע יותר מפעם אחת. סכום זה הוא 13 שמופיע פעמיים - 2,2,9 ו1,6,6. כל שאר שלשות המספרים תוצאתם היא שונה מכל השאר. נשארנו עם המספרים 2,2,9 ו1,6,6. עכשיו, מכיוון שאנחנו יודעים שיש בן בכור (והנתון יכול להופיע גם בתור זה שלבן הבכור יש אופניים, שהבן הבכור מצחצח שיניים כל יום...). באפשרות 1,6,6 יש תאומים שהם הכי גדולים ולכן אפשרות זו נפסלת, ונשארנו עם האפשרות 2,2,9 שזה התשובה. זה לקח לי הרבה זמן אז לא לזלזל!!!

למעלה