לt@gel ;-)

~Supergirl~

New member
לt@gel ;-)

שלום, קוראים לי רעיה ואני צמחונית אני רושמת את זה תחת השם של אחותי אב לא נורא... הייתי רוצה לדעת אם את מוסמכת לענות לי איזה אוכל מסוים ובאיזה כמות עלי לאכול על מנת לפצות על חוסר הברזל שיכול להיות לי כתוצאה מאי אכילת חיות מתות (מה שנקרא בימנו ``סטייק, נקנקיה, קבב וכ`ו``) אני התחלתי רק לפני חצי שנה להיות צמחונית ואני בת 15 כך שאני ממש לא רוצה להתחיל להיות אנמית ממש סליחה על כך שההודעה לא במקום (היה נראה לי שזה הפורום המתאים ביותר) אבל אולי תוכלי להפנות אותי אולי למקום אחר בעל הסמכות המתאימה לענות לי על שאלתי וכך תוכלו להפתר מהצמחונית הנודניקית... רעיה

~Supergirl~

New member
נ.ב

נא לא לשים לב לשם super girl(שנשמע מתנשא, לדעתי), מה לעשות שאי אפשר להרשם לפורומים פה 2 אנשים על מחשב אחד בכלל אחותי בחרה את השם בגלל השיר סופרגירל (של רמון) שהוא בעצם שיר עצוב על סופרגירלית שפוגעת בחבר שלה וזורקת אותו או משהו בסגנון, אחותי נורא הזדהתה עם הבן שבשיר ולכן בחרה את השם סופרגירל מה שדי איבד את המטרה כי מה שיצא זה כאילו שהיא אומרת (אחותי) שהיא עצמה הסופרגירלית המניאקית שזרקה את החבר המסכן... בכל אופן מה אני מברברת פה... בא ביי (בשנית) רעיה

שלום לך רעיה

אני לא תגל אבל ראיתי את שאלתך ואני רוצה להפנות אותך לפורום ``תזונה`` בו יוכלו ליעץ לך בנושא. תמצאי את הפורום ברשימת הפורומים. אמנם לרובנו כאן יש ידע בנושא אבל אין אנחנו יכולים לתת לך תשובה מוסמכת כפי שביקשת. בהצלחה מאיה.

תרנגולת

New member
לפורום תזונה (-H

ומה בכל מקרה..? במאכלים האלה יש ברזל : ברוקולי, חומוס, שעועית ירוקה, שעועיתלבנה, טחינה, חיטה מלאה (כולל לחם), פלפל אדום, שומשום, רסק עגבניות, פטרוזיליה, שקדים, תפו``א, קיווי.. ושאר דברים יש גם בטבעולים למינהם ובקורנפלקסים.. אבל את הקורנפלקס כמובן את אוכלת עם חלב, ובחלב יש סידן.. סידן משבש את ספיגת הברזל, ולכן זה פחות ממולץ כמקור לברזל.. כלומר- חלב בנפרד מברזל.. ויטמין C עוזר לספיגה של הברזל, אז תשתי כוס מיץ תפוזים עם המאכלים האלה, ו.. בקיווי ופלפל אדום לדוגמא יש גם ברזל וגם ויטמין C.. זה מידע אישי- ואני לא מוסמכת או משהו. עכשיו.. א. עדיף שתלכי לפורום תזונה.. ב. עדיף שתלכי לרופא משפחה, תעשי בדיקות דם כדי לבדוק מה מצב הברזל, ואולי הוא יגיד לך לקחת תוספי מזון.. תזכרי שכשאת מוותרת על בשר, את לא מוותרת רק עליו, אלא גם על ויטמין B12 שאין אותו בשום מקום אחר חוץ מהבשר (אבל מוסיפים אותו נגיד לקורנפלקסים וטבעולים וכאלה).. בכל מקרה, לפעמים במצב כזה כדאי לקחת תוספי מזון, וכדאי לבדוק את זה.. זהו. לילה טוב :cool:

למעלה