לSORING אני צריך את עזרתך

לSORING אני צריך את עזרתך

לסורין שלום לך , קראתי בהודעות שלך כאן בפורום שאתה מימוצא רומני , וגם אני חצי רומני מצד האמא ששם משפחתה לפני נישואיה היה קרויטורו , ובאחת ההודעות שלך גם כתבת ששם משפחתה של סבתך לפני נישואיה היה נדלר , וגם סבתי מצד האמא שם משפחתה לפני נישואיה גם היה נדלר , עכשיו שאלתי היא האם אתה יודע מה הפירוש של שם משפחה זה ? ומה המקור של שם משפחה זה ?

soring

New member
נדלר

נדלר = קרויטורו = חייט נדלר מקורו בשם למחט באידיש. לגבי משפחתי - זהו שם משפחה שאומץ ע"י סבתא של סבא שלי והבן שלה במאה ה20, כנראה לזכר הסבא של הסבא שלי שהיה חייט. בתעודה היחידה שיש לי ובו הוא מוזכר, הוא אינו מוזכר בתור עזריאל נדלר אלא עזריאל סין מאיר. האמת היא שמלבד על המצבה, בכל רישום אחר גם אישתו אינה מוזכרת בתור נדלר, אלא בשם נעוריה. המשמעות היא גם כמובן, שאיננו קרובי משפחה לנדלר אחרים.

talia olav

New member
אין קרובים נדלר - לא בהכרח...

מנסיוני (בפולין אמנם), לעתים יש לשמות שרשים יותר עמוקים משהיה ידוע. אני נתקלת בתעודות תחת השם הפטרונימי, למרות שכבר היה שם משפחה אירופי - וזה אינו מוזכר בתעודה.

soring

New member
אין כל עדות

כפי שאמרתי- אין כל עדות לכך. בכל התעודות, גם בראשית המאה ה20 אין אזכור לשם נדלר. בתעודת הלידה של סבתא רבא שלי אמא שלה רשומה בתור גולדה בת מרקו בוינג'יו. אני מוצא בתעודת הלידה של סבא רבא שלי רישום של בעלי שם משפחה לצד כאלה שהם חסרי שם משפחה. על המצבה של סבתא של סבא שלי רשום גולדה נדלר, אבל ברישום בקהילה היא רשומה תחת שם הנעורים שלה. בכלל - שמות משפחה אינן מסורת יהודית. שימור שמות משפחה "בהסתר" הוא כנראה לא נכון לגבי מקום הולדתי.

למעלה