לIris Cream

שלתי

New member
לIris Cream

בכרטיס האישי שלך כתוב בציטוט הנבחר: יש ערבי שהוא לא מחבל אבל אין מחבל שהוא לא ערבי . סליחה??????????? מה זאת אומרת אין מחבל שהוא לא ערבי??? מה, את רוצה לומר לי שהמתנחלים הקיצוניים שמבצעים פיגועים והורגים פלשתינאים הם לא מחבלים(=גזענות), או שאת אומרת שהם כן מחבלים אבל הם גם ערבים ואז במקרה הזה את שוב גזענית. בכל מקרה זאת גזענות ואני ממש לא מסכים עם המשפט הזה. שלתי

yariv~2

New member
מן הסתם הוא שכח

לציין את המילה "כמעט". וזו כבר סטטיסטיקה... ..... אגב, נראה אם מישהו יצליח להפריך את המשפט שאומר כי רוב הפלשתינאים הם חלאות...

Iris cream

New member
אבל זה משפט נכון......

יש מתנחלים קיצוניים- נכון. אבל אני מדברת על ערבים. תגיד לי היה מחבל יהודי אחד מאז תחילת האינתיפאדה שרצח יהודים חפי מפשע? אז נכון, יש מתנקשים יהודים שהורגים יהודים- דוגמא מושלמת הוא יגאל עמיר. אני מדברת על ערבים. יש ערבים שהם לא מחבלים, נכון, אני מכירה כמה שרוצים שלום עם ישראל. אבל כל מי שרצח יהודי חף מפשע, אזרח תמים- המחבל הזה, היה ערבי. זאת עובדה שאין להתווכח עליה.
Iri$ Cre@m

Gloria_Nathan

New member
מה שאמרת נכון מאוד...

אבל זה לא מצדיק את המשפט שלך. האם מחבל הוא רק מי שהורג יהודי חף מפשע? מה פתאום! גם ההפך, יהודים שהורגים ערבים חפים מפשע הם גם כן מחבלים! לפני 60 שנה האצ"ל, הלח"י וההגנה היו אירגונים יהודיים שעשו פעולות חבלה נגד בריטיים וערבים. הם גם כן היו מחבלים. אומנם הפעולות שלהן היו שונות, אבל גם התקופה הייתה מאוד שונה. הרבה פעמים אני תוהה, אם עדיין היה פה שלטון בריטי האם בעולות הטרור של המחתרות היהודיות לא היו מגיעות לאותה רמה של החיזבאלה או החמאס. תקנו אותי אם אני טועה, אבל יהודי גאה אמר "טוב למות העד ארצנו". זה בדיוק מה שמחבלים פלסטינאים עושים. אני לא מצדיקה את זה כי זאת שטות גמורה, לא משנה מיא מר מה ומי עושה מה! "תגיד לי היה מחבל יהודי אחד מאז תחילת האינתיפאדה שרצח יהודים חפי מפשע?" האם רק חיי יהודים חפים משפע נחשבים? האם קורבנות הפיגוע במערת המכפלה לא נחשבים רק בגלל שהם היו ערבים והפגע היה יהודי ולא ההפך? האם החיים של נפגעי פעולות של כ"ח שווים פחות מנפגעי פעולות של החמאס?? לא נראה לי! אדם הוא אדם וחף מפשע הוא חף מפשע!

Iris cream

New member
את צודקת, אבל לא אמרתי את זה

המשפט "טוב למות בעד ארצנו" נאמר ע"י יוסף טרומפלדור כאשר הוא היה המלחמה על ארץ ישראל (נראה לי שעם הבריטים). ארץ ישראל הייתה מאז ומתמיד הארץ של היהודים- וזה ידוע לכל, גם לערבים- כך שמחבל ערבי לא יכול לומר "טוב למות בעד ארצנו" אם זאת לא ארצו. בתנ"ך כתוב שכבר יותר מ 5000 שנה שישראל היא ארצם של היהודים, ולכן- גם בתקופת הרצל אנחנו לא הסכמנו לחיות באוגנדה, אלא רק בישראל. לכן במשך אלפיי שנים אנחנו אומרים בתפילותינו כל יום "בשנה הבאה בירושלים הבנויוה" ויש רק מקום אחד שקוראים לו ירושלים, והיא נמצאת במדינת ישראל- מדינת היהודים. הפיגוע במערת המכפלה היה ממזמן- זה דבר אחד. אבל חוץ מזה, מה הקשר? אני אמרתי שזה נכון להרוג ערבים חפי מפשע? ממש לא!!! אני מאמינה בכך שאלוהים הוא זה שנותן לנו את המתנה הנפלאה נכל, חיים- ומי אנחנו שניקח מבני אדם את המתנה הזאת? אבל מותר לנו אם הם הורגים אותנו, אם הם מאיימים עלינו- או אם הם שמחים שאנחנו מתים (וזה מה שאני חושבת). וכשהיה פיגוע בבית ספר ערבי- אני לא אסתי שאני שמחתי. כי לא אנחנו אלה שהתחלנו עם הפיגועים. השנאה שלי כלפיי הערבים היא תגובה לכל מה שהם התחילו איתו. מגיע שהם ירגישו מה זה לחיות בפחד שאת לא תראי את אחותך הקטנה אחרי בית ספר- שאת תחיי בפחד כשאבא שלך נוסע בדרך לעבודה בכביש 443 ויש סיכוי שהוא ימות מיריות. אז נכון, פגעו בילדים- ילדים. ילדים חפים מפשע שלא עשו לנו כלום, זה לא פייר, בכלל לא פייר- כי הם לא אשמים. אבל גם 106 האנשים שנהרגו החודש לא אשמים.
Iri$ Cre@m

Vendetta

New member
למה להמציא היסטוריה

אם אתן לא יודעות אותה? יוסף טרומפלדור אמר את המשפט: "טוב למות בעד ארצנו" בערש דווי, לאחר קרב יריות בתל-חי. ולא, זה לא היה עם הבריטים, אלא עם ערבים.

שלתי

New member
יש שאומרים שהוא בכלל לא אמר את זה

אלא שזה משפט כזה שהומצא במטרה ליצור תדמית של הגיבור הישראלי... תאמת אני נוטה להאמין לטענה הזאת שהוא בכלל לא אמר את זה. אפשר היה לראות אז כמו עד לאמצע שנות ה80 שהתקשורת היהודית והשלטון היהודי מנסה לעשות תעמולה...תעמולה לגרום תחושה של כח של ניצחון של המטרה צודקת...יש בזה משהו.... היום התקשורת כבר הרבה פחות מגויסת והיא יחסית ביקורתית אבל עדיין אפשר לראות שהיא קצת מגויסת...את השינוי אגב בתפיסה ובהצגה של הגיבור/חייל הישראלי אפשר לראות בברור ב"2 אצבעות מצידון" שרואים בו את החייל הישראלי כאדם עם מצפון שלא תמיד המטרה שבשבילה הוא נלחם נתפסת על ידו כנכונה. שלתי

אז מה אם הוא לא אמר את זה?

אז מה אם מישהו המציא את זה? מי שהמציא את זה - הצליח והגיע למטרה שלו! חיזוק המוראל הלאומי וכו´ וכו´... אולי לא תמיד המטרה שלשמה הוא נלחם נראית לו נכונה, אבל הוא ממשיך להילחם אף על פי כן ולמרות הכל! ולא מחפש צלמי טלווזיה כדי לשאול אותם "מה עושה נער עברי הרחק מהמולדת..."

Vendetta

New member
לא יעזור כלום - אנחנו עם הראש בקיר

למה שחס-וחלילה מישהו יגיד את המשפט: "טוב למות בעד ארצנו"? הרי ברור שזה לא הגיוני, זה חייב להיות המצאה בשביל תעמולה לאומית. נמאסתם כבר אתם המדכאים, למה אי אפשר להיות עם קצת גאווה בלי שזו תהיה המצאה?! למה אם יש גיבור לאומי הוא חייב להיות המצאה?! ולדעתי זו ממש לא המצאה, אם תסתכל במכתבים שטרומפלדור כתב אתה תראה כי הוא כל הזמן לקח את הכל בצורה טובה: את הזרוע הכרותה שלו, את העובדה שהוא יוצא למלחמה והוא אולי ימות, הכל ברוח טובה. הגיוני מאוד שאדם אמיץ זה, יגיד משפט כזה על ערש דווי.

m y s e l f

New member
אל תשווי

את פעולות הטרור של המחתרות לפני 60 שנה לפעולות הטרור של הפלשתינים היום. סיבה אחת: היהודים לפני 60 שנה ניסו להשיג מדינה על שטח שהיה שייך למנדט בריטי. מנדט זה שטח אדמה שניתן למדינה מסויימת, על מנת שאותה מדינה תכשיר את העמים באיזור ותכין אותם למדינה עצמאית. למרות שליהודים היו מוסדות דתיים ומוסדות מדיניים כמו שהיה נדרש למדינה עצמאית ולערבים בארץ היו רק מוסדות דתיים, ולכן המדינה הייתה צריכה להינתן ליהודים, הבריטים נטו לתת אותה לערבים, מכיוון שהערבים איימו עליהם בפעולות טרור. אם היהודים רצו מדינה על שטח המנדט, לא הייתה להם ברירה אלא להילחם בטרור הערבי (מאורעות 1936-1939) בטרור משלהם, ובזכותם יש לך מקום לגור בו היום. הפלשתינים, מנסים לכבוש מדינה על שטחים לא של מנדט, אלא על שטחים של מדינה קיימת אחרת. סיבה שנייה: ההגנה היה רק אירגון שהגן על היישובים מפני ערבים שתקפו, לא הפוך. אלו האצ"ל והלח"י שביצעו את פעולות הטרור. אז יש שני ארגונים לעומת איזה 5 אם אני לא טועה ארגוני טרור פלשתינים, והיהודים שלא השתייכו לשום ארגון לא מימנו את ארגוני הטרור היהודים, ערפאת והרשות הפלשתינית שטוענים שהם לא משתייכים לשום ארגון טרור או חבלה מממנים ארגוני טרור, ולכן אם הם רוצים בזה או לא, הם טרוריסטים. "טוב למות בעד ארצנו" שייך ליוסף טרומפלדור, ששחרר עם 7 חבריו את איזור קריית שמונה והסביבה. כל השמונה נהרגו בסוף הקרב, אבל בזכותם יש לנו את קריית שמונה, כפר גלעדי, תל חי וכל האיזור, אז את מה בדיוק את לא מצדיקה, את תזה שהוא מת בשביל לשחרר את היישובים האלה?

m y s e l f

New member
מתי קיבינימט

שמעת על מחבל יהודי שעשה פיגוע בערבים? את שמעת את זה מחברים, או מאנשים, אין לך בסיס לטענה הזאת, ותאמיני לי שאם באמת היה קורה כזה דבר, זה היה קופץ לראש החדשות, ולא יורד משם. כי התקשורת שמאלנית, ועם זה כבר אי אפשר להתווכח, כי אני לא שואל אני קובע עובדה.

Gloria_Nathan

New member
ברוך גולשטיין!

זה מה שיש לי להגיד לך! ולמי שלא יודע- מדובר בדתי תנחל שיום אחד נכנס לבית תפילה מוסלמי ופשוט התחיל לרסס את כולם! נהרגו שם, אם אני זוכרת נכון, מעל 30 אנשים ועוד הרבה פצועים. ודבר עוד יותר נוראי מזה- הידעתם שלברוך גולשטיין יש אחוזת קבר ענקית שחלק או כל הממון שלה בא מהממשלה?? תחשבו שהיועושים את זה לרוצח מהדולפינריום? זה דבר נוראי! ויש עוד המוני אנשים מהללים אותו מתיחסים עליו כמו לגיבור לאומי או משהו בסגנון! והתקשורת לא שמולנאית! זה מאוד ברור היום, התקשורת היא לא שמאלנית!

m y s e l f

New member
אז יש לך שם אחד

בעשר שנים. שם אחד!! אני נותן לך לפחות אחד ביום, או אפילו שניים ביום. את משווה??

yariv~2

New member
זו סמנטיקה לא חשובה.

ישנם מחבלים לא ערבים, וזו עובדה... (בתוכם יש גם יהודים - אם כי אחד לחמש מליון..) לכן המשפט ש.. איריס(?) כתבה לא היה נכון.

שטויות! אתה סתם מקשקש

אפילו בלי לדעת מה את אומרת! ד"ר ברוך גולדשטיין הי"ד, מדובר ברופא שגר בקרית-ארבע. (שאני אזכיר לך שהוא טיפל גם בערבים, וכולם -כולל ערבים- אמרו, גם לאחר מה שקרה, שהוא היה רופא מצויין ומסור? או שזה לא מעניין..) בפורים תשנ"ד (אם אני לא טועה) הוא נכנס למערת המכפלה (בית תפילה מוסלמי? ככה את מגדירה את מערת המכפלה? אין לך בושה?!) ומאז שהוא נכנס עד לרגע שהוציאו את הגופה שלו - אף אחד לא יודע מה קרה! וזה כולל את כולם. ההשערה, שמבוססת על עדויות של ערביםששהו בפנים בזמן מה שקרה (די ברור מה האינטרס שלהם..) היא שהוא נכנס והתחיל לירות לכל עבר ולהרוג (29 פלתינאים). מה עוד היה יכול להיות שם? אולי הם התחילו לירות לכוונו/להרביץ לו והוא איבד את העשתונות וירה בחזרה? וגם אם הוא ירה והרג את אותם פלשתינאים... זה רק היה סיכול ממוקד של עוד 29 פלשתינאים. אם הוא לא היה הורג אותם, הם וילדיהם וילדי ילדיהם היו מתפוצצים לך בתל-אביב! זה היה החלק הקונספיקרציוני, ועכשיו לחלק הבולשיטי של ההודעה שלך: "הידעתם שלברוך גולשטיין יש אחוזת קבר ענקית שחלק או כל הממון שלה בא מהממשלה??" 1. קודם כל, אנחנו לא בזוקה, אז בלי "הידעתם" בבקשה... פה באמצע החיים. 2. כמה טעויות אפשר לעשות במשפט 1? לד"ר ברוך גולדשטיין אמנם היה קבר עם שביל גישה יפה ועצים מסביב כשכ-ל הכסף להקים את המקום בא מתרומות של מכריו ומוקיריו של ד"ר גולדשטיין הי"ד, אף אגורה לא באה מהממשלה, זה הרי שטויות, נראה לך שהממשלה באמת תאשר כסף לדבר כזה? ולא מספיק שהממשלה לא נתנה אגורה, אחרי שעשו שביל גישה לקבר (זכותו של כל אדם שרוצה לעשות שביל גישה לקבר שלו, לעשות, נכון? אנחנו הרי במדינה דמוקרטית פחות או יותר) עתרו כמה כולירות לבג"צ כדי שיורה לפרק את שביל הגישה שעשו לקבר שלו. עד לאן הגענו? הבג"צ יקבע מה אני יעשה בבית שלי? אולי עוד מעט טומי לפיד יעתור לבג"צ על זה שתושבי המדינה לא אוכלים לחם שבוע שלם ויכריחו את כל אזרחי מדינת ישראל לאכול לחם בפסח? הבנו את הקטע של ברוך גולדשטיין? שום מימון ממשלתי! ושום בולשיט אחר ממה שכתבת. הלאה, "ויש עוד המוני אנשים מהללים אותו מתיחסים עליו כמו לגיבור לאומי או משהו בסגנון!" נתחיל בזה שזה לא המוני, זה עשרות אנשים, אם זה היה המוני המדינה היתה במצב מצויין היום! מתייחסים אליו כמו לגיבור לאומי.. במה זה בא לידי ביטוי? איפה שמעת את זה בכלל? מה, זה היה כתוב בעיתון? (אהמ.. לחלק של העיתונים נגיע עוד מעט).. עי-תו-נים.... איך שאני אוהב את זה... התקשורת לא שמאלנית? בכלל לא... ממש לא.. נתחיל בעיתון "הארץ" שהוא עיתון אנטי-ציוני! כל יום יש בו כתבות הסתה נגד המתנחלים, בעד המחבלים ועוד ועוד ועוד. מעריב וידיעות נהיו קצת פחות שמאלנים בזמן האחרון אבל המגמה שלהם עדיין מוכחת.. בכולופן, שיהיה יום שקט.

אדווה ג

New member
חלקת קבר ענקית? עד לאן הגענו...

ברוך גולשטיין הוא רוצח גזעני, שרצח 30 אנשים בדם קר! חבל שאנשים מהללים אותו, הוא לא יותר טוב ממחבל פלשתינאי, הם שווים בחוסר האנושיות שלהם.

אדווה ג

New member
קראתי את הודעתך

ואני לוקחת בחזרה את מה שכתבתי בנוגע לחלקת הקבר, אך עומדת על שלי בעניין הכללי.

למעלה