לbyron

keos

New member
לbyron

אך אפשר לדעת שלחיים יש מטרה אולי אנחנו סתם חיים ומתים ללא שום משמעות ומטרה ,ואת המטרה סתם ממציים לעצמנו כחלק מהצורך שלנו כבני אדם

Fat Cat

New member
לדעת אי אפשר

טיעונים קיימים גם לכאן וגם לכאן אבל להאמין, להאמין אפשר מה שרוצים ובמה שרוצים. Fat Cat - שמאמין רק בדברים הטובים

byron

New member
חיפוש תשובה../images/Emo66.gif

כמו שנאמר, יש כל מני ורסיות למטרה שלנו כאן. אני קראתי רק קצת על הנושא אז אני לא אוכל ממש להפנות אותך אל המקורות הנכונים. אולי כדי להתחיל מ"עולמה של סופי" שהוא ספר מהנה בכל מקרה. אני לעצמי רק משליך מתחום אחר..... פיסיקה. בפיסיקה יש עיקרון שחיפוש/מחקר פוגע בתוצאה עצם התצפית משנה את התוצאה הנצפית. אז אני בעיקרון לא מחפש מטרה אלא חי את החיים (או איך שאתה רוצה לקרוא לזה)

keos

New member
for byron

קראתי את עולמה של סופי והספר למרות שהוא מאוד מהנה לא נותן הרבה תשובות אלא הרבה חומר למחשבה. אבל תודה!

yosi-segev

New member
מציאות של מבחן

שלום לך בנוגע לנושא הכל כך חשוב ששאלת משמעות החיים לא יכולתי שלא לשלוח לך תגובה אני אדם דתי חי במציאות של אמונה שלמה ויחד עם זו לומד לתואר ראשון בכל אופן הפתיחה היתה להראות לך שאני לא כל כך שטוף מוח ודעותיי דיי אובייקטיביות כותב הרמחל בספרו : תחלית האדם בעולמנו זה היא להוכיך שמגיעה לו חיי נצח. לעובדה שיש עולם הבא -מציאות רוחנית אין בעיה להוכיך זו {גם בצורה מדעית } בכל אופן ממשיך הרמחל וכותב: הקדוש ברוך הוא הוא דבר שכולו טוב ודבר שכולו טוב רוצה להיטיב ולשם כך הוא יצר אותנו בני האדם ולא סתם יצר אלה יצר אותנו חסרים בכדי שנוכל לדעת שהכל מושפע ממנו . את כל מה שכתבתי עכשיו כתבתי על רגל אחת אם תרצה המשך ביאורים או הוכחות תשאיר לי הודעה כאן באתר כי אין לי איי מייל ועוד משהו לגבי כל מה שציתתי כדי שתחשוב עמוק ולא סתם תקרא בריפרוף

magica

New member
פרדוקס

אם לחיים אין מטרה חוץ מהמטרה שלנו כבר יש מטרה

פתרון לפרדוקס

החיים לא נועדו לציין או להגדיר מטרה... התודעה שלך היא זו שמגדירה מטרה. חיים זה מושג שחולקים אותו עוד המון יצורים שה-"מטרה" שלהם היא בלתי מוגדרת מאותן סיבות. החיים לא ניתנים לך כדי שתשלים ייעוד... החיים ניתנים לך מתוך חוק ההמשכיות, התודעה שלך היא זו שלא מסתפקת בהמשכיות ומחפשת להגדיר מטרות ו-"תירוצים" לקיום שלה. אתה חושב שאמבות וזבובים מסתובבים סביב עצמם מתוך תסכול על מה המטרה שלהם בחיים? לא... הם באים לעולם, שורדים, מתרבים ומתים, בסדר הזה בדיוק... בדיוק כמוך. זו כל משמעות החיים.

simla101

New member
יש גם יש

אין דבר כזה מטרה גלובאלית יש רק מטרה אישית כל אחד ומטרתו הוא. אבל בעצם יש מטרה אחת שדיי מאחדת את כולנו כולנו רוצים להיות מאושרים לא תצליח למצוא איש אחד בעולם אפילו לא אחד שלא היה נותן את החיים שלו בשביל הנאה אולם לכל אחד הנאה שונה יש כאלה שהנאתם היא לרצוח יש כאלה שלהרוויח כסף יש כאלה שנהנים מלשבת ולא לעשות כלום איש איש והנאתו

magica

New member
רגע

1אין מטרה אבל היא אושר 2מטרה אישי לכל מטרה לכל

warrior hippie

New member
אם היינו יודעים את משמעות החיים...

אז בכלל הכל היה הרבה יותר קל והעולם היה גן עדן עלי אדמות... הבעיה היא האם יש משמעות אחת אוניברסלית? ואם כן אז כיצד נגלה אותה? הבודהיסטים אומרים שהחיים הם מסע ובסופו נגלה את משמעותם... אני אומר שהאדם הוא יצור שנולד חופשי וזוהי זכותו העליונה, אם לא היחידה לגלות את משמעות קיומו על פני העולם הזה, ובאותו נושא, אני אפנה לכל הנוכחים כאן שאלה, האם אלוהים קיים? ואם כן מה טיבו? תחשבו על זה...

magica

New member
אלוהים

נגיד שכן מה נוצר1 אלוהים או הצורך לו (שיצר אותו) ?

ללוחם-על אלוהים

מראש אני אומרת לך שאפילו לא אנסה לתת לך תשובה מוחלטת ואפילו לא חלקית זאת תהיה הבעת דעה בלבד ואולי יותר הרגשה פנימית ואמונה.לפי דעתי אלוהים הוא הצורך שלנו במציאת דרך רוחנית שתסיע לנו להבין את משמעות העולם שבו אנו חיים,שתסיע להקשר לדורות שעברו ולבנות עוד חוליה בשלשלת הנצחית והאין סופית,אלוהים הוא בתוכנו אין בעצם צורך להרחיק כל כך הרבה. שלך חנה גונן

magica

New member
אנו יצרנו?

נחש הוא חמקמק אכלא את. אם הוא פינמי מדוע המצוות אינם

byron

New member
דעתי../images/Emo79.gif

לדעתי יש "אלוהים" אם אפשר לקרוא לזה ככה. אני חושב שיש כוונה מאחורי הכל. למה? אין לי מושג אבל אני לא יכול לחשוב שהכל אבולוציה, כשאני רואה פרח מורכב ויפה ובעל ריח נעים. זה יותר מדי בשביל אבולוציה. לדעתי גם באבולוציה יש כוונה. באופן פשוט אחת מחברות הקומיקס (שאני קורא הרבה) תיארה את היקום כישות שקוראים לה eternity לדעתי זה מסכם איך אני רואה את הדברים.

גונבן*

New member
אולי יש, אבל לא להאמין.

תאורית האבולוציה, כבר עברה גילגולים. בינהם התאוריה הקרויה סוקסציה. אבל, החברה המתוארת בחברת הקלימקטית, היא חברה עיוורת, מנוונת, מסואבת. חברה שלא חיה בשלום עם עצמה. חברה ההורסת, ומאכלת כל מה שניצב בדרכה. חברה שאין בה סבלנות לחיים עצמם, חברה שאין לה מושג בריא של זמן. בקיצור פדצור, אבולוציה ורבולוציה, עדיף לפעמים לבחור בכדורים פורחים.

מה סה?!

למה שאינטליגנציה מוגבלת כמו של בני אנוש תצליח להבין את עומק היקום וכל תת-ההתרחשויות הנוצרות בו?! להדביק, במן אוטומציה דתית, את המושג "אלוהים" על כל מה שאתם לא מבינים, לא בדיוק מסביר את זה בשבילכם... זה מטאטא את זה מתחת לשטיח. זאת תשובה פשוטה לשאלות מסובכות... "איך האדם יכול להכיר בקיומו שלו עצמו וכלב לא?" -"אלוהים הבדיל את האדם מהכלב". איזה משפט מטופש. מי שיכול להבין באמת את הכוחות שיוצרים כוכבים, שמזיזים גלקסיות, שמאוכלסות בתוך אינסוף... או לפחות, אינסוף מבחינת התודעה האנושית... רק הוא יוכל להסביר בצורה משכנעת שאנחנו קבוצה של בעלי חיים עם רגשי נחיתות מתוגברים... שחייבים איזושהי הצדקה לקיום שלהם והולכים לחפש "מטרות".

למעלה