ל ZAHAVI פיאטרא ניאמץ

א77

New member
ל ZAHAVI פיאטרא ניאמץ

אני מעתיק הודעתך עבורי, ותגובה לבנתיים בצידה "• פיאטרה - נימטסו z a h a v i ו√ שלום א77 התרשמתי מהודעה שלך בעניין ראש פינה , וסיקרנה אותי ביותר ,אני מתעניין בין השאר במקום שהתייחסת אליו פיאטרה-נימטס שהרב טוביאס זצ"ל כיהן כרב המקום. האם יש לך מידע והיכן ניתן להשיגו על פיאטרה - נימטס כגון :תיעוד , רישומי לידות , פטירות , נישואין , וכו´ , שיתכן והיו בקהילה היהודית , סב אבי גרשון בן שבח גולדמן היה עם דוד שוב במשלחת המקדימה לפני הגעת המתיישבים לראש-פינה ,אתה מציין שדוד שוב כיהן כרב הראשון של ראש-פינה וזה מעניין , בנוסף אני מתעניין במשפחת סופר הלוי ,מפיאטרה-נימטס שיתכן והנה קשורה לחתם סופר ע"י ענף שעבר לרומניה , הנושא עדיין בבירור ,כמובן שאני מתייחס לפרטים החסרים לי מסוף המאה ה-19 ואחורנית . חן חן על כל תגובה . עד כאן, וכעת קצת שדליתי על פיאטרא ניאמץ רבי יחיאל מיכל ב"ר יוסף, כמדומה שהיה רבה הראשון של הקהילה. רבי חיים יהודא לייבל רבי ישראל ברגר האדמו"ר רבי אברהם ברנדוויין רבי שמעון הכהן האבערט רבי משה מושיל דומ"ץ רבי ליפא העילוי מצפת רבי שמואל מליפקאן אב"ד רבי דוב יצחק רבינוביץ רבי צבי ב"ר יחזקאל המלמד רבי משה וואלף קיטאי אב"ד רבי נחמן קיטאי מו"צ רבי זאב הלוי רוזנפלד דומ"ץ רבי שמואל טוביאס אב"ד. אלו שמות רבני העיר, אם תתעניין במראי מקומות, או ביתר פירוט על מישהו מסויים, הרי שאכתוב. אבל להאריך בכולם, תקצר היריעה וימעט הדיו. שבת שלום.

z a h a v i

New member
פיאטרא ניאמץ

שבוע טוב ראשית תודה על התייחסותך המהירה והלבבית , אשמח על מידע נוסף מכל סוג שיוכל לקדם את מחקרי.

א77

New member
שבוע טוב ומבורך

ושוב, אני מאד ממליץ על הרמת טלפון להרב משה מרדכי טוביאס שליט"א, רב העיר קדימה שבשרון. אביו זצ"ל היה רבה של פיאטרא ניאמץ. הוא אדם חביב ונחמד. פרט לכך שלפי הנראה, הוא יכול לספק מידע וחומר. ואוליי הוא יפנה אותך לאחיו הבכור. אשתו של הרב של קדימה, היא בתו של הרב וסרמן ז"ל מדורוהוי. אחד מחברי הפורום... מכיר היטב את בית הרב וסרמן. גם שם יש באר לשאיבת מידע אודות רומניה בכללה. הרב וסרמן היה מסורב עליה ע"י הרב ד"ר דוד משה רוזן ז"ל, רבה האחרון של רומניה, בטיעונים שאין כאן המקום להעלותם. הרב וסרמן הצליח לחמוק במירמה ולעלות ארצה. כשילדיו כבר כאן. אבל הצלחתו היתה עם הרבה כשלונות... ואכמ"ל. יש תיק ארכיוני במקום מסויים אודות התכתבויות רשמיות ברומניה אודות ה"מלחמה" בינו ובין השלטון-ד"ר רוזן. אבל החומר הארכיוני הזה לא ניתן לפתיחה, מיכיון שחייב לעבור משהו כ30 שנה מאז הסיפור, עד כדי אפשרות לעיון בו . לעניינינו: משפחת הרב וסרמן יודעת ומכירה הרבה, והם מכירים הרבה רק בשביל שהם לא ישבו בשלוה, אלא סובבו וניסו בהשתדלויות איפה שרק חשבו להיעזר. אני מצרף קובץ של עמוד 1 ממכתב רבני רומניה, מיד לאחר השואה, אז כשהם סברו שהיהדות האורתודוכסית העולמית הושמדה, וכל מה שנותר זה הם וקהילותיהם, היכן שהנאצים לא שלטו במלוא עוזם עדיין. המכתב הוא בן 3 עמודים. חתומים עליו, הרב ד"ר דוד משה רוזן ז"ל הרה"צ משולם זוסיא פורטוגל זצ"ל מסקולען את הרב מאיר מארילוס ז"ל [11 ברשימה] ראיתי ב182 בבוקרשט הרב שלום דערמער ז"ל [12 ברשימה] שימש כרב קרית גת עד לפטירתו. הרב שמריהו דייטש ז"ל מסאטו מרה [סאטמר] שימש לאחמ"כ כרב קהילת חוג חת"ם סופר בפתח תקוה.

א77

New member
והנה המשך החתימות

השלישי בעמוד זה, הוא רבה של פיאטרא ניאמץ

z a h a v i

New member
פיאטרא ניאמץ

שלום תודה על הפרטים , אנסה לפנות לרב משה מרדכי טוביאס רב קדימה כעצתך.

למעלה