ל-ZA-ZEN, על סתימת פיות

ל-ZA-ZEN, על סתימת פיות

עקרונית, אני בעד חופש הדיבור; אבל אני מתנגד להפצת לשון הרע, ורוב המידע בשרשור היה מפי השמועה ולא ממקור ראשון, ולא נעשה שום נסיון להשיג תגובה ישירה מהמורה שבו מדובר. יש לזכור שמדובר בשמו הטוב - גם כאדם, גם כאמן לחימה, גם כמורה וגם כבעל מקצוע - שהושמץ כאן ללא הסתייגות, ע"י מספר אנשים ש"שמעו ש...", בלא שתינתן לו שום אפשרות להגיב על כך! אף אחד לא ניסה להרים טלפון ולספר לו שיש כאן דיון על יושרו האישי והמקצועי; אף-אחד לא פנה אל תלמידיו הבכירים להשיג תגובה דרכם; אף-אחד אפילו לא ניסה להציע לו להיכנס לפורום ולהגיב. בין האיסורים על לשון הרע, יש גם איסור על האזנה ללשון הרע - וכל מי שקרא את השרשור הנ"ל, חטא בכך. אנחנו חיים בעידן האינטרנט, וכל מי שרוצה יכול להיכנס לפורום ולהשמיץ את מי שבא לו. בפורום אמנויות לחימה ב-IOL ז"ל, כתב פעם מישהו על בית-הספר שאני לומד בו, ועל המורה שלי, שהוא נגוע במסחריות ונותן לאנשים שלומדים שנה וחצי לפתוח כיתות וללמד. ברור שמי שמכיר את הנושא הגיב וקרא לשקר בשמו, ואף דרש מהכותב שיזדהה, או לפחות יספר מאיפה הוא קיבל את המידע שלו; אבל עד שאחד מאיתנו ראה את ההודעה ההיא, היא היתה בפורום יום שלם, ללא תגובה; כל מי שנכנס, ראה אותה; הנזק נעשה; וגם אחרי התגובות שלנו, הכתם נשאר. הכותב, אגב, לא הזדהה מעולם ולא סיפר מה מקור המידע השקרי שלו. אין אפשרות לסתום פיות בעידן האינטנט; אבל אולי אפשר להפסיק את ההשמצות כאן בפורום, ולו על-מנת לשמור על רמת הדיון ועל תרבותיותו. יש לך מידע? כתוב אותו. יש לך שאלה? שאל. אל תפיץ השמצות בלי לאפשר למושמץ להגיב. וכמובן שזו רק דעתי, ואיש אינו חייב להסכים.

FAQ, צריך FAQ

לי אישית כבר נמאס מהדיון הזה, וזאת רק הפעם השניה שאני רואה אותו. אולי אפשר לארגן תגובות רשמיות משני המורים המעורבים, לשים אותם באתר הפורום, ולהפנות לשם כל מי שמעלה את השאלה??

ZaZen

New member
ok

במקרה של הודעתי מסרתי מידע לשואל ולא משמועות אני אפילו מתקן משהו שבדקתי יותר לעומק ירון לא היה סגנו של רוני אלא רק מדריך בכיר במסגרתו ואני מקווה שבזה נסתם הגולל. חוץ מזה תראה כמה קיטור משתחרר כל פעם שהנושא עולה

טוןטון

New member
זאזן ודוד - ראה - רשומון ../images/Emo18.gif

אני עדיין סקרן לשמוע, אם יש לך גישה אל האדונים שבסיפור, לא דעתם אחד על השני אלה היחסות עניינית לנאמר ברישרוש על ההסמכות והתארים. אני עדיין חושב, שיש מקום וכנראה גם עניין ציבורי (זאת עובדה) בנושא של תארים והסמכות ובעליהם. אני שוב מדגיש, כי אין לי עניין באיש אלה כפי שכבר הדגשתי בתופעה. אגב אינך צודק, לבינימיני וגם לקלוגר יש כאן תלמידים שיזיזו את ישבנם המכובד
ויגיבו וגם אם לא תמסר הודעה, זה ראוי לציון. אבל לא ליכלוך, תביאו התייחסות למהות !

למעלה