ל- S a v e My Soul .

ל- S a v e My Soul .

אדוני הנכבד,איפה אתה חיי? כי אני חוששת שאתה חי בבועה משלך,וזה עצוב נורא. תבין,לא כולם חושבים כמוך. לא כולם אוהבים את ישראל..מה לעשות,לא כיף לחיות פה ממש. אם נחמד לך לחיות במקום כזה,שכל הזמן יש בו פיגועים ורצח ואפילו לעלות על מונית כבר נהיה לא ממש בטוח,אז בכיף שיהיה לך. רק תבין,יש אנשים שרוצים חיים יותר טובים,להם,ולמשפחתם. אני חיה בישראל,מעולם לא נסעתי לחופשה בחו"ל,אבל אם היתה לי אפשרות,הייתי שמחה לעוף מפה למקום אחר. רוצה שאמנה לך את רשימת הדברים הלא כך כך טובים בישראל?(שיש הרבה כאלו..) פיגועים. למה אני צריכה לפחד ללכת לקניון,או לפחד לעלות על אוטובוס\מונית,או בכלל לפחד ללכת לדוכן שווארמה כדי לאכול. כל הזמן פיגועים,ללא סוף. עד מתי? למה אני צריכה לשלם בחיים שלי בגלל האדמה שאני חיה עליה,"שבמקרה",שייכת לעם אחר.. לא רוצה לחיות על האדמה הזאת,היא לא מיוחדת עבורי,והיא לא הבית שלי. לא מרגישה פה בבית. התרבות הישראלית,האנשים,האוירה. אנשים כאלה ברברים,לא יודעים איך להתנהג. פשוט בושה.. איכות חיים? מושג שלא ממש קיים פה בישראל.. איכות הסביבה? כנ"ל. צבא-למה אני צריכה להתגייס בזמן שהנוער בגילי שבכל שאר העולם בכלל לא חייב להתגייס. אפשר לחשוב,מה המדינה הזאת עשתה בשבילי שאני עוד צריכה לבזבז שנתיים מהחיים שלי בגללה? אני מעדיפה ללמוד.תודה. חינוך? על הפנים.. אם תלמיד מרים יד על מורה(וזה קורה הרבה לאחרונה..),זה כבר אומר משהו על החינוך פה בישראל.. ואגב,אם אתה מתכוון להגיד משהו בסגנון "אז יאללה עופי מפה מה את נשארת בארץ.." אל תדאג,בקרוב,אני אעלה על המטוס ואסע. ולא אחזור לבקר אפילו. ביי ביי

michelle2113

New member
מתוקה...

אני לא קשורה לזה אבל נתקלתי בהודעה והרגשתי שאני חייבת לענות. עד לפני כמה זמן חשבתי כמוך והשתוקקתי לעזוב את הארץ הזאת. חשבתי שוואלה, יהיה לי הרבה יותר טוב בארה"ב. אז נסעתי לחודש וחצי, לחיות קצת חיים "איכותיים". יכול להיות שזה בגלל שזה ארה"ב, סתם אני, או כל סיבה אחרת, אבל התגעגעתי לארץ. התגעגעתי ל"מקום" שלי. למרות שאם אני משווה את זה למשלחת שהייתה לי לגרמניה, היה לי הכי כיף בעולם. תמיד כשנמצאים במקום מסויים, הבעיות מתחילות לעלות על פני השטח, אבל תסכימי איתי שאת לא הולכת כל היום ומקטרת כמה האוויר פה מזוהם וכמה את לא רוצה שבעוד 10 שנים שיהיו לך ילדים את לא רוצה שהם יגדלו במערכת החינוך הזאת וכמה את מתה מפחד בכל פעם שאת עושה צעד קטן ברחוב מחשש לפיגוע וכמה כ-ל האנשים פה ברברים. הכללת. מאוד. אני בטוחה שאת מכירה אלפי אנשים ישראלים מאוד נחמדים, מנומסים ולא ברברים. יש מסגרות חינוך שונות שלא קשורות למערכת החינוך הישראלית, עם דרכי חינוך שונות ואני יכולה גם להמליץ לך. למה להתגייס? כדי להגן על המדינה. מה היא עשתה עבורך? המון. את לא מסוגלת להעריך את זה כי את לא מבינה מה זה לחיות בארץ אחרת. את בוחרת לראות את הדברים השליליים שבארץ וזו זכותך, אבל פוגע בי שאת ממעיטה מערכה, לא מכבדת אותה ואת מה שהיא עושה עבורך. והיא עושה עבודרך המון. ומה אנחנו עושים פה? למה להשאר פה? כדי לנסות ולשנות את כל מה שלא נראה לך. אבל, באמת שאני לא באה להגיד לך מה לעשות. אני רק מביעה את הפגיעה שלי מהדברים שלך. אני לא חושבת שאם לא טוב לך פה את לא צריכה לעזוב, אני גם לא מאלה שנפגעים עד עמקי נשמתם כשמישהו מחליט לעזוב את הארץ, יכול להיות שגם אני אעשה זאת בעתיד. אבל לדבר ככה על המדינה, להחליט שהיא לא עשתה עבורך כלום, זה לדעתי לא נכון ופוגע. דעתי.

אבל.

למה אני צריכה להשאר ולנסות לתקן? חיים רק פעם אחת,למה לי לחיות אותם בישראל אם אני יודעת שבמקום אחר יהיה לי הרבה יותר טוב

michelle2113

New member
אני מבינה אותך לחלוטין.

באמת. הייתי במקום הזה ואני לא שוללת את זה שאני אחזור למקום הזה בעתיד. אני חיילת בצה"ל כרגע וסובלת מאוד. אני לא מבינה מה התפקיד שלי בהגנה על המדינה. אבל האופן שבו דיברת על המדינה שהיא לא נותנת לך כלום, איכשהו...לא יודעת...פגע.

זה בסדר ../images/Emo8.gif

את רק שטופת מח כי את בתוך המערכת, חכי שתשתחררי והכל יתחיל להתבהר

michelle2113

New member
אני לא שטופת מוח. ממש לא.

הדעות שלי משתנות להנה ולהנה. אני מתעבת את המסגרת הצבאית כי היא לא הגיונית. אני טוענת שאני נמצאת בה כדי לחפש לי חוויות וריגושים ולא מעבר לזה. אני באמת לא חושבת שיש לי איזשהו חלק בהגנה על המדינה כרגע (כי דאגתי להוציא את עצמי מתפקיד שכן עושה זאת). אני רק יודעת ששנים לפני הגיוס הייתה לי תחושה של די, והייתי בטוחה שיהיה לי טוב יותר במקום אחר בעולם שהוא לא ישראל או כל מדינה ערבית שהיא וכשסוף סוף ניתנה לי ההזדמנות לבחון זאת ואף עשיתי זאת, נכוותי. איך אומרים, המציאות הכתה לי בפרצוף. העולם הוא לא מקום וורוד. בכל מקום יש חסרונות ויתרונות ועל כל יתרון של ישראל יש חסרון למדינה אחרת וכו'.. הבעייה פה היא, מה שהבנאדם מרגיש בפנים. הרי בשביל זה אנחנו חיים. לספק את עצמנו. ושום דבר חומרי או מקום כזה או אחר ישפיעו על התחושה הפנימית, רק אנחנו מסוגלים לשנות אותה. יכול להיות שהיא מסוג בני האדם שוואלה, משנה מקום משנה מזל, אבל זה רק פתרון זמני. ואחרי הצבא, אלוהים גדול.

שמעי

זו דעתך,אני לא חושבת ככה. לא אוהבת את מדינת ישראל,ואני בטוחה שיהיה לי טוב במקום אחר,אפילו שבכלל לא ניסיתי. אבל אני פשוט לא אוהבת את התרבות הישראלית..

את שטופת מח!!!../images/Emo195.gif

אני שמח שהלך בסדר למרות שנכוות! אני לא רציתי לעבור. שנאתי את נורווגיה, התגעגעתי וכאבתי. אבל יותר טוב לי כאן באוניברסיטה, באופן סובייקטיבי לחלוטין, מאשר אם הייתי עכשיו בצבא. האם אני אחזור לגור בארץ? אפשרי מאוד. שיהיה לך בהצלחה (המון חוויות וריגושים), ואל תפגעי כשאנשים לא מכבדים את מה שאת אוהבת. אני מאמין שהבחורה שסובלת מלגור בארץ תסבול לא פחות בכל מקום אחר - זה האישו שלה עם עצמה ולא עניינינו.

אז אני מקווה בשבילך שיש לך הרבה כסף

דבר ראשון, אני מבינה את העצבים על המטומטם ההוא שפתח את ההודעה, והתגובה שלך לגיטימית. אבל שוב, גם הדעה שלך נורא סלקטיבית כי את מעולם לא ראית משהו אחר, לא חווית משהו אחר. לא עברת את המשבר הזה, שאת מרגישה שאת הכי לבד בעולם. שאת רוצה לחזור לכל מה ששנאת, כי זה חסר, ושאהבת - אבל פשוט לקחת כמובן מאליו בכדי לשים לב כמה שאת אוהבת, כשהיה לך. גם לי יש הרבה דעות על ישראל ולאו דווקא חיוביות. אני לא אוהבת להכנס לויכוחים פוליטיים, כי זה נושא שכל ויכוח עליו לא נגמר. נכון, אני יכולה לטעון עד מחר שאולי האדמה לא שלנו - אבל זו המדינה היחידה שיש ליהודים. למה שכל היהודים ייצאו מישראל כשיש לערבים כל כך הרבה מדינות ערביות משלהם? ואת יכולה לענות לי שזו גזענות שתהיה מדינה רק ליהודים. ואני אשיב שלא רק יהודים גרים בישראל... ובקיצור, זה לא ייגמר נכון? מתוקה, אני לא יודעת כמה חדשות את רואה - אבל גם אירופה כבר לא כל כך בטוחה, גם לונדון לא, גם פה, בגלאזגו (סקוטלנד) - עיר כזו נידחת יחסית לערים הגדולות - יש התראות על פיגועים. אז נכון, האנשים אדיבים. ובכביש - את יכולה לחפש את הליפגלוס שעה בתיק כשאת ברמזור אדום וכשהוא יתחלף חזרה לירוק ושוב לאדום - בחיים לא יצפרו לך. וכן, הזקנות בתחנת אוטובוס תמיד יתחילו שיחה ב"אויי איזה קור, איזו רוח הא?" ואז יגידו שגם הם היו פעם ב"קיבוווץ". ו-וואלה, את גם עלולה לפתח קשרים שלא תאמיני שקיימים בעולם הזה. חברויות שגם אם תגורי אלפי ק"מ רחוק מהחברות - תמיד יישאר ביניכן קשר. אבל באמת, ששום דבר מזה לא ידכא את העצב. ותחושת הבדידות לפעמים. ההרגשה שיש לך מקום שאת הכי הרבה רוצה להיות בו, עם כל מה שאת רגילה אליו וכל מה שגדלת איתו. עם כל האנשים שאוהבים אותך באמת כי הם קיבלו אותך בכל מצב מגיל קטן, עם המשפחה. פשוט הכל. ולא יודעת, אולי באמת לא טוב לך בארץ. ואולי באמת את כבר במצב שאת נחנקת. מבחינה כלכלית ומבחינת מצב ביטחוני. ולא יודעת, אולי ההודעה שלי היתה כדי להרגיע את החששות שלי לקראת הגיוס הקרב והחזרה לארץ, אחרי 4 שנים בחו"ל. ואולי ואולי ואולי. אבל בבקשה ממך - אל תזלזלי בארץ שלך (בעצם שלנו). אפילו שאנחנו גרים בחו"ל - כל אחד זוכר מישראל משהו לטובה ומתגעגע אליו הכי שאפשר. כי בכל זאת - There's no place like home. דעתי. (חחח אהבתי שהבחורה הקודמת כתבה את זה, אז אימצתי)

AngeIDust

New member
למה לא לשרשר?

דבר ראשון לפני שאני בכלל מגיבה על ההודעה, היית יכולה לשרשר את זה כתגובה להודעה. לא צריך לפתוח הודעה חדשה, אני מבטיחה לך שהיו שמים לב אליה. עכשיו שכבר הגיבו אני אשאיר את זה אבל להבא - תשרשרי. כל כך הרבה תלונות על ישראל... זה קל כשאת לא מכירה דבר אחר. לאנשים יש את התכונה הזאת (במיוחד בישראל) - לקטר על כל מה שקיים ולחיות בהרגשה שחו"ל זה גן עדן. אני יכולה להבטיח לך שזה לא גן עדן. תחשבי רגע על יום רגיל בחייך. את קמה בבוקר, הולכת לבי"ס - שמחה לראות את החברים והחברות שלך, חוזרת הביתה, נפגשת עם חברות, בסופישבוע אתם יוצאים, נהנים מקטרים על הלימודים. עכשיו תחשבי שלוקחים אותך מזה, תוקעים אותך בבי"ס חדש, במקום שאת בכלל לא מכירה, עם שפה שאת לא תמיד מבינה ושאת לא תמיד מצליחה להתבטא כמו שצריך. עדיין נראה לך כזה חלום לגור בחו"ל? אני יכולה להבטיח לך שגם פה יש אנשים ברברים וחוצפנים בדיוק כמו בישראל, ולא כולם הכי מחונכים פה. פיגועים יש בכל העולם, אי אפשר כבר לקחת את התירוץ הזה של "אני מפחדת לצאת לקניון" כי פה את לוקחת מטרו ואת לא יודעת אם לא תתפוצצי. ואם אין פיגועים יש דברים אחרים, כמו שחוטפים יהודי, מתעללים בו במשך שלושה שבועות ומשאירים אותו לגסוס בתחנת רכבת נידחת. אז פתאום ישראל נראית כמקום הרבה יותר בטוח. את לא יודעת מה זה לגור בחו"ל וממה שאמרת את לא יודעת בכלל מה זה חו"ל אז איך את יכולה לדבר? אמנם אני לא ציונית מטורפת, אבל אני לא אוהבת שאנשים מדברים ככה על הבית שלי. כי אחרי הכל, כמה שרע לך שם - יש לך את המשפחה שלך, את החברים שלך, את ההרגלים שלך ותאמיני לי שביום שתמצאי את עצמך במקום אחר את פתאום תראי שלא היה לך כל כך רע ושבעצם ישראל זה לא כה מקום גרוע לחיות בו...

את מדברת כאילו את מכירה

אותי... למה נראה לך שאם אני אסע למדינה אחרת אני אצטער וארצה לחזור לישראל? ממש לא. אני יודעת מה טוב בשבילי.. וסליחה שלא שרשרתי..

kit k@t

New member
sweety,

we know the type. so trust us when we tell you things, cuz most of us have been writing here for like 3 years... i can count on one hand the people that were happy in a new country right away, cuz it always takes some adjusting. i am very happy, but it still bugs me sometimes that my kids will never grow up hearing the music i did, and watching the cartoons i did... its silly, but that is something you think about when you're away. you talk like a little kid, without really hearing what anyone else has to say. try listening. Kat

אני זוכרת

שקראתי הודעות שלך ותמיד קטלת אנשים.. זה היה נשמע כאילו את ממש שונאת את ישראל.. נחמד לדעת שלא

kit k@t

New member
i never hated israel,

and I never wrote it.... i hated people that felt sorry for themselves instead of trying to make best of a given situation. kat

למעלה