ל-RUTHIE1 מתכון ללחם כפרי

desertm

New member
ל-RUTHIE1 מתכון ללחם כפרי

שלום לך רותי, אני נאמנה למתכון של קובי, והנה הוא: לחם כפרי של קובי שלב א מערבבים: 1 כפית שמרים כוס קמח לבן 1 וכפית סוכר מוסיפים כוס מים . מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד לאחר -4-3 שעות מוסיפים בכלי נפרד 1.5 כוס קמח מלא 1.5 כוס קמח שיפון 2 כוסות קמח לבן 2-3 כפות סוכר חום כהה כפית מלח ומערבבים הכל היטב. מוסיפים כף וחצי שמרים יבשים ומערבבים מוסיפים לתערובת שתי כוסות מים ושלוש כפות שמן ניטרלי בטעמו ואת המחמצת שהכנו קודם. מערבבים ולשים היטב 10 דקות. אם צריך מוסיפים מעט קמח מקבלים בצק חלק משמנים כלי קיבול גדול ב-30 גרם חמאה רכה מגלגלים בתוך את הכדור בצק שלנו ומכסים שוב לשעה. מוציאים אויר מהבצק ולשים דקה. על משטח מקומח מעצבים צורה לכיכר לחם כפרי מאורך מניחים על תבנית וחורצים מיד חריצים אלכסוניים מתפיחים שעה. ומכניסים לתנור חם מראש וחם מאוד מוסיפים כלי עם לחות על רשת בחלקו העליון של התנור ולאחר 10 דקות מוציאים את הלחות ומורידים חום ל180-170 מעלות לעוד 35 דקות. מורידים את הכיכר לרשת ל-5 דקות נוספות בתנור. מוציאים ומצננים על רשת עוד 30 דקות לפעמים אני צובעת את הלחם בביצה לפני החריצה, ואז הוא יוצא מבריק ויפה מאד.

desertm

New member
חלה מקמח מלא

חומרים: 1 כוס מים פושרים 2 כפות מולסה (דבשה) להמיס את המולסה במים להכניס לקערה של מיקסר: 2 כוסות קמח מלא 2 כוסות קמח לבן 1 כף שמרים יבשים ½ כוס נבט חיטה ½ כוס סובין 3 כפות סוכר חום (הסוג הכהה) 1 כפות מלח 70 גרם מרגרינה להוסיף לחומרים היבשים את המים עם המולסה וללוש את הבצק עד שהוא חלק כמו משי, כ-10 עד 15 דקות. צריך להיות בצק רך אך יציב. לשים בקערה משומנת לתפיחה של כשעה. זמן זה משתנה בהתאם לטמפרטורה בסביבה. בקיץ קיבלתי מפלצות תוך חצי שעה! לאחר התפיחה לעצב חלה/לחמניות, לצבוע עם ביצה מדוללת בכף מים ולהניח להתפחה נוספת של כחצי שעה עד שעה. בדרך כלל אני מכינה מכמות כזו חלה אחת ועוד כ-8 לחמניות קטנות. בינתיים לחמם תנור לחום של 200 מעלות. להכניס את תבנית לתנור ולהוריד את החום ל-180 מעלות. לאפות כ-20-25 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב. מקבלים חלה כהה, בטעם וריח מיוחדים של המולסה, ועם הרבה ערך מוסף. הערה בקשר לכמויות: אני משתמשת בכוסות וכפות מדידה סטנדרטיים, שקיבלתי מארה"ב. הקו המודד כוס אחת, למשל, מקביל ל-250 מ"ל. מתוך ניסיון, אני מוצאת שהכמויות היחסיות של קמח/נוזלים משתנות בהתאם לעונה – בקיץ הקמח כאילו יבש יותר, הסביבה היבשה של הנגב גם משפיעה, ואז אני מוסיפה קצת יותר נוזלים. לכן אני מוסיפה או גורעת בהתאם לתחושת הבצק בידיים. בהצלחה!

למעלה