ל - PureSoul. שאלה.

FireBat

New member
ל - PureSoul. שאלה.

קראתי את ההודעה שלך בנושא דת וגזענות. קודם כל חבל שאתה מפספס את היופי שבדת שלנו, הטיפשות שבה שגוררת אחריה מסיתים מונעת ממך לראות את החוכמה הרבה שיש בה. העובדה שאנחנו "עם סגולה" לא אומרת שאנחנו טובים יותר, היא אומרת שאנחנו צריכים לשמש דוגמא לשאר העמים ולכן צריכים להיות טובים יותר. אני מסכים איתך מאה אחוז שאנחנו לא טובים יותר, וזה חבל, כי איבדנו את המתנה שקיבלנו. אנחנו היינו הראשונים, הראשונים להבין שלבריאה אין צורה, לא ניתן לראותה, היא אחד והכל בו זמנית, והיא אינסופית. בקבלה טמון ידע שחלקו מתגלה רק כיום במדע. נכון- היום יש כוחות שליליים המובילים את הדת בפחד ובשנאה, דבר שניתן להשוות ללאומנות של גרמניה הנאצית. אך אם נסתכל אחורה, הרבה לפני שהזרם החרדי של היום נוצר, לפני 2000 שנה כשכולם ידעו שיש אלוהים, והוא אחד, כשעם ישראל היה יחיד ומיוחד, שאנשים לא היו צריכים ללבוש שחור, הייתה להם בחירה, וכוהנים לבשו לבן! העמים האחרים סגדו לפסלים ועסקו בכישופים, ולעומתם אנחנו הלכנו אחר האמת, ידענו תמיד שאלוהים לצידנו והנה אנחנו כאן היום. בקשר למשהו שלא היה לי ברור בהודעה שלך: היטלר קיבל גהינום נצחי?

P u r e S o u L

New member
היטלר לא קיבל גיהינום נצחי מכיוון

שאין גיהינום נצחי. לא קיים כזה דבר. ולדעתי, אין "טובים יותר" יש פשוט "עוד טובים". אתה חייב לצייר ציור ולדעת מראש שהוא יהיה היפה ביותר ? אי אפשר פשוט שהוא יהיה עוד יופי מני רבים ? הורד חייב להיות יפה יותר מהאירוס ? הוא פשוט עוד יופי. עוד יופי מהאלוהות. לכן אני אומר, דרכינו אינה טובה יותר, דרכינו היא רק עוד דרך.

FireBat

New member
מסכים. זו עוד דרך, ועוד יופי.

מסכים עם כל מילה, ובהחלט דרכינו היא רק עוד דרך, האם היא הדרך הנכונה? זה כבר כל אחד והגדרתו שלו. אבל הדרך שלנו הייתה הראשונה מסוגה, ולקח זמן רב עד שעמים אחרים בכלל הבינו את המשמעות שלה, ועל זה אני אומר שאנחנו צריכים להרגיש גאווה, כי אנחנו היינו מיוחדים. תגיד כל אחד מיוחד בדרך שלו? תלוי. על שהגויים היו שורפים את מתיהם על המזבח כדי שאיזה אל גשם או פריות "ישמח" אני יכול לומר בפירוש שזו דרך טובה פחות, ואפילו מאוד רעה. בקשר לנושא השני- אין גהינום נצחי. אני מניח שגם תסכים איתי שאין שכר ועונש. אבל אתה מסכים איתי שלפני החיים האלה חיית כבר אינספור פעמים?

מוזס3000

New member
"מקלל אביו אבו ואמו מות יומת..."

האם זה נראה לך פחות אכזרי???? סוקלים ילד קטן בגלל שלא שמר את לשונו.. אז גם בדת היהודית יש כמה דברים לא מובנים מבחינת האכזריות שלהם... (אבל לטעמי הדת היהודית היא החכמה מבין כל הדתות. לדוגמא- בנצרות אדם שעשה חטא מבקש את הסילחה מהכומר ובתוך שנייה נמחלים לו עוונתיו... זה מגוחך... ) בתורה מצווים בנ"י להשמיד את עמלק גם את צאציהם, זה מוסרי???? יש עוד הרבה דוגמאות.... אז אני מציע להוריד את הראש כי אין כל כך במה להתגאות....

P u r e S o u L

New member
מסכים איתך ב100 אחוז..

מצוות כמו - מי שיתן זרע לגויה מות יומת או מי שיבזבז זרע סתם, יכרת מעמו של אלוהים ומי שיעשה כתובת קעקע גם יכרת מעמו של אדוני ומי שיעשה עגיל במקום חוץ מהאוזן גם יכרת מעמו של אדוני ויש עוד בערך 200-300 מצוות מגוחכות כאלה.. אז אל תמהר להגיד שהדרך שלנו טובה יותר.. גם כתוב שאם לא נקיים את המצוות ואם לא נניח תפילין בבוקר לא ירד גשם.. אז ? וד"א, אם תקרא את הספר "התקדשות" של אליזבט הייך, סיפור אמיתי, מסופר שם על אחת שנזכרת בגלגול קודם שלה, כשהיא הייתה כהנת במצרים, אצל פרעה. והיא מספרת שם שלפני התקופה של משה, היו מי שנקראים "בני האלוהים" שהם היו אנשים מאוד מוארים. והיא גם באותו זמן חזתה שבעתיד יבואו 2 אנשים מוארים (כלומר, משה ואהרון) אל פרעה. אז אפשר לקחת את העניין של "אנחנו ראשונים" בערבון מוגבל, אף אחד לא יודע בבטחה, במיליון אחוז, שאנחנו היינו הראשונים. אולי אנחנו היינו הראשונים שהתקבצנו כעם.. אבל בהחלט לא הראשונים שעבדו את אלוהים. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

אנו נשמות שנוצרנו באותו זמן

כל הנשמות נוצרו באותו הזמן. ההבדל בין נשמה אחת לרעותה הינו ברמת ההתפתחות שלה - בעירות שלה, בהיזכרות שלה. אין נשמות עתיקות ואין נשמות חדשות - ישנן רק נשמות עירות ונשמות רדומות. כל זאת אני אומרת בכדי להסביר את רעיון עבודת האלוהים. עכשיו, לגבי כל מיני המצוות המגוחכות, כפי שהגדרת אותן, אני חושבת שלכל מצווה ומצווה יש הסבר. בגדול - אני יודעת כמה דברים. למשל: לגבי קעקוע - זה השחתת גוף. אגב, יש לי קעקוע והוא יפה. לגבי ביזבוז זרע - לא כדאי לעשות ילד במקום זה? (זה ההסבר ומבחינתי הוא נאמר בהומור) לגבי נתינת זרע לגויה - למנוע התבוללות והילד שיוולד לגויה יהיה לא יהודי. אני לא מנסה לומר מה טוב או לא טוב - מה שאני מנסה לומר זה שיש הסבר לכל דבר . באם ההסבר הגיוני לנו או לאו - זה כבר משהו אחר. באם נקבלו או לאו - זה גם משהו אחר. אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי

FireBat

New member
לגבי המצוות

כל המצוות שהוא הזכיר באות למנוע התבללות; קעקוע, עשיית ילד לגויה או אפילו בישול גדי בחלב אימו באו למנוע מיהודים לעשות מנהגים אליליים שהיו קיימים אז. אני לא אומר שהם חכמים או רלוונטיים להיום. אבל הייתה להם סיבה.

FireBat

New member
הבהרה למוזס ו-puresoul

לגבי הסקילה כשלמדתי בבית הספר את המצווה הזו לימדו אותנו שזוהי הקצנה כדי להדגיש את החשיבות במתן כבוד להורים. כמה זה נכון אני לא יודע, כל אחד והפרשנות שלו. וזה גם לא כל כך משנה, כי כנראה הבנתם ממש לא נכון את הנקודה שרציתי להעביר ל PURESOUL. אני לא חושב שהתורה היא חכמה, אבל צפונים בה המון נקודות חכמות וגדולות. אני לא אוהב מסרים מסויימים בתנ"ך ולא את מה שהדת שלנו הפכה להיות. אבל אני יודע שהאמונה, כשהיא מבוססת על אהבה אמת ונתינה, שאינם מבוססים על דבר, היא הדרך הנכונה. וכל הדתות הן רק דרכים, גרסאות רבות של דרך דומה. אבל מה שניסיתי להעביר לכם, שאין מה להתבייש, וכן יש מה להתגאות. מוזס3000 - בעצמך אמרת שלטעמך הדת היהודית היא החכמה מבין כל הדתות. לא מעניין אותי אם אני משתייך לדת הזו או לא, אבל אני כן מרגיש מיוחד שאני שייך לעם הזה, למרות שהוא מאבד את הסגולות שלו. זה עם מכריע ברמה גלובלית, עם שעיני העולם נעוצות אליו יום יום וזה עם שטמונה בו יכולת מיסטית אדירה. זה גם עם ששוקע וחבל. במשפט אחד אסכם puresoul - לא סתם נולדת יהודי, יש לזה סיבה, לכל דבר יש, כל דבר תוכנן. *מוזס - השארתי הודעה לתגובה שלך על הספר "המשחק של אנדר" בפורום מד"ב.

P u r e S o u L

New member
עטלף האש (לא ? ../images/Emo13.gif) ידידי..

העיניים נעוצות עלינו מכיוון שאנחנו עקשנים. אנחנו מתעקשים שעיר מסויימת היא אך ורק שלנו, ושאסור לחלוק אותה, ואנחנו מתעקשים שלא לוותר על כמה שטחים קטנים ולחלוק את המדינה שלנו ביחד עם הפלסטינאים, שבמקור הם קרובי משפחה שלנו. זה למה עיני העולם נעוצות בנו. ולאו דווקא נעוצות בנו במבט חביב. אבל אני אמנע מלהביע דעות פוליטיות בפורום זה ואבקש לא להגיב על זה.. למרות שזה בלתי נמנע.. כי המצב הרוחני שלנו משקף מאוד את המצב הפוליטי והמדיני שלנו כרגע.. אנחנו אכן מאבדים את הסגולות שלנו, על וויכוחים שטותיים. נולדתי יהודי כי בחרתי להיוולד יהודי אני מניח.. והאמת היא שגיליתי שיש בי רצון עז להפיץ את המסרים הרוחניים ולהראות לאחרים את דרך האור אולי זה קשור אחד בשני, אני לא יודע. מצד שני אולי בחרתי להיוולד כיהודי כדי אולי הייתי נוצרי, מוסלמי, בודהיסטי או אלוהים יודע מה, ורציתי להראות לעצמי באופן חווייתי שגם היהדות היא פשוט עוד דת.. ושוב.. אני עדיין לא הגעתי לרמה כזאת גבוהה, שאני יודע למה בחרתי להיוולד ככה. "האמונה כשהיא מבוססת על אהבה אמת ונתינה שאינם מבוססים על דבר, היא הדרך הנכונה" גם זה סוג של דרך לא ? יש אנשים שמגיעים להארה ע"י כך שהם בדיוק מי שהם לא. הם כל חייהם מקללים, שונאים, מתרגזים, ללא שמץ של חמלה וע"י כך הם נזכרים מי הם בדיוק באופן מלא ביותר לאחר המוות או אפילו לפני כן ובכך מגשימים את עצמם. גם בדברים אלה אל לנו לשפוט. הדרך "הנכונה" היא נכונה בהתבסס על לאן אתה רוצה להגיע ? מהי מטרתך ? מי כרגע אתה חושב שהוא האני האמיתי שלך ? בנאדם שרוצה ליסוע לת"א יכול לנסוע במכונית או במטוס. 2 הדרכים עובדות. אבל השאלה היא מה יותר יעיל ? מה עובד יותר טוב ומה לא ? מכאן זה כבר לא הופך לשיפוט, מכאן זה הופך להבחנה. כמו שאתה מבחין בכך שהר ההווארסט הוא גבוה מהרי ההימאליה (נדמה לי לא ?
), וזו עובדה, ואי אפשר לשנותה. אם בנאדם רוצה להגיע להארה, הוא יכול לבחור ב2 דרכים.. או דרך מי הוא או דרך מי שהוא לא, או דרך שניהם ביחד. אבל מה יותר יעיל ? מה עובד פה יותר ? כמובן שהדרך שאתה הצעת - אמת, אהבה ונתינה. כי אמת, אהבה ונתינה זה מי שאנחנו באמת - אהבה צרופה - חלק מהאלוהות המגשימה את עצמה. אני מסכים עם הדרך שלך ב-100 אחוז וגם לדעתי היא נכונה. אבל שוב, זו דעה. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

מוזס3000

New member
אני מסכים....

אם שאומר שאנחנו העם הנבחר שנבחר על ידי האל להיות אור לגויים... כי זה מה שכתוב בתנ"ך.... אבל השאלה היא למה???? למה אנחנו נבחרנו האם זה לא מושא לשנאה- שלאומות העולם ישסיבה לעמים להתנכל לנו בגלל שאנחנו שונים נעלים... לא היה עדיף להיות שווה בין שווים. זה לא היה מונע מלחמות אבל לא היינו כה שנואים.(אומות העולם נלחמות זה בזה על אדמות רק בגלל שהם שווים ולכל אחד מגיע זכות...) אבל אנחנו אומרים אל תלחמו בנו כי הארץ שלנו בזכות זה שאנחנו נעלים יותר מימכם... אבל אנחנו לא אשמים בכל זה... הרי לא אנחנו בחרנו להיות העם הנבחר. זוהי אחריות של האל שבחר אותנו....

P u r e S o u L

New member
נכון.. ולכן אמרתי שאני מעדיף

להיות גוי, אם זה המשמעות של עם נבחר בידי אלוהיו. לא צריך אלוהים כזה. מעדיף אלוהים אוניברסלי.

FireBat

New member
puresoul בקשר לנושא אחר לגמרי

בקשר להיטלר - הנושא השני של ההודעה. אין גהינום נצחי, אין ענישה וכמו שאמרת באחת ההודעות בשירשור - יש גילגול נשמות. אז תסכים איתי שאתה יכול להיות גילגול של היטלר?

P u r e S o u L

New member
בוודאי, ואין לי בעיה עם זה.

אכן אין גיהינום נצחי ואין ענישה. אין קורבנות - יש רק בוראים. אבל מה הנקודה בכך ?

FireBat

New member
אין נקודה.

רציתי לראות את הגישה שלך בנושא, והיא בדיוק כמו שלי. זה נושא שיש עליו מחלוקת, ואם הייתי כותב את המסקנה הזאת, שיכול להיות שהיטלר הוא כל אחד מאיתנו, בהודעה חדשה שתמשוך תשומת לב, היית רואה תגובות נזעמות של הרבה אנשים. וזה לא מפתיע, כי הרעיון שהיטלר לא נענש על שרצח 6 מיליון אנשים מתנגש גם עם ההגיון וגם עם הרגש. מצד שני זה כל היופי, בגלגול הקודם התנסית בחיים של צורר מיליוני יהודים, ועכשיו אתה מתנסה בחיים בזווית שונה לגמרי, של יהודי, אתה מתעב את מי שהיית בגילגול קודם, וגילגול קודם תיעבת את מה שאתה עכשיו. אגב קראת כתבים של סת? או "סת מדבר"?

Sam Anand Nityo

New member
תקרא אותו, המלצה שלי

ההסברים שסֲת נותן למציאות אולי פחות מובנים וקלים מאלו של המקור, ב"שיחות עם אלוהים", אבל שווה לקרוא גם אותם. לגבי השנאה אלינו כעם נבחר, אני יכול לשער שאמנם אכן נבחרנו ובחרנו כעם, כקולקטיב של נשמות, להעביר את הידע האלוהי לשאר העולם ולחיות לפיו בעצמנו, אך מרגע שהגענו לכאן, החלנו שוכחים מה מטרת קיומנו, והסתייגנו מלשתף בידע הזה את כולם מצד אחד, והפכנו את זה לדת שמנסה לשמר את עצמה ע"י לחימה במאיימים עליה - כמו כל דת אחרת. ההתבדלות שלנו במהלך ההיסטוריה של 2000 השנים האחרונות רק תרמה לעוינות כלפינו, לחוסר ההבנה לדרכינו. אילו היינו מנסים להסביר מעט וללמד מעט על מנהגינו, ולהעשיר את השאר בשפע של התורה שלנו, לא היו מעלילים עלינו עלילות כמו זו שאנחנו לוקחים דם של ילדים כדי למרוח על המצות של פסח... לא היתה אנטישמיות... אבל פחדנו להתבולל, ולכן בחרנו להתבדל... וההתבדלות יוצרת את הביגוטיות הגדולה ביותר.

מלאווח

New member
החיים, הקיום בחר אותך

להיוולד יהודי. אתה יכול לקבל או לקבל, אבל אין כאן עניין של בחירה... חוץ מזה, הברית בין עם ישראל לאלוהיו היא דו צדדית. לא אכנס לפרטים, אבל עם ישראל קיבל על עצמו את האמת (התורה) ואת הפצתה לגויים (לכל העמים). ולסיום, לדעתי כל סיפור קבלת התורה רק צריך להדליק בנו ניצוצות של חיים... במצרים הרבה יותר נוח, יש מיטה, יש אוכל, יש שגרה, אבל החיים הם חיי עבדות. ובכל זאת עם ישראל, אזר אומץ והלך אל הלא נודע, אל למדבר, לארץ המובטחת. ומה איתך? האם אתה חופשי או שגם אתה עבד ? עבד של הרעיונות שלך, עבד של הדעות שלך, עבד של האמונות שלך, עבד של נורמות שלימדו אותך ? האם אתה באמת חופשי ? להתרוקן מכל אלה, זה לוותר על נוחיות, ולצאת למסע מיסתורי שאת סופו אין לדעת ... "זכרתי לך חסד נעורייך אהבת כלולותייך לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה" - אחחח, איזה אומץ צריך... שבת שלום, מלאווח

P u r e S o u L

New member
הבעיה היא

שאני לא מאמין בתורה, ואני מאמין שאני כן בוחר איך להיוולד, באילו נסיבות וכו´ וכו´. זה שאלה של אמונה. האם אני עבד ? בוודאי שלא. אני כולי חי באהבה אינסופית וללא תנאי, אין לי בעיה עם עצמי ואין לי בעיה עם אנשים אחרים. אני חי את החופש שלי מבלי שאף אחד מגביל אותי, אני אדון לעצמי ולוקח אחריות על כל מה שקורה בחיי. כמו שאמרתי, אין קורבנות - יש רק אנשים בוראים. בהחלט אני לא נינוח, אני עדיין במסע אחרי התובנה ואחרי האור, וזה מסע בתוך ג´ונגל כשיש לי רק גרזן קטן ביד לפלס את הדרך. אני לא יושב ונח על זרי הדפנה וטוען שאני יודע כבר הכל. אני מחפש ומחפש ושואל ללא סוף, גם אם פירוש שהתשובה שאני אקבל חדשה תהיה סוף לדרך קודמת מסויימת. תמיד אני אשאף לאמת הנצחית והאולטימטיבית. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

מלאווח

New member
מספיק שאמרת

"אני לא מאמין ש..." ו"אני מאמין ש..." זה כבר מראה שאתה חי עפ"י אמונותיך ולא עפ"י מי שאתה באמת. זה אומר שאתה עדיין כבול, עדיין מייחל לחופש. ואני אומר להתרוקן מאלה...כן, גם מאמונה בתורה. מאמונה באלוהים. רק כשאתה מפסיק להאמין אתה מתחיל באמת לדעת... יום טוב גם לך, אחי

P u r e S o u L

New member
אני לא חושב שאי פעם מישהו

יפסיק להאמין. לדוגמא. ידוע שהיקום הוא אינסופי נכון ? מישהו אי פעם הוכיח את זה ? לא. אבל בכל זאת, אנשים * מאמינים* שהוא אינסופי. אין קשר בין האמונה לבין האני האמיתי שלי. ד"א. שאני אומר "אני מאמין ש.." ואני לא אומר "אני יודע שזה ככה" זה כי אני לא רוצה להישמע מתיימר או מתנשא, כי בכל זאת, אולי בשבילי זאת האמת הנעלה ביותר, אבל בשביל אחרים אולי זו סתם עוד דעה. אין דעה אחת שהיא ה-דעה. כל דעה היא סך הכל מה שהיא, דעה. בין אם זה האמת הנעלה שלך או לא, זה רק אתה יודע. וכל מה שאני מייצג ואומר כאן בפורום הוא האמת הנעלה ביותר שלי. יום מקסים.

למעלה