ל PianoGirl20

golden tulip1

New member
ל PianoGirl20

ההודעה למטה והיא ישנה, ואני רוצה שתראי כי זה חשוב, בנושא קופאיות. אני לא מבינה למה את כועסת עלי, זה מצב עובדתי, אני מאוד אוהבת רוסים, וגם אתיופים (אני בחורה קיצונית וצבע אור קיצוני לכאן ולכאן מאוד מושך אותי) , לכן אני מבקשת להפסיק לקרוא לי גזענית! אין לי בכלל מזגן בדירה, אז אני עוד יותר לא מבינה למה את מאשימה אותי, אני אפילו לא טענתי שזה רע להיות קופאית, רק טענתי הכללה כלשהי על הקופאיות שלדעתי היא נכונה, ובסדר, אפילו אם תמצאו לי 5 יוצאי דופן לכל 100 קופאיות, זה לא עקרוני, בסדר? ViolSastrad אתה לא מאיים עלי עם האבטיח בראש.

PianoGirl20

New member
golden tulip,

הסיבה שהתעצבנתי עלייך היא שאת דיברת בצורה גזענית. אני שמחה לשמוע שאת אוהבת רוסים ואתיופים ושאין לך שום דבר נגדם, אבל זה עדיין לא סותר את העובדה שאת אמרת משהו מאוד כוללני. חוץ מזה, זה לא רק שהכללת עם שלם בקטגוריה אחת, אלא גם איך שאמרת את זה. מאיך שאמרת את זה השתמע שכל הקופאיות הן לא נשים אינטיליגנטיות במיוחד (את אפילו אמרת 'כל הקופאיות הן או רוסיות, או אתיופיות או אהבלות..). ופשוט מהצורת התנסחות שלך הדברים שאמרת נשמעו מאוד מתנשאים ומאוד לא במקום. דבר שני שעיצבן אותי היה הצורה שדיברת לויולסטרד. את דיברת אליו בצורה מאוד מזלזלת וזה מאוד עיצבן אותי. מה גם שהוא יחסית התבטא כלפייך בצורה דיי מנומסת ולא בוטה, ואת ענית לו בצורה מאוד לא מנומסת ומאוד בוטה ומזלזלת, וגם נראה שדיי נהנית מזה. מקווה שעכשיו הבנת למה התעצבנתי עלייך.

golden tulip1

New member
למה זה מתנשא?

זה לא מתנשא, זה מצב עצוב שיש בארץ, שאנשים שעולים לכאן, בגילאים מבוגרים יחסית, הרבה פעמים נאלצים לחיות עם משכורות שלא תמיד מגיעות ל 4 אלף, ולהעביר מוצרים כל היום בקופה. אני לא גרמתי ולא יצרתי את המצב הזה, אל תתעצבני עלי.

maverick 42

New member
כמעט ../images/Emo32.gif - לגבי גזענות

בזמנו היה לי מפקד בצבא שהיה רץ ממש מהר - 2 ק"מ בערך בשש דקות, אפילו קצת קצת פחות. אז אני אמרתי לו שזה ממש מדהים וש"הוא רץ מהר כמו אתיופי" - מה שמעלה שאלה מעניינת - האם זו גזענות גם כאשר מדובר על תכונה טובה לחלוטין (ולא "חצי" טובה, כמו שאומרים על יהודים שהם טובים עם כסף, אבל בעצם בעקיפין אומרים עלינו שאנחנו חמדנים...) ???

תרווד

New member
כן ולא.

כאן מדובר על תכונה פיזית, אבל אם היה מדובר על תכונה אחרת, ברגע שאתה נותן לגיטימציה להכללות חיוביות בהקשר גזעני, אתה בעצם נותן לגיטימציה גם להכללות "חצי חיוביות" ושליליות באותו הקשר.

maverick 42

New member
השאלה שלי היא:

האם מה שאמרתי הוא "גזעני"? או במילים אחרות - אם היית אתיופי ששומע אותי - היית נעלבת בצורה כלשהי? אני חושב שלא...

בהחלט כן

אמירה גזענית אינה בהכרח פוגענית. המדד שלך לפיו אמירה הינה גזענית או לא אינו נכון.

למעלה