ל ........paradan

טומי*

New member
ל ........paradan

אין לי מושג מאיפו המידע שלך בקשר לפארמדיקים במ.ד.א. שכביכול ננסי ז"ל הכניסה את הפארמדיקים למ.ד.א. בשנות השמונים.הפארמדיק הראשון במ.ד.א. היה רפי פרלמן ז"ל שלמד את המקצוע בארה"ב ולצערי גם שם מצא את מותו מדום לב לפני מספר שנים בגיל צעיר.הנט"ן הראשון שאז נקרא שח"ל התחיל לפעול אם אני לא טועה בשנת 1976 בתל אביב.למעשה מי שהקים את שרות הנט"ן היה ד"ר סטפאן לנדס ז"ל שנהרג בשלום הגליל בתפקידו כרופא מוטס.היחידה לטיפול נימרץ באיכילוב על שמו.ישנו גם אנדרטה לזכרו עם המזרקה מול הסינרמה בתל אביב.היה לי את הכבוד לעבוד במחיצתו של ד"ר לנדס ז"ל.בתחילה היו חובשי נט"ן (שח"ל) ובסיומו של קורס הפארמדיק הראשון,התחילו להשתלב בעבודה גם הארמדיקים.שביניהם כמה ממנהלי מ.ד.א. וגם מהמרכז

טומי*

New member
paradan אחרי שלושה ימים.....

אפשר לקבל תשובה? אני חושב שמנהל פורום חייב ! לענות לפונים אליו,במיוחד שהוא כבר הופיע בפורום יום קודם ואם אתה לא מעונין לענות רק תודיע לי רק אם לא קשה לך כמובן

paradan

New member
מה הלחץ? החיפזון מהשטן...../images/Emo8.gif

פרופ´ ננסי קרוליין ז"ל כתבה את תוכנית ההכשרה הרשמית הראשונה לפאראמדיקים בארה"ב במסגרת עבודתה באוניברסיטת פיטסבורג שזכתה במכרז מתאם משרד התחבורה האמריקאי. כעקרון המבנה הבסיסי של תוכנית ההכשרה נשאר זהה מאז, למעט כמובן, עידכונים של התוכן. הטקסטבוק הראשון לפאראמדיקים בעולם, שנכתב על ידה, יצא לאור בשנת 1979. שלושת קורסי הפאראמדיקס הראשונים במד"א (ובכלל בארץ כמובן) הוכשרו על ידה (בזמן שהיא היתה מנהלת אגף רפואה במד"א) ועל ידי ד"ר סטפן לנדס ז"ל במשותף עד אשר הוא נספה בהתרסקות המסוק ב-1982. הקורס הראשון התחיל בשנת 1979. פאראמדיק עם מ.ר. 001 היה מר יאיר מחרשק (בשנת 1980), שהיה גם מנהל מחלקת הדרכה של מד"א. הנתונים הם ממקורות שונים: נעמי צבי, יואל דונחין, כתבות מהשבוע האחרון בעולם...

למעלה