ל MOZILLA ו FIREFOX יש מעין

cganir

New member
ל MOZILLA ו FIREFOX יש מעין

מעגל המורכב מעיגולים קטנים אשר מתחלפים בצבע ויוצרים אשליה של עיגול שרץ במעגל. למישהו יש מושג האם זה ANIMATED GIF או האם זה ממש אוביקט המצייר את עצמו כך ?

ASHY

New member
על איזה עיגול אתה מדבר?

אני משתמש במוליזה ובפיירפוס כבר קרוב לשנה וחצי ולא ראיתי דבר כזה (או לא שמתי לב אליו). איפה העיגול הזה?

cganir

New member
אני מדבר על העיגול הקטן המסתובב

בפינה הימנית העליונה של המסך (מופיע גם על כל טאב בנפרד בזמן טעינת דף).

selalerer

New member
אז אני לא מבין בשביל מה השאלה.

מה הבעיה לצייר כזה? בשביל מה אתה צריך אותו?

cganir

New member
אני צריך כזה בשביל תוכנה שאני

כותב, ואני רוצה להראות איזשהו PROGRESS או ACTIVITY, ולדעתי זה יכול להיות נחמד. ניסיתי לבנות אובייקט שיורש מ CSTATIC בו אני מצייר לבד את העיגולים, אבל רק לצייר אותם במיקום הנכון על מנת שייצרו עיגול, זה סיוט לא קטן

selalerer

New member
אל תצייר בקוד, תיצור אנימציה.

תעשה כמה תמונות שאם מריצים אותן בקצב קבוע אחת אחרי השניה יוצרות אנימציה נחמדה, ותציג אותן כל פעם בעזרת timer. כמובן שתעשה killtimer ברגע שאתה לא רוצה אותן יותר ותציג תמונה אחרת שם.

cganir

New member
נראה לך שזה יותר פשוט ?

אתה בטוח ? איך אני מכין כזו אנימציה ? אולי קיימת כזו וכל מה שעלי לעשות זה לקחת אותה ולשים אצלי בתוכנה ? :)

selalerer

New member
יכול להיות שיש לך רכיבים מוכנים כאל

ו אבל לעשות בעצמך זה דיי פשוט. בד"כ יוצרים bitmap עם כל שלבי האנימציה עליו (כמו בתמונה המצורפת) ועושים מערך של תמונות ממנו, פשוט שומרים כל תמונה בנפרד במערך של בתים. מחזיקים אינדקס של התמונה המצויירת הנוכחית שהוא כמובן בהתחלה 0 . ואז בtimer מקבלים DC של המקום לציור התמונה ומעתיקים מהמערך תמונות באינדקס הנוכחי אל הDC.

IP yuval

New member
במוזילה ופיירפוקס זה פשוט אנימצית

gif. אתה יכלו למצוא הרבה כאלה פה: http://texturizer.net/firefox/themes/ כולם שם תחת רשיון חופשי, מגדולי המעצבים
"Site Policies All Submissions must be licensed under the Mozilla Public License, The Netscape Public License, The GNU General Public License, or another recognised Open Source License. Submissions licensed under ANY Proprietary License will be rejected. A MPL/GPL/LGPL tri-license is prefered. Failure to include License Terms when submitting a work will be considered as consenting to license the work under the Mozilla Public License"

OriIdan

New member
תסתכל בקוד בעצמך...

בשביל מה מוזילה זה קוד פתוח? בדיוק בשביל זה, אתה יכול ללמוד מזה ולהוסיף את זה בתוכנה שלך זה הרעיון בקוד פתוח.

selalerer

New member
אם הוא מוסיף את זה בתוכנה שלו, הוא

חייב שהתוכנה שלו תהיה קוד פתוח.

OriIdan

New member
תלוי ברשיון של התוכנה ממנה מעתיקים

ומה רע בזה שהתוכנה שלו תיהיה קוד פתוח? כך הוא יוכל להנות גם הוא מהיתרונות של קוד פתוח.

selalerer

New member
ברשיון GPL זה ככה וצריך לומר את זה

למישהו לפני ששולחים אותו אל הקוד, אחרי זה קשה להתעלם מהקוד שראית.

zagzagzag

New member
מוזילה היא לא GPL

אלא MPL, שזה רישיון קצת יותר מתירני שמאפשר לשלב את הקוד שלהם בתוכנת "קוד סגור" (בתנאים מסוימים). לראיה, הגרסה האחרונה של נטסקייפ מכילה קוד של מוזילה. אפשר לקרוא על הרישיון באתר של מוזילה.

OriIdan

New member
צודק, לפני שמסתכלים בקוד צריך לבדוק

את הרשיון. אצלי בכל אופן כל התוכנות שאני כותב הן GPL ולכן כל רשיון פתוח שהוא הוא מתאים לי. קוד סגור כבר שנים אני לא כותב ולדעתי עדיף להפסיק עם המנהג המגונה הזה של קוד סגור, במקרה של קוד סגור, ההפסד הוא של הכותב בדיוק כמו של המשתמש.

למעלה