ל MORNING STAR הנווד

ל MORNING STAR הנווד

שמחתי לראות שענית לי, אבל לא התמקדת מספיק לדעתי בשאלה עצמה, ולכן לא הצלחתי להבין אותה כל כך. מיהו בעצם אותו ``מלאך המוות``? אני מכיר את דמותו מה``חד-גדיא``, האם זוהי גם הדמות התנ``כית? נניח והוא קיים, ע``פ המקורות והסיפורים, איך הוא היה נראה? האם יש לו דמות גשמית? ומה מקור הציור הפופולרי שלו, בדמות שלד (או לעיתים דמות כלשהי מוסתרת תחת הלבוש) עוטה גלימה וברדס שאוחז בחרמש? זה מאוד מעניין אותי, ואשמח אם תוכל ללמד אותי קצת. בברכה צנחן סקרן

morning star

New member
על קצה המזלג

כנראה לא הבנתי את שאלתך, צנחן יקר... על קצה המזלג, בהתייחסות לחלק השני של השאלה - התדמית הזו כנראה באה מהתרבות הקלטית העתיקה, שם מלאך המוות הוא ``קוצר הנשמות`` ולכן מצוייד במגל (SCYTH). ישנם דווקא ציורים מתקופות של ימה``ב (ואחריהם) של מלאך המוות כמלאך (עם כנפיים וכל הפרפנלייה הנלוית) שצבעו שחור ואוחז במגל. בסופ``ש אני מבטיח להוסיף... שלך הנווד

DREKAR

New member
יש משהו נחמד עליו עם איזה כוס לא?

משהו נדמה לי איזו אגדה או משהו שקשור למדרש כלשהו לא זוכר איזה אבל שמספר על זה שניתן היה למישהו לראות את מלאך המוות עם כוס והוא יכל לדעת אם הבן אדם הולך למות או שהוא סתם במחלה קשה ויש סיכוי עבורו מוכר לך?.. אני לא בטוח שזה אמת אבל אני זוכר ששמעתי על זה משהו ומה עם הקטע של המשחיתים?... הוא קשור אליהם לא?

nepthys

New member
לשרוד מחלה קשה

העניין עם הכוס הזכיר לי, פעם קראתי בספר קבלה שאדם חולה יכול לקחת כוס ולערבב בה מים עם שמן זית (נדמה לי שאלו היו המרכיבים), אם הוא יראה את פניו ישרים אז הוא ישרוד, ואם הוא יראה את פניו הפוכים אז ימות.. נדמה לי שזה היה זה, לפחות, ואני לא זוכרת שום אזכור של זה יחד עם מלאך המוות...

מלאך המוות הוא גם קלף בטארוט...

משמעות הקלף בטארוט בא לציין סיומה של תקופה והתחלת תקופה חדשה. כלומר, המוות הוא לא מוות פיסי אלא סוף תקופה שלא משרתת אותך יותר ולפעמים אתה מפחד ללכת קדימה בגלל העובדה שעוד לא השתחררת מהעבר. קלף המוות הוא למעשה קלף טוב שבא לסמל את סיומה של התקופה הקודמת לקראת התחלה חדשה. בין התקופות נוצר חלל שהתחושה בו היא של ריקנות אך זו לפני ההתמלאות מחדש בתקופה החדשה. בברכה צילה שיר-אל

כרמית מ

New member
צילה הרשי לי לתקן תיקון קל

קלף הטארוט שאת מתייחסת אליו הנו קלף ``מוות`` ולא קלף ``מלאך המוות``. אמנם בחפיסות רבות האיור מופיע בצורה שלד, אבל זהו אינו מלאך מוות, כי אם פשוט אדם מת, המסמל את המוות או הסיום.

תודה...והנה עוד תוספת...

שלום לך! מה שקורה בקשר לקלף המוות או מלאך המוות כדברי אנשים רבים הוא שאת הקלף הרבה פעמים מפרש כל אחד מראייתו הסובייקטיבית ובהחלט דרך החבילה בה הוא משתמש ויש חבילות רבות לשימוש. בחבילה שלי - המוות הוא אכן סימבול לסוף והתחלת תקופה ובהחלט לא מהווה מוות פיזי. אלא את הצורך בהשתנות. בכל מקרה, האנשים השוכבים מאחור הם אלו שאנו חייבים להשאיר שם על מנת להתקדם בחיים. את רואה - כל אחד והפירוש שלו - ובכל מקרה תודה רבה בברכה צילה שיר-אל

morning star

New member
צנחן חביב

שלום לך, צר לי, אך לא אוכל לעמוד בהבטחתי. עבר עלי סופ``ש לא קל ובשבוע הקרוב אני אשרת את מדינתי בבסיס אימונים נידח בדרום הארץ (המוכר לך כביסל``ח). אשתדל לכתוב תשובה מפורטת לסופ``ש הבא. שלך הנווד

למעלה