ל-meravido: עוגת שוקולד ושקדים בניח

שיגריס

New member
ל-meravido: עוגת שוקולד ושקדים בניח

שוקולד 70% של לינדט (לא מבטאים את ה"ד") הוא סיבה למסיבה ורצוי להשתמש בו, לדעתי, לעוגות שוקולד איכותיות. אני אוהבת במיוחד את עוגת השוקולד הבאה - שהיא נטולת קמח ובעלת ניחוח לימון עדין ולדעתי היא רק משתבחת עם הזמן (ואחרי כמה שעות גם קל יותר לפרוס אותה). להגיש בצרוף קרם פרש או שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת רכה (עם מעט ליקר תפוזים או ברנדי) וכמו כן - פירות יער למיניהם. בקיצור: עדיף לשמור את השוקולד הזה ולהכין ממנו עוגה עשירה לפני שמגיעים אורחים
מתכון: עוגת שוקולד ושקדים בניחוח לימון רכיבים: 200 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת 200 גרם שוקולד מריר משובח (או חצי מריר וחצי שוקולד חלב) 250 גרם סוכר (כוס) 5 ביצים גדולות, מופרדות 200 גרם שקדים טחונים לאבקה קליפת לימון מגוררת מ1-2 לימונים אבקת קקאו או אבקת סוכר לפיזור גבינת מסקרפונה או קרם פרש להגשה אופן הכנה: 1. לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (רק התחתית. לשמן את הדפנות. 2. להמיס את השוקולד והחמאה במתקן באן-מארי, לערבב עד שכל השוקולד נמס, להוריד מהאש ולהוסיף חלמונים אחד-אחד תוך כדי ערבוב. 3. להקציף חלבונים עד לקצף יציב. להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף. להוסיף ידנית גרידת לימון ולקפל לתערובת אבקת שקדים. 4. לאפות בתבנית עגולה מס´ 24 במרכז התנור, 45-50 דקות. לחכות כשעה-שעתיים כי לדעתי היא משתבחת עם הזמן וקל יותר לפרוס אותה. לפזר אבקת קקאו ואבקת סוכר ולהגיש בלווי קרם פרש או מסקרפונה הערות: עוגה רטובה בניחוח עדין של לימון. רצוי לאכול אותה רק אחרי כמה שעות כי אז קל יותר לחתוך אותה ולדעתי היא משתבחת עם הזמן (שיגריס) מקור המתכון: www.ivillage.co.uk הקלידה שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
תיקון: עוגת שוקולד ושקדים בניחוח לי

שכחתי להוסיף בסעיף 3 את איחוד שתי הקערות: מתכון: עוגת שוקולד ושקדים בניחוח לימון רכיבים: 200 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת 200 גרם שוקולד מריר משובח (או חצי מריר וחצי שוקולד חלב) 250 גרם סוכר (כוס) 5 ביצים גדולות, מופרדות 200 גרם שקדים טחונים לאבקה קליפת לימון מגוררת מ1-2 לימונים אבקת קקאו או אבקת סוכר לפיזור גבינת מסקרפונה או קרם פרש להגשה אופן הכנה: 1. לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה (רק התחתית. לשמן את הדפנות. 2. להמיס את השוקולד והחמאה במתקן באן-מארי, לערבב עד שכל השוקולד נמס, להוריד מהאש ולהוסיף חלמונים אחד-אחד תוך כדי ערבוב. 3. להקציף חלבונים עד לקצף יציב. להוסיף סוכר ולהמשיך להקציף. להוסיף ידנית גרידת לימון ולקפל לתערובת אבקת שקדים. לאחד את קרם השוקולד עם התערובת בתנועות קיפול עד שהמסה אחידה. 4. לאפות בתבנית עגולה מס´ 24 במרכז התנור, 45-50 דקות. לחכות כשעה-שעתיים כי לדעתי היא משתבחת עם הזמן וקל יותר לפרוס אותה. לפזר אבקת קקאו ואבקת סוכר ולהגיש בלווי קרם פרש או מסקרפונה הערות: עוגה רטובה בניחוח עדין של לימון. רצוי לאכול אותה רק אחרי כמה שעות כי אז קל יותר לחתוך אותה ולדעתי היא משתבחת עם הזמן (שיגריס) מקור המתכון: www.ivillage.co.uk הקלידה שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

שיגריס

New member
מקפיצה למרב...

כי כבר לא זוכרת אם שלחתי לך גם מסר בנידון. בכל אופן - ספרי מה הכנת עם השוקולד ואיך יצא.
 
למעלה