ל korinalir

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

taro

New member
ל korinalir

האם הצלחתי לשנות מעט את דעתך על הגזענות-שוביניזם-הומופוביה וכו´ ביהדות? אם לא, אשמח אם תאמרי לי מדוע את עדיין חושבת כך.

korinalir

New member
כן ולא

תראה אני מאמינה שאתה לא גזען לא מאוד שובינסט ובטח שלא הומופוב מה שכן אתה מפרש את התורה ואת היהדות בצורה שגם היא תראה כך הבעיה היא שרוב הדתיים והחרדים על כל זרמיהם לא ממש מסכימים איתך. נראה אותך מוצא את הרב שיאמר שהאישה שווה לגבר שהגויים שווים ליהודים ושהומוסקסואליות אינה תועבה. אני בספק אם תמצא...כנ"ל מנהיג קהילה חרדית תראה אני הייתי פעם כמוך (או כמעט כמוך כי לא תכננתי לחזור בתשובה) מה שכן גם אני נמשכתי ליהדות בגלל היופי שלה ובגלל שחיפשתי אחר אלוהים אני באה ממשפחה אתאיסטית לגמרי ותמיד למדו אותי שאין שום כוח עליון שגדלתי היתה לי בעיה אם הקביעה הזו. בכל מקרה גם אני נמשכתי ליהדות והתחלתי לשמור קצת על המסורת למורת רוחם של הורי שממש לא שמחו שארבע שנים הכרחתי אותם להעיף שניצלים מליל הסדר לקנות לי מצות וצמתי ביום כיפור. אני מספרת לך את זה שתראה שאני מבינה מה אתה מוצא ביהדות אבל יש לי הרגשה שאתה תחזור מחדש בשאלה כי החברה החרדית פשוט לא תקבל אותך (אם אתה אכן הומוסקסואל) ובסוף תאלץ להכנע לעצמך האמיתי ולעשות מה שטוב לך. אני התרחקתי חזרה מהדת בעזרת אתר חופש והבנתי מה אני באמת (דאיסטית) אני מאחלת לך שבאיזושהי דרך תגלה מי אתה באמת ושתגלה תהיה נאמן לאותו בן אדם .

sandchicken

New member
השאלה הבאמת חשובה היא

האם את/ה רוצה להיות דתי (=לקבל עול תורה ומצוות)? כי אם לא, אז מה זה משנה כל העובדות הללו (מסיבות ברורות). ואם כן - אז שוב, מה משנות כל העובדות הללו - הרי את השם אתה רוצה לעבוד, לא את אחיך הדתיים.

taro

New member
לא מדוייק

כבר הבאתי לך מספיק דוגמאות לרבנים, תאולוגים ופילוסופים יהודים-אורתודוכסים, ששאבו את רעיונותיהם מהגויים, ושלמדו עליהם זכות. כמו כן, הפרשנות היחידה שאני מכיר, לסיבה לפיה האישה פטורה ממצוות, היא שהאישה נמצאת במעמד רוחני גבוה יותר (שלא לדבר על כבוד בת מלך וכו´), כך שכל רעיון נחיתות האישה (או הגוי) הוא המצאה מזוייפת של אתר חופש. באשר להומוסקסואליות - סביר להניח שבכיוונים המדעיים והציונים יותר של האורתודוכסיה יתייחסו להומוסקסואליות כאל משהו לא טבעי מעצם העובדה ששם נמצא בעיסוק עם "טבעי" ו"נורמאלי" (אולם אותם זרמים הם גם הרבה יותר קרובים לחילוניות ולפיכך יותר ליברלים); האורתודוכסיה החרדית רואה זאת במונחים אחרים לגמרי - משכב זכר, הוא כמו חילול שבת - חטא. אתה יכול להיות הומוסקסואל ולהמנע ממנו, וראי למשל את הרבי מברסלב ואת הרב דה-האן (מנהיג האורתודוכסיה החרדית בימי המנדט הבריטי) - שניהם מספרים על חוויות (או רגשות, לא זוכר בדיוק) הומוסקסואלים, ועדיין נתפסים בידי רבים כצדיקים. תודה על תמיכתך.

korinalir

New member
פשוט שים לב

לצורה בה מתייחסים אליך שאר הדתיים בפורום הם לא ממש מקבלים את ה"פרשנות" שלך ליהדות חלקם אפילו מזלזלים בך בגללה. בכל מקרה אתה מפרש את היהדות בצורה שונה מאוד משאר חברי הפורום וזו הפרשנות שלהם שאני מתנגדת אליה. עוד כמה נקודות: שובניזם מתבטא ביותר צורות מאחת אם אתה זוכר וויכוח שהיה די מזמן עם "ילידת המאה שעברה" (לאן היא נעלמה באמת?) שטענה שאישה שאינה מתלבשת בצניעות סביר יותר שיאנסו אותה ודעו כמה טענות על גברים שלא יודעים לשלוט ביצר וכ"ו - זהו אחד הדברים השובנסטיים ששמעתי מימי כמו גם ציטוטים ישירים מהיהדות "קול באישה ערווה" וההלכה שמחייבת נשים לכסות שערן. זה לא בהכרח אומר שהאישה נחותה אבל מטיל עליה הגבלות שלא חלים על הגבר הכל למען שלגבר יהיה יותר קל לשלוט ב"יצרו" נו באמת!. אני לא מבינה למה תרצה להתכחש ליצרים שלך ולהמנע ממה טוב בשבילך (משכב זכר) והטענה שלך גם הטרוסקסואלים נאלצים לעשות כך אז אני באמת לא מבינה גם למה הם מסכימים לכך אבל לפחות להם כן יש אפשרות לפורקן מיני (רק שבועיים בחודש אבל גם זה משהו
) תראה אני מסכימה עם המשפט 70 פנים לתורה וזה נכון שכל אחד יכול לפרש את היהדות שתראה יפה ונהדרת אבל דרך חיים כזו יותר קרובה לחילוניות או למה שנקרא מסורתיות וזה בעצם מה שאתה עושה כרגע. זאת לא החברה החרדית, ואם תצטרף לחברה החרדית נו אז נראה מה יקרה ליהדות שלך
ל"ג בעומר שמח

taro

New member
אבל הם לא "היהדות"

היהדות לא אשמה שיש אנשים כאלה. בכל מקרה, זכותם לא לקבל את דעתי, הבעיה היא כשהם אומרים שהיא לא נכונה בוודאות, אולם גישה זו הציג רק דתי אחד, ולא תמצאי רב חשוב שתומך בדבריו. טענותיה של ילדית המאה שעברה לא קשורת לשוביניזם, כי סביר להניח שהייתי אומרת את אותו הדבר על גברים במקומות הומוסקסואלים. "קול אישה ערוותה" היא מחמאה שעוותה בידי אתרים כמו חופש - המשמעות הוא שקולה של היא אישה יכול לכשף גברים. ההלכה מחייבת נשים לכסות שערן, וגברים לא להתגלח. למה זה שוביניזם? גם להומוסקסואל יש אפשרות לפורקן מיני - הוא תמיד יכול להתחתן ולהוליד ילדים. וחוץ מזה, םורקן מיני הוא לא ערך. דרך חיים כזו לא קרובה לחילוניות בכלל; החילוניות עוסקת ב"טבעי", ב"נורמאלי", ב"נחיתות" או "עליונות". דווקא הגישה החילונית היא זו שהחליטה שביהדות יש את הדברים האלו.

sandchicken

New member
אז מה?

אז יש מחלוקות בתוך היהדות, הם קוראים לו כופר, ואני קורא להם כופרים, והם קוראים לי כופר, והחרדים חושבים שמי שמצביע בבחירות מורד בקב"ה, והציונים-דתיים חושבים שהמדינה היא אתחלתא דגאולה. אז מה? אף אחד לא באמת שם על זה, מה שחשוב זה שכולנו מקבלים את עקרון היהדות - ההלכה. "קול באישה ערווה" - נו, זה פשוט נכון, אחד מהמאפיינים שמבחינים בעזרתו בין אישה לאישה הוא הקול. ושגבר מסתכל על אישה - האם הוא איננו מסתכל בין היתר על השיער?

למעלה