ל-KKnDoIt

DadleFish

New member
ל-KKnDoIt

תגובה להודעה שבקישור. הדבר היחיד שמובטח לך כשאתה קונה מותג הוא שאתה משלם יותר כסף. כל השאר מתבסס על שמה של החברה ושטיפת המוח שהיא הצליחה לעשות לעולם. נכון, בד"כ חברת מותג תשאף להצדיק את שמה, ולכן תעבוד יותר קשה על מנגנוני בקרת איכות - אבל לך כצרכן קצה אין שום אפשרות לדעת זאת בוודאות. מצד שני, לארגונים גדולים מאוד שמוכרים עשרות אלפי מחשבים ביום, אתה כלקוח בודד שקנה מחשב לא מזיק יותר מדי, במיוחד אם אתה מצוי בשוק שבו "חרם צרכני" הוא מילה גסה - כמו בישראל. לכן, ידידי, ל-DELL יש הרבה פחות אינטרס שתהיה מרוצה, משיש לשמעון שפתח ממש לפני יומיים חנות מחשבים ויתרוצץ כל היום וכל הלילה כדי להפוך אותך ללקוח מרוצה. ספציפית, למחשבי DELL אין יותר תקלות מאשר למחשבים אחרים. יש להם את אותה כמות תקלות, מנסיוני, כמו שיש לכל מחשב אחר שהכרתי.

KKnDoIt

New member
אני לא מסכים: -->

אמרת: " הדבר היחיד שמובטח לך כשאתה קונה מותג הוא שאתה משלם יותר כסף. כל השאר מתבסס על שמה של החברה ושטיפת המוח שהיא הצליחה לעשות לעולם. נכון, בד"כ חברת מותג תשאף להצדיק את שמה, ולכן תעבוד יותר קשה על מנגנוני בקרת איכות - אבל לך כצרכן קצה אין שום אפשרות לדעת זאת בוודאות " אז ככה: 1. בהנחה שרוב חניות המחשבים פחות טובות מ- DELL (האם זו הנחה נכונה ? אני לא יודע), הרי שקנייה של מחשב מותג, נניח DELL, מבטיחה שיש סיכוי טוב יותר שאדם שאינו מבין דבר במחשבים לא יפגע (כי הוא קונה מחברה שהמוניטין שלה מוכר), מה גם שיש חנויות שימכרו מחשבים טובים יותר לאנשים שמבינים מלאנשים שלא מבינים. 2. אתה אומר "כל השאר מתבסס על שמה של החברה ושטיפת המוח שהיא הצליחה לעשות לעולם." כאן אתה כבר משנה מוסכמות ידועות בשיווק: אם החברה צברה מוניטין טוב, אז כנראה שהיא טובה, ולא רק כי היא עשתה "שטיפת מוח". חברות טובות מאוד צוברות מוניטין טוב כי הן טובות. זה נכון לגבי מוצרי אלקטרוניקה ביתיים, לגבי מכשירים תעשייתיים, ולגבי מחשבים. 3. "לארגונים גדולים מאוד שמוכרים עשרות אלפי מחשבים ביום, אתה כלקוח בודד שקנה מחשב לא מזיק יותר מדי, במיוחד אם אתה מצוי בשוק שבו "חרם צרכני" הוא מילה גסה - כמו בישראל" -- אני לא מסכים גם עם זה. חברות שמשווקות מוצרים יקרים, גם בישראל, יודעות להעריך לקוחות מרוצים. למעשה, העובדה שיש להם מחוייבות ברורה ללקוחות עשויה להבטיח כי הן יתייחסו טוב יותר מאיזה מוכר מחשבים שהיום מוכר מחשבים ומחר ימכור טלוויזיות (ואין פה כדי לשלול את כל אותן חנויות מעולות הקיימות כבר 20 שנה וכ'...). אל אחת כמה וכמה חברה כמו דל, שמוכרת באופן ישיר לצרכן. אין לה חנויות או סוכנים, והיא מבססת את כל המחזור שלה על מכירה בטלפון או באינטרנט. 4. לגבי "הדבר היחיד שמובטח לך כשאתה קונה מותג הוא שאתה משלם יותר כסף" : עד כמה שאני יודע זה לא נכון. לדוגמה, מאחר ו- DELL קונה המון רכיבים, על בסיס קבוע, ומאחר והיא לא מחוייבת לספק רכיבים אחד, היא מצליחה להוזיל את המחיר באופן משמעותי. אני לא יודע כמה עולה בארה"ב לקנות מחנות, אבל המחשבים של DELL בהחלט זולים כמו המחשבים של חברות לא מוכרות (אני מתבסס, כמובן, על מה שאני רואה במודעות של מגזינים אמריקניים).

DadleFish

New member
נמשיך.

1. "בהנחה שרוב חניות המחשבים פחות טובות מ- DELL" הנחה בלתי מבוססת. כמו שאמרתי - הדבר היחיד המובטח לך הוא שתשלם יותר כסף. שום דבר חוץ מזה. 2. "חברות טובות מאוד צוברות מוניטין טוב כי הן טובות." שטויות, עיין ערך MICROSOFT. הרוב המכריע מעדיפים לקנות MS, לעבוד עם MS, וכו'. זה לא עושה את MS לטובה. זה רק עושה את מכונת השיווק שלה למכונה משומנת ומוצלחת. על זה אני מוריד בפניהם את הכובע - השיווק שלהם טוב בהרבה מכל חברה אחרת שאני מכיר. מותג הוא שיווק, לאו דווקא איכות. 3. תגדיר לי בבקשה "מחויבות ברורה ללקוחות". אני לא מסכים איתך. הנזק שאדם אחד יעשה למישהו שהמחזור שלו הוא 1,000,000 מחשבים בחודש הוא קטן מאוד יחסית למישהו שהמחזור שלו הוא 10 מחשבים בחודש. 4. תראה לי מחשב של DELL שעולה 3000 ש"ח, כמו שיש לך בעיתון בכמויות.

KKnDoIt

New member
אז ככה -->

1. " הנחה בלתי מבוססת. כמו שאמרתי - הדבר היחיד המובטח לך הוא שתשלם יותר כסף. שום דבר חוץ מזה." : בסדר. אז נניח שלא רוב חניות המחשבים פחות טובות מ- DELL. נניח שרק ארבעים או שלושים אחוז מהן. הנקודה נשארת עומדת בעינה: לאדם שלא מבין במחשבים, ואין לו איך לשפוט את מה שהוא מקבל, DELL היא סיכון קטן יותר (מבחינת איכות המוצר שהוא מקבל, ההרכבה הפיסית, השירות, וכדומה) מחנות שהוא לא מכיר. 2. "חברות טובות מאוד צוברות מוניטין טוב כי הן טובות." -- מיקרוסופט היא דוגמה יוצאת מהכלל: היא מונופול. אין תחרות של ממש למיקרוסופט. מעבר לזה, מיקרוסופט היא מוצר תוכנה, שפועל לפי חוקים שונים ממוצרי חומרה. בשווקים תחרותיים, אני מאמין שזה נכון. 3. "תגדיר לי בבקשה "מחויבות ברורה ללקוחות". אני לא מסכים איתך. הנזק שאדם אחד יעשה למישהו שהמחזור שלו הוא 1,000,000 מחשבים בחודש הוא קטן מאוד יחסית למישהו שהמחזור שלו הוא 10 מחשבים בחודש." --- אני לא בטוח. לחברה המחזיקה במוניטין שהיא השקיעה בו זמן וכסף יש הרבה מה להפסיד מפרסומים שליליים. פרסומים כאלה גם מעניינים את התקשורת הרבה יותר ממה שמעניינת אותה איזו חנות קטנה בפינת הרחוב. 4. "תראה לי מחשב של DELL שעולה 3000 ש"ח, כמו שיש לך בעיתון בכמויות." -- שאלה לא רלוונטית, כי אין מחשבים כאלה בארץ. בארה"ב אפשר להשיג בסכומים כאלה (ואל תגיד לי שיש נציגות וכו', כבר השבתי על זה). אבל הנקודה החשובה עומדת בעינה, וזה מה שאני מנסה להעביר: האם אתה לא חושב שיצוג של DELL או Gateway בארץ יעשה רק טוב לשוק המחשבים ?

KKnDoIt

New member
--->

אבל הנקודה החשובה עומדת בעינה, וזה מה שאני מנסה להעביר: האם אתה לא חושב שיצוג של DELL או Gateway בארץ יעשה רק טוב לשוק המחשבים ? -- ויועיל לחלק גדול מהרוכשים שאינם מתמצאים במחשבים ? האם האפשרות לקנות מחשב לפי אותם כללים שקונים טלוויזיה אינה בעלת ערך צרכני ?

DadleFish

New member
אני מצטער,

האפשרות הזו לא קיימת בעיניי. מחשב הוא לא טלוויזיה. מדובר במכשיר הרבה יותר מסובך. כשמישהו קונה מחשב, הוא צריך לדעת מה הוא קונה בדיוק, מה הפרמטרים של המוצר, ולהיות מוכן לשלם כסף - הרבה כסף - על התחזוקה שלו. במובן הזה, מחשב יותר דומה לקניית דירה למשל. ראית פעם מישהו הולך לשוק ובוחר דירה מתוך סל דירות? לא. דירה היא קנייה מסובכת שדורשת ידע, מחקר, חקר שוק וכו'. אותו דבר מחשב. ויתרה מכך - למחשבים יש נטייה ברורה להתקלקל כשלא משתמשים בהם נכון. בטלוויזיה, לא כל כך משנה על איזה מקשים תלחץ בשלט - הטלוויזיה לא תידפק (בדרך כלל).

DadleFish

New member
יאללה, ממשיכים.

1. נכון, יש סיכון. בכל מקרה, כשאתה קונה איזשהו מוצר, יש מרכיב של סיכון. גם כשאתה קונה חבילת נופש בתורכיה, יש סיכון שתיפול. מה אתה עושה במקרה כזה? אתה שואל אנשים, מקבל המלצות ממקור ראשון, משווה מחירים וכו'. אם אתה לא עושה את זה, זו בעיה שלך. לא צריך להיות מבין גדול בשביל זה, אבל אם אתה משקיע כמה אלפי שקלים בלי לדעת מה אתה עושה - אתה סתם טיפש. במקרה שלפנינו, צריך לבחון את היחס בין העלות לבין התועלת. התנסיתי במחשבי DELL ובמחשבים אחרים - ואין הבדל משמעותי ברמה. מה שכן, יש בהחלט הבדל משמעותי של עשרות אחוזים בכסף - וזה חשוב. 2. אולי אתה צודק, ואולי לא. זו תיאוריה. העובדה היחידה שיש בכל הסיפור הזה היא כמה כסף יוצא לי מהכיס. 3. תלוי מה כמות הלקוחות הבלתי מרוצים. כשיש לך 1000 לקוחות ומתוכם 5 לא מרוצים, זה ממש לא נורא, וזה אפילו צפוי. 4. גם בארה"ב אתה לא יכול להשיג מחשב של DELL ב-600$. ולשאלתך האחרונה - לא, אני לא רואה איך זה יעשה טוב לשוק המחשבים.

KKnDoIt

New member
אז ככה:

"...ויתרה מכך - למחשבים יש נטייה ברורה להתקלקל כשלא משתמשים בהם נכון. בטלוויזיה, לא כל כך משנה על איזה מקשים תלחץ בשלט - הטלוויזיה לא תידפק (בדרך כלל)...." מבחינת מערכת ההפעלה אתה צודק. שימוש לא נכון במחשב עלול לפגוע במערכת ההפעלה, מה שאכן יצריך מעורבות של טכנאי. אם אתה צריך טכנאי צמוד כדי שיאחזר לך את מערכת ההפעלה, אז נכון, יש יתרון לשימוש בחנות מקומית. מבחינת חומרה, אני לא חושב שמחשב המורכב פיסית כמו שצריך, מחלקים ברמה סבירה, היא מועד לתקלות. מחשבים הם דבר אמין, לפחות לפי הנסיון שלי. מעבר לזה, אם הקלקול הוא אחרי תקופת האחריות, ממילא תצטרך לשלם עבור התיקון. לגבי מספר הלקוחות הבלתי מרוצים: אם יש חמישה בלתי מרוצים מתוך 1000, זה פחות, הרבה פחות, מלקוח לא מרוצה אחד מתוך חמישים. אם DELL מצליחה להגיע למספר לקוחות בלתי מרוצים נמוך באחוזים, אז היא עושה עבודה טובה. סימן שיש לה המון, המון, כן מרוצים. לגבי ההשוואה שלך לקנייה של דירה: יש בזה משהו, אבל זה גם מחזק את מה שאני טוען: אני לא רואה אותך קונה דירה מאיזה קבלן קטן, אלא אם כן אתה מכיר אותו היטב וקיבלת עליו המלצות טובות במיוחד מאנשים שאתה מכיר באופן אישי. לא תעלה על דעתך לעשות את זה, ותעדיף חברה קבלנית גדולה שיש לה מוניטין מעולה (בהנחה שיש כזו). לגבי המחיר: הויכוח נראה לי די מיותר, כי אין מחשבים כאלה בארץ. אלא אם כן המחיר שאתה רואה באתר של DELL בארה"ב גם הוא גבוהה מאוד, הטענה פשוט חסרת משמעות. אין למה להשוות. לגבי "כמה כסף יוצא לי מהכיס": אם הייתה מסכים עם הטענה שלי, הייתה גם מסכים שעבור "איכות" צריך לשלם יותר. ברור שחברה שמחילה על המחשבים שלה מערך ביקורת איכול מקיף יותר, תהיה חייבת למכור בסכום גבוהה יותר. השאלה אינה המחיר. השאלה היא ממי עדיף לקנות. מחנות קטנה או מחברה שיש לה שם. אני סבור, שאם אתה לא יכול לקבל המלצה על חנות מעולה, או "לעמוד על הראש" של המוכר ממנו אתה קונה, צריך לקנות מחברה שיש לה שם, וזאת בגלל הסיבות שתיארתי עד עכשיו (ביקורת איכות, הרכבה, וכ'), ושעליהן אני לא רואה צורך לחזור.

DadleFish

New member
אתה מפספס את הנקודה

יכולתי להסכים שעבור איכות הייתי מוכן לשלם יותר, אבל אני יודע שמחשבים של DELL אינם יותר איכותיים, אז למה לי לשלם יותר?

KKnDoIt

New member
אם המחשבים שלהם לא יותר

איכותיים מהמקום שדרכו אתה קונה, השאר איתו. אולי המחשבים לא איכותיים רק בארץ (אולי הם מורכבים בארץ ? אולי הם מורכבים מחלקים שנשלחים רק לארץ?). כמובן שאני לא חושב שצריך לשלם עבור מחשבים לא איכותיים, אבל זה עומד בסתירה למה שאני יודע. מאחר והמחשבים שלהם לא ממש מיוצגים בארץ, קשה מאוד לקבוע את זה.

DadleFish

New member
ברור שזה עומד בסתירה למה שאתה

יודע. ל"שמעה קומפיוטרז" משדרות אין את מכונת השיווק של DELL. איך תדע שהם יותר טובים?

KKnDoIt

New member
אני לא יודע. זה בדיוק העניין.

אם אתה יודע ש- "שמעה קומפיוטרס" הוא יותר טוב,קנה ממנו. בשביל זה אתה צריך להכיר אותו. אין פה שום סתירה למה שאני אומר. אני אומר שאדם שלא מכיר היטב חנויות מחשבים, ואין לו דרך לעמוד על הראש למוכר או לקנות חלקים לבד, זו הדרך הטובה יותר.

DadleFish

New member
אני לא אוהב את השיטה הזו, מצטער.

אתה תומך למעשה בגישה של "כסף נדבק לכסף", וזה משהו שאני לא אוהב. אם לחברה יש הרבה כסף - היא תשקיע אותו במיצוב, מיתוג ופרסום - ותרוויח עוד כסף. אין שום קשר לטיב החברה. כשאני לא יודע, אני מתאמץ כדי לדעת. אם למרות זאת אני עדיין לא יודע, אני אקטין את הסיכון בכך שאקנה בזול. אם נדפקתי, לפחות הפסדתי פחות כסף.

KKnDoIt

New member
שוב, אני לא מסכים

"כסף נדבק לכסף" ? אז מה שאתה אומר זה שכל החברות הטובות שאנו מכירים, שמשקיעות הרבה במוצרים, באיכות המוצרים, בפיתוח, בשירות לקוחות, וגם בפרסום, הן לא טובות אלא רק עשירות עם כסף למודעות בשער האחורי של PC MAGAZINE ? אני לא חושב. אני חושב שהחברות האלה עושות מוצרים מעולים (בלי קשר לנסיון שלך, ו- DELL היא רק דוגמה, אתה יכול להחליף בחברה אחרת). שוב: אני לא חושב שהסיפור שונה מכל מוצר אחר. העובדה שחנויות מחשבים יכולות להרכיב מחשבים לבד (מה שאי אפשר לעשות עם, נניח, טלוויזיות), אכן מאפשרות להן להוציא מוצרים מעולים. אבל אין דרך לוודא את זה ע"י אדם שאין לו הכירות עם מערכות כאלה ועם השוק. לכן, עבור אנשים כאלה, חברות כמו DELL הן הבחירה הטובה ביותר. בנוסף, אני חושב שחשוב לקנות מחברה שמחילה על המערכת שלה סטנדרטים ברורים ומוסכמים של בקרת איכות. את זה חברות טובות עושות.

DadleFish

New member
אל תשים מילים בפי.

לא אמרתי שחברות עשירות אינן טובות - אמרתי רק שלחברות עשירות יש את היכולת לשטוף לך את המוח (ועובדה שזה עובד מצוין). בוודאי שאתה חושב שהן עושות מוצרים מעולים - אתה מאמין למה שקראת, ראית בפרסומות וכו'. אבל זה לא מפתיע, אתה שייך לרוב המוחלט, שאם לא כן ענף הפרסום היה פושט רגל.

KKnDoIt

New member
--->

" לא אמרתי שחברות עשירות אינן טובות - אמרתי רק שלחברות עשירות יש את היכולת לשטוף לך את המוח (ועובדה שזה עובד מצוין). " אז מה אתה אומר ? אני הרי לא אמרתי שכל חברה ממותגת היא טובה, ולמעשה לא אמרתי שאני יכול לשפוט אם DELL היא טובה או לא. אני בודק את זה לפי הכלים הכי אובייקטיבים שיש לי. מה אתה בעצם אומר ? שאין שום חשיבות למה שאתה קורא ויודע על חברה מסוימת, אלא רק להתנסות האישית במוצר שלה ? אתה בעצם אומר שאי אפשר להאמין לשום דבר שקוראים, רק להתנסות אישית. אני לא מסכים עם זה.

DadleFish

New member
כן, פחות או יותר.

אתה לא חייב להסכים, אבל אני סומך רק על עצמי ועל עדויות ממקור ראשון שקיבלתי כששאלתי את השאלות שלי. מקור מידע אחר שאני נותן לו אמינות יחסית הוא הדיווחים הטכניים - למשל, ה-CAS LATENCY של ה-DDR שקניתי הוא משהו ידוע ומפורסם, והוא ככל הנראה מדויק. זה אולי נשמע קיצוני, אבל זה לא ממש - כי אין לי בעיה לקחת הימור בחיים. כשאני קונה דברים קטנים יחסית, לא אכפת לי לבחור מה שהכי נראה לי, ואז אני בעצם נותן לעצמי לזרום עם הדעות הקדומות שהכניסו לי פרסומות. אם יש משהו יקר וחשוב שאני רוצה לקנות, אני טורח ועושה חקר שוק, בדיקה מדוקדקת של הדברים וכו'.

KKnDoIt

New member
-->

" אם יש משהו יקר וחשוב שאני רוצה לקנות, אני טורח ועושה חקר שוק, בדיקה מדוקדקת של הדברים וכו'. " במחשבים, לא כולם יכולים לעשות את זה. הם נאלצים למסמוך על המוניטין של חברות מחשבים. את הבדיקות שאתה עושה יכול לעשות מי שיש לו ידע טכני, לא כל אחד. עבורו, אני חושב שמותג גם שם טוב (שנצבר בעקבות הרבה לקוחות מרוצים, ביקורות טובות בתקשורת, וכן, גם פרסומות) הו הבחירה הנכונה. זה דומה לרכישה של טלוויזיה: האם הייתה יכול לברר לבד מאיזה חלקים היא מורכבת, מיהו היצרן של כל אחד מהם, איזה תוכנת BIOS הרכיבו עליה, וכ' ? אני לא חושב. כמובן, שגם טלוויזיות אתה יכול לקנות רק על סמך המלצה ממקור ראשון, וזה באמת דבר לא רע אם יש לך מי שימליץ.

DadleFish

New member
לא מסכים

כשרציתי לקנות מצלמה, הלכתי ובדקתי מהן התכונות החשובות במצלמה, בחרתי מתוכן מה חשוב לי, ולפי זה השוויתי בין דגמים ובדקתי עלות-תועלת. אני לא מבין גדול במצלמות, וגם לא מבין קטן, ובכל זאת אני מבין שאם יש פרמטר X, ואם הוא יותר גבוה זה יותר טוב - אז אני בודק אותו במצלמות. אני לא חייב לדעת איך הזום האופטי קורה כדי לדעת שיותר זום=יותר טוב.

KKnDoIt

New member
--->

בסדר. מצלמה ומה שאתה מתאר זו דוגמה טובה: אז קנית מצלמה, ובדקת את פרמטר X ופרמטר Y. עכשיו: איך אתה יכול לבדוק שהרכיבים על המעגל המודפס במצלמה מולחמים באמצעות בדיל תקני ? איך אתה יכול לוודא שאלה רכיבים תקניים, שעומדים בתקנים של סטיית תקן תקינה, וכ' ? איך אתה יכול לבדוק שהמצלמה עברה ביקורת לפני שנשלחה, איך אתה יכול לבדוק שהעדשה עומדת בתקן ? את הדברים האלה אתה לא יכול לבדוק, כי אין לך כיצד לעשות זאת. במחשבים אישיים אתה איך שהוא יכול להסתדר, כי אתה יכול לבדוק שהוא מורכב מרכיבים טובים (שהם, כמה לא מפתיע, חלקים ממותגים (אסוס, ATI, וכדומה)). לכן אני חושב שהמקרה הזה דווקא מחזק את מה שאני אומר פה. האם הייתה מצלמה פושטית, גם עם על האריזה שלה היו מופיעים הנתונים שאתה מחפס ?

למעלה