ל-candy man היקר...

guypele

New member
ל-candy man היקר...

ציטוט ישיר מטורו של אביב לביא מעיתון ה"ארץ" של אתמול: "אחרי הפלישה לראמללה מיהר צה"ל - בנוהל שכבר הפך לשגרה - להציג לכתבים את אמצעי הלחימה שתפסו החיילים בעיר. הכתבים הצבאיים מנו בזה אחר זה את שמות הרובים, המטולים ושאר תחמושת, וכולם כאחד ציינו ש"מדובר בנשק שהימצאותו פה עומדת בניגוד להסכמים". יש משהו מגוכך ברצינות שבה עיתונאים מעבירים לציבור את המסרים שמכתיב להם הצבא. מסביב יהום הסער, אזרחים מתפוצצים בערי ישראל, ערים פלשתיניות נמחצות תחת שרשראות הטנקים הישראליים, כ-400 ישראלים וכ-1200 פלשתינאים נהרגו, וכל זה, כך משתמע, מתרחש בהתאם להסכמים, חוץ מהאר-פי-ג´י במוקטעה." אתה מקווה שאתה מחשיב את עיתון ה"ארץ" כמקור מידע אמין שמסתמך על מקורות מידע אמינים ומבוססים. בתור עובד העיתון אני יכול למסור לך שוידאתי אישית שהנתון נכון שריר וקיים... אז מי צריך להתנצל ולחזור בו על שקרא לי "שקרן"?

CANDY MAN

New member
אתה ידוע מה, סבבה. אני מתנצל אבל...

אני מבקש ממך לחזור בך על כך שאמרת ש- 400 מהפלשתינאים שנהרגו היו ילדים מתחת לגיל 15. דבר ראשון אני לא מאמין שצה"ל ירה מתישהו סתם ככה בילד ערבי שהלך ברחוב. אני גם בטוח שהפלשתינאים בכוונה מסרו מידע מוגזם על מספר הילדים ההרוגים רק כדי לזעזע את העולם (כבר אמרנו הרי שמערך ההסברה שלהם זה משהו מהסרטים לא?) דבר שני פשוט איך לך שום הוכחה. אני מבקש ממך לחשוב בתור אדם שעומד להתגייס או לנסות לחשוב על בן דוד שלי ועל אח שלך שמגוייסים. נראה לך שהם או אתה תסכים לפקודה לירות על ילדים?? הרי גם אם היא תגיע מראש הממשלה עצמו אף בן אדם שפוי ועם קצת מחשבה לא יעשה זאת. לפי ההגיון אני אומר לך שלפחות אין כמעט סיכוי שמתו פה ילדים חפים מפשע. אולי בודדים שנפגעו בטעות (אני יודע שקרתה תקלה אז שניסו לחסל את אחד המחבלים ופגעו בילדים שלו ובאישתו) אנחנו לא הצבא הנאצי של גרמניה ואנחנו לא צבא פאשיסטי. אנחנו מדינה עם צבא חזק שנלחם למען המולדת שלו ותאמין לי שאם ילד בן 13 יכוון אליי רובה אני לא יהסס לפגוע בו. אם החיים שלך חשובים לך אז אני משער שגם אתה לא תהסס.

guypele

New member
תראה, 400 ילדים...

זו עובדה ואני יכול להוכיח כמו שהוכחתי את הנתון הראשון (אינני נוהג למסור נתונים שאני לא בטוח במהימנותם). לשם העניין - לא טענתי שהם נהרגו בככונה תחילה. אני מאוד רוצה להאמין שאף חייל יהודי לא יראה ילד חף מפשע דרך הכוונת ויסחוט את ההדק...למרות שהיו מס´ מקרים בו אזרח תמים הוכה ע"י חיילי צה"ל (בעיקר מג"ב אלא מה) מכות רצח ומת מפצעיו, גם ילדים ונערים. מתנחלים לעומת זאת בהחלט מבצעים ברמה יומיומית פשעי מלחמה מכוונים כנגד פלשתינאים (ראה הודעתי..."כולם לקרוא!!!"...), במטרה להרוג. הבעיה המהותית שאין מדובר באקט צבאי של מטרה, פעולה מהירה וסיום. כל הפעולות נעשות תוך כדי אחזקה בשטח כבוש. צורה זו מטבעה האנושי לייצר מגוון עוולות נוראיות בשל אטימות, צרות עין, גזענות וכו´ גם ללא כוונות זדון לפגוע במזיד. למשל - לא מריך שחייל יירה על אדם. מספיק שמתנחלים מנתקים כפר מסוים ממים ע"י שבירת צינורות וצה"ל מונע את תיקונן משום שזה "שטח צבאי סגור"=>הכפר בלית ברירה נהיה תלוי באספקת מים ממיכליות מהעיר הקרובה=>יש עוצר על הכפר ועל העיר ותושבים סובלים ממחסור קריטי במים=> לאף אחד בישראל ורשויות הצבא זה לא בוער. מלב אטום וקשה, מנקמנות אני לא יודע ממה. מי שמבלה את ילדותו ונעוריו בכפר נצור, ללא מספיק אוכל ומים, ללא חינוך סדיר, ללא עתיד, שרואה איך חיילי צה"ל ומתנחלים משפילים את הוריו וקרוביו, יגדל להיות טרוריסט. אותה מצוקה נוראית של האוכ´ האזרחית הפלשתינית היא לא בטובתנו, זו חממה לטרור .

Alder

New member
../images/Emo104.gif מקורות מידע אמינים ומבוססים??

דוגמת עמירה הס הפרו-פלסטינית שעברה להתגורר עם שכנינו היקרים?? "הארץ" הוא עיתון בעל עמדת שמאל חזקה ביותר. אם תרצה להביא נתונים מהארץ, אוכל אני להביא לך נתונים מ"מקור ראשון".

guypele

New member
אתה יותר ממוזמן.

אני לא יודע מה מהימנותו של עיתון "מקור ראשון" (אני יכול לברר ולחזור אליך עם תשובה) - אבל "הארץ", דיעותיו כפי שהם, הוא מהעיתונים הותיקים במדינה, זה ששמר במשך השנים על הרמה הגבוהה ביותר של איכות ואמינות עיתונאית...כעובד העיתון אני יכול להבטיח לך שאם כתב אומר משהו, הוא מסתמך על מקורות מבוססים.

guypele

New member
ולבי עמירה הס...

זהו א"ב של אמינות עיתונאית שבכדי לסקר נושא בצורה המהימנה ביותר עדיף לגור במקום האירוע - כך מכירים לעומק את הנפשות הפועלות ומקבלים פרספקטיבה רחבה וארוכת-טווח. אין דבר נכון יותר מעיתונאית ישראלית דוברת ערבית שמוסרת דיווחים מהשטח...מראמללה הנצורה שכרגע איש מלבדה אינו נמצא שם ויכול לסתור את דיברורי דובר צה"ל הלקוניים. נ.ב. בקשר לאמינות ה"ארץ" וכתביו - חלקם משמשים פרשנים וכתבים של עיתונים זרים ורשתות טלויזיה מהמכובדות ביותר (למשל דניאל בן סימון בעבור ה-BBC).

Alder

New member
../images/Emo104.gif עמירה הס היא פרו פלסטינית

ידועה ולכן עברה להתגורר שם. גם באל-גז´ירה כתבים רבים ערבים שמוסרים דיווחים מהשטח...דוגמת ההוצאה להורג של פלסטינים בידי ישראל עליה דיווחו לפני מספר ימים. אז מה? האם זה הופך את דיווחם לאמין?? עיתון הארץ הוא עיתון בעל ציביון שמאלי חזק ביותר, הניכרות הן במאמריו השונים והן באופי הדיווח של חדשותיו במקרים רבים. באופן זהה שבו אתה מביא מאמרים וידיעות ממנו, כן יכול אני להביא ידיעות מ"מקור ראשון" שהוא עיתון בעל ציביון ימני.

CANDY MAN

New member
יש פה חוסר אוביקטיביות!

אם היית אומר לי שהמידע הגיע ממעריב או מידיעות שאני רואה בהם עיתונים אובייקטיבים ביותר שנותנים זכות הבעה לשני הצדדים. אך עיתון הארץ משרת אינטרסים שמאלנים ולכן כמובן שהוא יקבל את מה שיאמרו לו וזה יספיק לו. נראה לך שהם בדקו אם זה נכון? נראה לך שהם דרשו את השמות כדי לקבל מידע מהיימן? לא. הם פשוט קיבלו את המידע ממקורות פלשתינאים והם מפרסמים זאת כי נח להם לפרסם זאת. לא היה ולא יהיה צה"ל לא רצח ילדים מעולם! יש נפגעי טרור של מתנחלים אבל זה לא קשור לצה"ל, יש ילדים ערבים שמרזיקים נשק ומאיימים על צה"ל? מצידי שירו בהם. אבל אין ילדים שהוצאו להורג כפי שאתה אומר ע"י צה"ל. אני לא יודע מה המניע שלך ללכלך כל כך על הצבא ששומר עלייך עכשיו בשטחים ודואג בהצלחה מרובה שלא יהיו פיגועים (טפו טפו טפו) אני לא מבין איך אתה מאשים אותו בכלל במשהו. אתה בכלל מנסה להבין מה היה עכשיו בערב שבת אם הוא לא היה שם? אז תן לי להגיד לך! אני משער שהיה פיגוע קשה כמו בכל שבת בשבועות האחרונים. זה שאין ולא היה כבר כמה ימים מוכיח שצה"ל חיוני בשטחים יותר מתמיד.

guypele

New member
אני חוזר ואומר -

ה"ארץ" הוא לא סתם עיתון. הוא מוסד ישראלי. אין לך מושג בכמה רצינות ודקדקנות לוקחים שם את העבודה העיתונאית. אמינות מקורותיו לטעמי היא ב-99% מהמקרים נעל לכל ספק. לגבי עיתונים אחרים, "אובייקטיבים" - עיתון הוא לא במת הכנסת. הוא לא צריך ליצג את כולם. במדינה של שלושה עיתונים בלבד, שאחד מהם מכנה עצמו "העיתון של המדינה" (עם תפוצה טוטאליטרית של 78%), זה אולי קשה להבנה - אבל תקשורת היא פוליטית. צריך שלכל מחנה פוליטי יהיו את אמצעי התקשורת שלו. כל החלטה של עורך מה לסקר ומה לא לסקר היא פוליטית וכמובן זווית ההסתכלות של הכתב, העובדות שהוא טורח לציין ואלו שלא הן פוליטיות. בתור מי שעובד בשיווק העיתון אני יכול לומר שהבורות הזו מדהימה אותי - זה שאתה ימני ולא אוהב לשמוע את החדשות מזווית ראיה שמאלנית אני מבין, אבל לתקוף את העיתון כי הוא לא "אובייקטיבי" כ"כ טיפשי בעיני - מה הוא מהמשקיפים הנורווגים?! ראוי שלמערכת יהיה קו, משום שאין דבר כזה "אובייקטיבי", מה למשל אובייקטיבי בעיתון שמפרשן על המצב בשטחים אבל לעולם לעולם לא מבקש מכתב ערבי, לא מישראל ולא מהשטחים, להביע את דעתו? בעיתון שקורא לירי על חיילים חמושים "פיגוע טרור" (תוך עיוות המושג וריקונו מתוכן)? מה אובייקטיבי בעיתון (ידיעות) שקורא לאחת מפעולות המתנחלים שציינתי בכותרת "יוזמה בשטח" לא פחות ולא יותר.

TheHock

New member
במדינה שלנו

יש יותר עיתונים, יש 3 עיתונים מרכזיים - שאמורים להיות אובייקטיבים - אבל כמובן שאף אחד לא באמת אובייקטיבי (זה נוגד את הטבע האנושי להיות אוביקטיבי לחלוטין). ויש עוד עיתונים רבים ששיכים למוסדות או ארגונים פולטיים וא-פולטיים, רק שאנחנו קוראים להם מגזנים, או כתבי עת - או בכלל מתעלמים מקיומם. והגיוני שכך - הרי מה מעניין אותי מה קורה ב"צופה", או מה מעניין אדם אחר את הכתוב ב"זמן הוורוד" (שרוב האנשים לא יודעים על קיומו כלל). מה מעניין אותי כתושב הגליל לקרוא את העיתון של ת"א או אילת? ואני יכול לתת לך עוד מאות דוגמאות על עיתונים שידעת או לא ידעת על קיומם ואני כמעט בטוח שמעולם לא חשבת אפילו על לקרוא.

למעלה