ל BRK יש 147B$ במזומן

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
יושב על הר אדיר של מזומנים: מה מסתתר בדוחות של וורן באפט? - גלובס (globes.co.il)

ברקשייר יותר ממוזמנת לבחון מחדש אפשרות השקעה ב-טבע. |הלוואי|
המניה לא יקרה ונסחרת יותר בזול מהטרייד הקודם שלהם בנייר (הנייר עדיין במחיר חד ספרתי)

אם יצליחו לקנות מיליארד דולר teva מתוך ה 147 שיש להם הם יחזיקו כמעט 10% מהחברה. לא רע.

זה כנראה לא יהיה פשוט להצליח לקנות בשוק מיליארד דולר טבע במחיר הנוכחי החד ספרתי אבל גם עם עלייה של כמה עשרות אחוזים, לאזור ה teens, זו עדיין יכולה להיות עיסקה מעניינת מבחינתם.

lemner40

Well-known member
ברקשייק לא ישקיעו בטבע,
בפעם שעברה שהם קנו, וורן באפט אמר שהוא לא ידע על ההשקעה, לא אישר אותה,
ואז הם מכרו את המניה בהפסד, וכנראה מישהו פוטר בגלל ההשקעה הזאת,
בטבע הם לא ייגעו.

משקיע88

Well-known member
כמה שנות חיים נוספות ברקשייר תוכל לקנות בכסף הזה למייסדיה באפט ומאנגר?

dw

Well-known member
מנהל
טבע לדעתי יותר מעניינת היום משהיתה אז.
בראש וראשונה סיימו עם פרשת האופיואידים, שזה צל שהעיב על הטרייד הקודם שלהם. לולא זה אני לא בטוח שהם היו יוצאים בהפסד מהטרייד (שבוצע ברמות ה teens).
בנוסף החוב ממשיך לרדת, פרוס ארוך יותר ומתחילים לראות סימני צמיחה ראשונים (כתלות במוצרים חדשים, מסכים ש-טבע עדיין לא שם, אך מתחילים כבר לצייץ על זה)
לקנות משהו כזה לפי מכפיל חד ספרתי יכול להיות טרייד לא רע מבחינתם. השוק האמריקאי לא זול ולא טריביאלי למצוא דברים מעניינים (חברות לא קטנות הכוונה, נגיד עם רף מינימום מכירות של 10B$ ומעלה)

אבל מקבל את זה שמי שהחליט על הטרייד היה שוליה וכדי להצליח לשכנע את וורן עצמו צריך להתאמץ. לא כ"כ מהר BRK משקיעה במשהו.

נערך לאחרונה ב:
אם ברקשייר אכן תשקיע בטבע הדבר יכול להיות מעניין, כשכריש כמו וורן באפט משקיע במשהו סביר להניח שיצליח.
אעקוב אחרי כל העניין, אשמח שתעדכנו.

משקיע88

Well-known member
במסגרת פינתנו הצעות לפריץ במה הוא צריך להשקיע, אולי תפנו לאלשטיין? לא שומעים ממנו בזמן האחרון.

dw

Well-known member
מנהל
כתבה על השינויים אצל BRK
וורן באפט נחשף לתחום חדש- ענף הבנייה בתיק ההשקעות של ברקשייר | ביזפורטל (bizportal.co.il)

נ.ב. לגבי PFE אני מבין שהמכפיל הנמוך נובע מהגעה למצוק פטנטים, כאשר חברות גנריקה אמורות להוציא גירסאות ביו סימילר לתרופות שלה.
כמו כן אני מבין שהשוק מאוכזב מהירידה ברווחים ב Q2, עקב צלילה במכירות חיסון ותרופה לקורונה:
Pfizer's Profits Plunge 77%: Is the Dividend Still Safe? | The Motley Fool

למעלה