ל- begone

ל- begone

בקשר לקדושה ורוחניות: איינשטיין לא היה קדוש לפי שום אמת מידה רוחנית-דתית, שהיא הקובעת, לפי הקדושה עליה אני מדברת. איך ניטשה, הוקינג, איינשטיין, ועוד רבים כמותם, נכללים בקטגוריה הזאת? אין לי מושג.. ההגדרה שנתתי היא כללית מאוד, ובכל אופן, ברור שאם זה מושג תורני, מחויב שיהיה מדובר במושגים הלקוחים מעולם התורה. אם "קדושה" זהו מושג מהתורה, מחייב שהמושג יוסבר לפי הגישה של התורה. ניקח את ניטשה, שהיה ללא ספק כופר (פרוש פשוט). הוא לא עסק בדברים הרוחניים המדוברים (שהכוונה בכך היא: ללמוד תורה, תורת הנסתר/חידושים בנגלה וכדו´, התעלות רוחנית הבאה ע"י קיום מצוות מתוך שמחה/כוונות/אחר, וכדומה., ולא עיסוק בדברים ´רוחניים´ גרידא. פסיכולוג אינו בהכרח אדם קדוש), וע"כ, עפ"י אמות המידה הללו, ניטשה אפילו לא התקרב להיות קדוש. הוא כפר בעיקר של אמות המידה הללו- והעיקר הוא הבורא. כמו שאדם יכחיש את קיום הוריו, ואת העובדה שהם הביאוהו לעולם. ברוחניות יש את צד הקדושה, ומנגד יש את צד הטומאה, כאשר העיסוק הנכון ברוחניות, מביא לקדושה, והמוטעה=כפרני=בא עם איסורים - בא מהיפך הקדושה. מים קדושים, אלו הם מים, שחוץ מעצם החומר- המים- יש בהם "משהו" (לא מוחשי) נוסף. אולי אפשר להסביר את זה כך: אם יש לך סנטימנטים לאיזו תמונה, אז מלבד העובדה שהתמונה מורכבת מחומרים כלשהם, יש בה גם "רעיון" מסוים- לא משהו מוחשי- שטמון בה. אתה לא אמור "להוציא" ממני שום משפט. אם כתבתי בצורה לא כל כך מובנת (כי המושגים בעולמות שלנו מאוד שונים, לפעמים), זה לא אומר שהיה זה משפט חסר משמעות. אני "ממציאה הגיגים אווריריים.." (תראה לי איפה הסתירות).. אינך מאמין בזה, ולא מכיר בזה.. אוקיי. אבל מכאן ועד קביעת עובדות כחסרות בסיס (סתירות, השערות המבוססות על רבנים.. - איפה ומתי שמעת ממני על כזה דבר??).. הדרך רחוקה. אז במקום לבטל הכל כשטויות, לפני שאתה באמת שומע מה יש לבנאדם להגיד, כדאי שתשים קצת לב למה שקורה פה... קשה לי למצוא שאתה מנסה להתייחס באמת למה שאני כותבת. אני שבה ואומרת, לרגע לא ניסיתי לשכנע אותך בדרך הגיונית, או לא הגיונית, בדרך החיים הדתית שבחרתי לי. לא ברור לי למה אתה חושב ככה. אני שבה ומוצאת שאתה אפילו לא מנסה לרדת לעומק העניין, אלא מיד מסווג הכל כבורות. אתה מוצא רק בורות, סתירות לוגיות, משפטים חסרי ביסוס. רק. אתה מערבב נושאים, ואם אתה לא מבין משהו, אתה חס וחלילה לא מייחס את זה להסברה לא טובה, או אולי לחוסר הבנה מצידך, אלא לבורות. וואו. כמה "שוב ושוב" דיברתי איתך על גשמיות בלי להצליח להסביר מה זה? טענתי שהירח מאיר את כדור הארץ בצורה הפשוטה ביותר, למראה ילד בן שנתיים. לא חיפשתי שום פיזיקה מאחורי זה, למרות שהיא ידועה לי. הלו, עברתי בשלום אפילו מעבר לכיתה ה´ :) הענין הוא, שלא זה מה שעניין אותי. זה בכלל לא היה חיוני לעצם הענין. אתה רואה בלילה את הירח, בין אם אתה חושב שהוא יפה, ובין אם לאו. בכלל לא משנה מה גורם לנו לראות שהוא מאיר לנו, אבל זה מה שאנחנו רואים, ועל זה אין להתווכח. גם הוספתי, שלוח השנה העברי מבוסס על מהלך הירח. כמובן שביטלת את זה על הסף, (או סתם התעלמת מזה..), כי מי צריך לוח יהודי?, או מה שלא תהיה הסיבה שלך... אתה לא "תופס אותי עם טיעון חלש". אני יודעת טוב מאוד מתי יש לי מה להגיד ומתי לא. אם אין לך בכלל אמון בסיסי בבני אדם, אז אני באמת לא יודעת מה להגיד. אני לא רואה מוגבלות כפשע. אדם לא אשם בחוסר יכולות שלו. אם אתה חושב אחרת, זה עצוב. תחשוב מצידי שאין לי מה לענות על זה, ותהיה צודק. כי לי, באופן אישי, אין בפה את המילים שתהיינה מסוגלות לענות על כך. מה לעשות.. נורא קשה להאמין. ולא אמרתי שאין לי זמן להוכיח, אלא שאין לי זמן לחפש את הקטע הנכון שיוכל להסביר את זה. אני שוב מצטערת שאתה מרגיש נבוך. לא התכוונתי. ואם יש משהו שאתה חושב שכל ילד חילוני בן 10 יכול לענות עליו בקלות, ואני לא, ובגלל זה הדפדפן שלך נזעק, אני מאוד מרחמת עליו. אולי תשדרג?
מקווה שלפחות הפעם הייתי ברורה.

begone

New member
איפה הבורא הזה?

את כל היום מסתמכת על הבורא שלך. איפה הוא, הבורא הזה? את לא יכולה להתבסס על הנחת-יסוד שגויה. אם אני אתבסס על הנחת-יסוד לפיה כל בני-האדם הם דגים מהלכים, אז אני אטעה בכל מה שאגיד על בני-אדם. איפה הבורא הזה שלך? איפה הוא? איפה איפה איפה איפה? אני רוצה לדעת. אם אני לא מקבל ממך תשובה אחת פשוטה על מיקום הבורא, אני פשוט לא יכול לשוחח איתך. קדימה - הוכחה.

זה מה שיש לך להגיד?

קשה לשוחח איתך. לא התייחסת לשום דבר ממה שכתבתי. הבורא פה, הבורא שם.. מה אתה רוצה, שאני אשלח לך תמונה שלו? הוא נמצא בכל מקום. בי, בך (אל תהרוג אותי. לא הכרחתי אותך להאמין :), ובכל מקום מסביב. הוא לא "תופס" מקום, ולכן אי אפשר להצביע על מקום מסוים בו הוא נמצא, וגם לא ממש "להרגיש" את הימצאותו בצורה מוחשית. הוא ממלא כל חלל שקיים. כמו שבאדם יש חלק מההורים שלו (שהתפתח במשך הזמן, אך המקור בא מהם), כך גם אלוקים, לגבי כל הברואים שלו. משמע, כלפי כל היקום. הוכחה בדרך החיוב- אין לי. לעומת זאת, גם אין לי שום הוכחה שתצליח להסביר לי איך הגיוני שכל היקום יהיה קיים בלעדי אלוקים, איך קורים בעולם דברים בלעדי אלוקים, איך הכל כ"כ מושלם ומותאם *סתם כך*, כי זה פשוט נהיה. אני לא רואה אפשרות אחרת מלבד אלוקים. אם אתה לא מקבל את זה, וזה לא נראה לך, אתה לא חייב לדבר איתי. אני יכולה להתבסס על הנחת יסוד שנראית בעיני, ובעיני רבים אחרים, אמיתית. אם אתה לא מוכן להסכים עם זה, אתה יכול לנסות לסתור, ולא לקבל את זה עד שתסכים עם זה. אתה לא יכול להחליט שהנחת היסוד הזו שגויה, אם אתה לא יודע או מבין אותה.

begone

New member
בלתי מתקבל על הדעת

"הוא נמצא בכל מקום" תוכיחי שהבורא נמצא בכל מקום. "הוא ממלא כל חלל שקיים" תוכיחי את זה בבקשה. "הוכחה בדרך החיוב- אין לי. לעומת זאת, גם אין לי שום הוכחה שתצליח להסביר לי איך הגיוני שכל היקום יהיה קיים בלעדי אלוקים" אם את לא יכולה להוכיח את זה - כל הטיעונים שלך קורסים. "איך הכל כ"כ מושלם ומותאם" שום דבר לא מושלם. חיות נכחדות, אסונות אקולוגיים מתרחשים, בשואה נהרגו 6 מליון יהודים, במלחמת העולם נהרגו עשרות מליוני בני אדם, היבשות זזות, אסונות טבע הורסים יבשות, התפרצויות געשיות מחריבות יערות, מטאורים מתפוצצים, כוכבים קמים ומתים. "אני לא רואה אפשרות אחרת מלבד אלוקים" שמעת פעם על החיים החילוניים? "אתה לא יכול להחליט שהנחת היסוד הזו שגויה, אם אתה לא יודע או מבין אותה" אני מבין אותה באופן מושלם, אבל לא מקבל אותה בגלל שהיא בלתי מבוססת. באותה מידה שאת טוענת שיש אלוהים, אני יכול לטעון בקלי קלות שקיימת רוח רפאים סגולה המרחפת מעל תקרת החדר שלי, ולוחשת לי לחשים על-טבעיים. הטענה שכרגע טענתי היא בלתי אפשרית להוכחה, ולכן היא קורסת. עד מתי תמשיכי להאמין בדברים שאינם קיימים במציאות? עד מתי תמשיכי לחשוב שאת חכמה גדולה בלי להתבסס על שום דבר הגיוני? עד מתי תמשיכי להזות? עד מתי ימשיכו כוהני הדת להוליך אותך שולל ולנצל אותך כלכלית?

אין בעיה

לא הכרחתי אותך לקבל את זה. אתה יכול להאמין במה שאתה רוצה, גם ברוח סגולית ומצידי בחייזרים שמסתובבים בעולם ודואגים לו. שואות שונות שקורות בעולם (מבול, מלחמות עולם, התפרצויות טבע הרסניות, וכדו´), אינן בהכרח מצביעות על כך שהעולם לא מושלם. גם כך, העולם עדיין מושלם. לכל דבר יש תכלית. אתה יכול לראות שיש ערך וסיבה להימצאות כל בריה, גם לנחשים, חתולים, עקרבים, זבובים ועכבישים בטבע. הכחדה של יצורים מתרחשת בעיקר בגלל התערבות אנוש, אם אני לא טועה. אם אתה לא מבין את ההגיון במה שאני חושבת, אל תחשוב כך. ואני אומרת, שכל עוד אני מבינה את ההגיון בכך, אין לך מה להתעצבן מכך שאני הולכת בדרך הנראית לי הגיונית. הוזה. אני לא מבינה למה יש לך בעיה עם זה באופן אישי.. (או לפחות כך זה נראה) כשתצליח להוכיח שאכן יש רוח המרחפת מעל תקרת החדר שלך, ואתה לא היחיד ששומע את הלחשים שלה (ואתה לא בנאדם המאובחן במחלת נפש כלשהי), אולי תבין, שאתה לא האדם היחיד והצודק בעולם. לא זכור לי שחשבתי את עצמי לחכמה גדולה. לגיטימי שאדם יטעה- דבר שאתה לא מוכן לקבל כלל, וחבל. קיום חיים חילוניים, לא אומר שאלו הם חיים ללא אלוקים. חילונים רבים- חלק לא מבוטל כלל- מאמינים באלוקים. ואי האמונה שלך באלוקים, לא אומרת שבחיים שלך אין שום התערבות אלוקית (אם נצא מנקודת הנחה של האמונה שלי). אף אחד לא מנצל אותי כלכלית. אף אחד. תחשוב טוב לפני שאתה טופל האשמות כאלה. אז אני משלמת מיסים שהולכים לרב המקומי, אך מצד שני, כשאני רוצה לשאול אותו שאלות, הוא לא לוקח ממני אגורה. הוא מסדר לי את מכירת החמץ לפסח, ואחראי על שאר שירותי הדת במקום מגורי- לרווחתי. על רווחה משלמים. שום דבר לא בחינם כאן. אני לא מצליחה לחשוב על "סחיטת" כספים משום כיוון, שהולכת למוסדות דת או "כהני דת" (כהני דת יש אולי בנצרות, או לא יודעת איפה.. אם מושג בסיסי כזה אתה לא יודע, מעניין מה אתה כן יודע) בעורמה וניצול. זכותי לתרום לישיבות, כוללים, מוסדות חינוך וחסד של הציבור הדתי והחרדי מכספי הפרטי, ואין בכך משום ניצול הכסף שלי, באותה מידה שזכותי לתרום למוסד לילדים חרשים וזה לא יקרא ניצול. אתה לא חייב לענות לי לשום דבר, רק סתם ההרגשה שלי, שאתה מתחמק מתשובה ישירה, בטענה שאתה לא יכול לשוחח איתי, כל עוד אני לא מוכיחה לך את קיום אלוקים.

begone

New member
אם אין בעיה

אז אני טוען משהו פשוט: רוח הרפאים הסגולה המרחפת לה בתקרת החדר שלי מצווה עלי (כן, ממש מצווה!) להשמיד את כל בני-ברק. זה ציווי אלוהי! ממש כך! ולכן אני חייב להשמיד את בני-ברק. את מבינה מה קורה כאשר מישהו טוען שיש ציווי אלוהי מכוח בלתי-נראה? הוא יכול לטעון כל דבר, אפילו טענות זוועתיות, ואף אחד לא יגיד לו שום דבר מפני שלפי דעתך "מותר להאמין בכל דבר". אז זהו - שלא. את משלמת המון כסף למשגיחי כשרות, מוכרי מזוזות, מוכרי שביסים, אנשי מועצות דתיות, מוהלים, מקצועני בר-מצווה, רבנים ומחתנים, חברה קדישא והרבנות הראשית ועוד המון אנשים. כולם שרלטנים, שקרנים, מאחזי עיניים. ראיתי במו-עיניי איך הרב קהתי מרמה בחורות צעירות ומוכר להם בקבוק יין "עם ברכה של הרב כדורי" במחיר מזעזע של 500 דולר לכל בקבוק (כן, חמש-מאות דולר - כמעט 2400 שקלים). זו אחיזת עינים, זה שקר, זו רמאות, זה פלילי, זה פשע. "חילונים רבים- חלק לא מבוטל כלל- מאמינים באלוקים" אם כך - הם לא חילוניים, אלא מסורתיים/דתיים. אני לא מאמין באלוהים, לא מאמין באללה, לא מאמין ביהוה, לא מאמין בישו ולא מאמין ב´אלוקים´. ואני האמא והאבא של החילונים. "גם כך, העולם עדיין מושלם. לכל דבר יש תכלית". אם כך - מהי תכלית הירח? מהי תכלית הפשע? מהי תכלית קיומם של חילונים? מהי תכלית קיומם של מוסלמים או יש אלוהים ´יהודי´ בעולם? הדעות שלך ילדותיות, אינך מסוגלת לומר שני משפטים בלי לסתור את עצמך, אינך מסוגלת לענות לשאלות הקשות שאני מציב בפניך. את לא ילידת המאה שעברה, את חיה בתקופה שלפני הספירה.

פחחחחחח.. דיברת על סתירות?

"את לא ילידת המאה שעברה, את חיה בתקופה שלפני הספירה". בסדר. :) אתה מכליל. פשוט כך. נמאס לי מהקטע הזה. בכל מקום יש שרלטנים, ובכל חברה יש תמימים הנתפסים ברשתם. המשותף לשרלטנים זה השליטה והכסף הרב שהם מנסים לסחוט (וכאן קבל כדוגמא המון רבנים, ושאר אנשים טובים-דתיים, שאין להם גרוש על הנשמה [או שיש להם, וזה לא מעניין אותם], והם לא מבקשים לעצמם שום דבר מלבד חיים צנועים בעולם הזה [אפילו אם יש להם כסף לחיי פאר], אפשרות לעזור לאחרים, ללמוד תורה, ועוד.. -אני מכירה באופן אישי, אחרת, בעצמי, לא הייתי מאמינה, שעוד קיימים אנשים כאלה בעולם). אני משלמת כסף לדברים שאני מאמינה שהם טובים בשבילי. אני *יודעת* למה אני משלמת כסף. אתה דואג לכסף שלי, וזה יפה מצידך, אבל שים לב! למכור בקבוק יין עם ברכה של הרב כדורי זו אולי סחיטה (מהסיבה שאני לא רואה בזה ערך גבוה כ"כ, אף שיתכן, שבעיני אחרים זה לגיטימי ושווה את המחיר. הסחיטה היא בתנאי שהצעת המכירה הייתה באמת בשיכנוע ובמרמה, ושהקונה לא מבין באמת את הערך, וניזון רק ממה שהמוכר מכניס לו לפה, ללא שהות לחשוב על כך ולברר). משפחה ממוצעת משלמת הון על טלוויזיה, משחקי מחשב שאני לא רואה בהם שמץ של ערך חינוכי (ולהיפך), קלטות ל´חינוך מיני´ לילדים, סיגריות, ועוד דברים מהסוג הזה, שאני רואה בהם שטויות וסחיטה. הסחיטה באה כתוצאה מפרסום "הדעה הרווחת" או "מחקרים" או מה שלא יהיה.., שכך מוטב לגדל את הילדים, ובכלל, ושזה טוב וחשוב, או לפחות לא מזיק. לדעתי זה נחשב לסחיטה. התמכרות לדברים כאלה, הופכת לאלילות. אתה מאמין שזה טוב וחשוב, אז אתה קונה את זה מכספך. אני מאמינה שמזוזות, תפילין, וכו´ הם דברים טובים וחשובים, ואני קונה את זה מכספי. זה לא פלילי, ואין כאן לא שקר, לא רמאות, ולא פשע, בעיניי, כאשר כל אחד קונה מכספו הפרטי, מה שנראה לו נחוץ. אני לא מתערבת לך בכסף, ואתה- אל תתערב לי. לא הרגתי ולא רצחתי אף אחד בשם הדת, וזה ההבדל בין החלומות שלך על בני ברק לבין היהדות. היהדות לא קוראת לרצח/הרג/הכאה/התעללות/פגיעה מכל סוג שהוא/אחר:_____ בזולת. אם הזולת מתעקש שרוצים ברעתו, או חושב שנעשה לו עוול, לעולם לא יוכל הדתי לכפות את דרכיו על האחר, ללא הסכמה דמוקרטית. בכל מקרה, פגיעה גופנית או נפשית היא מחוץ לתחום לחלוטין. אולי תגדיר לי את המושג חילוני. אני רוצה להבין, אתה מנסה להגיד שאין רוב חילוני בארץ? תכלית הירח- כבר כתבתי לך לא פעם. תכלית הפשע- אלוקים לא ברא את הפשע. הוא ברא את בני האדם עם בחירה, והם בחרו להתנהג כך. אם אלוקים היה בורא את כל בני האדם טובים ויפים, בשביל מה צריך עולם? מה התכלית? בשביל מה צריך רובוטים? אלוקים לא ברא חילונים-דתיים. המושג הזה "הומצא" בדורות האחרונים בלבד. הוא ברא בני אדם, ונתן להם את הבחירה לנהוג כפי ראות עיניהם. לטוב או לרע. לרצונו, או שלא לרצונו.

begone

New member
בבקשה, תשובה

"בכל מקום יש שרלטנים, ובכל חברה יש תמימים הנתפסים ברשתם". הדת, כל דת, מבוססת על שקר. אין אלוהים, ולכן אין בסיס לכל הדתות בעולם. זוהי האמת, היא חדה כמו סכין. "משפחה ממוצעת משלמת הון על טלוויזיה, משחקי מחשב שאני לא רואה בהם שמץ של ערך חינוכי (ולהיפך), קלטות ל´חינוך מיני´ לילדים, סיגריות, ועוד דברים מהסוג הזה, שאני רואה בהם שטויות וסחיטה". אולי טלוויזיה ומשחקי מחשב הם מכשירים בעייתיים מבחינה מוסרית, אבל לפחות אף אחד לא משקר לך ואומר לך שהם יצילו אותך בעולם הבא. לעומת זאת, המזוזות ושאר כלי הפולחן מבטיחים לך דברים מופכרים. כאן השקר. "לא הרגתי ולא רצחתי אף אחד בשם הדת" מספיק ששיקרת - זה מספיק גרוע. "אולי תגדיר לי את המושג חילוני" אדם שאיננו מאמין באלוהים, ואיננו מנהל אורח חיים דתי. "אתה מנסה להגיד שאין רוב חילוני בארץ?" אם יש רוב או אין רוב זה לא משנה - מדינה איננה צריכה לדאוג לדת. לא בשביל זה היא הוקמה. המדינה דואגת לאזרחיה, לא לדת. "אלוקים לא ברא את הפשע. הוא ברא את בני האדם עם בחירה, והם בחרו להתנהג כך" לצערי הרב, אין אלוהים. המשפט שלך קורס. "הוא ברא בני אדם, ונתן להם את הבחירה לנהוג כפי ראות עיניהם. לטוב או לרע. לרצונו, או שלא לרצונו". אשמח אם יום אחד תפגישי אותי עם האדון הזה הקרוי ´אלוהים´, אבל כל עוד אני לא מכיר אותו, אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה להפסיק להזכיר את האיש המוזר הזה בפורום, כי הוא פשוט לא קיים. תודה.

אוקיי. אז זה הולך כך:

אני: יש אלוקים. אתה: אין אלוקים. שקרנית. עוד משהו? אין לי בעיה עם טלוויזיה ומשחקי מחשב, יש לי בעיה עם התכנים שהם מציגים. שכחת, אבל מדינת ישראל הוקמה כמדינת היהודים. אך טבעי הוא, שידאגו למוסדות הדת היהודית, ביחוד אם רוב העם בעל זיקה לדת. רוב העם טועה. ביגון צודק. ויהי אור. אתה שונא לענות לענין, אה? שאלה אחרונה (מחר או מחרתיים אאלץ לנטוש לתקופה ארוכה, כך שתוכל להרגע ולהשתקם): אתה סובל ממדע בדיוני?

begone

New member
תוכיחי שיש

אם את טוענת שמשהו קיים, את צריכה להוכיח את זה. אי אפשר לבוא ולקבוע עובדות על סמך הזיות. לכן אין אלוהים. "אין לי בעיה עם טלוויזיה ומשחקי מחשב, יש לי בעיה עם התכנים שהם מציגים" אני בהחלט יכול להבין מדוע את מתנגדת לתכנים פמיניסטיים, מדעיים, רציונליים, פוליטיים או חדשותיים. מבחינתך - כמה שיותר מיסטיקה, כמה שפחות מציאות, כמה שפחות התקדמות מדעית. את מעדיפה להישאר בחושך. "מדינת ישראל הוקמה כמדינת היהודים" כן, אבל לא מדינת היהדות. יהודים הם קודם כל יהודים בגלל הלאום, לא בגלל הדת. ועדיין לא ענית לי מה זו תנוחה 69.

אוהו

אם אני טוענת שמשהו קיים, ורוצה לשכנע אותך בכך, כדאי לי להוכיח את זה, אחרת, אין טעם. אני יכולה, אמנם, אבל לא *צריכה*. אני ממש לא בקטע של מיסטיקנים, ככה.. בחיי היומיום. צא מזה. אין לי בעיה עם תכנים פמניסטיים, מדעיים, רציונלים (אמא´לה!!!), או חדשותיים. פוליטיים דווקא יש- אני שונאת פוליטיקה. בעיה שלי. אישית. אני מתנגדת לתכנים שוטפי המוח. ולא חסרים כאלה. כמה שיותר מתלבשים במציאות (מי מכיר את הדתיים/חרדים? אף אחד לא חושב שהסיפורים מופרכים או "מנופחים".) סתם דוגמא, אם צפית אי פעם בסדרה ישראלית הנוגעת בציבור הדתי או החרדי, מובטח לך שראית שטויות, ´ניפוחים´, שקרים. הוא שאמרתי, שטיפת מוח. כנ"ל לגבי ה"חדשות" ה"שערוריתיות", המביאות מידע חם מהתבשיל הנוכחי, הנשרף בתנורה של משפחת יוסף, ועוד כהנה וכהנה.. והעם אוכל אותן בתאבון רב, וגם מברך. יהודים הם קודם כל יהודים בגלל הדת, מתוקף עיבורם בבטן אם יהודיה. בלידתם, הם גם מקבלים לאום יהודי, שאולי יתבטל ברבות הימים, מי יודע.. אני לא עוקבת. אז אני מאמינה כך, ואתה מאמין אחרת. יאללה, אז נלך מכות?
לא עניתי?? אתה רציני?!? דההה. ילידת המאה שעברה, שומרת על פיה ולשונה. פחחחחחח :) יאללה, יום טוב.

begone

New member
משהו אחד מאוד מוזר כאן

"יהודים הם קודם כל יהודים בגלל הדת" אם כך - אמא שלי היתה חילונית, וגם אני חילונית. דהיינו - אני לא יהודי? ואם אני לא יהודי - אז מה אני? ישראלי? נו, שוין, כבר לא איכפת לי. אני אהיה רק ישראלי. תודה ושלום. לאור ההתנהגות של העם היהודי בימים אלו - כבר עדיף להיות סתם ישראלי וזהו.

לא ממש

לפי התפיסה שלי, זה לא משנה אם אתה ועשר דורות לפניך- הייתם דתיים או לא. יהודי בא מכוח הילודה לאם יהודיה (מלבד גיור), ולא מכוח המעשים. אם אתה לא יהודי, אז אתה לא יהודי. אתה יכול להיות ישראלי (למה "סתם"?), או כל מה שאתה רואה את עצמך. לאור ההתנהגות של הישראלים בימינו, אני לא בטוחה מה יותר טוב ממה

למעלה