ל altshmit

shlomka1

New member
ל altshmit

גם אצלי הופיע בכי בזמן ההנקה אחרי 6 שבועות והוא טרם עבר (התינוקת שלי בת תשעה שבועות) התייעצתי עם כל מיני אנשים ועוד לא מצאתי פתרון חד משמעי (כל פתרון עוזר ליום-יומיים) איך את התגברת על העניין?
 

מינימי2

New member
השאלה היא

מה הגורם לבכי.... לא כל התינוקות מוטרדים מאותה הסיבה בזמן ההנקה. הבכי יכול להיגרם מזרם חלש מדי לקראת אמצע או סוף ההנקה, זרם חזק מדי שמקשה עליהם לבלוע,גרפס שמכאיב ומציק ועוד... האם הבכי מופיע בכל הנקה או יותר בשעות מסויימות? האם כשהיא בוכה היא מתנתקת מהשד, בולעת ומשתנקת, האם את רואה חלב בפיה? או שאולי היא יונקת על ריק, מושכת את הפיטמה בכעס וברגזנות ונראה שלא יוצא חלב? לכל סיבה יש דרך אחרת להתמודדות :O)
 

Revili

New member
מה חוץ מבכי?

האם זה קורה בכל הנקה או רק בחלק? מה עם הנקות באמצע הלילה גם אז? האם זה מיד בתחילת ההנקה, לאחר כמה דקות או בסופה? האם מלווה במשיכות של הפיטמה, תנועות של "ניקור" הפיטמה? האם היא "מתקפלת" בועטת ברגליים, פניה מאדימות ויש פרצי בכי קצרים? האם את יודעת אם התינוקת יונקת באופן יעיל, מתחברת היטב לשד? האם האנשים שאיתם התייעצת כוללים גם יועצת הנקה מוסמכת?
 

shlomka1

New member
בכי במהלך הנקה - מאפיינים, אשמח לסיוע

הבכי מלווה בהתנתקות וקורה רק בחלק מההנקות אין ניקור של הפיטמה וגם לא משיכות התינוקת מאדימה ויש לה פרצי בכי קצרים במהלך ההנקה לפעמים אכן אחרי גרעפס היא ממשיכה לינוק יפה בלילה זה לא קורה לגבי יעילות היניקה - התינוקת מתחברת טוב וגם עולה יפה במשקל התייעצתי עם יועצת הנקה בטלפון אך לא פנים מול פנים יש לך רעיון במה מדובר?
 

Revili

New member
נשמע כמו...

בועת אויר כלואה או גזים... אם היא בד"כ נרגעת אחרי גרעפס, או כאשר עושים הפסקה בהנקה, מרימים אותה מעט ואז מנסים שוב...אז יכול להיות שמעט אויר כלוא בקיבה/מעיים לוחץ וגורם לא לכאב או אי נוחות. אם הוא משתחרר מלעמעלה או מלמטה
זה מקל על הכאב... נסי להאכיל אותה עם סמני הרעב הראשונים ולא כאשר היא מתחילה לבכות, זה גורם ליותר בליעה של אויר. אם היא מוכנה, ערכי מעט הפסקות במהלך היניקה והרימי אותה ... כאשר הבכי מתחיל עשי הפסקה ונסי להרגיע אותה ע"י החזקתה בצורה מאונכת...והציעי לה להמשיך לינוק אחרי שנרגעה. בסה"כ נשמע שאתם במצב טוב.
 
למעלה