ל 9ballmaster או אחרים שיודעים

11122233311

New member
ל 9ballmaster או אחרים שיודעים

באילו משחקים יש על הלבן נקודות אדומות ולמה?

9ball master

New member
תשובה....

הכדור הלבן עם הנקודות האדומות מיוצר על ידי חברת Aramith והוצג לראשונה באליפות ארה"ב הפתוחה ב 2003 (תחרות 9ball) הכדור הוא חלק מסט כדורים שמיועד לטלויזיה (אותו סט שבו הכדורים המוספרים 4 ו 12 הם ורודים וה 7 וה 15 הם חומים) מטרת הנקודות היא להראות לצופים בבית את הסיבוב של הכדור הלבן. אין משחק מסויים שמשתמש בכדורים הנ"ל, תחרויות אשר מקבלות ספונסר של aramith מקבלים את הכדורים הנ"ל הנושא דיי זכה לאהדה מכיוון ששימוש בכדור שכזה מאפשר לצופה מהצד ללמוד מה "המקצוענים" עושים ובהמשך Aramith גם ייצרו סט של כדורי קארמבול עם נקודות וגם סט של כדורי סנוקר עם נקודות אבל שחקני הסנוקר לא הסכימו להשתמש בו ולכן לא רואים את זה בטלויזיה אבל ניתן לקנות אותם. מוכרח לציין שיש לי סט שכזה ובהתחלה הם מאד הפריעו לי אבל היום אני כל כך רגיל אליהם שאם יוצא לי לשחק עם סט רגיל אז זה חסר לי....

במשחקי ההדגמה של רועי פרננדז

של רועי פרננדז תמצא את שתי הנקודות האלה עד כמה שלי ידעו משתמשים בזה בשביל להדגים תנועה של הלבן... יכול להיות שיש עוד משחקים אני מצטער על הבורות אני לא מכיר (בחור שכונתי צנוע חחחחחחח) אתמול פגשתי בפוקס של החיים בן אדם שהיה מדורג שלישי באליפות ישראל לפני 4 שנים מכרמיאל........ הוא גם סיפר שרועי פרננדז הגיע לעיר שלו... וביקש לשחק על כסף.... הם שיחקו 5 פריימים על חמישים חבר שלי מאור לקח אותו 5-0 אח"ח רועי העלה את הרף וגזר אותו 10-3 עד אז מאור לא ידע שזה רועי פרננדז... אבל הוא אומר שהוא תענוג של שחקן לא פלא.. מאסטר יודע שאתה לא אוהב הימורים אבל זה חלק מהוואי של סנוקר

9ball master

New member
מדובר ב 6 נקודות...

לגבי הימורים.... אישית אין לי בעיה עם שני חברים משחקים על משהו סמלי כמו משקה רק על מנת להכנס למשחק יותר רציני אך לחפש משחקים על כסף זאת דרך שאין ממנה חזור.... אני חושב ששחקן שהוא חלק מנבחרת ישראל ומייצג את ישראל (ובין היתר גם אותי ואותך...) צריך לשמור על איזושהו קוד התנהגות היאה לספורטאי, בכל ענף ספורט אחר אם האיגוד שמייצג את הספורט היה יודע על שחקן נבחרת שמתנהג בצורה שכזאת היו זורקים אותו מהנבחרת... במקום להגיד שהימורים זה חלק מסנוקר ולקבל את זה, צריך לצאת נגד זה ואז אולי הספורט הזה יתחיל להתקדם קצת, הבעיה של השחקנים בארץ שהדבר היחידי שמעניין אותם זה עצמם ועכשיו, לא מעניין אותם הספורט ולא העתיד וככה נראה כל ספורט הביליארד במדינה הזאת.....

בכל העולם שחקנים סוקר ופול מהמרים

אז למה ששחקן נבחרת מישראל עושה זאת זה לא מקובל ? כל השמות הגדולים בענף מהמרים וימשיכו להמר גם בלי שידעו על זה זה מקובל ונהוג ואי אפשר להגיד להם מה לעשות ואיך להתנהג...

קשה לי להאמין ששחקן

שמתחרה במפעלים אירופאים יהמר לא כי הוא לא רוצה להמר.... מי האידיוט שירצה לשחק נגדו ומי האידיוט שיש לו מושג בסנוקר ולא יזהה את השחקן? לפני כמה שנים הולנדי מתחתית הדרג העולמי בא לארץ לעשות כסף.... אני יודע שהוא גזר אנשים על ימין ועל שמאל וחזר להולנד בטח עם איזה שישים שבעים אלף שקל חחחחחחח בנזונע... (העין מכחישה שמדובר בקללה חחח) בקיצור שחקנים מהדרג הבכיר ישחקו אולי מול עצמם אבל מנסיון שלי יש להם עוד הרבה על מה לעבוד מאשר להמר אם הם עדיין לא לקחו אליפויות... אגב התקדמות מאוד מעניינת של השחקן מתיו סטיבנס בשנים האחרונות...... שווה לעקוב

הוא הגיע לשני גמרים חשובים

בגביע האירי מול רוני אוסליבן חזר מפיגור 6-1 השווה ל 6-6 וזה עוד לא סיים להוריד אז לא ראיתי ת'סוף, אבל הוא הגיע לגמר אם אני לא טועה הוא מחזיק גם בסגנות מול אלוף העולם של 2006 (או אלוף אנגליה אבל אני חושב שמדובר באלוף עולם)

9ball master

New member
בא נעשה את זה פשוט....

לא מקובל עליי בכלל לדון בנושא של הימורים, אמנם כל אדם זכאי לדעתו אך שישמור את דעתו לעצמו או שידון בכך בצורה פרטית ולא מעל דפי הפורום הזה. מדהים אותי שילדים מצדדים בהימורים, כל מה שאני יכול להגיד זה אבוי על החינוך שקיבלתם. מרגע זה, כל הודעה אשר תתיחס לנושא של הימורים תמחק (בעד או נגד) תמחק. זהו פורום בנושא ביליארד וסנוקר ולא בנושא הימורים.

איך אתה רוצה לשנות את התפיסה

בארץ לגבי הימורים אם אתה לא מוכן לתת במה ציבורית לדיון ?! זה לא שאני בעד הימורים אבל כולם הימרו או שמהמרים ואני יודע שמלא שחקני פול שאתה מעריץ מהמרים גם אפילו אם זה רק בשביל הכיף... ההימורים מוזכרים כל הזמן בשידורים מיורוספורט וובקשר לשאלה שלך ולנטינו מי האידיוט שירצה התערבות מול שחקן תותח נגיד כמו אוסליבן, גימי וויט, או סטיבנס...אז קודם כל אני הייתי רוצה! רק בשביל לשחק נגדו, אז זה לא הקטע של להרוויח תכסף הקטע שלהם זה לשחק נגד שחקן בקנה מידה שכזה... למה אי אפשר לדבר על הימורים כל מי שמספיק בוגר ידע לעשות תשיקולים שלו לא צריך לפי דעתי למחוק כל דבר, אלה לדבר בהיגיון על היתרונות והחסרונות של זה מה זה אמור להפריע למישהו שלא מתעסק בזה ?

9ball master

New member
שינוי התפיסה....

צריך לבוא מהאיגודים ומהמועדונים.... אם מועדונים יזרקו החוצה שחקנים שמהמרים בשטח המועדון ואם האיגודים לא יתנו לשחקנים שמהמרים להשתתף בתחרויות רשמיות אז השחקנים יעשו את השיקולים שלהם ויחליטו האיזה דרך הם בוחרים.... רק לידיעתך, מועדון לינקולן לא תמיד היה כזה "נחמד" עד שלא החליטו לזרוק את כל המהמרים החוצה ולנקות את המועדון, התוצאה - המועדון עובד בצורה טובה יותר, חבר'ה צעירים ונשים יכולים להגיע למועדון ולהרגיש בבטוחים..... (וזה בא ממישהו ששונא את לינקולן...) יש טרנד בארה"ב להפוך את אולמות הביליארד למקום "לכל המשפחה" וזה אומר שגם אין בר ולא מוכרים אלכוהול, יותר ויותר מקומות כאלו נפתחים שנותנים הרגשה ספורטיבית ונקייה (להוסיף שהעישון גם אסור....) אני יודע שהרבה שחקנים מהמרים, זה לא עושה את זה לבסדר... ושוב ההתחלה צריכה לבוא מבית, קודם כל תדאג לעצמך ולסביבה שלך ואחר כך תוכל להסתכל החוצה.... עולם ההימורים בביליארד הוא לא כזה ורוד ורומנטי כמו שרואים בסרטים (צבע הכסף לדוגמא....) במציאות הוא הרבה יותר קודר, אלים ומסוכן....

9 בול חייב להגיד לך משהו ולכולם

מועדון סנוקר בלי עישון ובלי הימורים זה נשמע לי מעפן, זה מוציא את כל הכיף שבעניין אולי סנוקר הוא לא הדבר הכי מוסרי שבעולם אבל זה לא מחשב שצריך לדחוף לו מוסריות רוב משחקי הקלפים הומצאו והותאמו למהמרים הבעיה בהימורים היא עם אלה שלא יודעים את הגבול בדיוק כמו עם אלכוהול, עם תזונה, עם סמים וכו' השאלה עד כמה זה ממכר ואיפה את מוצא את הגבול לטעמי מועדונים כמו הלינקולן מוציאים את ההוואי של הסנוקר וסנוקר זה תמיד יהיה הימורים וגם פול, החלק היפה שלה ההימור זה הטורף והנטרף זה קורה בטבע זה קורה בכל מקום, בעסקים במערכות יחסים זה הליבה של החיים. אגב הימור יכול לשמש כטריגר חיובי לפעמים , לדוגמתי הפסדתי בצורה כרונית לאיזה רוסי (10-1 7-2 6-5 6-4) שלמראית עין היה ברמה שלי, כשלמדתי תתאוריה של המשחק דרך ווידאו וצפיה באחרים, חזרנו לשולחן ופירקתי לו 400 ש"ח במאזן של 9-2 סנוקר שייך לתחום המשחקים שבהם יכולת מוטיבציה עשויים להפוך את ההימור לעטיפה, סנוקר הוא המשחק הכי ריאלי בפלנטה ההימור הוא בחירה טיפשית ממש כמו בעסקים, או בחירה רווחית ממש כמו בעסקים. אתה לוקח הימור בעסקים, אתה לוקח הימור במערכות יחסים אתה לוקח הימור בלהשקיע זמן בקריירה או בלימודים, החיים הם הימור במודע או שלא במודע, לבוא להפריך את התאוריה הזאת זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי, פרופורציות? בן אדם פנסיונר בן שבעים מקבל שכר מינימום על נקיון שירותים במקום אחר בן אדם מרוויח 20,000,000 מיליון דולר בשנה על ישיבה במשרד, או על כישורי משחק טובים בהוליווד ברור שיש להם יתרון יחסי, אבל השאלה אם הוא מוצדק בפרופורציה? לי אישית ברור שלו, אבל העולם לא עובד מתמטית אם הוא היה כזה, ספק אם היו מתים 6 מיליון בשואה לבוא ולנסות לקבע את העולם באידיאילים זה אפשרי אבל זה גם בניגוד לחוקי הטבע, וזה גם דופק אותך באיזה שהוא מקום. השאלה גם מה נכון להיות. ואת הנכון הכי קשה לגלות.

9ball master

New member
תגובה....

הסיבה היחידה שההודעה הזאת לא נמחקה היא המשפט: סנוקר הוא לא הדבר הכי מוסרי שבעולם מה שהפך את הסנוקר/ביליארד ללא מוסרי הוא ההימורים..... ביליארד התחיל למשחק של מלכים ואצילים, נחשב למשחק שרק המעמד האריסטוקרטי משחק (כמו פולו בימינו) החורים האפלים והמעושנים נסגרים אט אט בכל רחבי העולם ובמקומם צצים מקומות נקיים יותר ומוארים יותר, אין מה לעשות ספורט הביליארד יוצא מתקופת החושך שלו (שנות ה40 - שנות ה80) ומתקדם בצעדי ענק אל האור, תהליך שבסופו של דבר יוביל להכרה בבילארד כספורט אולימפי. לדעתי אנשים שחושבים כמוך מפספסים את כל הספורט הזה ובגדול, בתכלס מבחינתך יכלת לשבת באותו חור אפל ומעושן עם כוס וויסקי ביד ולשחק שש-בש.... הרי מה שחשוב לך זה המסביב... ההימור, הסיגריה, המשקה, הדאווין.... ולא המשחק עצמו. ספורט זה דבר טהור וכך צריך לשמור עליו ורק כאשר נציגי הספורט יוכלו להוכיח ולהציג שמדובר בספורט טהור אז הספורט והשחקנים יוכלו לקבל את ההכרה המגיעה להם.... איך אתה מעיז להגיד על ענף ספורט שהוא לא מוסרי? בעצם אמרת לכל מאות הספורטאים בארץ ולמיליוני הספורטאים בעולם שהם אנשים לא מוסריים..... האם אתה אדם לא מוסרי? אם כך האם עלי לחסום אותך מגישה לפורום זה? השימוש במילה הימור הוא לא הכי נכון כי הכוונה היא לא להימור סטייל טוטו אלא יותר "התערבות" ובהתערבות יש שני צדדים, יש את הנוכל ויש את הפראייר, אלא אם כפי שציינתי בעבר מדובר במשחק בין חברים שמכירים אחד את השני ויודעים את רמת המשחק של החבר ומתערבים על משהו קטן רק על מנת להכניס עניין כלשהו למשחק אחרת מדובר במעשה נוכלות, בהונאה.... ה"עבודה" של הנוכל היא להוציא ממך (הפראייר) כסף... אולי 5% ממה שהוא עושה קורה בכלל על השולחן וקשור למשחק.... 95% קורים מסביב הפראייר מבלי שהוא יהיה מודע לכך..... שחקן שמהמר (מתערב) לא בהכרח מראה את היכולת האמיתית שלו (בכדי למשוך את הפארייר להפסיד עוד כסף) כשזה נוגד לגמרי את העיקרון הספורטיבי הבסיסי של להיות הכי טוב ולבצע הכי טוב, על הצד הכי טוב ולנצח.... להיות הכי טוב במעשה נוכלות זה לא ספורט

מסכים איתי

שהפרייאר לומד גם מהעוקץ? פראיירים מתים לא מתחלפים אומנם.... והאחוזים הם לא כאלה גבוהים אין הוכחה שבן אדם שמסכים להתערבות יפסיד הצד השני לא יכול לדעת על מה הוא נפל... לפעמים הטרף בא לקורבן....... (אני לא דוגמא למהמר, לא מהמר הרבה והסיבה היחידה היא הרמה שלי, אני בן אדם אובייקטיבי יש לי הרבה עבודה) אגב לגבי מקור משחק הסנוקר, הוא לא מאנגליה כמו שהרבה חושבים, מקורו בהודו, והמידע הזה נמסר על ידי התאחדות הסנוקר הבן לאומית ההודים היו הראשונים לפתח את המשחק, מאוחר יותר המשחק היגר לאנגליה ושם הפך לחדוות הקצינים. נ.ב זה בדוק דובר האיגוד מסר את המידע בעצמו.

אגב לדובר האיגוד היה ויש מושג

הכוונה שלי להתפתחות המשחק הייתה לגבי סנוקר...... הבחור האנגלי וזה כתוב בציטוט שהבאת לי היה קצין במוצב בהודו...... שכנראה פיתח את המשחק לצורה שבה הוא משוחק היום אגב, דובר איחוד הסנוקר העולמי הרחיק לכת והראה צילום ווידאו של אותו חדר בדיוק בו פותח המשחק, כנראה שהחקירה הגיעה לסיומה. כמו שהובהר דובר בקצין אנגלי ששירת בהודו, פרקטית המשחק הומצא בהודו, לא ע"י ההודים........

danny147

New member
חח התכונתי..

שאני מסכים עם אדר ... דרך אגב למה זה לא רושם תהודעה אחרי ההודעה שאני מגיב עליה??

למעלה